כמו שבועז אמר . תערובת ארגון / co2
באיזה יחס ? - תלוי בך . 80/20 לטובת הארגון זה מצויין כל עוד תרתך פלדות "רגילות"
לגבי המחיר- נכון שזה קצת יותר יקר. אבל אם אתה ממלא מיכל פעם בחצי שנה , זה באמת זניח.
הכל עניין של עלות/תועלת
Printable View
יוסי תודה על המשוב, אהבתי.
יחד עם זאת עד היום אני לא מצליח להבין את המושג "רתכת לחובבן" !
מלבד היכולות ,העצומות רתכת וייצרן.
אם ניתן לרתך מקצועי Jasic הוא לא יצליח להביא תוצאות מעולות ?
אם התשובה חיובי,אז המינוח מבלבל.
באופן אישי אני מתחת לרמה של החובבן, אני רוכש רתכת סתם לעבודות הובי, מסגרות ביתית ופיסול הבברזל ,בתכלס 20 שנה לא נגעתי בריתוך,והתשוקה לחזור לעבודה עם הידיים מכרסמת בי.
החלטתי ללכת על המיג מילר רק כי אני אני פריק של ציוד איכותי ותו לא .ברור לי שלא אנצל 5% מהיכולות שלה בבית.
רתכת לחובבן הכוונה לרתכת שלא מיועדת לעבוד קשה כל הזמן. אישית אם הייתי צריך עכשיו להתחיל מחדש אז הייתי קונה את הגסיק.
אגב המילר מעולה אבל עולה גם פי חמש יותר מהגסיק. ולדעתי האישית, אצה לא תשתמש ב95-99% מהיכולות שלה.
לדעתי או שתקנה מילר פשוטה רגילה לא פולסים או גסיק. יצרן הרתכת חשוב אבל נותן השרות בארץצחשוב לא פחות. אני משתדל לקנות מוצרים חשובים של יצרנים ידועים. לכן הרתכת שלי היא cea והמסור של חברת תומס. כבר יותר משבע שנים בלי תקלה אחת.
אני מרתך בשתיהן באופן די יומיומי
במילר אני מגיע לתוצאות יותר טובות.
יש לי 5 רתכות של גסיק שמחוברות לco2 .
הרתכות האלו משמשות בעיקר את התלמידים שלי . גם במיג וגם בסטיק. לא סתם בחרתי לקנות גסיק . יצא לי לרתך עם רתכות מסוגים שונים של החברה ותמיד הן היו טובות מספיק++ לעבודה שביצעתי. אבל זה עדיין לא מילר.
גם האחריות לmpi היא ל3 שנים ולגסיק רק שנה.
רתכת (כמו מחשב , כמו רכב או כל דבר אחר בעצם) קונים לפי הצורך.
תתחיל מהסוף- מה אתה מתכוון לעשות עם הרתכת . לפי מה שתיארת , הגסיק תיתן לך מענה מעל ומעבר למצופה. היא נוחה , מעוצבת ונותנת בראש.
את המילר קניתי מזמן כי היה צורך מקצועי. לרתך בפולס, אלומיניום ועוד. גם בפלדות הרגילות היא נותנת עבודה טובה יותר. אני יכול לעבוד איתה הרבה יותר מהר מאשר עם הגסיק . ולא רק בגלל הגז.
אבל ... אם יש לך תקציב לmpi ואתה אוהב כלים איכותיים. אז למה לא בעצם. אתה תהנה ממנה מאד , במיוחד אחרי שתלמד להפעיל אותה.
ולשאלה שלך-
כשהלכתי לקנות רתכת אלקטרודות, עמדו בפני 3 אופציות רלוונטיות.
1 גסיק arc200 - עלות 1300 שח
2גסיק arc200c יודעת לעשות 6010. עלות 1300 שח
3לורץ' micorstick 160 עלות 2800 שח.
לקחתי את ה200 . רתכת מצויינת. עבדתי איתה כמה חודשים ואז קיבלתי עבודת קונסטרוקציה מאסיבית.
את הגסיק נתתי מתנה כי היא לא יכלה ליצר את הריתוכים שהייתי צריך וקניתי את הלורץ'.
הלורץ' כבר לא רתכת לחובבים. עולה פי 2. אבל מכונת מלחמה. לא נחה ואפשר לעשות איתה הכל . אפילו אספרסו.
רתך מקצועי יוציא תוצאות טובות גם ברתכת סבירה . אבל עם רתכת מקצועית הוא יוציא תוצאות טובות יותר ומהירות עבודה גבוהה יותר.
לינקולן פחות טוב ממילר?
תחשוב טוב על התשובה שלך! [emoji41]
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מזכיר לי ויכוח בנושא אחר.
אני לא חושב שנכון להשוות בין חברות.
כן אפשר להשוות בין המכונות שלהן.
כלל ראשון - לא לקנות רתכת מחברת מדבקה
כלל שני- לבחור לפי השירות של היבואן
כלל שלישי - לבחור רתכת לפי הצרכים שלי (או הצורך העתידי)
כלל רביעי- לעשות סיבוב על הרתכת . במידת האפשר . לפעמים אין חיבור בין הרתך לרתכת . אחד יחשוב שזו רתכת נעולה והשני יחשוב אחרת.
כלל חמישי - שתהיה בצבע כחול 😜
אדום שחור.
כחול אפשר לאבד בים
לדעתי למרות שהתאמצת לא חשבת מספיק טוב על התשובה
וברור שאיפון טוב יותר תשאל את ברנרד
פפסי או קוקה קולה?
ומי מהם הוא הפפסי?
https://www.bakersgas.com/weldmyworl...er-vs-lincoln/
נזכרתי שראיתי סרטון השוואה בניהם חודשים. https://youtu.be/8A9fYAyfrEQ
ממש השוואה ראש בראש...
המילר רתכת יותר חזקה
היום ביקרתי במם-בית, וזכיתי לראות,לשמוע ולהבין מהמומחים על רזי הדגמים.
בתכלס כל הרתכות שלהם טובות, גם הקטנות ביותר.
זה הכל נגזרת של השימוש ,שלי לפחות כ"חובבן".
הסבירו לי שגם רתכת סטיק היא טובה ,מיועדת בתכלס זה לעבודות גסות וברזל עם בשר ריתוך.
המיג מתאימות לעבודות עם. סוגי חומרים שונים ,עבודות מדוייקות, והרבה יותר קל לעבוד איתה.
ההחלטתי בסוף על מיג ולא סטיק. ואם כבר מיג אז בחרתי את ה mpi220 מילר.
צריך כזו מכונה? בטוח שלא ,אבל לא מזיק שיהיה.
תודה לכולם על המידע שרץ כאן בדיון.
מזל טוב. תתחדש.
כמה עולה התענוג?
אם אני קונה רתכת במחיר כזה, מ. ב. צריכים לדאוג לי למקום לישון 😉. נבדוק כמה רחוק השירות שלהם מוכן ללכת. ..
תתחדש.
תודה רבה.
אני לא מבין מכלום בתחום המסגרות ולא מכיר המחירים. אני לא חושב שזה יקר.
זה כמו לרכוש את בג'יפ הכי טוב בעולם, אז ב 10k ,זה לא סיפור ,זה כמו תיעדוף במקום חופשה.
אם תמצא מספר לקוחות ותציע שירות בשטח. אני בהגזמה חושב שבתוך חודש החזרת ההשקעה.
לפעמים תא משפחתי חושב איך חוסכים כסף ,אני בדעה שזה לא נכון.
אסור לשבור את הראש כיצד חוסכים,אלא צריך לחשוב כיצד מגדילים הכנסות וממשיכים לבזבז.
אבל זה כבר דיון פילוסופי ,על דרך חיים.
לצרכים שלך זה מוגזם ובזבזני. למקום שעובד נון סטופ זה אולי יהיה כלכלי יותר. לריתוכים שצריכים את היכולות של הרתכת הזו זה חובה.
היית יכול לקנות ג'סיק משולבת בשלוש וחצי אלף.
בכל מקרה תתחדש, רתכת מעולה.