תגובה: שאלת ריתוך. האם ריתוך ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר מיומנות בריתוך
ערב טוב יוסי
מאחר ויש לי כל הציוד אני צריך רק את הרתכת + הידית ריתוך והידית ( - )
האם זה אפשרי ?
ומה המחיר ?
ניתן בהודעה פרטית !
תודה מראש
ריקו
תגובה: שאלת ריתוך. האם ריתוך ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר מיומנות בריתוך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי בר צבי
ריקו שלום.
אני יוסי פותח השירשור והרוח החיה שמאחורי העסקה.
קנינו בזמנו מעל 10 ערכות ואני יודע שהחברים מאוד מרוצים.
אחד החברים שקנה את הרתכת במסגרת המבצע לא עשה בה כל שימוש בגלל סיבות אישיות/רפואיות הטורדות את עולמו באלו הימים.
הוא פנה אלי לפני כמה ימים וביקש את עזרתי במכירת הרתכת.
המכשיר חדש לחלוטין (בניילונים) ובאחריות המוכר (מם בית בע"מ).
למכשיר מתלווה גם מיכל CO2 חדש ומלא .
יוסי 0544733396
עדכון - הרתכת נמכרה.
תגובה: שאלת ריתוך. האם ריתוך ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר מיומנות בריתוך?
שירות לציבור: ביקרתי השבוע ב-מ.ב, יש להם מספר מצומצם של רתכות מיג משולבות של חברת realand. הרתכת נמכרת במחיר נמוך עקב מעבר לדגם חדש.
רתכת חד פאזית, 200 אמפר, צגים דיגיטלים למתח ולזרם, סליל 5 ק"ג.
דומה לדגם הישן של Jasic.
מחיר לרתכת כ2400 ש"ח ללא מע"מ.
תגובה: שאלת ריתוך. האם ריתוך ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר מיומנות בריתוך?
אהלן.
יש לי בעסק את הרתכת של מ.ב הגדולה מדגם 250Y.
היא כבר אצלנו יותר מעשר שנים, לא עובדת הרבה באופן קבוע אבל שיש פרויקט גדול כמו שיש לי עכשיו, היא עובדת לא מעט.
אני מבצע מסגרות עבור פרויקט בניה גדול יחסית שכולל תבניות יציקה לקרניזים ממתכת, גדרות/מעקות/שערים וכו'.
עכשיו לאחר שהכל כמעט כבר מוכן במסגריה אני עוד מעט מתחיל את שלב ההתקנה.
חשבתי תחילה לקחת איתי את הרתכת הגדול שהיא תלת פזית ושוקלת 35 ק"ג ללא החוט.
אבל זה היה מאוד לא נוח לטייל איתה בבניין, מה גם שאני לא מסיים את ההתקנה בפעם אחת אלה בהמשכים ואני צריך את הרתכת גם בעסק.
אז קניתי שבוע שעבר רתכת קטנה לעבודות ההתקנה בבניין.
אין לי ניסיון עם עבודה בחוט ללא גז אז אשמח למידע, האם זה זהה מבחינת הטכניקה לעבודה עם גז או שזה יותר דומה לאלקטרודה.
האם יש צורך להוריד/לנקות שלקה כל הפסקה כמו האלקטרודה וכו'.
כלומר האם לעבוד עם חוט כזה או לקנות גם בלון co2 קטן וחוט רגיל?
יש לציין גם שהעבודה היא קו ראשון לים שיש לא מעט רוחות אבל אני מניח שניתן היה לכסות באיזה צורה כדי להגן קצת מרוחות.
עזבו לרגע את הנושא הכלכלי, אלה נוחות נטו.
הרתכת הזאת היא לצורך עבודות חוץ בלבד.
לקנות בלון נוסף קטן או לקנות ולעבוד עם חוט ללא גז?
עדיף לך מיכל גז לדעתי אבל אתה צריך לרכוש אחד מאלומיניום ואלו יקרים מאוד.
חוט ממולא עובד נהדר בחומר מגולוון וגם בשחור , אין צורך בניקוי השלאקה בכלל גם לא בסיום כי כמעט אין שלקה ועם כם אז עם מברשת ברזל ידנית/דיסק , חשוב להעביר את הידית לקוטב השלילי ואת הארדונג לקוטב החיובי , עדיף לרתך איתו במצב משיכה כמו באלקטרודה,
זה חוט עם קצבי ריתוך מאוד גבוהים .
ולא עדיף לך ריתוך עם גז מגן בסביבה כמו שאתה מתאר זה פשוט לא יעבוד או שתצתרך לעבוד קשה בלהגן על איזור הריתוך מרוח.
עידו
99٪ מהחומר הוא מגולוון חם ועליו צבע אפוקסי 400-600 מיקרון לא כולל גלוון וזה לפי המפרט, בפועל אני נותן יותר.
באזורי הריתוך אני מורח גלווצינק ושוב צבע אפוקסי.
לכן חשוב מאוד ריתוך יפה ונקי משלקה.
מברשת פלדה ידנית או על דיסק לפני הריתוך להורדת הצבע , ולאחר הריתוך גם עם המברשת וסגרת את הפינה.
כך בחשבון שזה סליל שמנתז הרבה גיצים .
במצב שאתה מתאר יש מצב שאלקטרודה תעשה את העבודה הכי יעיל וטוב.
עידו
מאוד קשה לי עם אלקטרודה בריתוך ורטיקלי.
מה גם שהרבה מהריתוכים הם די צורתיים, מסעדים, מאחזי יד עגולים וכו׳.
זה לא ריתוך של שני פלחים
ממליץ לך לרתך איתו סתם חומר גלם בכדי ללמוד אותו .
עידו
אתה מדבר על החוט ללא גז?
אני עובד מעט מאוד עם אלקטרודות, בעיקר ברזל בניין וכל מיני אילתורים זמניים כמו מעקה מדרגות בזמן השלד, שערים ודלתות כדי לסגור באופן זמני את האתר.
פעם הייתי עובד עם זה יותר.
במסגריה אני עובד כיום רק עם co2, דברים שהיו לוקחים לי פי 10 זמן אם היתי עובד עם אלקטרודות.
איזה חיסרון יש לחוט ללא גז מלבד המחיר?
הוא הרבה יותר יקר , וגם מנטז הרבה יותר , חוץ מזה עם אני זוכר נכון הטנסיל (חוזק לקריעה ) שלו יותר נמוך .
עידו
קניתי חוט ממולא לשימוש ללא גז, לאחר הדרכה קצרה של אחד מאנשי השטח של חברת מ.ב ( אחלה שירות).
העבודה איתו היא פשוט תענוג, צריך לעבוד עם מהירות הזנה גבוהה בהרבה ממה שרגילים לעבוד עם חוט רגיל וגז.
הריתוך יוצא נהדר ומאוד פשוט, גם השלקה היא מאוד עדינה ולא קרובה למה שמקבלים האלקטרודה 6013 שאני רגיל.
אולי יותר קרובה לשלקה של אלקטרודה 6010
אחלה. אתה יכול לומר כמה עלה? כמה ק"ג?
עם אני זוכר נכון זה באיזור 27 שח /קג לפני מעמ
עידו
זה לא מגיע כמו סליל רגיל של 5 או 15 קילו?
בהחלט , תהכפלה אתה כבר יודע לבד.
וגם בשאר הסלילים המחיר הוא לקג וגם באלקטרודות ומוטת לריתוך ב TIG וכו
לפעמים קיים הבדל במחיר לקג באותו מוצר בגלל גודל אריזה לאמור שבסליל באריזה של 5 קג יעלה יותר לקג מאשר בסליל של 15 קג .
עידו
בדיוק ואפילו הבדל די משמעותי בין האריזות.
לא זוכר מחיר מדוייק אבל אני זוכר בערך הבדל בין מחיר ק"ג חוט רגיל באריזה של 15 ק"ג.
לבין חוט ממולא באריזה של 4.5 ק"ג הוא רקוב לפי 10.
במקרה שלי שאני רוצה להיות נייד כמה שניתן עם הרתכת, חוט 15 ק"ג ממולא קצת מאבד את העניין, מה גם שהוא לא נכנס הרתכת הזאת ספציפית.
זו השוואה בין נקניק לכוס חלב .
אני התכוונתי שבסליל ממולא נניח היה הבדל במחיר לקג בין סליל של 5 קג למחיר לקג בסליל של 15 קג כמובן שהמחיר לקג יורד ככול שקונים יותר קג .
עד כדי כך שקניתי לפרויקט גדול סליל ממולא בכמות של כחצי טון אז המחיר הגיע לאיזור ה 17 שח .