תגובה: לחברי הפורום שלום רב
כל שאלה היא לגיטימית (כמעט),
על אופן ניסוח השאלה אפשר לדבר.
אני מאוד אשמח אם נוכל לשמור על כבוד (אפילו הרבה כבוד) מתוך הבנה כי יש פה נסיון לעשות,
אם ייצא בסוף טוב או רע, או לא ייצא בכלל אנחנו ממש לא יודעים, אבל לפחות ניתן לזה הזדמנות.
בקיצור,
אני חושב שאפשר לשאול כל דבר ולצפות לתשובה על כל שאלה,
רק לשים לב לאופן ניסוח השאלה, אין צורך לתקוף או ל"הכנס" באלדד כי הוא נמצא פה כנציג הרשות,
תנו לו את הזמן לעכל כל שאלה, לנסות למצא את התשובות הנכונות (גם אם הן לא לטעמנו או לטובתנו) ואם לדעת מי מכם הוא טועה, אפשר להעמידו על טעותו, אבל בצורה מכובדת.
לסיכום,
כבוד הדדי, לטובת כולם ולטובת העניין.
מה שכתבתי זו בקשה אישית ולא קשורה לעצם היותי מנהל פורום.
סביון
מקומם שעוקפים שאלות של מהות ומשתמשים בבמה המכובדת שניתנה להם ליחסי ציבור.
בהנחה שמרבית הגולשים פה שומרי טבע וחוק, אמור להיות לו עניין לא פחות משלנו לתת תשובות ברורות.
מגוחך בעיני ההתרפסות בפניו שרק יואיל בטובו להיכנס לאתר ולענות על מה שמתאים לו.
מה יש להם להסתיר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אלדד שלום,
אני עדיין ממתין לתשובות אלמנטריות בעניין גבולות שמורות הטבע.
הפירסומות ויחסי הציבור שאתה עושה לרשעות הטבע לא עושים רושם כאן.
הגבולות הכי מדוייקים הם במפות האכרזה של השמורה /גן לא נראה לי שיש לך צורך בזה , העדכון הבא הוא האתר אליו הפניתי וכמובן מפות סימון השבילים.
בנוגע ליחסי הציבור - אני עובד ברשות הטבע והגנים ונמצא כאן בפורום כדי להביא לידיעתכם מיידע רלוונטי , אני חושב שההערה שלך אינה במקומה אבל זו זכותך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלמי
כן,
כתבת המסכנות הזאת הייתה גם בYNET.
כבר כתבתי בשרשור אחר מה דעתי על הדוברות שלכם, שחושבת שלהציג פקחים מסכנים, מוכים וחבולים (ואדי קלט, בריכת הנופרים) משרתת אתכם באיזשהו אופן.
מה אתם בדיוק רוצים להשיג ? רחמים ? פלסטר ?
ואם כבר, כדאי להציץ בטוקבקים של הכתבה הזאת (לא שלי, מתחייב) יש שם לא מעט אמירות לא כל כך אוהדות של מטיילים, שאיתרע מזלם להיתקל בפקחים מהסוג הפחות מוצלח (אך יותר נפוץ, לצערנו).
צר לי שזו דעתך אבל מטרת הכתבה היא לא "לשרת" אותנו ובכלל מה זה "אותנו" , האם השמירה על ערכי הטבע בבריכת הנופרים , בואדי קלט או בעין גדי היא עבורנו? היא עבור הציבור , אנחנו עובדי ציבור ותפקידנו לייצג את האינטרס הציבורי. לא ביקשנו רחמים - ביקשנו להביא לידיעת הציבור את הקשיים במילוי המשימה הזו , אני מזמין אותך לשבת לילה בהר מירון בחודש דצמבר במארב על כורתי אלונים או להתלוות לפקח בחופי הים בשבת ,ועוד ועוד .
תודה,
הבהרתי במהלך השבוע האחרון שלא אוכל לתת תשובות באופן מיידי ולא תמיד אוכל לענות לכל השאלות , אשתדל לעשות את הטוב ביותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מקומם שעוקפים שאלות של מהות ומשתמשים בבמה המכובדת שניתנה להם ליחסי ציבור.
בהנחה שמרבית הגולשים פה שומרי טבע וחוק, אמור להיות לו עניין לא פחות משלנו לתת תשובות ברורות.
מגוחך בעיני ההתרפסות בפניו שרק יואיל בטובו להיכנס לאתר ולענות על מה שמתאים לו.
מה יש להם להסתיר?
בועז ,
אין לי מה להסתיר , אני גם לא ביקשתי לעשות יחסי ציבור ובוודאי שיש לי עניין לקיים שיח , אני אכן מועיל בטובי להיכנס לאתר (שים לב לשעה) למרות שאינני חייב . אני עושה זאת כיוון שחשוב לי השיח עמכם. מה לא בסדר בזה?
קראתי בעיון רב את כל השרשור.
והיות וקיימות כל כך הרבה שאלות ומידי פעם הדברים
גולשים קצת לפסים אישיים ולהתבטאויות אמוציונאליות,
אני מציע שמישהו (נגיד, הנהלת האתר) יקח על עצמו ריכוז של כל השאלות
שהועלו. ינסח אותם באופן שאינו מתפרש לשני פנים על מנת שיהיה אפשר
לקבל תשובה עניינית וממוקדת, ויגיש את כל השאלות במסמך מסודר לאלדד.
אלדד יגיש את התייחסות הרשות בצורה פורמאלית ועניינית וזו תפורסם באתר.
רשאים אש....
אלדד,
בוא לרגע ונדבר ישיר -תבין שאני לא תוקף מתוך שנאה לרשות... אני פשוט מרגיש נפגע מההתנהלות שלהם אע"פ שאני מנסה להיות הכי בסדר.
האם נראה לך הוגן וראוי שהמידע על גבולות שמורות הטבע והגנים נמצא בכל מיני תיקים במרתפים אפלים ולא מרוכזים באופן שלציבור יש גישה אליהם?
מדוע הרשות לא משקיעה שום מאמץ נראה לעין ע"מ שהחומר הכל כך חשוב הזה יהיה נגיש וגלוי לכל ובקלות. למשל באתר השכבות של המרכ למיפוי?
כשזה יקרה גם המפות שאנחנו רוכשים בממון רב יהיו מעודכנות ויעזרו לנו לעזור גם לכם לשמור על הטבע.
תמוה בעיני שמשקיעים משאבים באכיפה בשטח לפני שמשקיעים מאמצים על מנת לא להכשיל את הציבור.
מתוך רצון לשמור על החוק והטבע אני מחזיק בשני סטים של מפות ממוחשבות ממש חדשות (אחת הרגילה והשניה של שבילנט) שעלו לי מאות שקלים ולמרות זאת מצאתי את עצמי מול פקח בפסח האחרון שטען שישנתי בתוך שמורה.
אתה יכול לדמיין כמה זה מכעיס?
הרשו לי להביע דעה קצת פחות פופולרית - אל תעירו ואל תעוררו. החיפוש אחר המקור החוקי לסימון השבילים ואחר הגבולות המדויקים של שמורות הטבע, היא פשוט יריה ברגל של כל אחד ואחד מאיתנו. לפעמים כדאי לרסן את יצר הסקרנות או את השאיפה להשכנת צדק עולמי, על מנת לשמור על אינטרסים אחרים שלנו, מיידיים וארציים יותר. לא ברור לכם שככל שתגבר הרגולציה ותהיה מדויקת יותר, מבוססת יותר, עניינית יותר, אנחנו רק נסבול מכך יותר ויותר? ראו חוק הספורט המוטורי שכולם ציפו לו ובפועל הכחיד כמעט לחלוטין כל יוזמה פרטית שאיננה סופר-מקצוענית ולא השאיר אופציות עממיות. כמה מתוכנו הרוויחו מכך? כמה הפסידו?
אם הרט"ג יתחילו לסמן שבילים, אני מבטיח לכם ש-90% מהשבילים יסגרו ואלו שישארו פתוחים יהיו בתשלום וניתן יהיה להכנס אליהם רק בסופי שבוע זוגיים, לאחר שתוכיחו שיש לכם, במצטבר, לפחות נעילה אחת, רצועה צהובה, בקבוק שתיה מהיצרן הנכון ובן-דוד עובד ציבור. זה מה שהייתם רוצים?
ואת אלדד, שנראה לי בסה"כ בחור טוב שלא הבין למה ולאיפה הוא נכנס, עזבו אותו. הוא בלאו הכי לא יכול לעשות כלום, חוץ מלנסות ולהעביר לכם את אותן המנטרות ואותם הלוקשים שגם הוא מואכל בהם. (No offence).
קצת נסיון בפוליטיקה מלמד שמי שרשאי לקבל החלטות בעניין מסוים, הוא בדרך כלל זה שמבין הכי פחות באותו עניין. זו דרכה של בירוקרטיה.
תנו לו ללכת וללכוד ציידי חוחיות. משימה מבורכת לכל הדעות.
+2 לעמי, על שתי ההודעות.
הערפל (המכוון כנראה) שהרשות יצרה אמנם משרת אותה, אבל גם אותנו.
ולגבי התשובה של אלדד -
יש לי הרבה השגות על האופן בו הרשות מייצגת את "האינטרס הציבורי" כפי שהיא מבינה אותו, שבד"כ הוא לא כפי שאני מבין אותו (וכנראה אני לא לבד)
ואני מוותר על ההזמנה לארוב לכורתי אלונים במירון, משתי סיבות. קודם כל שכבתי מספיק במארבים, תודה.
שנית, בפעם היחידה שפניתי לרשות מיזמתי, כדי לנסות להפסיק שריפה שיטתית של אלונים במסגרת שריפות גזם, הפקח האזורי לא הבין מה אני רוצה מהחיים שלו, גם אחרי שהזכרתי לו שעצי אלון הם ערך טבע מוגן אפילו מחוץ לשמורה. האלונים ממשיכים להישרף, נכון לשבוע שעבר. הפקח כנראה שוכב במארב.
אז תודה, אני מוותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
. (No offence).
קצת נסיון בפוליטיקה מלמד שמי שרשאי לקבל החלטות בעניין מסוים, הוא בדרך כלל זה שמבין הכי פחות באותו עניין. זו דרכה של בירוקרטיה.
.
עמי,,,,(: נעלבתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
אתה טועה ומטעה
ואידך זיל גמור
כנראה שאינך בקיא בשטח ידידי.
וצא וראה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
taylorh
כנראה שאינך בקיא בשטח ידידי.
וצא וראה.
אם אתה טוען שאייני בקיא בשטח אתה כנראה צודק.
אודה לך אם תוכל להפנות אותי אל מי שחסם את את הדרך אל המעיין כי גם אני (חבר במושב כנף) לא יכול להגיע למעיין ברכב.
בנוסף, אתה מוזמן לבוא ולעזור לילדי הבר-מצווה במושב בנקיון ושיפור המקום.
או שפשוט תמשיך לכתוב באינטנט.
(סליחה על הסטייה מנושא השרשור)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
יחיעם, מילא חוסר הבנה, אבל חוסר הבנת הנקרא?
חוץ מזה, נראה לי שאתה מסכים איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
אם אתה טוען שאייני בקיא בשטח אתה כנראה צודק.
אודה לך אם תוכל להפנות אותי אל מי שחסם את את הדרך אל המעיין כי גם אני (חבר במושב כנף) לא יכול להגיע למעיין ברכב.
בנוסף, אתה מוזמן לבוא ולעזור לילדי הבר-מצווה במושב בנקיון ושיפור המקום.
או שפשוט תמשיך לכתוב באינטנט.
(סליחה על הסטייה מנושא השרשור)
ובכן , אני צודק. הכניסה לבריכת דיר עזיז מכיוון כנף חסומה בשער כך לפתע פתאום.
וזו הנקודה . ההשתלטות על השטח. חוצפה שאין כדוגמתה.
שמעתי כבר על מטיילים שידביקו בדבק מהיר כל מנעול של שער חוסם בשבילי הטיולים כך שלא יהיה ניתן לפתןח את המנעול יותר.
מכיוון שאין כל איזכור לשלט מטעם רשות מקומית שנעצה את השער ניתן להסיק שהוא נבנה ע"י המקומיים
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
taylorh
מכיוון שאין כל איזכור לשלט מטעם רשות מקומית שנעצה את השער ניתן להסיק שהוא נבנה ע"י המקומיים
אתה כמובן שוב צודק,
אל תתן לעובדות לבלבל אותך, אתה יודע הכ טוב.
קובץ מצורף 75124
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
אתה כמובן שוב צודק,
אל תתן לעובדות לבלבל אותך, אתה יודע הכ טוב.
קובץ מצורף 75124
ידידי, בוא לא נסיט את מטרת השרשור.
בכל אופן שהייתי בדרכי לדיר עזיר לפני כמה שבועות לא נתקלתי בשום שלט.
בכל אופן תודה על המידע.
מכל מקום לעניות דעתי גם אם משמישים את קטע הדרך לפרייבטים , מדוע חוסמים את כל הציר?
מטיילים שבאים מהצד השני לקראת ערב אחרי כל הדרדלה של הדרך הקופצנית
צריכים לעשות אחורה פנה?
גם שמשפצים כביש לא סוגרים את כולו.
חלם זה כאן.