אבישי,!
אתה יכול לתת לי בבקשה הזבר למה בידיוק הסונומה ניכנסת לסיבוב וגם מאיצה יותר טוב ויותר מהר מ כל פג'רו ! ! !
Printable View
אבישי,!
אתה יכול לתת לי בבקשה הזבר למה בידיוק הסונומה ניכנסת לסיבוב וגם מאיצה יותר טוב ויותר מהר מ כל פג'רו ! ! !
מרווח סרנים 3 מטר כמעט רוחב כלי 195 ס"מ צמיגי 235/75/15 משקל 1 טון
ו 185 כ"ס בערך שווה כוח ,יציבות מדהימה,ואתה מוזמן !!!
הבעיה היא שזה 2 על 4 אן מה לעשות....
אבישי ניראה לי שאתה קצת חולם לגבי הנתונים שנתת
אולי צעדכן אותם לנתונים אמיתיים.
אין מצב שהסונומה שוקלת 1 טון - בבסיס היא שוקלת 1.7 טון ואפילו בדייטה חריפה שתוריד 300 ק"ג אתה עדיין חייב להוסיף חיזוקים וכלוב ומיגונים שיעלו מחדש את המשקל בלפחות עוד 150 ק"ג.
אני לא בונה מהיום ותאמין לי אני הרבה יותר מציאותי. רכב שבניתי רק מהמנוע והגיר של הסונומה וכל השאר זו שלדת צנרת ופיברגלס שוקל - 1.2 טון.
הסונומה שלנו (לפניי הפרוייקט הנוחכי) שקלה טון 1.7 (היום פחות).
אני יכול לציין שמהירות הכניסה לסיבוב מהיר יחסית, גבוהה יותר ממהירות הכניסה לסיבוב שהיתי נכנס עם 4X4.
עצם העובדה שאתה יודע שהרכב נכנס להיגוי יתר עוד לפני הסיבוב מאפשר לך כניסה מהירה ואם הצלחת גם היציאה תיהיה מאוד מהירה.
ל 4X4 יש יתרון משמעותי במספר פניות רצופות (קטע טכני) מרוצים היותר דומים לראלי
בפניה איטית אין הבדל ובפניה מהירה..................... אפשר לבדוק אני מזמין.
הצחקתני עד מאד :lol:ציטוט:
נכתב במקור על ידי אבישי
1 טון?!?!?
סונומה עם כלוב וכו' :roll: וכו' :roll: וכו'.....
צ'מע - אם שקלת אותה אצלך, זרוק את המשקל לפח
או - אם הוא באחריות - תחזיר לספק.
למה להחזיר ולא רק לתקן, אתה שואל?
כי משקל כלשהו שיתן לך 1000ק"ג על סונומה,
מקולקל מעבר לכל תקנה...... :shock:
נ.ב.
יש לי מאזדה מיאטה(אתה יודע הרודסטר הקטנטנה הזאת, MX-5,
שיושבת נמוך נמוך על הכביש והיא בגודל של פיסטוק חלבי?)
גם היא הנעה אחורית ואתה יודע כמה היא שוקלת, "על יבש"?
1,070 ק"ג :(
יא אללה, זה ב - 70 ק"ג יותר מהסונומה שלך!!
סחתיין :!:
טוב נו , הוא לא כתב שיש לו עוד 700 ק"ג
לירן רכב עם הנעה 4X4 יבצע פניה יותר מדוייק ובסופו של דבר גם יותר מהר.
כל השאר כבר טלוי ברכב משקל מרכז כובד וכו..
אתה אמרת שאתה יודע שאתה ניכנס למצב של היגוי יתר וכך אתה ניזרק לפניה
אבל היגוי יתר = ביזבוז זמן!
נ.ב ראיתי ב"רכב ויותר" את הרכב שלך הוא כבר לא ניראה כמו סונומה נכון?
זה לא קצת מסורבל כל החיפוי הזה?
1 אני לא מנסה להביך אותך, אתה בפורום בערך חודש וכל מה שאתה כותב עליו קשור לקניג, כמה שהוא טוב ומהיר ואמין וחזק וכו' וכו', אתה מוזמן לעבור על ההיסטוריה שלך ולבדוק(אני בדקתי).
2 אני מכיר את הרכבים המבוססים קניג האלו, של עידו לא מזכיר אפילו קינג (למרות שכן יש בו כמה מכלולי קינג),וההתבססות שלו על הרכב הנ"ל לא קשורה רק ליכולות הרכב אלא גם לספונסרים וכו', שאר המוזכרים גם בנו את הרכבים עם כל מיני שיקולים שלא בהכרך קשורים ליכולות הרכב(במיוחד רכבים בעלי שלדת צינורות ומתלה קסטום)וגם בגלל הכרות עם הרכב .
3 שוב אתה מוזמן לעבור על ההיסטוריה שלך בפורום, אתה כן פוסל בדיונים כל רכב שאינו קינג.
4 מכלולי הקינג יקרים לאין שיעור ממכלולים מקבילים של רכבים אמרקנים או יפנים אחרים.
יכולת פשוט לכתוב תגובה בפרטי
זה נכון יש לי הערכה מסויימת לקינג ויש הרבה אמת בזה שהרכבים ניבחרים בישביל חסות וכו..
לפי ההסטוריה אני רק שואל שאלות שקשורות לקינג ולא מיעץ לאף אחד לקנות או להשתמש במכלולי קינג ,אך ורק שואל
לכן אני לא מבין בכלל מה אתה רוצה ממני!!
לי יש בסיס גלגלים קרוב ל2.5מטר.. ורוחב 1.8מ'.. וכמובן גם הנעה אחורית..ציטוט:
נכתב במקור על ידי אבישי
ומשקל שיותר קרוב לחצי ממה שאתה נתת.
הדבר הכי חשוב ששכחת לדבר עליו הוא מרכז הכובד וגאומטריית המתלים ..
שני דברים קריטיים ליציבות הכלי בסיבוב.
אז נכון הנתונים של הסונומה חמודים ביותר לרכב ראלי בהשקעה מינימלית, אבל בין זה ובין להגיד שהוא יותר מהיר בסיבוב מקינג.. "זה כמו להגיד שאני ספיידרמן"..
הקינג נמוך יותר עם צמיגים רחבים יותר, מרכז הכובד שלו נמוך משמעותית משל הסונומה שלך.. בעקבות שימוש במרכב אחוד.
הוא מצויד בארבעה מתלים נפרדים והנעה לכל הגלגלים.. גם אם באמת ארז היה ספיידרמן הסונומה לעולם לא תעמוד בקצב שיכתיב הפאג'רו. (בעיקר בסיבובים, למה היא אפשר להגיע לסחיפות ראווה עם הנעה כפולה?! אין בכך יתרון כלל, זאת טכניקת נהיגה מכורח הנסיבות המובנים לכל בהנעה אחורית בלבד)
תסלח לי אבל הסרן ומערכת המתלים בסונומה לא מסוגלים להעביר את כוח המנוע והבלימה בצורה יעילה בכניסה לסיבוב, בתוכו וביציאה ממנו.. אם זה בגלל מערכת המתלים ועם בגלל שיטת ההנעה (לפחות לא כמו קינג).
והכי חשוב היציבות עליה אתה מדבר.. נו בחייאת, יש לך בודי המורכב על גבי שילדת סולם כבדה ומחוזקה.
תום, נכון מאוד ש 4X4 יותר טוב מ 2X4 בפניות - אבל ....
בתור נהג אתה צריך להיות הרבה יותר טוב ע"מ לבצע פניה במהירות גבוהה ברכב 4X4 עם מרכז כובד גבוהה, השוקל 2.1-2.3 טון (הרכב של עדו ואיצק בהתאמה).
בנוסף רוחב הרכב ומשקלו הקל מאפשר מהירות כניסה ואיציה גבוהההההות יותר ןשים לב שהזכרתי פניה אחת מהירה מול קטע נסיעה בעל מספר פניות - קטע טכני.
בנוגע לכל הקינגים - בארץ ישראל כמו בארז ישראל יש את אפקט העדר - מה שיש לאחר כולם רוצים. לא שאני מזלזל בקינג ומכלולויו, להפף איכולות שלו מדהימות אבל רק המנוע והגיר עולים כ 40000 ש"ח, שלא נדבר על ברקסים בולג'וינטים מיסבים ציריות. מסונומה ב 1500 אתה מביא את כל האוטו ועליות הבניה ב 2X4 חצי.
אם היתי יודע לפני שנה מה שאני יודע היום על סונונה 2X4 - אומנם הייתי חוסך הרבה כסף
אבל עכשיו - ההוצאות לא מגיעות לחצי גם לא עלות השיפורים והתוצאה אנדנלין טהור של מנוע בנזין אימתני ונסיעה לפעמים הרבה יותר מהירה מהרבה רינגים בשטח.(ועם הזכרנו מנוע ועידו - ב "קינג" החדש שלא אין כמעט חלקים של קינג - והמנוע יהיה בנזין.......).
תום תיזכור שתמיד יש יותר טוב, והכל נמדד גם בכסף...
אני חושב ששכחתם שנושא הפורם הערות ותגובות לנושא בניית סונומה למרוצים...
אם על מנת לשפר את יכולות הסונומה בתור רכב מירוצים צריך להזיז את המנוע לתא הנהג, דבר שאני מאמין כרוך בשינויים בשלדה, לא יותר מומלץ לבנות שלדת צנורות חדשה שעליה יורכב הגוף?
כמובן בהנחה שזה מותר ע"פ חוקי התחרות, דבר שדי מותר כרגע מאחר ואין חוקי תחרות.
או לחילופין לקרוא לזה אב טיפוס.
בעיקרון אתה צודק לדעתי בקשר ללבנות שלדת צנורות חדשה שעליה יורכב הגוף ,
אבל דבר זה גורם לך להשתתף בקטגוריה בחירה שדורשת רמת השקע וכסף גבוהים
אז הכל טלוי בכמה אתה מתכוון להשקיע בתחביב.
לפי מה שידוע לי כרגע יש חוקי תחרות שתקפים גם לגבי ראלי כמו חרמון - אילת.
אני חושב שכל בניית סונומה תקפיץ אותך לקטגוריה ,אב טיפוס מכוון שבשביל להפוך את הסונומה לרכב תחרותי יש לבצע בו שנויים רבים שמרחיקים אותו מהמקור
לבנות שלדת צנורות דורש מיומנות זמן וכסף של ניסוי .
כאשר אתה משתמש בשלדת הסונומה אתה חוסך כסף רב וכל מה שנותר הוא לחזק את הבסיס ולשפרו
אופס גדול ביותר :-(
שכחתי שהמתלה הקדמי הוא IFS ולא סרן חי. -אייקון של טמבל-
מצד שני, גם את המתלה הקדמי חובה לשדרג.
אני חושב שאתם מעט טוחנים מים.
אז נכו הסונומה זולה והאפשרויות רבות, אך הרכב אינו מתאים לרוב תחרויות הניווט בארץ אלא אם הן באמת ילכו לכיוון המדבר כמו שמנבאים..
הרכב מתאים לגמיעת מרחקים ארוכים במהירות גבוהה (אולי), אבל לדבר על המהירות שבו הרכב יכנס לפנייה אחת לעומת רכב אחר, נו מה זאת התברברות הזאת?!
בארץ כמו בארץ יש לך פנייה אחרי פניה אחרי פניה, ויש רכב שבנוי ומסוגל להתנהג נפלא בסוג כזה של תחרות, אבל הסונומה לא, היא מתאימה לשטח נסיעה שונה.. וגם אז להגיע לאידיליה זה לא קל כלל.
הדבר הכי חשוב שבזמן הקרוב נרקם פה מדריך דרך מעולה לחובבן המתחיל עם כל השיקולים הסיבות וההסברים המלאים לבניית רכב תחרותי לראלי ארץישראל:
לסוג זה של שטח יכולה להתאים הסונומה.. אבל כאשר מדובר על שבילי קק"ל הפאג'רו עדיף.ציטוט:
תחום השני כולל את שבילי המדבר, חולות, חצץ וטרשים. האופי של שבילי המדבר הוא שטח עם אחיזה טובה יחסית, ישורות ארוכות ופניות מתונות, עם משרעות גדולות של הדרך, לצד דרכים רצופות אבנים בגודל בינוני ו'הדורים'. הרכב צריך להיות בעיקר בעל יכולת לעקוב אחרי הקרקע, ופחות בעל יציבות כיוונית בעקומות חדות. זו הנקודה העיקרית - השבילים נועדו להביא אנשים (גמלים, ג'יפים, טנקים) מנקודה לנקודה המרוחקות אחת מהשנייה. לכן הם נוצרים בקווים ישרים פחות או יותר, לאורך מרחקים ארוכים מאד, בשטחים פתוחים. בשטח הררי/קניוני יותר, הדרכים עוברות באופן טבעי בתוואי נחלים גדולים, או בשיא גובה השלוחות, בכל מקרה מדובר על דרכים ארוכות עם אחוז פיתולים קטן, עם שוליים רחבים מאד המאפשרים חופש גדול יותר להשתוללות של הרכב.
ולהתחיל לדבר על פנייה יחידה בודדת באמצע שומקום זה כמובן דיבורים באוויר..
על מנת להתאים כהלכה סונומה למירוצים יש לשנות את המתלה הקידמי והאחורי גם יחד מהייסוד וזה לא דבר זול, אז למה לא להתחיל מהתצורה הנכונה המוצגת ביומן בניית באגי של אסף?!
וכן לבנות שלדה צינורות מאפס ולשכוח לגמרי מהגוף (למה להרכיב את הגוף?!) כבר הורדת אותו ובנית שלדת צינורות לתפארת, אז עכשיו תשבור את הראש איך להחזיר את הגוף המכוער הזה על הרכב?! ולהוסיף עוד משקל.
e-Pit@m
כנראה שאתה לא עוקב אחרי מרוציי ליגת הניווט
עידו ניצח עם הסונומה עוד בגילגול המאוד סטנדרתי שלה גם במרוצים בצפון (יבניאל).
בנוסף יש לך אופציה לבדוק אותה בעונה הקרובה.
בנוסף אתה יכול לבדוק את הזמנים בקטע הפרולוג במרוץ הבאחה של נועם היימן - כזחור לי הזמניםשלנו היו טובים מהרבה 4X4 בקטגוריה הבחירה (אפשר לבדור באתר).
תבנה איזה רכב שתרצה - הפלטפורמה של סונומה למרוצים עובדת וכמו בכל רכב מרוץ צריך להשקיע כסף. רק הבסיס יותר זול והתוצאה מספקת מעל ומעבר לציפיות.
וזה מניסיון.
כולם צודקים (בלי ציניות) רק שאתם מערבבים קטגוריות שונות,תקציבים שונים ,ואפילו ליגות שונות
איו מה להשוות סונומה לקינג ,זה לא אותה קטגוריה,ולא אותו תקציב
אורי הרכב שאסף מתכנן מתוקצב פי 3 לפחות מהסונומה המדוברת פה,
הבאחה בארה"ב ותחרויות הניווט בארץ זה 2 עולמות שונים של סוגי תחרויות
ובשבילי קק"ל עדיף בכלל להתחרות עם אימפרזה STI,
אבל תמשיכו וגם אני ,זה שרשור מעניין :D
קבלו התנצלותי לגבי המשקל בכל מקרה התוצאות בשטח הן חד משמעיות.
זהו רכב קלסי לתחרויות ניווט לירן בעל נסיון יותר ממני בתחרויות האלה (ממנו לקחתי את הרעיון
הבסיסי)
בשורה הסופית להפסיק להתפלסף על קילו יותר או קילו פחות ,תתחילו לבנות כלים לתחרויות שיהיה קצת אקשן במדינה המשעממת הזאת!!!!!!!!!!!!
אבישי
קודם, כל בתור אחראי הפורום הזה, אני מבקש מכל המשתתפים להמנע מירידות לפסים אישיים כמו שהתחילו כאן וטוב שנרגעו מעצמם. לכל אחד זכות לכתוב את דעתו, ולכל אחד הזכות לחשוב אחרת להעיר ולתקן - אבל בצורה מכובדת. משתתפים כאן אנשים ממגוון גדול של גילאים, רמות נסיון וידע - וזה בסדר גמור, תהיו סובלניים כלפי כולם, וכשברור שמישהו כתב שטות - לתקן בעדינות ולהמשיך הלאה.
לעניין -
הדיון עולה על פסים נכונים, ואני אחדד:
1. תקנונים.
2. ניתוח הקרקע.
שני הנושאים הראשונים שמגדירים רכב מרוץ, כי רכב מרוץ לא קיים בוואקום - הוא נוסע על שטח כלשהו, והוא מתחרה באיזשהי מסגרת מאורגנת.
נכון שבארץ הדברים עדיין אפורים, אבל בסופו של דבר התקנות יהיו שחור ולבן, וצודק מי שכתב - סונומה כמו שאנחנו מדברים עליה, תהיה T1, אבטיפוס, לפי התקנות שיהיו בארץ, וזהו. לא משנה שהיא מבוססת על רכב סדרתי, השינויים שנדרשים במתלה הקדמי כדי להפוך אותה לתחרותית, בפני עצמם, הופכים אותה לT1. אלו החיים. מה עוד - מישהו כתב ש"חייבים להעביר את המנוע אחורה" - לא נכון. יש בזה הרבה תועלת והגיון, אבל זה ממש לא מחוייב. גם בנייה מחדש של המתלה הקדמי, שמשפט מעל אני כתבתי שהיא שינוי "נדרש" - זו רק דעתי האישית, זה לא מחייב אף אחד אחר. השטח לעומת זאת - ממש לא שחור ולבן. להגיד שבמרוץ בצאלים הסונומה 2X4 תנצח ולקינג אין סיכוי, ולהיפך, שבמרוץ בעמק יזראל הקינג ישפיל את הסונומה - שתי האמירות לא נכונות באותה מידה. גם במדבר אפשר להרכיב מסלולים אטיים וטכניים, וגם בעמק יש ישורות ושבילי באמפים. שום דבר לא מוחלט.
סונומה, ומכאן התחיל הדיון, היא אחד מהכלים הכי יעילים שקיימים בארץ מבחינת תמורה למחיר בשביל להכנס לתחום בצורה רצינית. היא מגיע עם מנוע וגיר טובים. חוץ מזה אין בה שום טוב במיוחד... אבל המידות הכלליות נכונות ויש על מה לבנות. והיא בעיקר זולה מאד, 15-20K הם מחיר לכלי נוסע במצב טוב, כלים גמורים אפשר לקחת ממש בכלום.
אני גם מאמין שזה מכונית המרוץ המהירה ביותר שאפשר לממש (= לבצע, במציאות) עם השקע בסדר גודל של 100K ש"ח.