יפה,
בואו תספרו כמה עולה אחזקה שנתית, או יותר נכון, תורידו הוצאות כמו החלפת שמן ופילטרים צמיגים, מצברים ותתיחסו לבלאי בלבד והעלות שלו.
Printable View
בזמנו בדיון דומה שהשווה בין סמל האמינות טנדר טויוטה לבין רכב השטח הכי סקסי מעולם דיפנדר, טענתי שההוצאות הקבועות + ההוצאות שיש לכל רכב כמו צמיגים מצבר וטיפול שנתי, הן בערך זהות. ולא רק זה, אלא גם שתי אלו יחד עם ההוצאה על דלק הן ההוצאה העיקרית. ועבןר שני רכבי דיזל או שני רכבי בנזין זה דומה מאוד.
על זה, הוצאות על תקלות, הופכות לזניחות. עלויות בסדר גודל אחד פחות.
נראה לי שאם משווים גראנד דיזל לדיסקברי דיזל, המצב יהיה דומה.
אסף.
סער מחזיק היום צירוקי בנזין ושוקל לעבור לדיסקו דיזל.
בשקלול ההוצאות הצפויות יש לחשב לצד התיקונים הצפויים ועלות החלפים גם את מחיר הדלק.
שוב, נכון שההשוואה מעוותת כי לא משווים תפוחים לתפוחים אבל לצורך ההשוואה הפונקציונלית היא נכונה.
להבנתי... סער רוצה משהו חדש.
אם ההתלבטות היא דיסקברי דיזל, מולו צריך לבחון רכב דיזל אחר. הצ'רוקי הנוכחי אינו בסיס להשוואה.
אסף.
דיסקו 2001, 270000 ק"מ. סך הוצאות השנה : ריפוד גג 500 ש"ח, בידוד גג 500 ₪, קונסולה מרכזית חדשה 180 ₪ , רדיאטור או אי אם ניסנס 1200 ₪ , החלפת צנרת גומי של צנרת גיר 150 ₪, נוזל קרור (20 ליטר) קטרפילר 350 ש"ח, שיפוץ 2 קליפרים קדמיים 350 ש"ח, סט צלחות קדמיות ואחוריות 1000 ש"ח, סט רפידות בלם 200 ש"ח (נקנו באנגליה) , שמן בלמים 60 ש"ח, החלפת מגעים בסטרטר 120 ₪ . בנוסף רכשתי בחו"ל סט חלקים לטובת טיפול עתידי גדול אותו אני מתכנן לבצע במהלך שנה הבאה הכולל משאבת מים+4 בולגוינטים + משאבת הגה+סטרטר+מוטות קישור למייצבים+מחזירי שמן למנוע, גיר, טרנספר וציריות) +גומיות לצריות+ בושינגים + קופלונג לדריישאפט כל החלקים או אי אם: סך עלות החלקים כ 4000 ש"ח.
זה בדיוק מה שאמרתי... בניסוח קצת פחות... פחות.
אני גם לא מסכים עם אלה שמתעקשים להשוות תפוחים לתפוחים - לסער יש העדפות ואפשרויות שמקובלו עליו וצריך להשוות בניהן.
אם, במקרה הזה, האפשרויות הן WJ בנזין (הנפוץ והאטרקטיבי יותר) או דיסקברי דיזל (הנפוץ יותר ובכלל לא אטרקטיבי... בשבילי) - אלה הם שצריך להשוות בניהם.
בדיסקברי:
- יש יותר מקום.. להכל, אנשים וציוד.
- קל יותר לשפר לנוחות/שטח אם צריך (לא) ורוצים (תמיד).
- חלקים זולים.
- צריכת/חת דלק.
- טיפולים זולים יותר - אין פלאגים ולא חוטי הצתה.. לדוגמא.
- מבחוץ, רועש כמו טרקטור.
- לנהוג עליו, בהשוואה ל-WJ, זה כמו לנהוג בנגמש.
- מ כ ו ע ר.
WJ:
- זריז, חזק וכייפי - נהגתי בכמה, כולל של חבר שלי - חיה רעה..
- קטנטן מבפנים (ג'רמי קלארקסון, פעם הגדיר את זה יופי, בהשוואה שעשו לו מול... הריינג' רובר?!?!?!) לאנשים ולציוד.
- אוהב לשתות.
- ימבה שיפורים - יקרים לאללה.
- חייב לשפר לשטח... וגם לשביל... וגם.. נו, איך אפשר WJ לא משופר.
- כייף של אוטו, שכשהו משופר, מצתלם נהדר ומרשים.. גם במקומות שהדיסקברי עובר בלי דרמה ובאופן לא פוטוגני בעליל...
אני לא מכניס את שיכלול האמינות, משום שזה עניין של (חוסר) מזל ואגדות עם נפוצות, מחיר קנייה (כנ"ל) וגם לא העדפה אישית (בעלי הלנד רובר הם מוזרים.. בהגדרה)
וברור לגמרי, שבשנה הבאה (ובזו שלפניה) לא היו לך הוצאות של ריפוד ובידוד גג, ולא קונסולה מרכזית ולא החלפת כל נוזל הקירור ולא... כל שאר הדברים, שמגיעים פעם בתקופה (במיוחד לרכב לא חדש)... לכל רכב (טוב, אולי לא ריפוד הגג הדבילי הזה אבל הוא דורש החלפה רק פעם אחת.. וזהו..).
עכשיו, מי מכל שונאי ה"ליידי-בויי" (ליידי-בויי,גו'? באמת?) יכול לבוא ולהגיד שב-WJ, לדוגמא, לא עושים שיפוץ קליפרים או מתקנים קונסולה (או שאפשר להשאר עם הפלסטיקים הדקיקים והשבורים. במיוחד בכפתורי המזגן) או מחליפים נוזל קירור או דיסקי בלם וכו'....
הי,
עדכון קטן, ניצלתי את הצהריים לסיבוב ב td5 מודל 2003.
ירדנו קצת לשבילים ומעט (מדי) על הכביש .
אני מוכרח לומר שהתרשמתי מאוד לחיוב ואני בהחלט יכול לראות את עצמי מטייל ברכב כזה :)
נכון, הוא לא מאיץ כמו הצירוקי שלי, אבל הוא נוסע יפה.
זו בהחלט אופציה שעומדת על הפרק כעת.
(מן הסתם יהיה צורך למכור את ה xj קודם אבל עוד נראה)
בכל אופן, 2 שאלות:
1. מה הסיפור של השמן בצמת המחשב? אין מונעים את זה? איך מזהים את זה?
2. למה מחליפים את מוט ההגה??? האם הכוונה היא למוט המחבר את ההגה עצמו לתיבה? מה מתקלקל שם?
תודה,
סער
טוב, מצאתי את הסיפור של השמן בצמת המחשב:
http://www.discovery2.co.uk/Injector_harness.html
האם זה כל הסיפור? החלפה של שני o רינגים בתחזוקה מונעת?
ועדיין, מה הסיפור של ההגה?
כמו כן, מה עלות הביטוח (חובה+ג) ועלות הטסט?
תודה,
סער
לא משהו שבעלי ג'יפים יתרגשו ממנו... אבל בלנדרובר כל תקלה נפוצה היא סיבה לחגיגה, אגדות עם וגורואים מומחים.
אסף.
אחחח...
כמה מנטרות שחוזרות על עצמן במשך השנים, עוד מהימים העליזים של הויכוחים הבלתי נלאים עם ארז נכפולגר,
נראה לי בכלל שמאז ה TD5 שהיה לו פעם ירד לו החשק לגמרי.
אני בכלל מרגיש כאן כמו בסיפור בגדי המלך החדשים, אנשים מתגאים כאן בהשקעת אלפי שקלים לשנה בתחזוקה, אלפי שקלים!! תגידו זה רק אני? אתם רציניים?
זה זול???
היה לי WJ , לא זוכר סכומים כאלה לתיקונים שנתיים, הרבה הרבה פחות.
חכה... עוד לא שמעת כמה אנשים משקיעים בטויוטות האגדתיות שלהם...
אסף.
סער אתה לא צריך למכור את הXJ שלך, בסופר מעל קניה של 500 ש"ח מקבלים דיסקברי, מתי טיול בכורה עם הכלה החדשה.
נמרוד
אמרתי לך... קיצורי דרך ישראלים, יוצרים אחוז גבוה מהבעיות..
אני אגיד לך מה הסיפור של מוט ההגה.
המוט שמקשר בין זרוע הפיטמן והסרן, יושב מלפנים, לפני הסרן ואם לא נזהרים במיוחד, הוא מקבל מכות ומתעקם קצת.
לפעמים, אם אתה טמבל כמוני, כשהגלגל "נשען" על סלע/מדרון/מדרכה ואתה מתעקש לסובב את ההגה לאותו כיוון, הוא גם, לעיתים רחוקות, מתעקם בגלל הלחץ הלא סביר הזה..
כולם (בהכלללה, שלא יקפוץ עלי מי שלא) מנצלים את ההזדמנות להחליף למוט מחוזק (פחות מ-800 ש"ח (ש"ח) באנגליה + עשר דקות עבודה).
זה הסיפור הגדול של מוט ההגה הבעייתי של הדיסקברי.
סיפור מהצד.
גם מוט ההגה של האינדיאני/ם יושב ככה... אתה יכול להמשיך את המשפט/פיסקה, כראות עינייך ודעתך הקדומה/מתקדמת..
שמן בצמת מחשב : מחליפים את הצמה מהאינגקטורים.( 25 GP באנגליה AMR6103 ) אח"כ כל 10000 ק"מ מנקים עם ספריי מגעים ולחץ אויר את הפלג האדום בכניסה למחשב. אחרי 2-3 פעמים השמן נעלם לחלוטין . לא חובה להחליף את מוטות ההגה. בדר"כ כשנוצר חופש בתפוחים והיות ולא ניתן להחליף את התפוח מחליפים למוטות מחוזקים שטובים יותר מהמקוריים.
נכון, בקשר למוט אבל זה, בד"כ סתם תירוץ להחלפה.
התפוח לא ניתן להחלפה רק בצד אחד והוא, בד"כ לא "הולך.
בצד השני, של הפיטמן, אפשר להחליף אבל כבר מחליפים את כל המוט.
זה מוט זהה לזה של הריינג'. אני הכנתי מוט "חלופי", עם שני תפוחים "רגילים".
מאוחר יותר, עם הניסויים, עידו לוריה ייצר לי מוט בהזמנה מיוחד, אליו חיברתי את התפוחים שלי... נשמע כמו תכנית בישול...
בכל מקרה. השד אינו כצעקתה...
גם את עניין השמן, שהוא פאשלה תיכונית מטופשת, ללא ספק, "העצימו" הרבה יותר מה שהוא באמת..
מנגד, אפשר להשוות, את ההתחכמות של ג'יפ עם המאורר ההידראולי שלהם..
פריצה קטנטנה בצנרת, שמשתפשפת, והלך הקירור וגם ההיגוי...
די קישקוש לדעתי - לשתי התחכמויות יש פתרון די פשוט, עוד לפני שצצה בעייה.
טוב, זה נשמע הגיוני (פחות או יותר :). )
מה לגבי הצמיגים? ראיתי שהמידה היא 255/65/16 האם ישנם צמיגי שטח מלא במידה הזו? מה העלויות בערך?
מה עלות אגרת הרישוי לרכב?
תודה.
נמרוד, באיזה סופר אתה קונה? אני מגיע :)
נדמה לי ש-255/65 היא מידה של "18 ולא "16. זו מידה סטנדרטית של דגם הבנזין בצפון אמריקה והגירסה המפוארת/הזמנה מיוחדת של TD5 בארץ (וגם של LR/3 / דיסקברי 3)
במקרה זה, האלטרנטיבה היחידה (שהיתה עד לפני שנתיים לפחות..) היא ג'נראל וגם הם היו 50/50.
זו היתה המידה של הריינג' שלי (במקור מקנדה) וקניתי סט ג'נטים "16 (באנגליה, משומשים 120 לי"ש... לכל ה-4) ואז יש מבחר גדול של כל סוגי הצמיגים.
אבל אל תדאג. זו מידה מיוחדת לדיסקברי בארץ ורוב הסיכויים שהרכב שתקנה יהיה "16, עם המון אפשרויות לצמיגים..