ועדיין, בקטע החוק המצוטט, לא מצויינים המקרים בהם כן מותר לנסוע בחוף.
ברור שהפקחים לא צריכים לרוץ, מפעילי החוף לא יכולים לאסוף את הזבל ביד וכולי אבל חוק זה חוק...
Printable View
ועדיין, בקטע החוק המצוטט, לא מצויינים המקרים בהם כן מותר לנסוע בחוף.
ברור שהפקחים לא צריכים לרוץ, מפעילי החוף לא יכולים לאסוף את הזבל ביד וכולי אבל חוק זה חוק...
לאחר קריאה חוזרת ונשנית ולאור כתיבתו של רון שלם ע"וד(גילוי נאות==רון ואני חברים כמעט 40 שנה)
כמעט כולם צודקים
יש פתרון מצויין ולא פשוט-כך בכתיבה של הוצעת קיטור לא יעזור לנו כלום
אני מציע ומוכן להלחם על כך,להקים עמותה חוקית ולהתחיל לתקוף בבית המשפט,זו הדרך הדמוקטית היחידה שעדיין ניתנת לנו וטוב שכך,
אינני חושב שהפקחים עושים עבודה רעה-להיפך הם מקבלים שכר על מנת לאכוף את החוק ו/או התקנה ובכך הם פועלים ביושר-לפחות רובם,
לא הפקחים הם הכתובת-הרשות היא הכתובת וכתבתי לעיל מה צריך לעשות,
בעיקרון הקמת עמותה עולה כסף-אך אני רוצה להאמין ששאם הגרעין הקשה של הג'יפאים וכן מעגל שני ושלישי ובנוסף כל הקוראים שאינם רשומים ייצתרפו לעמותה שתוקם אם תוקם,אנו כח של כמה עשרות אלפים של בעלי רכב כפול הנעה,
כך גם ניתן יהיה לנקות מקרב ציבור הנהגים את אילו שמוציאים את שמנו כקהל חובב טיולים ושטח(כן גם חוף ים)לרעה ולשימצה
תחשבו על כך
אני מתחיל מבחינתי לפעול להקמת עמותה שכזו
אשמח להרשמה אדירה ורחבה בין כאן או בפרטי או למייל שלי-אולי זו המלחמה האחרונה שלי בממסד אך מאחר וכרגע אני צופה לפחות עוד 29 שנות נהיגה בג'פ שלי-אז יש לי זמן-
וחוץ מזה לכל אחד יש תחליף
ומכאן אני קורא לצעירים בפורום
באם לא תתגייסו לעמותה שכזו היום,מחר תוכלו רק להזיל ריר מול תמונות וסרטי 4x4 מפני שגם את הענף שלנו עוד יחסלו מסיבות כאילו ואחרות
בועז---יישר כח העלת ובצורה מדהימה נושא חשוב
בררנרד--אם לא היה לנו כאן מישהו כמוך היינו צריכים להמציא אותך-גם דעת הנגד בדרך שהצגת אותה חשובה לעין ארוך
מנהלי הפורום--ללא עמותה כזו בקרוב שם הפורום יהיה -ג'יפולוג-פורום נוסטלגיה על ימים יפים יותר--אני רואה בפורום זה מקום ממנו ניתן להתחיל להפיץ את משנתנו ולא רק
דרור-אשמח באם תלבש את חגור העט המושחזת
שמיל -לא שכחתי אותך אך לא כאן
וקצרה היריעה מלהוסיף שמות אך כולנו בעד יציאה לשטח . לים ולטיולים כאילו ואחרים
ואם נצליח לכופף את התפל שבחוק ולבנות חוק שיוויוני יותר והוגן יותר---דיינו
רוני תודה אישית לך על הכלים שאתה נותן לי
יוסף עמנואל שושני
אנשים!
ממש לא משנה איך הם מודדים וכמה זה באמת מדוייק
אף אחד לא ישנה את החוק ולא יהיו חופים מותרים לכניסת רכבים
לא תקבלו הזהרות אלא רק קנסות
תראו מה אומר אלדד פלד, מנהל אגף פיקוח ואכיפה של רשות הטבע והגנים: "אין פשרות ואין תירוצים יותר בכל האמור על עבירת הנסיעה על החוף"
בקיצור הכריזו מלחמה אז פשוט תתרחקו כי אין לנו סיכוי נגדם
אני לא חושב שרכבים צריכים להיות על החוף, אבל שפעם אחת יתאימו את האכיפה למציאות , כלומר במקום שהחוף פחות מ-100 מטר, שיאפשרו להגיע עד לקו התחלת החוף, ולפי התיאור של בועז, כנראה שזה קורה, ופעם שנייה שיסמנו את המרווח הזה בצורה ברורה במקומות המרכזיים.
לגבי הרשאה עם קוליסים,
בפשיעה חמורה בהרבה, המשטרה לא מרשיעה אף אחד עפ״י ״קוליסים חד-משמעיים״ לפני שמומחה מז״פ קובע שאכן הקוליס שייך לרכב, אז פקח בשטח מחליט על דעת מה בדיוק?
שתי שאלות?
במקביל להקמה של איזו עמותה (אם תקום)
למה לא לארגן איזה יום שישי ולארגן איזו הפגנת גיפים
גדולה ומתוקשרת בחוף פלמחים?
שיבואו צלמים. תקשורת. פקחים. שוטרים ועוד מי שרוצה
ועוד שאלה אם קיבלתי דוח על חניה פחות מ100 מטר
האם לפי החוק אסור לתת לי עוד דוח על אותה עבירה
ואז אני יכול להיכנס עד למים ולעשות לפקח "נה נה נה נה" (חחח)
ו
יוסף.
אחלה יוזמה אבל נראה לי שזו ברכה לבטלה ואני אסביר בהמשך..
רושמים דוחות כמדיניות, כמו שציטטו את אלדד.
הדוחות לא אמורים ולא צריכים להיות "חוקיים" וקבילים ו"חזקים". הדוחות צריכים להביע עמדה (אמרתי וגם ההוא, אלדד, אמר - מדיניות) ולהראות שיש "בעלבית" ויש לו כוח וסמכות ושכולם יקפצו..
כדרכי סיפור קצר.
לפני כמה וכמה שנים החליט ה"בוס" של מחוז ת"א, שהוא לוקח דוגמא מניו יורק והכריז על "אפס סובלנות" לכל עבירה "קלה כחמורה" והכריז בהרבה שריקות וציפצופים על "דין פרוטה כדין מאה" ודינו של כל עבריין להעצר!
אממה, הוא, שחשב שהוא הבוס הגדול והכל יכול, ובניגוד גמור לניו יורק, "שכח" לתאם/להודיע על המדיניות החדשה ליתר האוכפים, היינו שב"ס (שממונים על ביתי המעצר - אז זה לא היה כ"כ מדוייק אבל היה ממשק חשוב, שעיקרו "חילופי" עצירים וגיבויי לבתי מעצר מלאים) ובתי המשפט.
התוצאה - כל מעצר "איכותי" (היינו, כזה שביום יום היה זוכה ל"טפיחה" קלה על הלחי של אותו עבריין) הסתיים בשיחרור וביקורת רבתי על המשטרה, שלא לדבר על המון הכספים ושעות העבודה שבוזבזו - בתי המשפט נסתמו עד שעות הלילה, עבריינים אמיתיים לא "הספיקו" להגיע בזמן לדיונים, בכגלל מחסור בכ"א ומערך הסעות העצורים קרס ולא היה מקום, פיזית, בבתי המעצר.
חושבים שהגאון האשים את עצמו בכישלון המדיניות (שרק כוונה טובה עמדה מאחוריה) - תשכחו מזה. כל היתר אשמים "שלא רואים את המלחמה שבה אנחנו נמצאים"...
אותו הדבר מנהלי הרשות.
משתמשים בחוק "יבש" וסמכויות שניתנו כחוק, לנהל מערכת מדיניות קלוקלת ועקומה, ללא כל תיאום עם היתר - והכל בשם קדושת המטרה...
נותנים דוחות "שלא יחזיקו מים" אבל השיגו את המטרה בעצם טירטור האזרח... עד שיתחילו לבקש משפט, במקום ברירת הקנס ויתקעו את המערכות ובתי המשפט יתחילו להטיל אחריות אישית על רושמי הדוחות "המפוברקים" (קוליסים לים... בדיחה עצובה..) ויטילו הוצאות על הרשות וינזפו בראשיה..
לעניין האמותה.
יוסף, אתה/אנחנו מתחילים במינוס אדיר!!
אנחנו פועלים וחיים ברוח נגדית אדירה.
אם לא שמת לב, בשנים האחרונות אנחנו, חובבי השטח, הם הרעים שמשמידים כל חלקה טובה, לטובת תחביב אליטיסטי, בזבזני ואגואיסטי.
יחסי הציבור שאנחנו זוכים להם הם שליליים בכמה חזיתות - שינויים ברכב/רישויי, סגירת שטחים לנסיעה, העלאת מס על "רכבי יוקרה", ורט"ג שמצביעים עלינו כעל מקור כל הרע.
נגד כל אלה העמותה צריכה להתמודד - לא רק חוק החופים.
החוק מצטייר בצורה כ"כ צודקת והכרחית וזוכה לקונצנזוס הדיוטי מקצה לקצה, שרק אנחנו (הרעים וכו') יוצאים נגדו...
איזה סיכויי יש לך/לי מול אותה צבה מסכנה שכל מה שהיא רוצה זה להטיל ביצה או שתיים - כל הסבר (תירוץ?) שהיא עושה את זה רק במשך כמה שבועות בכל שנה ובאיזורים מסויימים ושליתר המכרסמים בדרום לא איכפת כ"כ שאני ארד לחוף שממילא שימש כשדה ניסויי צבאי ומזבלה, רק יבהיר כמה אנחנו חושבים רק על עצמינו...
אני איתך אבל לא לעצור את הנשימה, בציפייה להצלחה...
חברים,
יוסי מציע הצעה טובה ומעניינת.
לא זיבולי שכל אלא לקחת את היוזמה לידיים ולהיאבק משפטית.
אותי מעניין מהי הדרך המשפטית לכך אבל אני בפנים בעיקרון.
בעד שמירה על החוף.
בעד סימון גבול ברור בשטח.
בעד חופים מותאמים ששם מותר להגיע עד קרוב למים עם רכב ( נופשים בלבד)
ברנרד,
החוק התחיל בכלל בגלל נהיגה פרועה של רכבי שטח בחופים ומס׳ תאונות שהעלו את הנושא לכותרות.
(שלפי המצב בשטח, עוד ממשיכים להתפרע ואת הדוחות חוטפים בעיקר מי שיושב במקום ולא זז..)
עד לאותו רגע, ״הצבים״ לא ממש הצליחו לקדם לעצמם חוק, וכנראה שגם לא היו מצליחים.
מה שאומר שהפגנת ג׳יפים על החוף עוד תצטייר כזעקתו של הקוזאק.
שששששש חבר'ה אתם עלולים להפריע לסטטיסטיקה של הרט"ג...
דורון.
תאמין לי, אני יודע וזוכר.
את אלה צריך לתפוס ולהעניש במלוא חומרת הדין - וגם לא צריך חוק מיוחד לזה. בתקנות התעבורה יש מספיק על מנת להעמיד לדין ואפילו לכלוא להרבה זמן, גם בלי חוק דבילי וגורף...
אבל זה היה רק התירוץ הפופוליסטי או שעכשיו הוא הפך למשני - אחרת מה הקשר בין השתוללות ודריסת מתרחצים לבין רשות הטבע והגנים, ואל תיתן לקישקוש של "אחריות שטח" לבלבל אותך - אם גונבים משהו או רוצחים מישהו או מבריחים משהו בתחום החוף או שמורה או כל מקום אחר, קוראים למשטרה..
אם רכב משתולל ודורס והורס, קוראים למשטרה ומשתמשים בסמכויות של השוטרים - הפקחים הם ... רק פקחים.
כמו שהזכירו פה, אתה לא חושב שאם בריונים משתוללים ומנהלים מירוצים שאיילון, שיסגרו את איילון, נכון?
יש פה מאבק כוחות וסמכויות ותקציבים ושליטה של רשויות, זו כנגד זו והחזק והפופולארי באותו רגע זוכה - רשות הטבע והגנים (שפעם היתה אמונה על "שמורות הטבע") שזוכה לעדנה פופוליסטית ומנצלת כל רגע (ותקציב) ממנה.
מנהלי הרשות מבינים שצריך להכות על הברזל בעודו חם (ופופולארי) ואנחנו... הברזל ומכים בנו... ועוד איך מכים.
אמרתי.
הבעייה (שלנו) הם יחסי ציבור מצויינים לערכים שמציגים... מולינו, ההורסים ופורעי החוק..
כל מה שצריך הוא להראות תמונה של ג'יפ מרים ענן חול בחוף אל מול צבה מטילה ודומעת - עכשיו לך תסביר שהיא דומעת בגלל ההטלה ולא בוכה בגלל הג'יפ... אין סיכויי..
אנחנו כולנו שקועים עמוק בבוץ! לא חבר, לא כננת וגם לא נעילות יוציאו אותנו החוצה.
אבל.... לכל פקח ועובד הרשות יש איזה שלד בארון וכנראה שחלקם לא ממש צדיקים גדולים.
כדאי להתארגן על מבצע אכיפה כנגד עובדי רשות הטבע והגנים, לתעד ולאסוף חומרים כנגדם.
אני בטוח שיהיו אנשים מענפים אחרים שישמחו לשתף פעולה: ציידים, רוכבי אופניים, דייגים, נפגעי השרפה בכרמל, כורתי עצים, מגדלי תוכים, מגדלי קופים ובעלי חיים אחרים
יש עוד מעט בחירות לרשויות המקומיות
אם יש מישהו שיכול לשנות משהו זה ראש הרשות המקומית או המועצה האזורית הרלוונטית
כמו חוף הכרמל או חוף אשקלון.
זה הזמן לשכנע את המתמודדים שיש מקום להקצות חופים לרכבי שטח
יש הרבה מקומות גם בחוף הכרמל וגם בחוף אשקלון.
או להציע פתרון צנוע ולא דורסני לתנועה של רכבים בחוף הים.
אני זוכר שלפני כשנתיים הפקחים בחוף הכרמל איפשרו תנועה ניצבת לחוף עד קו המים
לצורך פריקה והעמסה של ציוד כאשר לאחר מכן חונים את הרכב במרחק סביר מהחוף .
מושיק תסביר בבקשה.
בפעם האחרונה שביררתי אז חוקי המדינה היו מעל חוקי הרשויות...
לא בדיוק. לכל אחד יש סמכות בתחום שלו.
הרשות לא יכולה לתת לך לרדת לחוף בשטח שהוא שמורה או גן לאומי, כי בהגדרה שם שומרים על הטבע.
אבל אם לא מדובר בגן לאומי, הרשות המקומית שהחוף שייך לה, יכולה להקצות חוף לג'יפים, חוף עם ירידה להורדת אופנועי ים או סירות, או חוף לקרוואנים, ממש כמו שהיא יכולה להקצות חוף שהוא מרינה או חוף רחצה או טיילת.
וזה, בלי לנקוט עמדה, אלא רק כדי להציג את הסמכויות השונות כפי שהוסבר לי.. יתקנו אותי אם אני טועה.
ואם מדברים על רשויות... זה כמובן מעלה את השאלה.. מה היה קורה אם לא היה מאבק שבסופו של דבר גרם למועצה האזורית לסגת מחוף פלמחים...? האם המועצה האזורית היתה ממשיכה לגבות כסף ולנקות את החוף ולתת לג'יפים לרדת עד קו המים?
במבט מרחוק, נראה לי שיכול להיות שמישהו במועצה האזורית טועה לחשוב שאם לא נותנים לו לקחת כסף על הכניסה לחוף, אז הוא לא צריך לנקות שם.
וזה שהפיקוח בשטח החוף שהוא לא גן לאומי עבר מהמועצה לרשות.... על זה אומרים שהטבע אינו סובל חלל ריק.
לפעמים דברים מתהפכים לכיוונים משונים.
אסף.
אתם מעלים טיעונים נפלאים אך הם נופלים על אוזן ערלה-כאן זה לא בית משפט
אתם במילים פשוטות מחד כועסים ורוצים לשנות ומאידך יש טענות שזה לא ילך
אז יש לי הפתעה קטנה לכם
אמרו חכמינו-המעז מצליח
בהתארגנות נכונה נבחרו שני צעירים לכנסת ולממשלה כנגד כל הסיכויים
אינני מוצא דבר רע בציד כל עוד הוא בפיקוח
כנ"ל בכריתת עצים-כל עוד זה בפיקוח
אינני בא להאשים אלא את עצמנו שאנו חיים בבועה בה כל אחד דואג לעצמו-לי אין בעיה להצטרף לעדר המיילל -יש לי תעודת קסמים שהרווחתי ביושר רב והרבה דם-
אני פשוט לא מוכן לנצל אותה או לחיות על חשבון הציבור כל עוד אני יכול לתפקד ולדאוג לעצמי
אך נושא הג'יפאות אינו רק לנהוג בג'יפ-זו תפיסת חיים,זו אהבה,זו דרך.
להרים תחרות בישול פויקה בשטח זה לא רק הבישול-זה המפגש
לנסוע אי שם במדבר ולעלות לקצה שומם של הר ולראות את נוף הקדומים ולחשוב איך היה שם ירוק בתקופה הנבטית-זו דרך חיים-ואז גם החברותא והעזרה ההדדית קמים לתחיה בניגוד לכלום המלווה אותנו ביום יום,
רבותיוגבירותי-זה לא חלום לפעול למען עצמנו
זה ניתן -אך אף אחד ובטח לא אני ילחם בשביל עדר שלא מוכן לדאוג לעצמו
אני פרש בודד שאוהב חברת פרשים בודדים
אני לא מנהיג של עדר פרות-כבר הייתי וזה משעמם
אז למה אין כמעט אף נרשם ?אך כן ממשיכים ליילל כאן בשרשור הזה?
זה לא למען הרווח האישי שלי-אישית יש לי די והותר-אני פשוט רוצה לחיות כעם חופשי בארצו-כדברי ההימנון שלי/שלנו
נגמרה הבושה?
http://youtu.be/67I5aW4ioGw
איזה אידיוט.
חבל שלא מראים את הפרצוף שלו..
הנה עוד דוגמא לאטימות ולדעתי אפילו לפרוש שגוי של החוק: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=79164