http://m.ebay.com/itm?itemId=400456874628
Printable View
דוח שימוש:
אחרי כמה טיולים וסידור מחדש של הקשתות (הקשת האחורית עברה באמת אחורה), הרה-ארגון של הארגז עם הפרדה מפלסית שיפר משמעותית את הנגישות לציוד בלי לפרוק חצי ארגז בכל פעם.
כנ"ל לגבי ההעמסה אחרי חניון.
אין כמעט תלות בסדר שהדברים מוכנסים לארגז, כי יש מעט מאד דברים שיש עליהם משהו אחר.
בצילום, מועמס ל-4 ימים בשטח, יש בארגז רק מתחת ולצד הבמה (בחללי הכנפיים) מקרר 45ל', ארגז בישול של רכס, 4 כיסאות, בלון גז, פטיש 5, תיק חלפים, קומפרסור, 3 מגשים גדולים, משטח חיתוך גדול, וגזיה ספייר.
בחלק הקדמי של הארגז, 2 מיכלי מים (30+20), ארגז כלים גדול, 2 צידניות 40ל' כ"א, פוייקה, ערכת תאורה, אוהל 6, הייליפט, שק בולי עץ למדורה, רשת מנגל, גלון שמן מנוע, גלון נוזל קירור, גלון שמן גיר, וליטר דקסטרון.
שולחן מתקפל, ומזרון שטוח נוסף.
כמעט כל הדברים נגישים בהרמה של הברזנט, בלי לפרוק את משהו אחר.
על הגגון למעלה יש את ציוד הלינה, שלא צריך במהלך היום וקל יחסית, כדי לא להעלות את מרכז הכובד: 2 צ'ימידנים של ביגוד משפחתי, מצעים ושמיכות, 3 מזרונים מגולגלים, צילייה 6X4 עם 6 מוטות מתקפלים.
בקיצור, ערימות של ציוד, ומעט מאד מאמץ לשלוף משהו.
היה שווה.
קובץ מצורף 97529
יפה!. הפנס עבודה צריך לעבור שינוי מקום או שזה בכוונה שם?
היה שם לפני הגגון, מכוון באלכסון הצידה ונותן תאורה חזקה לצידיי הרכב ואחורה.
כשהגגון+הארגז עמוסים, אני לא רואה אחורה, אלא במראות צד, ושם יש תאורה טובה מאד מהזרקורים האלו.
יש לי מחשבה להעביר אותם או להוסיף על הקשת האחורית, לא בטוח שבמבחן היעילות זה שווה.
עדכונים:
במסגרת השפצורים הבלתי נגמרים, הותקנה משאבת מים בסגנון flowjet, (זהה חיצונית, סוג של מוצר מדבקה סיני).
קובץ מצורף 101231
המשאבה הותקנה בתוך קופסאת פיקוד של מערכת כיבוי אש שמצאתי.
קובץ מצורף 101232
הרעיון מאחורי המשאבה הוא הרצון לשמר את הארגז פונקציונלי ככל האפשר להעמסת ציוד, ובגלל זה המשאבה מותקנת מתחת לארגז.
הקופסא שומרת על המשאבה והחשמל מחוץ לטווח התזות בנסיעה חורפית, הגנה מכנית מרסס אבנים, ולא תופסת מקום בארגז.
העסק נשלט ע״י מפסק, כדי שביום-יום ובטיול, לא תופעל המשאבה בטעות בגלל ברז שהשתחרר וכל המים יאבדו, או ירטיבו ציוד.
קובץ מצורף 101233
כלל החיווט מוגן ע״י שרוולים, ושרינק על החיבורים.
ככה זה נראה מותקן מתחת לרכב, לפני חיבור צינורות המים:
קובץ מצורף 101234
כדי להפעיל מפעילים את המתג דרך בית הגלגל האחורי.
הצנרת עובר מתחת לארגז ועולה למעלה בקצה הארגז:
קובץ מצורף 101237
בארגז הותקן ברז כדורי, שגם הוא משמש כאבטחה נגד זליגות מים- במקרה של דליפה מהצנרת, הפרשוסטאט ימשיך לדחוף מים, והברז מונע את זה כשהוא סגור:
קובץ מצורף 101235
הזנת המים למשאבה מבוצעת מג׳ריקן 30 ליטר שממוקם בארגז צמוד לדופן, וממנו יוצאת צינורית קצרה יחסית למשאבה.
כלל הצנרת היא צינור מקלחת משוריין עם מחברים סטנדרטיים.
במסגרת העבודה על המשאבה, שודרגו אפשרויות חיבורי החשמל מאחור, כשהמקרר קיבל שקע אנדרסן בשבילו, במקום שקע המצית שהיה נתון לבעיות מגעים בנסיעה בשטח.
בנוסף לשקע למקרר, נוספו 2 שקעי מצית מוגני מים עבור גרילנדה, טלפוניה או כל מה שמתחבר לשקע כזה:
קובץ מצורף 101236
השלב הבא, השלמת בניית קונסטרוקציה חדשה מאלומיניום, במסגרת דיאטת המשקל המתוכננת, בניית בית המקרר הסתיימה, והחלק השני בדרך, ההבדל במשקל בולט מאד:
קובץ מצורף 101238
קובץ מצורף 101239
יפה דורון, מתוכנן מיכל מים מתחת להיילקס בעתיד?
Sent from my iPhone using Tapatalk
איזה מכל יש לך היום? אשמח לקפוץ לראות את ההתקנה במציאות אם אפשר
ג׳ריקן 30 ליטר סטנדרטי שמוכרים בחנויות ציוד חקלאי, עם הברגה מובנית בתחתית המיכל.
אני מחפש מיכל גדול יותר (50-60ליטר), ועד אז, נוסע עם 2 ג׳ריקנים ומעביר מים מאחד לשני כשצריך.
המשך תהליך הדיאטה והדיגום:
בניית מבנה לאחסון במקביל לכלוב מקרר, גם הוא מאלומיניום, עם ניטים וחיזוקי פלטות.
כלל החומרים, למעט הניטים מהג'נקיה של המושבים באזור, אחרי כמה וכמה גיחות לאיסוף חומרי גלם..
נהייתי מוכר בקרב האלטזאכנים וסוחרי המתכות שבאים לנבור בערימה.
שדרגתי את המבנה המקורי של החלק השני (המשלים למקרר) ממפלס אחד לשני מפלסים, עם מקום לארגז תנובה נמוך, לציוד בישול שלא נכנס בארגז, ואוכל יבש בשליפה.
ממבנה ברזל ועץ של מפלס אחד, שמבוגר מרים עם מעט מאמץ, התקבל מבנה בין 2 קומות שילד בן 5 יכול להרים לבדו.
קובץ מצורף 101471
המבנה בנוי מקורות אלומיניום של מסגרות חלונות, והמשטח מלוחות צד של מחסן שמישהו זרק.
התקבלו משטחים קשיחים, וקלים מאד.
החיבור לקורות בעזרת מפזרי לחץ וניטים.
זה חומר המקור:
קובץ מצורף 101472
וככה זה נראה לאחר השילוב כמשטח:
קובץ מצורף 101473
הקשיחות של המבנה מבוססת על האלכסונים והפלטות בפינות בלבד, והיה חשוב מאד לקבע כמו שצריך עם ניטים בפיזור שמקבע נכון גם לקורה, וגם את המשטח בווקטור של העומס.
קובץ מצורף 101474
קובץ מצורף 101475
ברגע ששני החלקים מעוגנים לדפנות, ואחד לשני עם האבזם, העסק לא זז, והתושבות מקבעות את המבנה חזק מאד.
במפלס התחתון מאוחסן הארגז מטבח, וכדי לקבע אותו שלא יטייל לרוחב התא, קיבעתי מסילה בחלק העליון, שמובילה את הארגז פנימה למיקום בצד שמאל, גם היא מחתיכת מסגרת חלון..
קובץ מצורף 101476
שני חלקי המבנה מחוברים עם אבזם:
קובץ מצורף 101477
לבסוף, תאורה קטנה מעל למקרר:
קובץ מצורף 101478
עם סידור משאבת המים, סידור החשמל בארגז מחדש, והקונסטרוקציה, הארגז מגיע לרמות נוחות תפעול גבוהות מאד.
יש הכל זמין בלי לפרק כלום:
צמוד לקבינה יש חשמל 12V זמין לאביזרים שונים, פותחים את דלת הארגז ויש נגישות למקרר, מטבח, גז, קומפרסור, חלפים, שולחן (אלומיניום גם הוא.. על גג הקונסטרוקציה), מים בלחץ, 4 כיסאות בשליפה מתא הצד שנוצר בין המקרר והכנף, צילייה ומוטות בגגון מעל, תאורה קטנה למקרר, תאורה חזקה לאחורי וצידי הרכב, ציוד חילוץ ופטיש 5 בחלל השמאלי בין הקונסטרוקציה והכנף השנייה, 2 ערכות גרילנדות לד (נייטורצ'+נוספת), וכמובן פותחן לבירה בפינה של הפגוש.
זה עוד לפני שמתחילים להגיע לציוד בחלק הקדמי של הארגז, זה שלא מצריך יכולת שליפה מהירה:
הייליפט, ארגז כלים מלא, ציוד חילוץ, מיכל מים 30 ליטר+מיכל נוסף 20 ל', צידנית 50ל' נוספת, מקום לעצים, גלון שמן מנוע, גלון נוזל קירור, גלון שמן גיר, נוזל בלמים, שמן הגה, תיק צעצועים של הילדים, אוהל 6 צמוד לקבינה ובטח עוד משהו ששכחתי.
והשורה התחתונה, הדיגום פריק בכמה דקות, ויש ארגז טנדר רגיל אם רוצים.
יאללה, מתי סוכות?
כנראה פספסתי, כשאתה מבשל, שוטף כלים וכו - איפה זה קורה?
בישול בצד, על הכירה מהארגז בישול של רכס.
ממקמים את הכירה על הרצפה או שולחן, או בהמשך לדלת ארגז, איך שנוח באותו הרגע, אבל לא על דלת הארגז.
כלים לייבוש על דלת הארגז או השולחן.
דורון, תתקדם.
אחד השיפורים הכי משמעותיים שהיו לי עד היום בכל מה שקשור לדיגום ואבזור הרכב זה האביזרים האלו.
לא יודע איך הסתדרתי לפני זה...
http://www.naamanp.co.il/Media/Uploads/11124020(1).JPG
http://i00.i.aliimg.com/photo/v5/897...ry_drainer.jpg
דורון - סחטיין על ההשקעה והרעיונות - במיוחד אהבתי את העבודה עם חומרים ממוחזרים ,
משהו שגם אצלי הפך מנהג די קבוע.
מניסיון - דבר אחד מאוד מציק לי גם בטנדר שלי בעניין של נסיעה עם כיסוי ברזנט :
מה עושים אם צריך להשאיר את הרכב בדרום ולטייל קצת ברגל כשברכב עמוס מאחור?
מה עושים אם יש טיול אחרי טיול והרכב חונה ליד הבית עמוס מאחור - והחנייה פתוחה לרחוב ?
הברזנט לא ממש מרתיע גנבים / בדואים / סתם ילדים שמעניין אותם מה יש לי בטנדר מאחורה ?
אמיר,
תודה.
אכן בעיה.
בשטח, אנחנו יוצאים לגיחה רגלית קצרה או על קשר עין לרכב, או שיש פדלאה שנשאר ליד הרכבים.
בשטח, אני לא רואה הבדל בין רכב סגור עמוס ורכב פתוח מבחינת גנבים- אם יש משהו מעניין, הם ישברו חלון.
בעיר, לא יצא לי להחנות רכב עמוס ללילה, אבל בישובים כפריים כן, ועד היום לא נגעו, אולי כי הניחו שאם זה ברזנט, לא יכול להיות משהו יקר באמת מתחת?
הרכב שלי חונה בחצר, ואמנם יש שער אבל לא ממש מונע ממישהו להכנס רגלית.
במקרה של נסיעה אחרי נסיעה, אני משאיר עמוס.
גימור לחשמל- הגנה פיזית לכבלים, שלא יפגעו/יתלשו בגלל ציוד בארגז:
קובץ מצורף 101525
קובץ מצורף 101526
עדכון לסוגיית המשאבת מים:
בעקבות המלצות ותובנות כאן, שמשאבות חזקות גורמות לבזבוז מים מהיר, הזמנתי משאבה עם ספיקה של 4ל'\דקה.
הסיני הדפקט אישר ששלח משאבה של 5ל'\דקה, אמרתי ניחא.
הגיעה משאבה של 6ל'\דקה..
ניסוי כלים ראשון עכשיו בשטח, והדבר הזה חזק מידי.
חזק ברמה של הסתלבטות של "הבאת גרניק לשטח?"
חזק ברמה שמעיף לילדים צעצועים מהיד כשהם רוצים לנקות אותם מקצת בוץ..
צריך לחשוב על רעיון להגביל את יכולת הלחיצה על השפריצר.
הבעיה האמיתית היא שהמים נגמרים מאד מהר עם הדבר הזה.
יצאתי עם כמעט פי-2 מים, שנגמרו בחצי הזמן.
ואם תשלב קטע אחד של צינור דקיק שלא מאפשר מעבר כמות גדולה של מיים בזמן נתון? למשל צינור של טפטפות אדנית ...
ברז כדורי על הקוו שסגור חלקית?