אני מבין שבולם שמיועד ומשמש למירוצים, מקבל אחריות שונה (קצרה). ברור ומקובל ומובן..
זה ממש לא המקרה...
זה לא ברור לכולם פה?
פוקס ובילשטיין לא משווקים פה (רק) למירוצים. הם משווקים לכל רכב. במירוץ זה סיפור אחר.. לגמרי...
Printable View
אני מבין שבולם שמיועד ומשמש למירוצים, מקבל אחריות שונה (קצרה). ברור ומקובל ומובן..
זה ממש לא המקרה...
זה לא ברור לכולם פה?
פוקס ובילשטיין לא משווקים פה (רק) למירוצים. הם משווקים לכל רכב. במירוץ זה סיפור אחר.. לגמרי...
בנוסף תעבור לדף האינטרנט שבו מופיע מרווחי הטיפולים ותבחן את טבלת המחירים של השירות עבור הבולמים... מחירים שהם בגדר מדע בדיוני בישראל, הלוואי עלינו בישראל
Sent from my iPhone using Tapatalk
המחירים הם צרה בפני עצמה,אבל את העובדה שאאוטבק אחרי 6 עמודים ושרשור של מעל 80 תגובות עדיין לא מצאו לנכון לרדת לעם ולהסביר את עמדתם ומדיניותם ,בעיני תמוהה יש אולי לומר מדברת בעד עצמה, ארנון הרי אמר שהביא העניין לידיעתם ,אני עדיין ממתין בסבלנות שישתפו את כלל החברים ויציגו את הצד שלהם.
אחריות עולה כסף והיא לעולם מגולמת במחיר המוצר.
ככול שתהיה יותר אחריות ויותר החלפות המחיר יעלה.
זה חשבון פשוט ולא כלכלה מסובכת.
כל המדינה הזו זה לא עיר בינונית בניכר עם כח קניות עלוב.
כנסו לפרופורציות ותפסיקו לכתוב מגילות שלכמעט אף אחד אין כח לקרוא
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
תשמע...אני קרוא את הדיון הזה כבר כמה זמן...ועושה רושם שאתה לא מבין איפה הבעיה , ולמה היבואן לא רוצה לעשות לך ג'סטות. ולמה חלק מהחברים פה חושבים שאתה בעצמך לא בסדר.
נתחיל מ"החשד" - גולש שיש לו בעצם 0 הודעות למעט הדיון הנוכחי , שהוא דיון תלונה על עסק מכובד - אוטומטית חשוד. כן מכירים אותך, לא מכירים - זה לא נראה טוב. אבל נכון - זה לא מספיק. ההמשך הוא ההתנהלות לאורך הדיון - אתה מתחיל מסיפור מסוים, וכל פעם מוסיף עוד איזה פרט קטן, ועוד אחד. ומסים בסיפור האמיתי לגבי הסדנה .דומה מאד לאותו אחד עם הצמיגים אגב . ובניגוד לפירסום שם היבואן את שם הסדנא אתה לא מצין. למה? לא יודע. חשוד. אתה גם לא אומר במה האשימו אותך הדיוק, הרי לא אמרו לך - אתה אשם, וחזרו על זה פעם אחרי פעם, מן הסתם נתנו לך סיבה. חשוד. אנחנו עד עכשיו לא באמת יודעים איזה מסלול עברו הבולמים בדרכם לאוטו שלך.
לדעתי - על סמך מה שכתבת וקצת השערות - אתה טועה לגמרי בגישה בעצם ההליכה ליבואן, מי שהמליץ לך להרכיב את הבולמים הוא בעל הסדנה או לכל הפחות הוא לא אמר לך לא להתקין. האחריות היא שלו ושלו בלבד. אתה קנית ממנו אתה שילמת לו. { אלא אם כן עכשיו יבוא המשך לסיפור שקנית את הבולמים אצל היבואן ורק התקינו לך אותם בסדנה } . מבחינת יחס עסק לקוח אין לך שום קשר ליבואן. אתה כל הזמן מצין שנסעת רק בכביש ובשבילים - למה התקנת את הבולמים האלה מלכתחילה? האם יכול להיות שדווקא בגלל השימוש האנמי שלך הם הלכו? אולי הית אמור לנקות אותם מאבק פעם ב X זמן ולא עשית את זה? . למה אתה סולח לבעל מקצוע שהרכיב לך מוצר שאתה בכלל לא צריך ואילו ליבואן שאין לו שום מחויבות ישירה כלפיך אתה מוציא שם רע?
כל הדוגמאות לשירות טוב שניתנו פה בכלל לא עוסקות בלקוח שקנה מוצא אצל זכין והלך לבכות ליבואן.
ידידי המלך { וגם השם שבחרת לעצמך שהוא גם גאוותני משהו וגם שם של חברה מתחרה } לך לסדנה , תבקש ממנו שיסביר לך בדיוק למה הוא הרכיב לך על האוטו את הדברים האלה שאתה בכלל לא צריך, ושיסביר לך למה אחרי שגזר עליך קופון { אם אני מבין נכון - על 4 בולמים } הוא לא יכול להיות החוליה המקשרת בינך ליבואן כמו שהוא היה החוליה המקשרת בינך ליבואן בעיסקת הרכישה. ובמיקרה הצורך לספוג את עלות התיקון שהיא בטח לא שווה לגובה הרווח שלו ממכירת הבולמים.
בהצלחה.
זו גישה לטווח קצר
לגישתי לקוח טוב מחזיר את עלויות האחזקה שלו, אתה מסתכל ורואה גרוש במקום להסתכל ולראות לקוח מרוצה שיביא לך עוד אחד.... .
אנחנו מדברים על מוצר יקר הצפייה לאורך חיים ארוך ותמיכה לפחות בסמוך לתם האחריות ,אני לא חושב שזה מוגזם ,לא בקשתי שיחליפו לי לחדש ,אבל גם שלא יבואו ויאשימו אותי ויגידו לי שבולם ברמה כזו צפוי לליקוי אחרי פרק זמן קצר מתום האחריות והאשמה היא בי .
אסף נתן דוגמא ואני לא חושב שצרכן בארץ צריך להסתפק בפחות .
מה היתרון במוצר מיבואן רשמי אם אחרי שנה וחצי זו התגובה שלהם, איזה ערך מוסף זה נותן לי? לרכוש בחו"ל בד"כ במחיר זול משמעותית ולקבל טיפול במידת הצורך כמו שאסף תיאר נשמע כרעיון לא רע,בפעם הבאה ייתכן וזה מה שאני עשוי לעשות.
[QUOTE=polar bear;561305]תשמע...אני קרוא את הדיון הזה כבר כמה זמן...ועושה רושם שאתה לא מבין איפה הבעיה , ולמה היבואן לא רוצה לעשות לך ג'סטות. ולמה חלק מהחברים פה חושבים שאתה בעצמך לא בסדר.
נתחיל מ"החשד" - גולש שיש לו בעצם 0 הודעות למעט הדיון הנוכחי , שהוא דיון תלונה על עסק מכובד - אוטומטית חשוד. כן מכירים אותך, לא מכירים - זה לא נראה טוב. אבל נכון - זה לא מספיק. ההמשך הוא ההתנהלות לאורך הדיון - אתה מתחיל מסיפור מסוים, וכל פעם מוסיף עוד איזה פרט קטן, ועוד אחד. ומסים בסיפור האמיתי לגבי הסדנה .דומה מאד לאותו אחד עם הצמיגים אגב . ובניגוד לפירסום שם היבואן את שם הסדנא אתה לא מצין. למה? לא יודע. חשוד. אתה גם לא אומר במה האשימו אותך הדיוק, הרי לא אמרו לך - אתה אשם, וחזרו על זה פעם אחרי פעם, מן הסתם נתנו לך סיבה. חשוד. אנחנו עד עכשיו לא באמת יודעים איזה מסלול עברו הבולמים בדרכם לאוטו שלך.
לדעתי - על סמך מה שכתבת וקצת השערות - אתה טועה לגמרי בגישה בעצם ההליכה ליבואן, מי שהמליץ לך להרכיב את הבולמים הוא בעל הסדנה או לכל הפחות הוא לא אמר לך לא להתקין. האחריות היא שלו ושלו בלבד. אתה קנית ממנו אתה שילמת לו. { אלא אם כן עכשיו יבוא המשך לסיפור שקנית את הבולמים אצל היבואן ורק התקינו לך אותם בסדנה } . מבחינת יחס עסק לקוח אין לך שום קשר ליבואן. אתה כל הזמן מצין שנסעת רק בכביש ובשבילים - למה התקנת את הבולמים האלה מלכתחילה? האם יכול להיות שדווקא בגלל השימוש האנמי שלך הם הלכו? אולי הית אמור לנקות אותם מאבק פעם ב X זמן ולא עשית את זה? . למה אתה סולח לבעל מקצוע שהרכיב לך מוצר שאתה בכלל לא צריך ואילו ליבואן שאין לו שום מחויבות ישירה כלפיך אתה מוציא שם רע?
כל הדוגמאות לשירות טוב שניתנו פה בכלל לא עוסקות בלקוח שקנה מוצא אצל זכין והלך לבכות ליבואן.
ידידי המלך { וגם השם שבחרת לעצמך שהוא גם גאוותני משהו וגם שם של חברה מתחרה } לך לסדנה , תבקש ממנו שיסביר לך בדיוק למה הוא הרכיב לך על האוטו את הדברים האלה שאתה בכלל לא צריך, ושיסביר לך למה אחרי שגזר עליך קופון { אם אני מבין נכון - על 4 בולמים } הוא לא יכול להיות החוליה המקשרת בינך ליבואן כמו שהוא היה החוליה המקשרת בינך ליבואן בעיסקת הרכישה. ובמיקרה הצורך לספוג את עלות התיקון שהיא בטח לא שווה לגובה הרווח שלו ממכירת הבולמים.
השם שמציק לך ונשמע "גאוותני",הוא קיצור שם הרכב שמשמש אותנו פאג'רו קינג.
ביחס לשאר ,חבר גדול עלי להתמודד עם תאוריות קונספירציה ואני בטח לא מתיימר לשכנע אותך.
אגב בעל הסדנא, כל האחריות שלו היא להרכיב לך מוצר שאתה מזמין ,מה הוא קשור לעניין ?על איזה קופון אתה מדבר לא ברור אבל בסדר זכותך ,אין לי כוונה לשכנע ,כל אחד יעשה מה שהוא מבין.
מי שמכיר אותי "כמכור" להתאמת מתלים בכלל משולבים בבולמי פוקס בפרט, יודע שאצל חברי ואצלי מותקנים בולמי פוקס שיובאו ע"י חברת אאוטבק טכנולוגיות,
אני רוצה לומר, שמעולם לא הייתה לנו תלונת שרות כל שהיא מהחברה.
כשהיה צורך לבצע התאמה או שסתום לפי דרישותינו, בפעם הראשונה, זה נעשה ברצון וללא תשלום ובפעם השנייה בתשלום (ובגישה נכונה, גם ללא תשלום).
נכון שלמזלנו (או שלא), עד כה לא כשל אצלנו בולם. לא בתקופת האחריות ולא שלאחריה, אולם היה ויקרה כשל (ובהחלט יכול לקראת), לא היה עולה בדעתי לדרוש שרות חינם. נכון, Good Will יתקבל בברכה, אבל בוודאי לא בכפייה.
אם לא מובן עד עכשיו, אז חבריי ואני מאוד מרוצים מהשרות של אאוטבק,
יתרה מזאת- צריך לראות את המקום, את המעבדה ואת האנשים הפועלים באאוטבק, בכדי להבין את היכולת לתת את השרות הטוב.
וכאחד שמקבל שרות הן בארץ והן בחו"ל, לא נותר לי לומר, שאם שרות של אאוטבק טכנולוגיות אינו שרות? אינני יודע שרות טוב מה הוא?
לא מדוייק. אתה מוזמן להיכנס ללינק:
http://www.huffingtonpost.com/2014/0...n_4725000.html
כדי למצות את הדיון היה ראוי שפותח השירשור יעלה לאתר את כתב האחריות של חברת אאוטבק. על פניו על פי כתב האחריות של בילשטיין (מוצר מקביל) הרי שמדובר במוצר עם אחריות מוגבלת מאוד.
לדעתי כל עוד הלקוח קיבל בעת הקנייה תעודת אחריות מפורטת והיבואן/המתקין עמד מאחוריה, קשה ולא ראוי לבוא בתלונות כנגד היבואן/מתקין. מן הסתם גם היבואן/מתקין צריך לכלכל את מעשיו כלכלית.....
מעבר לכך ולאחר שעיינתי בתעודת האחריות והוראות התחזוקה של בילשטיין (מוצר מקביל) , נראה שלגיפאי המצוי אין הצדקה להתקין בולמים כל כך עדינים ומורכבים .........
אתה מפספס .
אם תקרא בעיון את השרשור תראה שאני לא טוען כי אאוטבק לא סיפקו אחריות במסגרת האחריות ,אלא אומר שמס' חודשים קצר אחרי סיום האחריות היה מקום להתנהלות אחרת מצידם ,כך להבנתי,אני מתרשם שהתגובות של חברה שנוקטים בגישה שלך נטענות מטעמים השמורים עימם וזה בסדר ,רק נראה לי שהדרך של להאשים את הלקוח מבלי להראות ולהוכיח אחריותו לליקוי ולהטות את הדיון לנושאים שלא עלו ,אינה במקומה וחבל.
אגב מעניין בכמה יחייבו בגין החלפת מחזיר השמן,-מבטיח לעדכן.
מודה שלא קראתי חלקים גדולים בשרשור...
בלי שום קשר ליבואן הנוכחי - אצלי התחיל בולם fox לדלוף יום אחרי ההתקנה שלו , זה היה לפני מספר שנים , לפני אאוטבק , ברור שמדובר במחז״ש פגום וגם לא היה על זה וויכוח ... שני הבולמים על הסרן פורקו , אחד נמסר לתיקון אצל הסדנה ( כי לא היה אחר מתאים) ונשאר שם עד שאבדו עקבותיו ... בינתיים מכרתי את הרכב והבולם השני נמצא עדיין ברשותי ( ללא מיכל, 10״ , בורג עליון, עין תחתונה , לכל מי שמעוניין) בקיצור - 3000 ₪ הלכו לפח .
למה בכלל התקנתי אותם ? אין לי מושג . סתם גחמה ... הם נראים טוב והתחשק לי לפנק את עצמי ... בדיוק מאותה סיבה שאישה קונה עוד זוג מגפיים למרות שאין חורף .
האם הם התנהגו שונה מהבולמים הקודמים - ביננו - לא . זה סתם היה מיותר , רובנו המוחלט לא צריך בולמי מירוצים ברכב היומיומי שלנו.
לפותח השרשור - יכול מאד להיות שהבולמים האלו רגישים לעניין מחזירי השמן ועלולים לסבול מדליפות יקרות לתיקון תוך פרק זמן קצר ביחס לבולם גנרי - את זה בהחלט רצוי להביא לידיעת הציבור , שלאנשים לא תהיה אשלייה שמדובר במוצר בולט-פרוף.
אם היבואן הנוכחי לא מעוניין לספוג את עלות התיקון מעבר לשנת האחריות , זו החלטה עסקית שלו. היציאה שלך נגד היבואן היא מיותרת ולא מוצדקת לדעתי , ברור הרי שאין לך שום בסיס לתביעה ממנו.
היית צריך לצאת בחוות דעת לגופו של מוצר ולא לגופו של יבואן . יבואן או יצרן שמעוניין לטפח מוניטין למוצר עשוי לתת אחריות יוצאת דופן , אבל שוב זו החלטה עסקית שלו ( כמו באגדה על רולס- רויס למי שמכיר) . חוות דעת כזאת הייתה מערערת את המוניטין של המוצר ופוגעת ממילא ביבואן מבלי לתקוף אותו ישירות.
אם הבולם שיש לי מתאים לך - תבוא ותיקח.
עוד אנקדוטה לעניין בולמים -
כשקניתי את הפאג׳רו הזמנתי דרך חבר סט של קפיצים ובולמים tjm אאל״ט . הסתבר שהם לא עומדים בעומס ואחד הקדמיים קרס כעבור מס׳ חדשים , התעניינתי אצל ארנון שושני לגבי זוג בולמים והוא ייעץ לי לפנות קודם כל ליבואן ולבדוק אולי עדיין יש אחריות .
אני לא זוכר את שם העסק כרגע ואודה למי שיאיר את עיניי - איזור חיפה , בחור בשם שי למיטב זכרוני , אשמח לקנות ממנו מוצרים גם בעתיד אם עדיין בעניינים.
לא ציפיתי , אבל בלי שום תהיות הוא השאיר לי זוג בולמים חליפי חדש מתוצרת raw אצל אחד מהמוסכים במרכז , בולם לעומס כבד יותר שמשרת אותי נאמנה עד היום.
כעבור שנה נקרעה אוזן מבולם אחורי tjm , לא שקלתי אפילו לרגע לפנות אליו שוב , היות והבולם היה שלם ריתכתי לו אוזן מאסיבית יותר וגם הוא חי ובועט עד היום ...
דעתי האישית היא שבולמי זעזועים כמו צמיגים הם אלמנט שקשה מאד לקבוע אם הסיבה שגרמה לו להיכשל היא פגם בייצור ( נדיר יותר לדעתי) או תקלה חיצונית ( מכה/ חוסר התאמה/ שגיאה בהתקנה / לכלוך וכו׳) לכן לא העליתי על דעתי שיש בכלל אחריות .
האחריות על פוקס בארה"ב היא לשנה - קישור
וגם שם היא לשיקול דעתה של החברה, האם המוצר הוזנח, לא טופל כראוי ועוד מרישין.
מצ"ב פיצוץ של הבולם, מידע חופשי ברשת - קישור
אתה יכול להתנצח ימים על הנושא ולכל אחד יש את נקודת הראיה שלו כצרכן או כנותן שירות כזה או אחר.
טוב, לגופו של עניין, עומדות לפניך מספר אפשרויות מעשיות:
1) הבנו שפגה האחריות "המקומית" על המוצר שברשותך - גש למתקין (למי שמכר לך את הבולמים ורק הוא אמור לטפל לך ב"בעיה") אלא אם כן סיכם איתך שנותן השירות לאחר מכירה הם אאוטבק טכנולוגיות ובקש הצעת מחיר לתיקון עם פירוט מלא של החלקים שמחליפים לך + עבודה.
2) ברר מול נותן שירות בחו"ל למוצר, בקש הצעת מחיר בהתבסס על ידיעתך אילו חלקים עומדים להיות מוחלפים + עבודה + שילוחה במטוס הלוך וחזור (אפשר וניתן להתקזז עם המכס ולהצהיר על שילוח מוצר לתיקון בחו"ל זה קיים, אממה, צריך ללכת לדואר המרכזי (ליד כפר שלם) ול"בזבז" כמה שעות עבודה. קישור לדילרים באירופה
3) עשה את החשבון לבד.
הבהרה
אין לי קשר לא סדנה כלשהי או ספק או יבואן כלשהו, רק צרכן פשוט.
בנקודת הזמן שבה אתה נמצא אתה "רוכש" טיפול לבולם, זה כמו מוצר מהמדף...
בהצלחה.
ניר, יפה כתבת .
תרומה יפה מאוד מצידך (כן ירבו ) , ממש אנשים טובים באמצע הדרך !
אבל אני את שלי כרגע הסקתי , אם ככה הבולם, אפילו כנראה שבחינם כבר לא אקח...
אסף ד.
אני לא מכיר אדם פרטי עם גיפ יומיומי ( ואני מכיר כמה מופרעים ), שקנה סט בולמים יוקרתי ומסכים שהוא צריך להשתעבד ולטיפול בבולם, ממש צריך ביטוח סיעודי עבורו (לזכור שמדובר בבולם מירוץ).
מי מאיתנו חושב על הבולמים מרגע ששמנו אותם, אותם מופרעים כיביכול שמשקיעים את זמנם וכספם בגיפ , מצאתי שהם יותר מספרים לאחרים סיפורים על סט המתלים ועל חוסנו מאשר ממש מתעסקים בטיפול בבולם ובסט .
אסף.
אתה כ"כ מגונן על האין שירות יום לאחר גמר האחריות באופן גורף , מעניין אם אתה כך במציאות (מלאך ) או שאתה חכם רק מעל דפי הפורום .
האם באמת ובתמים לא תסכל אותך מעולם אף ספק שירות , האם אף פעם לא חשת שהצדק עימך ?
החיים אינם שחור ולבן .
הבחור כותב שהוא מבין שהבולם לא באחריות (תסתכל בתגובה מס 91) אבל מכיוון שכיביכול המוצר הוצג כפרימיום וכשל כאחרון הבולמים הבחור מצפה להכרה מינימאלית \בחינת המקרה ולא ביטול מוחלט של הטענות ...
מבחינתי , זה דבר שאמור להיות מובן מאילו, גם אם החוק היבש אומר שהמוצר עבר את האחריות ...
בשביל זה חברות עושות ריקול , גם טויוטה הגדולה עושה ריקול ומודה בתקלות ומזמינה רכבים לתיקון \החלפה על חשבונה גם לאחר 3 שנות האחריות .
אבל FOX העולמית זו חברה שהמוצרים שלה כנראה כ"כ טובים שאין בהם תקלות והם חפים מבעיות לאור כל חיי המוצר ולכן אין ולא יהיו לעולם ריקולים, פשוט קו ייצור מושלם !!
לא הודו שיש בעיה במחז"ש, בסדר, אבל אם יש כבר יותר מאדם אחד שטוען לבעיה , אולי זה הזמן לבחון את המוצר ולא את האדם ?
אני לא מבין מה ההתרעמות ולמה הטונים עולים.
מבחינתי העובדות, כפי שעלו, והציפיות מאוד פשוטות - שחור ולבן.
עובדות:
- המוצר הוא מוצר איכותי.
- המוצר נמכר שכזה שאמור להיותמורכב בכל רכב - היינו לא דורש פירוק, שיפוץ והרכבה לאחר כל מירוץ/טיול.
- המוצר יקר, משמעותית, יותר ממוצרים אחרים בשוק (לא מדבר על 7100 וכו', שנכנסים בדיוק לאותה קטיגוריה).
- למוצר אחריות לתקופה X.
- המוצר כשל לאחר תקופה X+1/2 שנה = האחריות פגה.
- הכשל, על פי העובדות הידועות, הוא מחזיר שמן כלשהו ולא נזק חיצוני/טראומטי.
הצפיות:
- מוצר פרימיום לא אמור להכשל לאחר תקופה כ"כ קצרה, יחסית, ללא כל קשר לתקופת האחריות.
- מעבר למחיר "האובייקטיבי" של המוצר, תשלום מחיר כ"כ גבוה למוצר באיכות גבוהה מביא, בהכרח, לציפייה ל"ערך מוסף" אחר משאר מוצר "רגיל" אצל יבואן "רגיל" שעובד במאסות ולא על איכות (מוצרים ולקוחות כאחד).
- זהו.
לראות עיני, במקרה הספציפי הזה, החברה כשלה בסיפוק ה"ערך המוסף", שאמור לבדל אותה ולהרים אותה ברמה מעל כל יתר המתחרים - זה הכל.
אני לא חושב שהחברה "חייבת" משהו למישהו, מעבר לכתוב (שנה ותו לא) - לגמרי לא.
אני לא חושב שקינג "דורש"משהו וכל ההתקפות המתייחסות "לדרישות" שלו, מיותרות ולא רלוונטיות - הוא לא דורש. הוא מתאכזב והוא משתף אותנו וזו גם היתה הכותרת.
לחבר שלי (להורים שלו. היינו בצבא אז) היתה , לפני מליון שנה, מערכת סטריאו של B&O. יקרה ויוקרתית. כמה שנים אחרי שנקנתה (אני זוכר שזה היה בסוכנות בכיכר המדינה בת"א) משהו התקלקל בה. נסענו לסוכנות, שעברה כבר לדיזינגוף, איפשהו וכבר ציפינו לפשיטת רגל - ההורים בכלל לא רצו לתקן.
השארנו את המכשיר ואחרי כמה ימים התקשרו והשאירו הודעה לבוא לקחת את המכשיר המתוקן - לא גבו שקל!
ערך מוסף.
אני בכלל לא נכנס ל"למה כשל המוצר היוקרתי" - קורה. לא קרה כלום.
אני כן מצפה שיהיה לי "אבא ו"אמא" לבוא אליהם ושלא יגידו לי "אחרי גיל 18...".
זה הכל.
לא חייבים ולא דורשים אבל..
והאבל הזה הוא שמביא לקוחות (כמו זה ש"מסדרים" לו ולחבריו את הבולמים פעמיים בשנה) או שמרחיק אותם (כמו קינג) וכל היתר יושבים ושומעים ורואים ושוקלים אם לקנות..
ואני חושב שנתתי מספיק דוגמאות לכאלה שלא חייבים אבל בכ"ז "נותנים" ואני לא אחזור על כך, שלא ייחסו לי מניעים נסתרים (שאין, כמובן).
פשוט - שחור ולבן.
בקריאה נוספת תגובתי קצת מוגזמתעל גבול אמוציונלית ואין לכך הצדקה ועל כך אני מצר.
איש יקר -לא יכולתי לנסח טוב יותר.
אנחנו לא מכירים ,אבל אני מנחש שכנראה יצא לך לקבל שירות בנכר ושם הדברים עובדים אחרת ,אף אחד לא "עושה לך טובה" והצפיה שהבעתי לגיטימית ואיש אינו מחנך אותך ולא מאשים אותך שאתה רמאי וכונותיך נפסדות .
בעבור חלק מהחברים הדברים עליהם אנחנו מדברים בבחינת מדע בדיוני ,אבל בסדר לא כולם צריכים להסכים לחלק יש אג'נדה להותיר את הדברים כמו שהם וכל אחד מהסיבות שלו,רק חבל שלא כל אחד מציג את הרקע ואת האינטרס שעומד מאחורי העמדה שלו ,אבל בחלק מהמקרים זה ברור, חלקם מנסים למצוא חן בעיני נותן שירותים כזה ,או אחר וחלקם נותני שירותים בעצמם שהרעיון נראה להם מהפכני ובצידו חשש מגישה צרכנית חדשה שעשויה להפחית מהמרווחים אליהם התרגל וחלק סתם לקוחות שהתרגלו למציאות הקיימת .
אני מאמין שהשיח הזה אולי יתחיל חשיבה אחרת אצל חלק מהחברים ,ובכך דיינו, בניגוד לאחרים אני לא מתכוון לשנות אף אחד ואף לא לחנך .