הפוך, גוט'ה, הפוך....
Printable View
הפוך, גוט'ה, הפוך....
אז אתה יכול לרשום מחדש את ההיסטוריה/אמונה הידועה והרווחת.
הראשון היה פתוח וריק, כמו שתארת.
אחרי שההוא "מת", נקנתה גרוטאה סגורה, שהמרכב שלה עבר שידרוג סופר-רציני והפך אותה לכבידה הרבה יותר, שונתה/שודרגה מע' המתלים, הוכנס מנוע TGV (סטנדרתי, ללא שינויים, למעט אינטרקולר ענק וצינורות סיליקון), על אותה מע' הניע... שום דבר לא נשבר ושום דבר לא פרץ ולמרות כל "ההארות" שלי, על הגבהה/חיזוק/שנויי יחסי העברה, שנדחו על הסף, העסק עבד יפה ובתנאים קשים עד ש... נגנב..
הטרנספר המקורי החזיק את הגלגלים, כולל נעילה אחורית, ללא שום שינויי ביחסי העברה.
הגיר לא נשבר.
הציריות הקידמיות נשארו מקוריות (גלגלי "36??!!!).
הרכב לא הוגבה, למרות שניתן היה לשלוט בגובה בעזרת סט קפיצי האויר- שונו קצת בתי הגלגלים האחוריים ונחתכו קצת הכנפיים הקדמיות.
מאחור היו ציריות מחוזקות אבל, לטענתו שקיבלה משנה תוקף ע"י הסט-אפהקדמי, רק גלל הנעילה ולא הגלגלים.
וכאמור, המרכב היה כבד הרבה יותר בגלל שינויים נרחבים במבנה, שכללו, בין היתר, התקנה/בנייה של חלון קדמי נפתח בין רגע וגג נפתח - במקום הרכב הפתוח..
אתה קולט - רכב עם 128-140 כ"ס ביום טוב (TGV) ומכלולים ישנים ובלויים סוחב "36 ונעילות... אם זה לא אמינות, אני לא יודע מה זה כן....
- - - Updated - - -
אתה רציני?
אתה אומר שהמרכב והישיבה הנוטה לימין וההגה לשמאל והדוושות הפוך (או להיפך, לא זוכרו בלי קשר לפוליטיקה) והדלתות שנכנסות בכתף וכו'... אלה הדברים הטובים?!?!?
עזוב...
אולי אם היה שם שמן, הן לא היו נתקעות..
בשבוע שעבר, חבר לטיול שואל אם יש לי לום ארוך, בשביל לפתוח את הדלת של הדיסקברי, שמסרבת להפתח דרך הידית כי הדלת קיבלה עיוות עם השנים.
ואחרי שנפתחה, הוא נתלה עם המשקל בנסיון לעקם אותה כדי שתתאים למסגרת של הדלת..
אמרתי לו שבמקום לעקם את הדלת, שיכווננן את הצירים מחדש-טריוויאלי, לא ככה?
משחררים 2 ברגים של הלשונית נעילה ומכוונים מול המנעול.
אז זהו שלא..
בדיסקברי הלשונית תפוסה מבפנים, אי אפשר..
שלום לכולם
חזרתי לפני שבוע מטיול בנמיביה, שכרתי שם טיוטה 76 מאובזרת לטיולים אחרי 3700 ק"מ ברובם בשטח אני יכול להגיד שזה רכב שטח חלומי.
לחברה היו גם 110 שעדין מופיעים במודעות אבל הם אמרו לי שהם נפטרים מהם...לך תחלץ רכב תקוע במדינה מדברית גדולה פי 40 מישראל.
קישור לאתר החברה:
http://ascocarhire.com/en/vehicle
אני בכלל הייתי מהמר, כמו שכתבתי במקום אחר פה, שמדובר בגג "ששקע", ממקום הריתוך בין הגג למשקופי הדלתות... בעייה נסתרת וידועה בדיסקברי...
ואני לא מבין את התלונות החוזרת ונשנות האלה על נזילות השמן - האנגלים הנקיים האלה, פיתחו שיטה גאונית ותחליפית לבדיקת שמן (אתם יודעים, השיטה הרגילה של פתיחת מכסה המנוע, הוצאת המוט, ניגוב בקצה החולצה, הכנסה מחדש והוצאה ונסיון לראות אם יש מספיק ו...) - הפסיק לנזול/לטפטף, צריך להוסיף! זהו.
אין יותר תהיות מעל/מתחת לקו ואין צורך להתלכלך... מפסיק לנזול=נגמר/להוסיף...
תפסיקו ליילל
אם היה שם שמן, הוא היה נוזל.
דלתות שמסרבות להיפתח אני מכיר מהסופה... אבל להבדיל מהדיסקברי, בדלת המחורבנת של סופה סגורה אתה יכול להסיר את הדיפון ועוד איזה חתיכת פח קטנה שמחוברת בשלושה ברגים ומכסה על המנגנון, ויש לך גישה כמעט מושלמת לטיפול במנגנון מבפנים. והמנגנון הזה מספיק פשוט כדי שגם אם שתי הידיים שלך שמאליות, אתה מסדר אותו עם לדרמן בכמה דקות ויש לך שקט לשנתיים-שלוש, עד הפעם הבאה. בכל מקרה לא צריך לום....
גם בסרט הזה הייתי.
אמנם לנדרובר עוד לא היה לי, אבל ארבעה מיני-מיינורים כן עברו אצלי.
זה האוטו הכי אמין והכי מוצלח שיצא אי פעם מהאי הבריטי, וגם בו נזילות השמן זה פיצ'ר, לא באג.
במיני המנוע והגיר חולקים אגן שמן משותף - ומיני תקין ובריא תמיד מזיע קצת מלמטה ומסמן כל מקום שבו הוא עוצר. ביום שהוא מפסיק לנזול צריך להתחיל לדאוג ואפילו להיבהל...
אז בהתחלה זה היה מצחיק, כי כל האוטו מצחיק וכייפי שאין דברים כאלה ואתה לא מפסיק לחייך כשאתה נוהג בו וגם אחרי שאתה יוצא ממנו אתה מסתכל עליו עוד כמה דקות, פשוט כי כל כך נהנית ממנו. בהתחלה אתה משלם הון במוסכים כדי שיחליפו אטמים ומחז"שים, רק כדי שאחרי חודש-חודשיים זה שוב ינזול. במיני השניה והשלישית כבר עוזבים את זה במנוחה. מתרגלים להחזיק גלון שמן בבגאז' ואחת לשבוע-שבועיים מוסיפים קצת, עד שמבינים שיש מכוניות אחרות, שאולי לא מתנהגות כמו קארטינג, אבל יודעות לשמור על השמן שלהן בתוך המנוע בלי שישפריץ החוצה כל הזמן וילכלך את החניה.
אני נהנה מכל השרשור אבל כל הזמן שואל את עצמי - מה כ"כ עביר בטויוטה?
רכב ענק , כבד , מנוע לא חזק , גלגל קטן .
מה אני מפספס ?
בתחושת הבטן שלי לנד קרוזר מודרני עביר יותר.
ואל תגידו לי סרן קידמי חי - עם מתלים מקורים זה מקסימום יתרון באמינות.
אם מתחילים לשפר שקל מול שקל נראה לי שהיתרון של רכב מודרני רק מתחזק.
נכון - לנדקוזר מודרני עביר יותר. אך לסדרה 70 יש מהלך טחינה של טרקטור שאין באף רכב. אני מכניס למהלך ראשון LOW ,יורד מהרכב והוא נוסע אחרי כמו כלבלב - קילומטר לשעה .
בעליה הכי קשה - וללא נעילות - שים את המהלך הפלאי הזה תוסיף טיפת גז כשצריך - המתן 5 דקות בסבלנות - ואתה למעלה. ממש כמו יונימוג ,בשקט בלי רעש וצילצולים בלי פוזות צילום מדהימות שיש בהן המון אבק מסביב.
את זה בדיוק אתה מפספס.
ידעתי שנחכה מספיק, בסוף נעלה עליך - דרור, כולך סיפורים ומעשיות. בטח גם את הסופה מכרת מזמן ואתה מתנייע, חמוש במשקפיים למניעת זיהויי, באיזה טוארג עם קפיצי אויר...
אין! אין סיכוי שבעולם, שאתה נכנסת למיני מיינור- אין!!!
אולי כשכל השלוש עומדות חזית-לאחור והראש בראשונה והבהונות מציצות מהאחרונה אבל בטח לא לנהוג.
אני יודע - לי היו גם שלוש (אחת לחלפים וכך גם הכרתי את אבא של ג'קי..) ואחת אלופה (1/2 אוטומטית) ואפילו אני (184 סמ'ביום טוב, לפני 25 שנים) בקושי ישבתי במיני...
סופסוף עלינו עליך, יא...
זהו בדיוק, שהוא לא.
סתם חתיכת ברזל ללא שום גמישות שבסופו של דבר עולה/עוברת - פשוט למקום נמאס מהטירטור הזה והשטח פשוט משתטח שהנבלה תעבור כבר...
אין שום עבירות - רכב שנועד למסעות במישורים ולשאת משקלים גדולים בלי שיקרוס (שילדה ישרה וקפיצי עלים).
מצויין להתקין 5 טון של מבנה למצלמת HD, לצילומי ריצות של צ'יטות או לסחוב 6 טון של אורז למסכנים בכפר במרחק 1000 מייל או פלטפורמה לנשיאת 2000 גופות קטועות מפוגרום של שבט שחור אחד באחר...
לא עבירות ולא נעליים.
רק בארץ "מאלצים" אותו לחלץ קצת עצמות וגם אז, רק אחרי שידרוג מסיבי של המתלים...
תחשוב על אלונקת ברזל מקורה וממנועת... בלי אופי ובלי נשמה ובלי יתרונות ממשיים - לוקח מ-A ל-B, בלי נוחות ובלי... כלום..
זה פחות או יותר כמו ההילה של הטייסים באלעל... מחפשים את היהלום, שאומרים שיש, ומוצאים נהג שיושב 12 שעות בכיסא לא נוח... ועם כרס...
אל תחפש יותר כי.. אין
תראה.
אפילו לחיים נפלט, שנמאס לו לשבת בפחית הזו - כשהדרך מתחילה להיות עוד פחות נוחה, הוא בכלל מעדיף ללכת ליד הנבלה...
תגיד לי, אתה צריך יותר מזה - בעל האוטו מעדיף ללכת ליד האוטו,במקום לשבת בתוכו. אין אמירה יותר חריפה מזו...
רק שכחת שכשהוא הולך לבד הוא אוכל עשב וחוסך סולר.......
הנה הגיע המומחה לקפיצים.
במשך 14.5 שנים רצופות (ארבע עשרה וחצי שנים) עם שתי סופות - עוד לא הגעתי להשקעה כוללת של 50,000 שקל בחלפים ותיקונים. אפילו לא קרוב לזה. הכל מתועד.
זה סכום שאני יודע בוודאות שיש לא מעט בעלי לנדרובר שמוציאים על חלפים ותיקונים בשנה וחצי-שנתיים בקלות.
זה סכום שאני יודע בוודאות שלא מעט בעלי אגדת שטח יפנית מסויימת משלמים אותו בהינף יד בכל פעם שנטחן להם מנוע, ואצל חלקם זה קרה כבר פעמיים, שלוש וארבע?...
אז אתה מדבר איתי על אנשים שחיים בהכחשות, שכנועים עמוקים וסרטים הזויים?..................
קפיצי עלים זה לא משהו שבגללו העניין יקום או ייפול. עלויות אחזקה ותיקונים מטורפות - כן ועוד איך.
במציאות אין מקום להשוואה בכלל בין סדרה 70 לדיפנדר.
אחד מול אחד, 70 מול דיפנדר בלי להתחשב במחיר, לי ברור כמו שעכשיו צהריים שאני לוקח טויוטה בלי לחשוב פעמיים.
אבל במציאות הבעיה מתחילה עם העלויות. מצד אחד כלי שהוא פח אשפה, יוצא מקולקל מהיצרן ומצריך מוסך צמוד ורזרבות מזומנים מטורפות, ומצד שני כלי אחר שכל מיני מתלהבים עשו ממנו אגדה ואליל ולכן עולה תועפות גם כשמדובר בגרוטאה לפני שיפוץ. אהה, גם קשה למצוא לו חלקים. בטח במחיר שפוי.
אישית, אני מאמין שאוטו בוחרים לפי התנאים הספציפיים במקום שבו בחרת לחיות, כדי שהאוטו יוכל לשרת אותך ולא אתה תשרת אותו.
לפי התיאוריה הזו, אם אני אחיה באוסטרליה יהיה לי פטרול ישן או טויוטה סדרה 80.
ואם באפריקה אז רק סדרה 70. ברור. הכי טוב 76, אם יהיה גם כסף מתאים...
ואם אחיה באמריקה זה יהיה משהו אמריקאי.
ואם ברוסיה - אז וואז ישן.
ואם במערב אירופה - לא יהיה לי רכב שטח בכלל כי אין לאן לנסוע ואם יש אז אסור. אם מי צריך את זה...
אבל אנחנו בישראל, ומהבחינה הזו דיפנדר אולי כדאי יותר מטויוטה סדרה 70 כי מחיר הקניה שלו פחות שערורייתי ויש לו חלפים זמינים במחירים יותר שפויים, וכן, אני לוקח בחשבון שצריכת החלפים בלנדרובר גבוהה בערך פי 100 מהטויוטה.
אבל אם אנחנו שופטים אך ורק לפי הפרמטר הזה - מבחינתי האישית, כמי שחי בישראל ולא נדרש להעמיס 9 אנשים או 2 טון ציוד, סופה עדיפה בעיני על שניהם.
מעניין שכל מי שראה 75 מבחוץ - ורצוי מאחורה - יודע יותר טוב מכל אלה שהם בעלים לכזאת. עוד יותר מעניין השאיפה הבלתי נגמרת לשכנע אותנו שיש לנו אוטו זבל.
אתמול באמצע הטיול נדלקה לי נורת תזכורת להחליף רצועת טיימינג לאחר 600,000 ק''מ - והמנוע מתקתק טוב יותר מהפולקסווגן שלי שיש עליה רק - 100,000 ק''מ.
בסוף הרי מה שקובע הינו מדד השוק - שאומר הכול על המוצר. ואם משלמים עליהם סכומים כפולים מרכבים אלטרנטיביים - זה אומר בפירוש ''עובדה - חלמנו''......
איזה קשקשן אתה. עשיתי עוד כמה דברים במיני מיינור, אבל זה לא המקום לדבר עליהם.
אתה 184 ס"מ. ואני 190. מ-6 ס"מ עושים עניין?... בכל מקרה, יש מקום. זה אוטו שגדול יותר מבפנים מאשר מבחוץ. כמו שאמרתי קודם - האוטו הכי טוב שעשו באנגליה אי פעם.
- - - Updated - - -
בדיוק.
רק שלא לכל אחד יש יכולת או רצון לשלם כאלה סכומים הזויים על אוטו ישן ולכן אני אומר - תרגיעו. לא נורא. זה רכב מצויין ללא ספק, אבל לא הפסדתם שום דבר מיוחד ששווה להתאבד פיננסית ככה בשבילו.
אני לפחות שילמתי עליו בדיוק כמו שדרשו עבור 110 במודל סמוך.