תגובה: יהירות? טיפשות? אולי סתם בורות?
דוקא שירשור מתפתח..
וחלק מה"עובדות" של סמי די מבלבלות אותי..
נראה לכם שנסעתי שבועיים ברכב, יומיום והצלחתי לפספס מזגן מפוצל? או שהפנסים שכבר ביום הראשון, שיפשפתי עם נייר מים ופוליש וציפוי גימור היו בעצם זכוכית ולא שמתי לב?
מה נהיה איתכם?
אני לא יודע על איזה דגם סמי מדבר אבל ב"שלי" (GR) אלה הן העובדות:
- פנסים (ראשיים) מפלסטיק - בדוק.
- מזגן לא מפוצל - בדוק.
- כיסאות קדמיים (בד) נמוכים - בדוק.
- פלסטיקים קשים/קשיחים/פריכים - בדוק.
- גלגלים אפשר להחליף/להגדיל בכלרכב - גם כן בדוק..
עובדות!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
וחלק מה"עובדות" של סמי די מבלבלות אותי..
אני לא יודע על איזה דגם סמי מדבר אבל ב"שלי" (GR) אלה הן העובדות:
מתחיל להישמע כמו שיח של שחורדניות בים ...
מציע שתדברו בדגמים ושנתונים !
רענן
GR 2001
http://img.tapatalk.com/d/14/04/28/mypuqu4u.jpg
לדעתי הוא נסע בטראנו.
ומדהים יותר בעייני שהוא לא עלה על הבעיות האמתיות והמהותיות ברכב הזה.
Sent from my Patrol
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 86853
ברנרד, לא יודע אם הצלחתי להעלות כאן צילום רישיון הרכב
אם כן ואחרי שתוודא שמדובר בפטרול GR, שים נא לב למידת הצמיגים הרשומה ולאופן הרישום.
לכאורה, ניתן "לשחק" עם גודל הצמיג באופן חופשי במידה האמצעית.
ואם ממש בא לך, מזמין אותך לחוויה מתקנת. כן, במושב הנהג.קובץ מצורף 86853
מושב נמוך זה נפלא.
להרגיש כמו בפרייבט.
לשבת בתוך האוטו ולא מעליו.
מילא בקרוסאוברים, היכן שכל ההדיוטות רוצים "לשבת גבוה" כי נוח יותר להיכנס ולצאת (נכון) ומשכנעים את עצמם שזה תורם ל"בטיחות" (קישקוש מקושקש)... אבל ברכב כזה?...
האוטו כבר גבוה. אתם צריכים לטפס אליו. אתם כבר רואים מעל לגגות של הפרייבטים. נבצר מבינתי למה אנשים כל כך אוהבים שהתקרה מלטפת להם את הראש.
ברנרד, טוב שלא התלוננת שהפטרול לא נוזל ולא מתפרק ולא מפורר ציריות ושההגה שלו ממורכז למושב ולדוושות...
פטרול אוטו אדיר. מרווח, נוח, מסיבי. פלטפורמה שמוכנה לקבל שיפורים מכאן ועד הודעה חדשה. עם מנוע יותר חזק ששורד יותר ועולה פחות, הוא היה כמעט מושלם.
סמי, מה יוצא דופן במידת הצמיג? שהמטומטמים לא הקלידו את החתך שלו?...
ברשיון של הפוקוס שלי לא רשום כמה נוסעים יכולים לשבת באוטו.
הפקידות במשרד הרישוי שמקלידות דברים כאלה הן לא העיפרון הכי מחודד בקלמר גם בסטנדרטים של משרד הרישוי עצמו. וזה באנדרסטייטמנט....
הצמיג המקורי שלך הוא 265/70R16 שזה כמעט 31'.
אתהיכול לנצל את השגיאה/השמטה/טמטום של משרד הרישוי ולעלות לחתך 75. תקבל קוטר של כמעט 32'. נחמד, אבל עדיין קטן על האוטו הענק הזה.
צמיגים באותו רוחב ובחתך גבוה יותר ספק אם תמצא.
כדילהתחיל לדבר תכל'ס, הפטרול צריך לפחות 33 והוא גם מסתדר עם זה יופי. חוקיות זה עניין אחר...
אני כבר לא בארץ ולכן אין לי גישה לתמונות/רשיונות אבל אנסה להשיג. - והקובץ שהעלת, סמי, לא עלה טוב.. לפחות אצלי לא רואים אותו.
הצמיגים על הפטרול "שלי" כמעט מה שרשום ברשיון - אני לא זוכר שברשיון היו מידות גדולות יותר, משום שכשחיפשנו צמיגים לפטרול, אני זוכר בוודאות, שלא רצינו "להגזים"... שלא יהיו בעיות עם טסט וכו'.
התמונה של הפנס שאמיר העלה, בכלל לא דומה ל"שלי"...
"שלי" פנס מפלסטיק עם מעיין מבנה של בועה/עדשה מקדימה - כלומר, במבט מהצד, נראה כאילו עם עדשה..
אני זוכר שבפטרול הקודם שלו (זה השני) אכן היה פנס אחר - אולי זכוכית. לא יודע. הנוכחי מפלסטיק.. עכור..
אני אבדוק את שאר המספרים (נדמה לי שזה דגם חדש יותר מ-2001.. כמעט בטוח) ואעלה פה.
אולי, כדי לחסוך עלויות ולהתמודד ם מחיר המתחרים, בדגמים המאוחרים יותר, החברה מניסן התחילו לעגל פינות עם פנסים מפלסטיק וגימור "רוטט"..
היום אני בודק את השנה ורמת הגימור.
הגימור ה"רוטט" הזה מחזיק שנים על שנים.
להבדיל ממה שמקובל באנגליה, שמה שמתחיל לרטוט היום, נושר מחר.
לא יודע מה איתך, דרור, אבל אני אוהב לראות כמה שיותר שטח מקדימה וכמה שיותר קרוב לפגוש. בתנוחה שציינת, זה לא כ"כ ניתן.
זו הסיבה היחידה כמעט (בנוסף לפחות מקום מאחור) שלא קניתי WJ. תנוחת הנהיגה יותר קרובה לרכב פרטי וזה לא מצא חן בעיני - אחרת כבר מזמן הייתי נפטר/נפתר מבעיית הריינג' שטבעו בי... מזמן.
ודווקא בפטרול יש המון מקום, לכיסא גבוה יותר.
אחד הדברים הראשונים שג'ו בירן עשה בפטרול שלו (שהחליף את ה-TD5... בהצלחה מרובה, לדבריו) היה להגביה את הכסא עם אוקולונים - וגו' יותר גבוה ממני, עד כמה שאי זוכר.
ובכלל.
לא מבין מה קפצו כ"כ...
באמת לא אמרתי שיש נזילות ולא תקלות ואחרי שבוע וחצי, כמעט התרגלתי להשעיית הטורבו של מנוע הדיזל(שכבר בשנות התשעים פתרו אחרים).
להיפך, אמרתי שכולם (כולל אני) היו מבסוטים שסופסוף יש טיול רצוף, בלי תקלות תוצרת אנגליה..
כל מה שאמרתי שהוא מעורך יותר מידי ויקר מידי - יש כאלה, כנראה, שפשוט לא מוכנים לשמוע או לא מעוניינים לשים לב או מתעקשים להתעלם מה... חסרונות או, אם נהיה עדינים, מהחלקים "הפחות מושקעים" ברכב..
אני רגיל - גם חבר שלי ככה. זה הפטרול השני שלו ואם היה תלויי בו,היה קונה חדש יותר.. עכשיו..ועד אחרית הימים..
מילא אני, 190 ס"מ. אבל אתה לא זכור לי כנמוך במיוחד.
בפטרול לא יעזור לך כלום - יש 2 מטר של מכסה מנוע מלפנים (כי האוטו בנוי במקור לקבל מנועי 6 בטור ארוכים. שב נמוך, שב גבוה, עדיין יש שטח מת מלפנים. כמו בסופה אגב.
כשיושבים גבוה, ההגה מונח על הברכיים. מאוד לא נוח.
לפי מה שאתה מתאר, רכב השטח האידיאלי מבחינתך זה איזה פורוורד-קונטרול כמו פינצגאואר או וולבו C303 - או בגלל שאתה מכור לזבל הבריטי - לנדרובר 101....
בלישכת הגיוס מדדו אותי כ-184 סמ'... אבל נראה לי שהשנים קיצצו משהו..:(
בשבועיים האחרונים ישבתי כל כרית של כיסא פאטיו, על מושב הפטרול והיה לי נמוך - ההגה היה בסדר לי..
אין רכב שטח נטול חסרונות, אבל פטרול הוא אוטו מסיבי ונוח שגורם לי להרגיש טוב. נוח, מרווח, משרה ביטחון. עושה חשק להניע ולצאת להקיף את העולם. מהפעמים שנסעתי בפטרול, אני זוכר שיצאתי ממנו בהכרזות "אני רוצה כזה". ו"מתישהו יהיה לי כזה". מאז זה עבר לי, אבל לא הפחית מההערכה שיש לי לאוטו שבנוי כמו טנק.
נכון שמי שרגיל לדחף של הסופה או למנועי V8 בנזין גדולים, יתלונן שהמנוע של הפטרול קטן עליו. גם אני הייתי מעדיף שבמקום ZD30 מעפן יהיה שם LS3 פראי של GM או V8 טורבו-דיזל של טויוטה... בפועל, ב-99% מהזמן זה לא מפריע בכלל. הרבה יותר מפריע שהמנוע הזה מתאבד פתאום ועולה הון להחליף אותו. בכל מדינה מתורבתת מחליפים למנוע אחר - אצלנו אסור כי זה חלק מהתפיסה הבולשביקית הכוללת של השלטון אצלנו. נושא לויכוח אחר.
למה האוטו יקר? כי כמו טויוטה 80 ושאר כלים שנדירים אצלנו, כל מיני כתבי רכב בגרוש וחצי עשו ממנו "אגדה מוטורית". סיפרו עליו ניסים ונפלאות ואגדות עם על חציית יבשות ומדבריות וג'ונגלים ועל מכלולים מכניים שלעולם לא מתקלקלים. במציאות, אגדות ונסיכים על סוסים לבנים יש רק אצל שלגיה וסינדרלה. אין אוטו שלא מתקלקל, אין אוטו שלא דורש תחזוקה. מי יותר (לנדרובר?...) ומי פחות (טויוטה?...) וככל שהאוטו יהיה יותר נדיר, ככה יהיה יקר יותר לחיות איתו.
דרור,
הפטרול מזמן כבר לא פרה קדושה, אולי פרה שחוטה... כאשר התעניינתי בלוחות לפני מספר חדשים היה מבחר לא קטן והמחירים שלהם בשוק לא היו יקרים משמעותית מ WJ לצורך העניין, כנראה שבעית המנוע בכל זאת מרתיעה רוכשים פוטנציאלים, אותי בכל אופן זה הרתיע.
גם אותי זה מרתיע.
ונניח שלא היתה בעיית מנוע - היית קונה פטרול? לא נראה לי. אתה כמוני, מכור ל-Jeep...
עדיין הפטרול רכב יקר. וגם אם תקנה אותו במחיר סביר לכאורה, אתה לוקח בחשבון החלפת מנוע בהמשך.
הפטרוליסטים הם חבורה מאוד הרדקור - יש שם אנשים שהחליפו 2 או 3 מנועים ועדיין הם מעריצים את האוטו. האמת שיש על מה.
בחור מסויים, שהאמת מסתובב פה באתר הוא בעל פטרול שמשמש אותו לעבודתו הכוללת נסיעות מרובות עם עגלה כולל בשטח.
למיטב זכרוני שמעתי אותו אומר שגם אם יהיה מחליף מנוע לפטרול, עדיין סיכום העלויות היה נמוך משמעותית מול העלויות של רכבו הקודם - דיפנדר, עבור אותה תקופת זמן (כמה שנים).
תחשבו על זה,
יש תשובות חלקיות - חבר שלי בכלל לא מבין מה אני מבלבל לו את המוח בזוטות,על הרכב הכי הכי שיש...
ציטוט לא מדוייק: "דגם 2006 GR. פנסי פלסטיק. אין מזגן מפוצל ולא צריך. תפסיק לבלבל את המוח, המושב אחלה. הקודם היה יותר טוב והיו לו פנסים מזכוכית.." כשבקודם הוא מתכוון לפטרול הקודם, גם היו לו 2 נעילות ARB ("המקורית לא שווה").
ולא, דרור. אני לא מכור ללנד רובר אני פשוט "מושקע" בו יותר מידי... כמו רוב בעלי הלנדרוברים... רק שהם לא מעיזים להודות..
השקעתי ריינג' הקודם כ"כ הרבה זמן וממון שהיה לי חבל להפסדי אתכל הדברים וכשהוא "מת" פשוט העברתי הכל לריינג' אחר והוספתי - דביל..:(
אבל..
יש דברים שאי אפשר לקחת ממנו, מהריינג' P38.
כשתהיה לכם הזדמנות, תציצו למטה - תראו איך כמעט שום דבר לא בולט מקוי השילדה והסרנים כולל תושבות בולמי הזעזועים האחוריים.
ומה שכן בולט, משוטח ומוחלק ומעוגל וזורם לכיוון התנועה וחזק (מוטות רדיוס מאחור ומלפנים ומוט מייצב קדמי).
תנוחת הישיבה... מושלמת - לא פורווארד-קונטרול וגם לא פרייבט והברכיים, אם מכוונים נכון, ב-90 מעלות (חשוב לנכי גב ורגליים).
הפלסטיקים... מקרקשים ומחזיקים.
וכל היתר... מאכזב ויקר לתיקון.
אם הייתי יכול....:rolleyes:
מרכב ושילדה של P38.
סרנים של לאנד קרוזר 105 או פטרול.
מערכ' הנעה (מנוע, גיר וטרנספר) אמריקאי.. מהמבחר.
או אם מתעקשים על "כי הטוב שיש"...
פטרול ארוך עם קיצור קטן + קפיצי אויר (באוסטרליה עושים את זה הרבה, בדקתי לחבר) + מנוע אמריקאי (לא ממש חשוב אם דיזל או בנזין) ו... כיסא אחר..
גם זה היה מספק אותי.. ויותר.
ואפרופו מה שרמי ודרור הזכירו.
הפטרול הנוכחי החליף מנוע, לפני שחבר שלי קנה (במאה ומשהו). מאז הוא יותר ממאה עם המנוע המוחלף, כולל "צ'יפ" שהבאתי לו מקנדה לפני 4-5 שנים ולא עושה בעיות בכלל.
היתה לו תקופה של התחממויות (כמעט לאדום) וירידה בביצועים (LEEP MODE) שאף מוסך מרכזי//מומחה/מורשה לא הצליח לפתור.
אחרי כמה חודשים מתסכלים, מתקן רדיאטורים ניקה את הרדיאטור (שנבדק כמה פעמים בכמה מוסכים), שהיה סתום עד כדי 1/3 ו... ווואללה! הבעייה נפתרה..
אבל יש LAG מורגש, עד שהטורבו נכנס.
באוסטרליה שמים מנוע V8 GM (הולדן) - גם את זה בדקתי בשבילו... בא לבכות.
ובעייה (לפחות בדגם הקודם) של שילוב הנעילה האחורית עם הפעלת המזגן (?!?!?), שגורמת לשבר.
וכמובן... מנגנון שיחרור/נעילת המוט המייצב האחורי - רעיון נהדר אבל מנגנון רגיש ועדין שכבר כמה פעמים פירקנו ותיקננו ו... חוזר חלילה.
ואני כבר מפחד להזכיר את מליון כפתורי ההפעלה, של כל מיני האופציות, שמפוזרים בקבינה בצורה רנדומלית לחלוטין - אתה רוצה ללחוץ על ניתוק המייצב והאנטנה עולה וכו'..
ברור שמי שרגיל עושה את זה "בלי ידיים", סמי, אבל כמה זמן לקח לך ללמוד את "הסדר"?
חבר שלי היה עכשיו 3 שבועות באפריקה (משום כך זכיתי בפטרול) ופגש שם בעל שמורה שבפטרול סטנדרטי (4.2L) שהחליף לצמיגים גדולים (לא יודע כמה) וחורש את היבשת כבר שנים בלי שום תקלה... מים, שמן וזהו..
לא מאמין לבעל השמורה... לא אמינים אלה, בעלי הפטרולים. זו מן חבורה של שומרי סוד, שמגבים זה את זה... מפחידים.
אפרופו,אמיר.
מה הבעיות האמיתיות?
לפי האגדות, הבעייה היחידה שמידי פעם צריך לעצור ואשכרה למלא דלק...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הגימור ה"רוטט" הזה מחזיק שנים על שנים.
להבדיל ממה שמקובל באנגליה, שמה שמתחיל לרטוט היום, נושר מחר.
רכב "מעולה" באמת מעולה. אממה בהסתברות גבוהה, מתי שהוא באמצע הקיבינימט יחידת הכוח תתאדה, ובכל זאת רכב מעולה.....ברלי.....אולי תחליף תחום?..........אולי תעבור לבימבות?. אמינות רכבת הכוח של הפטרול ששווק בארץ בשנתונים המדוברים נמוכה מאוד ושלא לדבר על הלחץ הנפשי, בו מצויים בעלי הפטרול, רק מהמחשבה התמידית שבכל רגע נתון, המנוע עלול למסור נשמתו לבורא ואתם 30-70 א"ז .
ולגבי LR, כל פעם אתה מצחיק אותי מחדש במיוחד כשאני מכיר מקרוב את הפלטפורמה המפנקת שעליה אתה רוכב....וגם ירדתי לבדוק את הנזילות בדיסקו וחוץ מהזעה מהמחז"ש האחורי אני לא מזהה שום דבר....
שוב, לכל בעלי הפטרול טפו, טפו טפו, חמסה, חמסה, חמסהההההההההההההההה תמשיכו ליהנות ושהמנוע ימשיך לתת סוסים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אפרופו,אמיר.
מה הבעיות האמיתיות?
לפי האגדות, הבעייה היחידה שמידי פעם צריך לעצור ואשכרה למלא דלק...
מנוע ה ZD30, זה הרעה החולה של הרכב הזה.
באוסטרליה שמים גם את מנועי הדיזל הגדולים של ניסאן או שמשנים את הניהול האלקטרוני של הטורבו למכאני ועוד כמה שינויים\ותוספות שהם קוראים להם NADS
Nissan
Anti
Detonation
System
הם טוענים שזה עובד.
אני בצעתי את השינויים, ומקווה לטוב, מצד שני לפני הפטרול הייתי 6 שנים על לנדרובר אז חכם גדול אני לא.
הכל עניין של מזל.
אני, ביוזמתי, לא אמליץ לאף אחד לקנות ריינג' לפני 2006-7. מי שישאל... גם אמליץ לו שלא להתעסק ואם הוא חבר, גם ארביץ.. רק שלא יקנה כזה - למרות שרוב האגדות נגדו, מקורן בבעלים.
כשהוא נוסע, אין כמוהו...כשנוסע..
אני לא פנאטי ולמרות היתרונות הברורים (לי) של הריינג', הייתי מחליף אותו אתמול אם לא הייתי מושקע (שקוע..) בו כ"כ הרבה - שלא לדבר על מבטי ה-"אהה!!" של SHIMBO, מיד עם החלפת הנבלה..
והנה יש את עמית, שאו שיש לו המון מזל או דיסוננס חמור ביותר, שמבסוט מה-TD5 ויש לי עוד כמה חברים עם לנדרוברים בלי תקלות משמעותיות (מיעוט, אני מודה).
ומנגד יש לי את החבר עם הפטרול (השני אצלו), שגם בשעות הקשות של עליות לירושלים ב-40 קמ"ש (בדוושה מלאה..) עדיין זימר שזה הרכב הטוב בעולם... וכך גם שזחלתי ופירקתי והרכבתי כמה וכמה פעמים את מנגנון ניתוק המוט המייצב. והמנוע שלו בכלל לא עושה בעיות (בלי שינויים "מומלצים" ועם צ'יפ) טפו, טפו, טפו.
לך תבין אנשים...
בכל מקרה, אמיר (ואסף:rolleyes:)... ה"עובדות!!!" שלך, למרות שקצת בילבלו אותי, קצת שונות מהעובדות "שלי" ועדיין כולן (שלי ושלך), כנראה, נכונות..
עכשיו תגיד לי, בהינתן העובדות "שלי", הפטרול משתבח או מתדרדר עם השנים?
שמע, אתה מבוזבז !
מבטיח לך שאם הרפובלקנים היו מכירים אותך, הם היו חוטפים אותך בתור כותב הנאומים ל Filibuster ...;)
רענן
בגלל שלעת זיקנה אני מכריח את עצמי (ללא הצלחה יתרה) לראות את החיובי, אקח את הדברים כמחמאה...
למרות שהרפובליקנים לא צריכים אותי - הם מצליחים להסתבך יפה מאוד בעצמם..