אני כיוונתי לחיים.
את הצידנית שלך בועז אני מוכן לרכוש בתמורה לקופון למסעדת קבביטר.
Printable View
אני כיוונתי לחיים.
את הצידנית שלך בועז אני מוכן לרכוש בתמורה לקופון למסעדת קבביטר.
חבר למתח רק כשהמנוע עובד...
אני כבר מזמן מתכנן לעשות ניסוי עם הציידנית קירור שלי, לחבר אותה למתח בבית (עם ממיר כמובן) ולראות אם במהלך הלילה היא תהייה מסוגלת לקרר שישיית בירה מטמפ החדר לטמפ של כ10 מעלות בלי עזרים, נראה לכם שתצליח? זאת לא משימה קשה...
לא יודע איזה מצבר היה, שנגמר..
לי היתה צידנית מצננת כזו אבל קטנה יחסית.
אחרי שאחי קנה מקרר אמיתי, לקחתי את הצידנית המצננת שלו (גדולה כזו) והוספתי אליה את גוף הקירור של הצידנית שלי - תוספת הקירור היתה משמעותית ביותר - ממש קר.
נתתי את הגישעפט הזה לגיסי (יש לו גגון ולכן יותר מקום פנוי בתוך האוטו) ועבד מצויין.
כשהולכים לישון, מנתקים מהחשמל ועד הבוקר (6 שעות בערך) הקור נשמר מצויין ואז מחברים חזרה - אף פעם לא גמר מצבר ולא נזקקנו לסיוע בהתנעת הדיסקברי המסכן הזה...
היום הרביעי של הבירות במקרר - והן קרות שחבל על הזמן.
לא מאמין שגם מחר הן תהיינה עדיין קרות - אך לא העזתי לבדוק את מיכל הקרח אם נותר בו עדיין גוש,כי חששתי להפסד קור.
אדווח גם מחר. בינתיים רק לתזכורת - הכנסתי רק מיכל אחד של 5 ליטר למרות שתכננתי להכניס שניים.
שמתי את הבירות בצידנית קירור וחיברתי מד זרם. בינתיים זה התייצב על 1A שזה ממש לא הרבה. נראה מה יהיה בבוקר
כן אני יודע, אבל חייבים להתחיל ממשהו, אני ממש לא הכי בטוח שמחר הבירות יהיו קרות...
צריכת הזרם של הקולמן שלי היא 4.2 אמפר. תכפיל את זה ב12 שעות ותקבל גזר דין מוות למצבר.
אמפר אחד זה פחות מ4.2 אבל תכפיל את זה ב12 ותקבל סיכוי סביר לרכב לא מתניע, ואם הוא כן יתניע, אז ייגרם לו נזק ודאי.
שים לב גם שהצריכה הזו היא קבועה, בניגוד למקרר שמנוהל עם טרמוסטט ועובד רק חלק מהזמן.
תם הניסוי... הצידנית החלה לעשות רעשים של קרנף נאנס, פתחתי מכסי פלסטיק - כל החלק החיצוני מלא אבק מדבר, המנוע שמסובב מאורר פנימי וחיצוני חצי תפוס וחורק.
חיברתי עכשיו לחשמל יחידה אחרת שפירקתי מצידנית משענת יד (6 ליטר נפח) הרכיב צורך 1.7 ולהבדיל מהצידנית צלעות הקירור ממש קופאות תוך דקה שתיים.
חורק.
חצי תפוס.
ידוע. בגלל הלחות - שום דבר שקצת (או הרבה) WD40 לא יכול לפתור..
ככה? לתוך מנוע חשמלי?
כן. לציר..
הצידניות האלה עובדות על עקרון תרמו-אלקטרי או בפי העם עקרון פלטייר.
היעילות של הדבר הזה היא מתחת ל 15% שמקרר נותן מעל 50% (היינו יותר מפי 3
חסכון אנרגטי).
עקרון תרמו-אלקטרי נותן באופטימום הפרש טמפרטורה של 20 מעלות בין החוץ לפנים.
אם הטמפרטורה בבית היא 25 מעלות (כי המזגן עובד) אז ואלאכ הכל יהיה קר כמו שצריך.
אבל שהטמפרטורה ברכב היא 40 או 50 (בזמן חנייה ואפילו הרבה יותר) אז במצב כזה
הצידנית היא יותר טוסטר אובן מאשר צידנית.
http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_cooling
תודה
ביניינו... מתי במהלך טיול סטנדרטי יש 40-50 מעלות חום? בנסיעה או שהחלונות פתוחים או שהמזגן עובד, כשמגיעים לחניון הלילה הטמפרטורות נוחות. רק במקרים שבהם עושים עצירות עם רכב נעול לטובת טיול רגלי הטמפ מטפסות אבל כמה מאיתנו כבר עושים זאת?
אני כנראה חסר מצפון ביחס לבועז. אני מוכר צידנית קירור של קולמן ב- 100₪.
אכן זה לא מקרר. אבל צידנית קירור חשמלית עדיפה על צידנית רגילה ומאריכה את שמירת הקור של המוצרים המאוחסנים בה.
עזוב אותך מכל התיאוריות (הנכונות, כשלעצמן).
הדבר הזה הוא מקרר לעניים - לא מקרר כמו מקרר וגם לא עולה כמו מקרר.
אתה מכניס דברים קרים לשם ובקבוק או שניים קפואים וזה עובד סביר לגמרי, יחסית לצידנית +.
לא הכי יעיל ולא הכי וכו' אבל אם אתה לוקח בפרופורציות זה יכול להתאים לך - יוטר טוב מצידנית מלאה מי קרח שהשסתום התחתון שלה כשל פתאום...:(
למי שיש כסף ויכולת - אין כמו מקרר.
למי שיש זמן ואוהב לשחק - ראה את רישומי חיים.
למי ש... לא - שישאר בבית.
הזכרתי את זה.
יש לך שני צידניות כאלה - קח את זו שהגודל שלה מתאים ותתקין בתוכה את מנגנון הקירור של השנייה. עובד יפה (לשים לב לחיבור - +- בכיוון אחד מקרר אבל בכיוון השני מחמם..) ומקרר הרבה יותר טוב.
אם תשאיר לילה שלם מחובר, עם מנוע כבויי - יגמר המצבר, כנראה - אבל מיותר.
אני גם לא מאמין במוצר הזה אבל התגלגלו אלי שניים שכאלה אז זה שווה את הניסוי. ויש גם מצבר קטן של 30~ אמפר ככה שהעסק מבודד ממערכת הרכב, זו הסיבה היחידה שאני מתעסק עם זה. הטיולים שלי הם מקסימום דו יומיים ציידנית בשלב זה מספיקה לי מעל ומעבר.
אני לא יכול לחבר את המנגנון הטוב לצידנית. זה אולי אותו עיקרון אבל היישום שונה.
צידנית טובה שמחזיקה קור 4 ימים עונה על 99% מהטיולים של כולנו פה. לכן מקרר מכל סוג מיותר - זולתי אם אתה רוצה קרטיב לילדים.
צריך לפתוח שרשור / משאל של כמה ימים אורכים טיולים של החברים כאן.
היות ועכשו 3 בבוקר - ואין לי מה לעשות כרגע - אפתח את השרשור כאן בפורום .