אחרי שיחות עם מי שצריך נראה שיש יסוד להניח שבטווח המאוד קרוב השער יוסר או ישאר פתוח באופן קבוע.
נאמר לי שההוראה השער העליון מכיוון גשר הדודות נעקר.
מישהו יכול לאשר?
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
Printable View
אחרי שיחות עם מי שצריך נראה שיש יסוד להניח שבטווח המאוד קרוב השער יוסר או ישאר פתוח באופן קבוע.
נאמר לי שההוראה השער העליון מכיוון גשר הדודות נעקר.
מישהו יכול לאשר?
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
נכון לאתמול, השער הירוק מכיוון גשר הדודות אכן פרוץ (לא זכור לי עם עקור או לא)
אפשר להיכנס רק משם.
זה שבגשר אריק סגור ואי אפשר לעקוף אותו, אבל אהבתי את הרעיון של לנעול אותו או לרתך אותו.
לאורך הנחל יש "פטרולים" שמתשאלים את הנופשים מאיפה נכנסו.
מדריכי טיולי הטרקטורונים/מיולים/טומקארים, מתנהגים כאילו ומדובר בשטח שלהם.
אותנו אילצו לזוז ממקומנו, בתוך ערוץ הנחל, כי "זה המסלול שלנו ואני אקים אותכם עוד הרבה פעמים ביום"
אין גבול לחוצפה. אין גבול לבריונות ולגועל נפש.
לבינתיים, ממליץ לנופשים במקום לרבוץ בקבוצות גדולות כדי להימנע מעימות כוחני
(קשה יותר "לקום" מול קבוצת גברים גדולה מאשר 2 גברים עם ילדים, כך גם תעיד
קבוצת נערים חביבים מהמגזר שאיש לא דיבר איתם)
חברים, בקרוב ( אולי עוד השבוע) יהיה לזה סוף.
בנתיים תסריטו וצלמו כל מפגש עם המנוולים.
אני זקוק לחומר הזה מאוד!
כלפי הרשויות הם מציגים את עצמם כחתלתולים שדואגים לטבע.
אגב, אתה בטוח שמלמעלה יש שער או בולדרים שהוזזו ממקומם?
http://img.tapatalk.com/d/14/08/24/ty8yse8a.jpg
לגבי שאלתך - גם וגם.
לגבי הצילום - יש צילום שלהם על ידי חבר פורום אחר.
אפילו בוידאו.
אם ירצה לשתף או לא... אני לא יודע.
עדכון מהשבת האחרונה
בידיעה שלמטה כנראה סגור, נכנסנו מלמעלה מכיוון המצפה של כרכום על השביל האדום.
באמת לא ציר כיפי לנסיעה... אבל עביר בהחלט.
אחרי כמה מאות מטרים, ישנם כמה בולדרים ששימשו לחסימת הציר, ורואים שמישהו הזיז אותם ופרץ את הדרך לא מזמן. (זה המקום בתמונה של בועז)
אחרי עוד קצת נסיעה, מגיעים לשער ירוק, שנראה די חדש, וגם לו מישהו דאג כבר... :)
המנעול שקושר את כנף השער עדיין מחובר לעמוד הנגדי, אבל כל העמוד הנגדי נתלש מהקרקע עם עיגון הבטון שלו כך שהשער בעצם פתוח.
ירדנו עד לקו המים
היו מסביב עוד כמה קבוצות רכבים, חלקם "משלנו" וחלקם לא כלכך... (ואני ממש לא מתכוון לשפה או לאלוהים שלהם, יוסבר בהמשך...)
קבוצה אחת אף הגדילה וחסמה לעצמה מעבר מים שמאלצת את כל מי שבא לחפש דרכים אחרות שיעקפו את מחסום האוהלים/רכבים/שולחנות/גנרטורים וכו...
בסוף מצאנו לנו נקודה שקטה להתמקמות. נכנסים למים ואחרי לא הרבה זמן שומעים רעש של שיירת תומקארים מגיעה על הגדה מעלינו.
מוביל השיירה (בחור צעיר, נראה חייל משוחרר עם חולצה של גולני) עוצר לידנו וחצי בכעס שואל מאיפה נכנסנו. ענינו לו והוא דיווח למישהו בטלפון והמשיך עם השיירה, רק כדי לעשות פרסה אחרי 100 מטר בהמשך השביל ולהיכנס לתוך הנחל עם כל השיירה לכיוונינו. כשהראינו לו שאנחנו לא ממש מרוצים מזה שהוא מאלץ אותנו לקבץ מהר את הילדים כדי שלא יידרסו , רק כדי לפנות להוד רוממותו את הדרך, הוא התחיל לצעוק שהורסים לו את הפרנסה, שאנחנו משיגי גבול ושהשטח שלו ושהוא עוד יבוא הרבה פעמים אז כדאי לנו להתפנות משם...
מיותר לאמר שלא ממש התרגשנו ממנו...
אחרי שעתיים בערך זה חזר על עצמו שוב. הפעם כשהשמש כבר הייתה בשיאה, והיינו כולנו במים בצל של גזיבו, אותו בחור שוב הגיע ועבר דרכנו בלי לחכות יותר מידי. לא ממש חיפשנו לריב ונתנו לו לעבור במחאה קולית מהצד, אך ללא התנגדות פיזית.
http://youtu.be/_flPppajL58
קבוצה של בחורים צעירים ערבים היו בהמשך הנחל כמה עשרות מטרים מאיתנו, צחקה עלינו (בחיבה) שאנחנו פראיירים שקמנו, ולאות הזדהות הקימה מחסום עם רכב, ספסלים ופינת נרגילה.
בפעם הבאה שהשיירה הגיעה, הוא ויתר מראש... ובא שקט על פני הירדן...
ביציאה, אמרנו שננסה את מזלנו בצד הקרוב, לכיוון גשר אריק. הגענו ואכן המחסום היה נעול. למזלם בדיוק הגיעה שיירת המיולים וכדי שיוכלו להיכנס הם היו צריכים שנפנה להם את הדרך, אז נתנו לנו לצאת, לפני שנמצא קיסם שיניים או גפרור...
http://img.tapatalk.com/d/14/08/24/uha4u4y5.jpg
אחרי שבוע שחנינו בשטח האמור אני יכול לספר את הדברים הבאים:
הגענו מלמעלה אחרי שמצאנו את השער בצד של גשר אריק סגור. קודם כל נתקלנו בבולדרים שחוסמים את השביל המרכזי, זה שמתפצל לכיוון אלמגור או למטה לנחל. הזזנו אותם ותוך כדי הגיע בחור עם טומקאר שצעק עלינו וצילם אותנו. השער שאחרי זה עקור עם הבטון.
בערב זכינו לביקור נימוסין מליעוז שהתחיל בטונים גבוהים ונרגע לאט לאט. למזלי הייתי לבד עם האישה והבנות כך שלא היתה ברירה אלא לפעול עם הראש...
על הדרך גיליתי שהוא קיבל מהפקח לטענתו את הכתובת והשם שלי לפי מספר הרכב שצולם.
בימים שלאחר מכן גיליתי שהוא בסהכ בחור דיי נחמד ובאמת מציג את כל העניין כשמירה על השטח נקי אבל,,,
בכל שעה שעתיים בערך מגיעה שיירה של טומקארים שלו מאמנון בטיול שטח בתשלום. המקום הפך לשטח סטרילי לטיולי טומקארים פרטיים. כשהם פוגשים מישהו בשטח הם צועקים ומתנהגים בבריונות תוך איומים ודרישות לצאת.
למרות הסגירות, השטח לא נקי. כנראה כי לרוב האנשים שבאים ברגל לא מתחשק לסחוב את הזבל שלהם...
בסופשבוע הגיעה אף שיירה פרטית של חברים שלו עם קרוואן וגנרטורים, חנו בפינת האקליפטוס הגדול וחסמו את השביל שבא מלמעלה
לחברים וטומקארים יש מפתח אבל אנשים מעוצבנים (וצודקים) שוברים מפתחות, קיסמים וכל מה שיש בתוך המנעול. רק ביום שבת השער נפרץ לגמרי פעם אחת, נבנה מעקף אבנים מימין ועוד.
לבחור יש תושייה וסבלנות והוא מגיע כמה פעמים ביום עם מנעולים, דיסקים ומחליף / מתקן את השער, מזיז אבנים ומשקיע בטרקטורים וכל מה שצריך... אם היה לוקח את התושיה הזו לכיוון אחר, אפשר למצוא שם גן עדן. דיברתי איתו על זה לא מעט אבל הוא קצת עקשן...
ליעוז, אני יודש שאתה קורא כאן ואני שוב מזמין אותך לנסות גישה קצת יותר קהילתית. אני בטוח שהרבה אנשים יהיו מוכנים להתגייס ולסייע וגם אני באופן אישי.
למרות שאתה עוטף את זה בכוונות טובות, אתה עובר על החוק ובתכל׳ס, זה שאתה מאפשר לעסק שלך לפעול בשטח הזה ולנהוג בו כבשלך לא לעניין!
כמו שכתבתי, אני לגמרי בעניין של לעשות כל שניתן כדי להפסיק את זה ואם יש התארגנות לטובת זה,,, count me in
אבי
:)
לפי מה שאני מכיר, בכל מקום בארץ, נהיגה במקווה מים היא עבירה על החוק..
אין מצב שהפקח נותן יד לתיאור שהוזכר כאן על תומקרים שנוסעים במים.
פשוט לא יאמן!!!
רק בישראל!!
בחור טוב אעלק...
בגלל נבלות כאלה שנים שאני לא מטייל בצפון - ועוד יש פה כאלה שבאים בטענות לבריונים "מהמגזר"...
אני רק חושש לתאר לעצמי מפגש בינו לבין בועז, ליד שער נעול... בררר... מיותר.
ואחרי שאמרתי את זה..
מנסיון רב שנים... רב שנים - בחורים כאלה מבינים רק שפה אחת. רק אחת!
וזו שפה שאני מעדיף לא לדבר/להבין...
מצד אחד, ברור לחלוטין שבא לפוצץ את הבחור ולרתך ולפרוץ ולהזיק למנעול/שער ולהגיע בחבורה ותת לו בראש בדיוק כמו שמגיע לו ושבאופן שיבין.
מצד שני - בשביל זיבלון שכזה להסתבך לכל החיים????
שייחנק עם הטרקטורונים שלו ועם הכוונות "הטובות" שלו ושכל הכסף שירווח, שיהיה לו לתרופות...
רק ממחיש למה אני לא רוצה לטייל שם..
ואת הפקח ההוא...
ישר למשטרה - שיחקר באזהרה על הפרת אמונים ומסירת מידע חסוי ומה שלא יהיה ואם יימצא שאכן סרח, לכלא.. בלי רחמים.
אבי - אני הייתי הולך להגיש תלונה במשטרה. כל תחנה מספיק טובה לזה. הם כבר יעבירו למי שצריך. לא מצריך ממך הרבה אנרגיה ולא "הסתבכות". גש ותגיש תלונה בכל "קבלת קהל" בכל תחנת משטרה שתבחר..
הפקח עובר שם ורואה את מה שקורה. אני ראיתי אותו על השביל הזה. ככה גיליתי את הדרך שבאה מגשר הדודות...
אם הוא באמת מסר מידע שקיבל במסגרת תפקידו לאדם פרטי, זו עבירה לא פשוטה- ישר למשטרה, שיתנו הוא והבחור מהתומקרים הסברים בתחנה.
פקח הוא כנראה לא ישאר.
אם הבחור מהטרקטורנים משקר ומלכלך על הפקח, אז עכשיו הוא פתח חזית עם עוד מישהו.
אם אחד כזה בא אליי באמצע החופשה שלי.
ואני רוצה שיבוא איזה בעל סמכות ויקח ממני את המטרידן או כשאני מגיע מול שער נעול שלו ורוצה לעבור.
למי אני יכול להתקשר?
משטרה? פקח רשט״ג? פקח של המועצה?
מה אני האזרח שומר חוק יכול לעשות להגן על עצמי מפני עבריינים כאלו?
פקח של מנהל מקרקעי ישראל ופקח בניה של ועדת הבניה המקומית.
פקח רט״ג אם זה לא שמורה יכול רק לתמרץ אותם לבוא אבל בחלק מהמקרים הערס המצוי הוא גם הבעיה של הפקח ולכן הוא מעדיף את העברין החוסם
משטרה. רק משטרה.
אבל עם כל התיעדוף (= שמיכה קצרה) לא ברור כמה תחכה עד שיתפנו להגיע לחור הזה, שאתה בדיוק מטייל בו.
אם זה היה חוקי, הייתי מציע ל"להעצים" את האירוע, כשאתה מתאר אותו למוקדן/ית ו"ולצבוע" אותו בצבעים יותר... דחופים, נקרא לזה כך, על מנת שהאינסנטיב להגיע למקום האירוע במהירות יגבר... אבל אני לא אציע משום שזה לא חוקי לתאר למשטרה אירוע בצבעים ש.. הוא לא!!
טוב, אני לא אקצין את האירוע. אבל בימינו יש מצלמה בכיס בכל רגע....
וצילום של האיומים וכו מספיק בשביל לעזור לי ולאחרים בפעם הבאה שארצה להגיע .
בלי קשר בפעם הקודמת שטיילתי שם מצאתי פינה מדהימה שהייתה מלאה בזבל וגם מהסוג שרק הגיע לשם ע״ג ג׳יפ. השקענו עשר דקות בלאסוף הכל לפני שהתמקמנו והיה אחד הטיולים הטובים מזה הרבה זמן. ממליץ באופן כללי כשמגיעים למקומות כאלו להשאיר יותר נקי ממה שבאתי. זה היה כך גם בים עד שהפסקתי להכנס עם הרכב...
אני רואה וידאו של רכב נוסע במים.
לדעתי זה לא חוקי.
מה שנשאר זה רק להתלונן לרשויות.
כמובן שיש כאן סכנה שמישהו יעשה בזה קרדום לחפור בו וייזכר שלפי החוק היבש אסור לנסוע 100 מטר מקו המים... גם כשמדובר בנחלים, על פי פרשנות מסויימת.
אסף.
למיטב ידיעתי בנוגע לנחלים אסור לישון.
וגם זה במרחק משתנה בין עשר לחמישים מטרים...
זה אמר לי פקח של מועצה באזור אחר. שיאמר לזכותו שהסביר ונתן אופציה להתקפל במקום קנס...
זה נכון רק לתחומי מועצה אזורית גליל תחתון או לשמורות טבע.
למשל תעלת הירדן הפתוחה באזור אגמון החולה למשל - בצד המערבי גליל תחתון שנותנים דוחות ובמזרחי אין שום איסור.
אותו הנחל אבל מועצה שונה
נזכרתי בסיפור פולקלור שרץ אצלנו שנים ושאין לדעת את מקורו ומספר על חקלאי אחד ( צבי ז״ל) שגילה בבוקר שגנבו לו שני עגלים והתקשר למשטרה לדווח.
מהצד השני ענה לו היומנאי שאין ניידות בתחנה ושיואיל בטובו לעלות להתלונן בתחנה במגדל העמק.
אחרי 2 דקות התקשר שוב המושבניק ודיווח בהיסטריה על רצח מזעזע אצלו בחצר.
תוך 5 דקות הגיעו 4 ניידות ומפקד התחנה ברוח סערה ושאלו איפה היה הרצח.
צבי השיב בחיוך כבוש שבעצם גנבו לו 2 עגלים.
השוטרים הכועסים הטיחו בו ״ אבל דיווחת שיש רצח״?!
והמושבניק ענה ״ ואתם אמרתם שאין ניידות בתחנה״...
ציטוט מכתבה של יואב קווה, על שוטר שעשה שימוש בנגישות למאגרי מידע שלא לצורך תפקידו (בדיוק כמו שלכאורה נעשה במקרה זה:
"מדובר בהפרה של חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, ושל חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – נתוני תקשורת), התשס"ח-2007 ושל חוק המשטרה, התשס"ו-2006."
הכתבה באתר של יואב קווה: