יש שרתי שעון שאתה מסתנכרן אליהם על ידי כתובת.
מאחר ואתה פתוח לאינטרנט זה נראה לי הפתרון המתבקש.
version 18 build ???
[emoji12]
Printable View
יש שרתי שעון שאתה מסתנכרן אליהם על ידי כתובת.
מאחר ואתה פתוח לאינטרנט זה נראה לי הפתרון המתבקש.
version 18 build ???
[emoji12]
כשאתה צודק, אתה צודק.
הrtc הסיני שקניתי מפגר ביותר מחמש דקות ליממה.
עדין ממליץ על סנכרון מול המרדתת אבל בשביל הספורט, תבדוק אם השנאי המזין עומד בנתונים.
אני לא מהנדס אלקטרוניקה אבל רכיב כזה זול בלי רגולטור
הכוונה ל VRN
הrtc מקבל אדמה ו5v מהארדואינו, שמקבל מתח מספק 9 וולט, אחד אמפר ייעודי לארדואינו. אמפר אחד זה בערך פי 10 ממה שהמערכת הזו צריכה.
חנן הבעיה עם ה RTC שלך הוא הגביש שלו, או ליתר נכון האין גביש.
מהצילום לא ראיתי גביש ואני מהמר שהוא לוקח את השעון שלו ממתנד RC פשוט או משהו דומה.
זו הסיבה לחוסר הדיוק.
אני גם מהמר שיש לקנות תוסף לארדואינו עם שעון יותר מדויק, שבוודאי יעלה יותר, הרבה יותר
לפחות בDS3231 המקורי יש גביש פנימי:
http://datasheets.maximintegrated.com/en/ds/DS3231.pdfציטוט:
The DS3231 is a low-cost, extremely accurate I2C realtimeclock (RTC) with an integrated temperaturecompensatedcrystal oscillator (TCXO) and crystal.
השאלה היא מה יש בצ'יפ שהסינים שמו.
זה נראה לי הכי פשוט
http://www.openreefs.com/ntpServer
נראה לי שזה הפתרון היותר פשוט
http://www.instructables.com/id/Ardu...ient/?ALLSTEPS
הערה: לא ראיתי את ההודעה של בועז.
באופן מוזר הrtc התאפס על עצמו לאחר היומיים הראשונים ובשבוע האחרון הוא שומר באדיקות על השעה הנכונה.
אולי עד שהסוללה התיצבה.
אני משער שבגלל שאין לו VRM אז הוא מושפע מהתדר או מהוולטג' של הרשת.
מרגע שהסוללה התייצבה אז היא שומרת עליו.
אני אסייג את מה שרשמתי בכך שאין לי הבנה אלקטרונית בשיט אז אולי הכול שטות גמורה.
שוב, אם אתה מחפש אמינות מופלגת אז תפזול לכיוון הרשת.
זה מוחלט
הrtc, כמו הארדואינו, מקבל מתח אספקה של חמישה וולט DC.
ה rtc משתמש בגביש של 32k כדי לשמור על סינכרון, דיוק דל גבישים פשוטים וזולים הוא עשרות ppm וזה פחות משניה ליממה.
אם היה לך חוסר דיוק של 5 דקות ליממה אז משהו לא תקין במעגל או בתוכנה שמפעילה אותו.
הדיוק הושג תוך כדי עבודה של המערכת, ללא כל התערבות מצידי, אז אני מוריד את אפשרות התוכנה מהפרק.
לגבי מגע לא טוב במעגל, אולי, למרות שהכרטיס לא יושב באיזור מווברץ או בתנועה בכלל.
עושה לי בית ספר באלקטרוניקה, הארדואינו הזה.
אחרי כשנה של עבודה אמינה, הממסר נתפס. פלסטיק נמס מתוך הממסר החוצה.
יתכן מאוד שזה קשור להפעלת כח מופרז על אחד הברגים ביציאה מהממסר. ההברגה נהרסה בהתקנה, אבל השארתי את זה ככה, ויתכן מאוד שמגע לא טוב גרם להתחממות ולהמסה.
אבל, זה לא מה שמאתגר אותי כרגע.
אמרתי לעצמי שבהזדמנות כבר אשדרג את הממסר לממסר סטנדרטי רציני יותר. כזה שמופעל ב220 וולט, שאותם אקח מממסר הארדואינו.
מסתבר שאיך שהממסר פועל ומדליק את הדוד, התקשורת לארדואינו קורסת. רק ריסט מחזיר אותו לחיים.
חשבתי שאולי זו צריכת הזרם לדוד, גורמת להפרעה באספקת המתח. ניתקתי את המתח לדוד, זה לא עזר.
מסתבר שהפעלת הממסר גורמת לארדואינו לקרוס, למרות שאין ביניהם קשר ישיר. הארדואינו מפעיל ממסר ייעודי לארדואינו שמפוקד בחמישה וולט. הממסר הזה נותן 220 לקונטקטור, וזה גורם לקריסת הארדואינו.
לא מצליח להבין למה.
עשיתי עוד נסיון: קניתי סוליד סטייט ריליי, SSR, שמיועד ל50 אמפר. לא הרכבתי לו היט סינק, כי חשבתי שהעשרה אמפר שצורך הדוד לא ירשימו אותו.
יתכן שטעיתי. תוך פחות מיום הוא התפגר. מאז קניתי עוד ממסרים כאלה ועוד היט סינקים. עוד לא הרכבתי אותם.
מה שכן, הרכבתי במקום ממסר הארדואינו השרוף, זה שנשרף אחרי שנת עבודה אחת, ממסר זהה לו בדיוק. נראה כמה זמן יקח לו להתפגר, אם בכלל.
בכל זאת, המאמצים לא לשווא. השתמשתי בידע שצברתי עם הפרויקטים של הארדואינו, כדי לטפל בקלילות בבעייה שנתקלתי בעבודה. בעייה שחברת הייטק ענקית ועוד חברת אביזרי רכב ניסו לפתור במשך כמה ימים והרימו ידיים. בסופו של דבר זו היתה המטרה בפרויקטים האלה - ללמוד טכנולוגיה מעשית חדשה בשבילי.
נ.ב. שדרגתי את המכשיר קלות. עד לפני שבוע בכל הפסקת חשמל הטיימרים היו מתאפסים. למדתי להשתמש בEPROM המובנה בארדואינו, ואני שומר שם את נתוני הטיימרים, וכך אין כל השפעה של הפסקת חשמל על פעילות המכשיר.
חנן, אתה צריך להיזהר מאוד כאשר אתה מחבר 5 וולט עם 220.
קפיצת מתח קטנה ב 220 היא הרסנית ל 5V המסכנים שהארדואינו עובד בהם.
ממליץ לך להשתמש optic relay ולהפריד לגמרי את ה 220 מהארדואינו, אפילו לא אדמה משותפת.
בדרך כלל דרך האדמה יכולים להגיע הרבה ספיקים.
זה בדיוק היישום, מוני. הריליי של הארדואינו הוא אופטי, החלק ביציאה מהממסר מבודד מהכניסה, ורשום עליו שהוא טוב ל230 וולט, 30 אמפר.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
היה מעניין לבצע מדידת זרם ומתח בעת מיתוג הממסר.
יכול להיות שההפעלה מורידה את המתח מתחת לרמה הנדרשת,
או שהזרם של הספק אינו מספיק.
האם ב SSR קרסה התקשורת?
מה ההבדל בזרמי ההפעלה בייחוד הראשונית בין SSR לממסר?
בגלל זה ניתקתי את יציאת הזרם מהממסר לדוד, כדי לוודא שלא מדובר בנפילת מתח עקב הזרם הגבוה.
זה לא עזר.
עובדה גם שכשאני עובד עם ssr או עם ממסר הארדואינו אין בעייה עם מיתוג הזרם לדוד.
הדבר היחיד שמייצר בעייה זה הפעלת הממסר, ושם הזרם קטן מאוד.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ממה שאתה מתאר הבעיה היא בכלל לא עם הפעלת הממסר אלא חיבור הארדואינו לממסר.
יתכן ויש אי התאמה בין הממסר האופטי לארדואינו.
שב עם סקופ על הכניסה למימסר וחפש ספיקים, נראה לי ששם הבעיה.
אני מכוון להפעלה עצמה של הממסר. לא לזרם שהוא ממתג שאמור להיות מבודד.
צריכת הזרם של הממסר בפעולה יכולה להיות זעירה אבל בהפעלה ייתכן שהיא גבוהה יותר.
ואז בהפעלה נוצר מפל מתח או שיש צריכת זרם שמפילה את רכיבי התקשורת.
עם ה ssr ישנה אותה בעיה ?