תגובה: אנדרואיד - האם אפשר להתחרט על עדכון גירסה ולחזור לגרסא קודמת?
ברנרד. עד כאן. המלבן שאני אוחז ביד - עם הזכוכית המיותרת בשני הצדדים - עיצוב מושלם. אייקוני. הכל חוץ מזה ככל הנראה נכון ואין לי שום כלים להבין רבע ממה שכתבתם. אבל לא להפחית מגדולתו של העיצוב.
אסף.
ברנרד,
מה שברור שלשנינו צרכים ודרישות שונים מהמכשיר.
אני מחפש כלי עבודה קטן יעיל ומעוצב ואתה מחפש טלפון משולב וידאו ומשחקי וידאו ורצוי שיהיה בגודל של בלטה...
גם אצלך בבית וכנראה ברוב העולם, מי שמחפש כלי עבודה קטן ויעיל או מי שאכפת לו מעיצוב ומיתוג יקח אייפון.
וזה בלי להזכיר את ההתמסרות הטוטלית לגוגל הדורסנית שאוספת עליכם כל פרט אפשרי ובשלב זה כבר ממסחרת את החיים הפרטיים שלכם לא פחות ממשטרים חשוכים.
מי שחושב שהוא עשה עיסקה טובה עם אנדרואיד שיבושם לו... הוא כנראה לא עם עיניים פקוחות
אם כבר מדברים... מה עדיף... לנדרובר או ג'יפ?
אסף.
אתה מתפרץ לדלת פתוחה - העיצוב של אפל יפיפה. אפילו אני, עם מודעות אפסית לאסטטיקה, מודה בזה, בפה מלא.
וה-6 אפילו יותר יפה מהקודמים..
בועז.
אתה טועה ומטעה ונוקט במניפולציות זולות להסיט נגדי, על מנת להסתיר את הבעיתיות המובנית בטיעונים שלך:
- אני בכלל לא משחק משחקי וידאו/מחשב/טלפון ואצלי אין אפילו ציפור רעבה אחת בטלפון.
- הטלפון שלי קטן יותר מבלטה (20X20 התכוונת, כן?) והוא אפילו קטן יותר מהאייפון 6+ החדש שיצא (כן. של אפל, שמנסים ליישר קוו - וד"א.. המכשיר קטן יותר והמסך גדול יותר משל האפל..).
- הטלפון שלך הוא לא כלי עבודה - ומוזר שאתה אומר את זה דווקא כנגד הנוט, שיש קונצנזוס עולמי שהוא מכונת העבודה המושלמת.. ביחס לטלפונים.
- אתה מקשקש שטויות, לגבי "הצרכים שלך" אבל משתמש בטלפון אחד לשיחות וטלפון נוסף לניווט ו"דיבורית"(?) ובטח יש לך גם איזה אייפד/טאבלט ולאפטופ... לכל צורך יש לך מכשיר... הרעיון הוא לחסוך במכשירים, כמה שאפשר (ולא, לא כולם חייבים מסך של יותר מחמישה אינץ' אבל זו לא הנקודה...).
- ובהמשך לסעיף הקודם, מכשיר באותו גודל כמו האייפון 5 שלך, שיריץ גם ניווט וגם שיחות וגם יקבל מייל וגם יריץ את האפליקיצה הזו, שכותבת בפורומים... יש לך התנגדות עקרונית לגביו? כאילו... הוא גם יהיה זול יותר מהאייפון שלך - כלי עבודה.
- והקישקוש הזה, על דורסנות גוגל... יאלללללה!!!
יש הבדל בין דורסנות (שזה למעשה אפל) לבין איסוף/מעקב (שזה גוגל)...
ובמקרה של אפל - זה "גם וגם".
אין בכלל ויכוח שגוגל עוקבת ומנטרת ואוספת ושומרת מידע על כל פלוץ שנפלט לנו...
חבר שלי, שביקר פה לפני 4 שבועות או משהו כזה, חיטט לי בטלפון ו.."מה?!?!! אתה לא מפעיל את הגוגל +???" וישר הפעיל לי אותו...
תוך שניות ראיתי על המסך את כל מקומות החנייה שחניתי בהם באותו יום, מה היה מזג האויר בכל חנות שביקרנו בה (זה היה היום שנסענו לדלאוור - אין מיסים), מה זמן ההגעה הביתה (איך ידע שאנחנו בדרך חזרה?) ומה יהיה מצב הרוח של SHMBO, כשתגלה שגמרנו לה את היין...
הכל ידעו עלי.
אבל האופציה הזו לא היתה מופעלת אצלי בטלפון... משום שלא רציתי.
לא רוצה - לא צריך. מה דורסני?
אני (גוגל) מספק שירותים... אם אתה רוצה, תן מידע. לא רוצה, לא נורא - עדיין תוכל להתשמש בטלפון שמריץ אנדרואיד...
אפל עושה את כל זה (פחות ביעילות) ונחייבת אותך - רוצה אייפון... תן לי את כל המידע.
ובכלל.
מה הנאיביות הזו?
היום, מי שרוצה להשתמש ולהינות ממגוון השירותים המוצעים בעולם הוירטואלי (והאמיתי), מקריב את הפרטיות שלו...
לפני כמה שנים (לפני כמה שנים!!!) כתבתי פה על וויז (WAZE) - נכנסתי לאתר שלהם, לברר משהו, ומיד כשעשיתי LOGIN, ראיתי את כל המסלולים בהם נסעתי בחודשים האחרונים... מצויירים על מפת ישראל וגם היתה אופציה למשהו כתוב...
קולט? וויז עקב אחרי בכל נסיעה ותעד כל מסלול שלי ומזל ש-SHMBO לא מנהלת רישום על הסיפורים שאני מספר לה, כשאני בעצם אצל רמי מתקן את הריינג' (ואולי היא בעצם יודעת הכל ויום הדין מתקרב..).
בועז.
תפסיק למסך בעשן מניפולטיבי את הטיעונים שלך..
- כולם עוקבים אחריך - אפל מכריחה אותך.
- כולם "פה" בשביל להרוויח - אפל מרוויחה יותר ונותנת פחות.
- כולם נותנים X וגובים X+1 - אפל נותנת (יאללה, נגיד) X אבל גובה X+3.
- כולם ממציאים וגונבים מאחרים - אפל עושה אותו הדבר אבל תובעת את כולם ומתחילה מעגל שסוחף את כל היתר... ואנחנו, הצרכנים, מפסידים.
- כולם מתקדמים ומשתנים לקראת הצרכן - אפל מנסה לשנות את הצרכן.
- כולם מייצרים בסין - אצל אפל מתאבדים העובדים... שלא יתבעו אותם על... משהו
טוב.. האחרון הוא לא דוגמא טובה... אולי הוא היה "מעורער" לפני ואפל עשו לו טובה והעסיקו אותו למרות זאת... סיני מסכן..
והשורה התחתונה...
עיצוב 10..
אם זה מספיק לך - למה לנסות לייפות את כל היתר?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
אם כבר מדברים... מה עדיף... לנדרובר או ג'יפ?
הו!
יפה ששאלת.
תקשיב...:rolleyes:
יש לך כישורים מניפולטיביים כשל תובע משטרתי [emoji12]
ברור לכל שהמכשיר הבא שלך יהיה אייפון 7
אני?!?!?
מניפולטיבי?!?!?!?
אני תמים וצח כשלג... סתם מנסה לשרוד:rolleyes:.
שמע סיפור...
כבר סיפרתי פה איפשהו שהשאלנו לחברה את האייפון 5 (במקום אייפון 5 שהחזירה לעבודה - שימש אותה הרבה זמן), ששימש את הגמדה הקטנה כאייפוד למשחקים.
בהתחלה בכתה שרוצה את האייפון חזרה אבל אז נתנו לה את ה-LG OPTIMUS 2X הישן של הגמד (מכשיר שיצא כחודשיים לפני הגלקסי 2). שתי דקות אחרי שקיבלה אותו אמרה שהחברה יכולה להשאיר את האייפון 5 אצלה...
לפני כשבועיים החברה קנתה את הגלקסי נוט 4 (מאושרת עד הגג) והחזירה את האייפון 5.
הגמדה הקטנה שלי לא רוצה את האייפון 5 - אומרת שזה "סתם טלפון ושלה (ה-LG בן הארבע!! - י.ב.) הוא "MUCH BETTER"...
והיא רק בת 6 - העיצוב והלוגו לא מדברים אליה... פשטות הפעלה, משחקים (דומים, יש להודות) ומהירות התחברות לרשת... (DADY.. עוד פם אין לי אינארנט - וזו לא טעות בכתיבה..)...
- - - Updated - - -
ותובע משטרתי - זה ללפלאפים...
לא מצריך מניפולציה בכלל, בכלל..
ואייפון 7...
אני... יש לי הצעה בשבילך.. בועז, ידידי.
רק בגלל שאני אוהב אותך ומוכן ללכת את המטר הנוסף, על מנת להוציא אותך מהחושך,,, שתראה שיש בעולם גם... צבעים:).
עכשיו, בגלל שיווק דבילי והתפרסות על פני יותר מידי דגמים, מחירי הגלקסי 5 ממש... אטרקטיביים.
אם אתה קונה גלקסי 5 (אני אקנה ותחזיר לי אח"כ) ומתחייב להשתמש בו (ורק בו, בלי לרמות) במשך 4 חודשים, במקום בנרתיק הסיגריות המעוצב שלך, אני מתחייב להעביר לך אותו.. לא תשלם מכס ולא הובלה/משלוח ולא כלום - ארבע מאות דולר וקצת ויש לך מכשיר אצלך.
אחרי 4 חודשים, אם לא תרצה, תמכור ואפילו תרוויח כמה גרושים..
מסקנה- אנדרואיד זה לילדות?
את הגלקסי 5 לא ניסיתי אבל וואללה, אני מבסוט מהאייפון עד הגג.
הוא מכיר אותי כל כך טוב ועושה מה שאני מבקש בלי להתווכח והכי חשוב- הוא קטן.
וויתרתי על השש בגלל שאפל נשברו והגדילו אותו.
תודה מעומק הלב על ההצעה הנדיבה.
בלי צחוק, מרגש!
סליחה. תיקון.
הדגם שמתאים לדור 4 בארץ עולה בערך 530 דולר...
לחילופין...
קניתי שלשום לחבר LG G3, שמתאים לישראל, ב-$400
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מסקנה- אנדרואיד זה לילדות?
את הגלקסי 5 לא ניסיתי אבל וואללה, אני מבסוט מהאייפון עד הגג.
הוא מכיר אותי כל כך טוב ועושה מה שאני מבקש בלי להתווכח והכי חשוב- הוא קטן.
וויתרתי על השש בגלל שאפל נשברו והגדילו אותו.
תודה מעומק הלב על ההצעה הנדיבה.
בלי צחוק, מרגש!
אתה בטוח שאתה בפורום הנכון?
מה בדיוק הוא עושה לך ואיז חלק הוא מכיר? סירי עושה לך נעים ב..גב?
בטח רצית לפרסם את הפוסט באיזה אתר פורנו...:rolleyes:
גלאקסי 5 בארץ עולה 2800 שח בחנות. 2400 אם בא לך לקנות דרך זאפ.
נקסוס 5 עם 32 גיגה עולה 2100 בחנות ובין 1900 ל2100 דרך זאפ.
קניתי נקסוס 5.
אני מצטט מהכתבה:
"לבסוף, גוגל הוסיפה אלמנט של "כפתור פעולה". הכפתור מרחף בצד ימין למטה של אפליקציות שונות - קרוב לבוהן, ומאפשר לבצע את הפעולה המרכזית בכל יישום: ביומן - יצירת פגישה; במסנג'ר - יצירת הודעה חדשה; וכדומה."
אני מבין עכשיו למה קשה להתרגל להפעיל ברגל
מיכה.
סתם נתתי דוגמא של הסמסונג... יש הרבה אנדרואידים ששמים בכיס את האייפון.. הלכתי על ה"מיינסטרים"...
cgp.
מאיזו כתבה?
בועז.
סיפור במיוחד בשבילך... צרפתי גם לינק, שלא תגיד שאני מעוות/עושה מניפולציה..:)
משל המערה / אפלטון <input value="113" type="hidden"> |
משל המערה היא אחת המטאפורות הידועות ביותר מאת הפילוסוף הנודע, ואשר נועדה לדמות מציאות של בערות בה אנשים נותרים חשוכים אם אינם זוכים לגילוי זיו אורה של החוכמה.
המשל:
תארי לעצמך אנשים שחיים במערה מתחת לפני האדמה. הם יושבים בגבם אל פתח המערה, וידיהם ורגליהם קשורות כך שאינם יכולים לראות אלא את הקיר הפנימי של המערה. מאחוריהם יש חומה, ומאחוריה עוברים יצורים דמויי אדם הזוקפים מעל שפתה צורות מצורות שונות. מאחורי האנשים בוערת מדורה, ובאורה מטילות הצורות השונות צללים על קיר המערה. שוכני המערה רואים איפוא רק את תיאטרון הצללים הזה. כיוון שהם יושבים כך מרגע שנולדו, הם מאמינים שהצללים האלה זה כל מה שיש.
תארי לעצמך עכשיו שאחד משוכני המערה הצליח להשתחרר מכבליו. הדבר הראשון שהוא שואל את עצמו זה מאיפה באים הצללים האלה שהוא רואה על קיר המערה. מה את חושבת יקרה ברגע שיסובב את ראשו ויראה את הצורות השונות המציצות מעל לשפת החומה? ראשית כל האור החזק מסנוור אותו, והבהירות של הצורות מסמאות את עיניו, שהרי עד כה לא ראה אלא את הצללים שהטילו. אם יצליח לטפס על החומה ולעבור את המדורה אל העולם שבחוץ, יסתנוור עוד יותר. אבל אחרי שישפשף את עיניו יתחיל לראות כמה יפים הדברים. בפעם הראשונה בחייו הוא רואה צבעים וצורות ברורים. הוא יראה את בעלי החיים והפרחים כפי שהם באמת, ולא כפי שראה עד כה, רק בבואות חיוורות שלהם. ועכשיו יתחיל לתמוה וישאל את עצמו מנין באים כל הפרחים ובעלי החיים האלה. ואז יראה את השמש בשמים, ויבין שהיא המפיחה חיים בפרחים ובבעלי החיים, בדיוק כפי שאש המדורה יצרה את הצללים.
שוכן המערה בר המזל יכול עכשיו להמשיך לפזז ולכרכר באחו ולהתענג על החירות שנפלה בחלקו. אבל תחת זאת הוא נזכר בכל האחרים שיושבים עדיין במערה. הוא חוזר אליהם. הוא מנסה לשכנע אותם שהצללים שהם רואים על קיר המערה אינם אלא בבואות מהבהבות של דברים "ממשיים". אבל הם לא מאמינים לו. הם מצביעים על קיר המערה ואומרים שהם רואים כל מה שיש לראות. לבסוף הם הורגים אותו.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%...98%D7%95%D7%9F
ולמתקדמים...
http://tomerpersico.com/2008/11/18/p...y-of-the-cave/ |
ודרך אגב... שני דברים.
מיכה.
הגלקסי 5 שאני מדבר עליו, הוא זה בעל המעבד המתקדם יותר, שלא נמכר בד"כ בארץ.
כבר קניתי כמה כאלה לחברים. כולם מרוצים מאוד.. (למרות שגם הגלקסי 4 יהיה עדיף על האייפון 5S והוא בא בכלל במחיר מצחיק - גם כאלה קניתי לחברים. הדיל הכי טוב היום מחיר/תמורה)
ובקשר למשל המערה..
מי שהסב את תשומת ליבי למשל ולהקשר הרלוונטי הוא חבר ששלחתי לו נקסוס 5, שהחליף אצלו את האייפון 4, ששימש אותו בנאמנות במשך כמה שנים!!!
אנדרואיד - האם אפשר להתחרט על עדכון גירסה ולחזור לגרסא קודמת?
אתה רוצה להמשיך לנסות לשכנע שהאנדרואיד יותר טוב?
חשבתי שכבר הפנמת את העניין אבל לא נעים לך להודות.
תנסה אייפון לשבוע כפי שאני ניסיתי נקסוס 4 ו 5 עוד כשהיה לי אייפון 4.
אתה לא תיגע באנדרואיד יותר לעולם
איך זה הולך אצל הגויים "סלח להם אבי, משום שהם לא מבינים את אשר הם עושים..."
ובועז... ידידי היקר.
אל תעלב.
אבל יש כאלה שלוקח להם קצת יותר זמן להבין ולהפנים ולהתרגל... היית צריך לנסות את הנקסוסים קצת יותר משבוע..:cool:
אני, דרך אגב לא כ"כ אוהב את הממשק "הנקי" של גוגל.. וגם לא כ"כ את הפטנטים החדשים שסמסונג הכניסו...
אבל יש גם פיתרון בשבילך וכל יתר "המקובעים" בקיר ממול...
יש כמה חבר'ה מאוד מוכשרים, שפיתחו ממשק כמעט זהה ל-IOS (כולל האייקונים) שרץ על פלטפורמות של אנדרואיד.
ובניגוד לאפל, ניתן להתקין אותו (כמעט) על כל מכשיר אנדרואיד - כך אתה יכול להינות ממשק שאתה רגיל אליו אבל גם להינות מכל אותה טכנולוגיה וחומרה עדיפה...
תפור עליך!
נדמה לי שקוראים לרום הזה MAWI או משהו כזה - אני בטוח שארז מבין ובקיא בזה יותר ממני ויוכל לעזור.
אנדרואיד - האם אפשר להתחרט על עדכון גירסה ולחזור לגרסא קודמת?
ואז מה יהיה לי?
מכשיר גדול ומגושם מפלסטיק שמתחפש לאייפון אבל לעולם לא יגיע קרוב מדי למקור כי אפל תתבע אותם על הפרת זכויות.
לא נראה לי, תודה...
אני יכול ברוך השם לבקשות לעצמי נקסוס 4 כמכשיר ניווט עם מסך גדול וברור ברכב ולהסתובב עם המקור הנהדר.
אני נגד קונסולידצית מכשירים ומאמין שלכל משימה המכשיר המתאים ביותר
למזלי ספר טלפונים ומיילים מסונכרנים דרך שרת הדוא״ל הארגוני.
ואגב, אולי לא הזכרתי קודם אבל אני מתפרנס מהתחום הטכנולוגי כך שאין לי בעיה לאמץ טכנולוגיות מוצלחות.
אתה יודע מה, יש לי אי אלו לקוחות סטרטאפ שרוב עבודתם על הקוד הפתוח.
לא יודע אם שמעת את השמות האלו אבל santos redhat אלו אזורי המחיה שלהם.
מה שהכי הפתיע אותי הוא שכמעט כל דרג הביניים ומעלה אצלם נושא אייפון...
והם השפיץ של הטכנולוגיה בארץ...
בחיים לא שמעתי על זה - אמרתי, אני לא גיק.
אבל היתר הוא די מתאים ולא מפתיע - שהם משתמשים באייפונים (ובטח ביתר המוצרים של אפל) - אפל הצליחה ברוב כישרון, למצב את עצמה כאילו שימוש במוצרים שלה יהפכו את החנונים ואלה שהאצבעות שלהם רכות ונעימות וחוש ההומור שלהם חד (בעיני עצמם) - כל ה"שפיצים" האלה, ל"מבינים" ו"הייפים" ו"גנובים" ו"שונים"...
מובן לחלוטין...
אבל איך עליך, אפל הצליחו לעבוד?? גאונים!
שאני אספר לך על מחלקה מסוימת במקום עבודה מסויים, היכן שרוב החבר'ה הם מעצבים צעירים, תל אביבים שמדברים בתל-אביבית מדוברת עם מבטא, היפסטרים כאלה, כמובן חצי מהם גייז, אתה מוכרח אייפון ואייפד ואייבוק ואייפלוץ ולהשתחוות חמש פעמים ביום לתפוח נגוס רקוב ולתמונה של סטיב ג'ובס. רצוי גם מדי פעם לנסוע לניו יורק במיוחד כדי להידחף בתור של המטומטמים בפתח האפל-סטור בפיפט-אווניו בכל פעם שאפל משחררת דגם חדש.... כי אם לא, אתה פשוט לא עונה לדרישות היסוד ממעצב תלאביבי מאגניב.
רק לי הם סולחים שאני מסתובב עם אנדרואיד, שהאצבעות שלי לא לבנות ורכות ושאני אוהב נשים - אולי כי אני כבר זקן ופז"מניק.