לפריוס דור 3 יש 140 כוחות סוס ומקדם גרר של רכב ספורט. תחזוקה מגוכחת וצריכת דלק של 1:20. הקניה הכי טובה שלי הי פעם!
Printable View
לפריוס דור 3 יש 140 כוחות סוס ומקדם גרר של רכב ספורט. תחזוקה מגוכחת וצריכת דלק של 1:20. הקניה הכי טובה שלי הי פעם!
לא צריך שום סנטימנטים לחברות התקשורת, מהשירות של הוט-מובייל והוט -נט הייתי מרוצה, את הכבלים העפתי מזמן. ב 40₪ מקבלים מהם הטבה של ספק אינטרנט 100 מגה בנוסף על שני הקווים ואחרי שנה אני יכול להמליץ עליהם לטובה. בגלל שאני לקוח קיים שלהם הם לא איפשרו לי לשדרג לחבילה של ה 40 אלא לקבל את התנאים האלו ב 50+ דמי טיפול של 40 ש״ח לכל קו, זה עדיין השתלם לי ולהבא אני פשוט יעבור לכל ספק שיוזיל לי את המעבר ללא עלויות נוספות. הייתי טמבל שלא עשיתי את זה לפני חצי שנה ושילמתי בגלל זה כמה מאות ₪ מיותרים.
- - - Updated - - -
תגידו, אם יצרן רכב אמריקאי קונה חברה קטנה שמוכרת כמה עשרות אלפי כלי רכב חשמליים בשנה לשוק הסיני - זה תופס ?
הנפט בדרך ל 30 דולר ?
http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
הדלק לא ירד עוד משמעותית כי מחיר הנפט בקושי 30 אחוז מהמחיר.
השאר בלו מיסים זיקוק ורווח לחברות הדלק.
העיקר המיסים
קובץ מצורף 94865
שים לב ממה מייצרים כותרת בומבסטית שאין מאחוריה כלום...
אופציה היא מכשיר פיננסי - חוזה בין קונה למוכר שהמחיר שלו נגזר ממחיר הנכס כרגע (במקרה הזה חבית נפט) , מהזמן שנותר עד לפקיעה שלו ומההסתברות לכך שהמחיר של הנכס יגיע למחיר החוזה. את ההסתברות מעריכים לפי קצב שינוי המחיר בתקופה האחרונה.
ברור שאם מחיר הנפט יורד בחדות בתקופה האחרונה אז הסיכוי להמשך שינוי המחיר עולה, אגב השינוי יכול להיות למטה או למעלה, המונח הסטטיסטי הוא סטיית תקן.
אז מה היה לנו -מחיר הנפט שנסחר ביציבות יחסית משך תקופה ארוכה, ירד תוך שלושה חודשים ב 50% , סטיית התקן עלתה מאד עקב השינוי המהיר הזה והמשמעות היא שאופציות שהן מאד ״רחוקות מהכסף״ (כלומר שמחיר המימוש שלהן רחוק מהמחיר הנוכחי ) מקבלות כרגע שווי כלשהו. זה אומר שיש מי שימכור אופציות כאלו ויש מי שיקנה אותן, אין לזה שום משמעות נבואית, באותה מידה אם תסתכל על חוזים פתוחים באופציות call במחיר 70$ לחודש יוני , תראה שיש שם מסחר ער.
זה גם אינטואיטיבי - אם במשך 3 חדשים המחיר ירד ב 50$ אז יש סיכוי מוחשי שתוך ששה חודשים הוא ירד בעוד 20 $ או יתקן למעלה 20$ ובהחלט ניתן להמר על אחת מהאפשרויות האלו . לעומת זאת אם המחיר יהיה יציב משך תקופה קצרה אפילו, סטיית התקן תרד ולא יהיה מסחר ער בחוזים מחוץ לכסף.
ההבדל בין המצב היום למצב לפני עשר שנים, הוא שמס הבלו עלה מאז ביותר משקל שלם.
הבלו צמוד למדד וקצת לפני המחאה החברתית של קיץ 2011 הוא גם הועלה פעמיים ע"י הממשלה ללא קשר לעליית המדד - וזה ההבדל העיקרי.
ואכן, גם אם הנפט יירד בפראות בחודשיים-שלושה הקרובים, המחיר אצלנו ימשיך לרדת אבל רק במנות קטנות וכנראה שכבר לא נראה עוד ירידות מחיר משמעותיות באמת כמו לפני שבוע.
היום כבר יש לא מעט תחנות זולות (של חברות גדולות ומוכרות, לא משהו קיקיוני/;פיראטי) שמוכרות ליטר בנזין ב-5.99 שקל. אני מניח שבסוף, המחיר הכי נמוך שנוכל להינות ממנו יהיה סביב 5.5 שקלים לליטר בתחנות הללו.
אולי אם הציבור יעורר מחאה על 200% מס , ביבי יוריד את הבלו לפני הבחירות ?
זה לא באמת משנה ...
אל תדאג, ביבי לא באמת בופר אותנו ולא יוריד מס אלא להיפך
חכו לאחרי הבחירות.... חכו חכו.
קיצוצים, גזירות, אתננים קואליציוניים...
מישהו צריך לממן את כל הבלגן המיותר הזה...:(
אנחנו קיבלנו, מקבלים ונקבל בראש רק באשמתנו.
לא מספיק לקטר. צריך לעשות.
זה מה יש וזה גם מה שיהיה, כל עוד ממשיכים רק לקטר ברשת במקום לצאת לרחוב עם נבוטים - או לחילופין, להפגין בגרות ולהתאחד במסגרת פוליטית כלשהי כדי לקחת בחזרה את מה ששלנו ולדאוג לאינטרסים שלנו.
ואלה אינטרסים שלנו לא רק כג'יפאים אלא כבעלי רכב בכלל - אנחנו ציבור עצום, כנוע, אדיש, שמממן מכיסו את כל היתר, אב לברגע האמת, שוב מתפלג ומתקוטט לפי דעות פוליטיות ושאר שטויות.
הפרד ומשול - זו השיטה כאן, שמאפשרת לממשלות לשדוד את הציבור. והיא עובדת ביעילות מפחידה.
ולא נחזור לויכוחים האלה.
הפגנות...מכות..נאבוטים...
קישקוש...
יש בחירות כל שנתיים (אמור להיות כל ארבע, לא? או שהבנתי לא נכון את שיעורי האזרחות..).
מזכיר לי את המערכון ההוא של אלתרמן וגרייניק...אם אני זוכר נכון...
אנשים יוצאים לרחוב כשבאמת רע להם וכשיש אדי דלק באוויר.
לאור רמת החיים הנוכחית אנחנו אמנם סובלים אבל עדיין לא נאנקים מספיק
מהמקלדת שלך לאלוהים.... לנוכח הצפי לתוצאות הבחירות הקרובות, בחירות כל שנתיים זה כבר משאלת לב.
במציאות נקבל שוב בחירות בעוד כשנה-שנה וחצי. וחוזר חלילה.
אף קואליציה כאן לא מסוגלת לשרוד, בטח לא למשול.
שיטת השלטון הקואליציונית פשטה את הרגל.
וכל בחירות כאלה עולות ים של כסף.
אז לפני הבחירות מתחנפים אלינו ומלטפים אותנו כדי להסיח את דעתנו. הפעם עם דלק וחשמל מוזלים.
אחרי הבחירות מישהו צריך לשלם את החשבון. כבר יכניסו לנו את האלמנט.
ואל תתפלאו אם בבחירות של 2020 (שבטח תהיה מערכת הבחירות השלישית מהיום) שוב יעשו לכם השוואות - איך זה שחבית נפט עולה רק 50 דולר ושער הדולר רק 3.80-3.90 ש' ובכל זאת ליטר בנזין עולה לנו 12 שקל?....
יש דרך אחת לעזור לשיטה להיות יותר יציבה - וסליחה שאני גולש לפוליטיקה יותר מעשית.
להפוך את ההצבעה שלך לבינארית. א' או ב'. באמריקה זה רפובליקאים או דמוקרטים. בישראל זה עבודה או ליכוד. אם תשתכנעו בעצמכם ותשכנעו את מי שסביבכם לרכז את כל הדעות והמחשבות והפוביות והרצונות לאחת משתי הכוסות האלו.
לא לפיד.
לא כחלון.
לא מרצ.
לא בית יהודי.
לא ישראל ביתנו.
בטח שלא "מפלגת הג'יפאים בראשות דרור ברלי" :D
תרכזו את הקולות שלכם לאחת משתי האפשרויות הראשיות (שהיו כאן תמיד).
נכון, תמיד יהיו מצביעים סקטוריאליים, חרדים וערבים. אבל הבעייה היא לא איתם, אלא עם הרוב הגדול של החילונים, עמך ישראל. אם כולנו נצביע בינארית, עבודה או ליכוד, נכריח את השיטה להתכנס.
זה שני הגרוש שלי כי באמת נמאס לקרוא את הבכיינות בפורום הזה.
אתה כמעט בכיוון.
אם אתה מדבר על השיטה האמריקאית אז מה שצריך להיות פה זה משטר נשיאותי.
לליכוד ולעבודה מצביעים רק אוהדים של הפועל וביתר ששנים אוהדים את המועדון וכבר מזמן שכחו את הסיבה.
אהה, וגם עוד כמה עשרות אלפים שסידרו להם ג׳וב או שהם חלק מוועד עיבדים מאורגן ( ע״ע תעשיה אווירית, חברת חשמל, נמלים וכו׳)
ובשביל הפרוטוקול, לדעתי מה שישנה פה הכול תהיה מלחמה אזורית קשה במיוחד תוך גג שנתיים שתשנה גבולות וחוקי משחק.
אתם כל הזמן בוכים שכולם אותו דבר - אז בואו נצביע כולנו רק לשניים הגדולים. זה אותו דבר, אבל תהיה ממשלה יציבה.
אתה בועז, אני מניח שאתה בכיוון של בית יהודי/ישראל ביתנו/אולי מפלגת מרכז כלשהי/ליכוד - תבלע את הגלולה ותצביע ליכוד.
אני שכנראה איפשהו באזור לפיד/עבודה/מרץ/כחלון (מטה הבחירות החדש שלו קומה מתחת למשרדים שלנו!) - גם עוצם עיניים, ומצביע עבודה.
אם שתי המפלגות יגיעו לאזור 30, אינשאללה אחת מהן אפילו 40 מנדטים - אז הגדולה מהשתיים תחבור לחרדים ועוד אחת מהמפלגות האחרות המוחלשות שבכל זאת אלו שלא מקשיבים לי הצביעו להן - ויש סיכוי לממשלה יציבה למדי.
אם אתם צודקים והכל חרה ואבוד בכל מקרה - אז מה זה כבר יכול להזיק?
הנה הטעות שלך.
אמנם ימני בדעותי אבל אצביע חברתית כי ממילא רק הליכוד יחזיר שטחים.
הפוליטיקה היא מאוד אמוציונלית.
לא תנתח התנהגות המונים עם תחשיבי הנדסה
נמרוד, הפעם דפקת על המסמר, בדיוק באמצע.
בגלל כל שיטת התקשורת המודרנית קל מאוד להסיח את דעת ההמונים.
אני מסתכל על הסטודנטים שלי ונחרד.
הם הקצפת של הקצפת, הדובדבן שבעוגה.
וכולם מקרה גבולי של הפרעות קשב וריכוז.
כל ווטס אפ או עידכן או SMS או מייל או סתם טלפון פשוט מעיפים אותם לכל הרוחות.
רואים את זה מאוד חזק בפוליטיקה.
כל סלב שיכול לגזור קצת קופונים, כבר פותח מפלגה חדשה.
ומי אשם ? אנחנו כמובן שמאפשרים להם לעשות זאת.
מתבכינים צועקים ובוכים כמה רע ואיום לנו. וביום הבחירות בוחרים את הסלב האהוב עלינו.
חברים אין דבר כזה מפלגת מרכז, יש מפלגה שאין לה שום עקרונות ולכן היא יכולה לפנות להיכן שבא לה בהתאם למי שמציע יותר.
אז תבחרו, שמאל או ימין לא אנדרגונוס שיכול לעשות מה שבא לו.
כך אתם נותנים את הכלים למשהו לעשות משהו ולהשפיע.
תמשיכו לפזר קולות לכל מני סלבס ובאמת שום דבר לא ישתנה, אנחנו נמשיך להתבכין ודרור ימשיך להשמיע אמירות פשיסטיות.