נכתב במקור על ידי
Bernard
איזו מחשבה רדודה...
וחיזוק לטענה מופרכת..
תמיר וניר, אם אתם משווים מניעת פנסייה מעובדי מדינה למה שאתם קוראים "הפרת הסכמים" (ומנסים להטעות, באופן מכוון, כך נראה, שהרי אני חו"ח לא מזלזל באינטליגנציה שלכם), משהו ממש לא בסדר במנגנון ההיקשים שלכם, שלא לדבר על הבנת הנקרא.
על מנת שלא להשאיר את הבמה לקישקושים המופרכים שאתם מנסים להציג פה, כאיזושהי "פגיע ישירה", אבהיר בצורה שלא תוכל להשתמע לשתי פנים... בהדגשה, שלא יהיה מי שיטען שפשוט "פיספס" את זה.,
הקדשת שלוש פסקאות לעקיצות ברמה אישית, מיותר כמו ההופעה ההזויה של ציפי לבני ב"מצב האומה", אני מקווה שאתה לא מאבד את זה.
אז ככה, לשבת ולשים לב, תמיר וניר:
מניעת הפנסיה (לדוגמה של אחת ממניעת "בונוסים" למשוך כ"א איכותי לשירות המדינה) פוגעת בראש ובראשונה במדינה ובציבור, הרבה יותר חמור מפגיעה בפנסיונרים.
אני טוען טענה דומה לגבי מניעת התגמולים ממשקיעי הגז בדיעבד, אני חושב שהסברתי בצורה מאד פשוטה ומובנת שלציבור בעלות כפולה משל תשובה על המאגרים וכל פגיעה בו היא פגיעה כפולה בציבור.
שינוי הסכם פשרה, עם חברה שזוכה בזיכיון להפיק רווחים ממשאבי מדינה, שנועד לנסות ולתקן הסכם בעייתי מראש (שדרך אגב, מקובל על כולם שהוא גרוע ולא היה אמור לקבל הרשאה) הוא דבר אחר לגמרי - וחבל מאוד שאתם מנסים לצייר את הדברים באופן תמים כ"כ, רק על מנת להבהיר נקודה אחרת לגמרי.
שלא לדבר על כך שאתה כלל לא טורח להסביר לא מדובר בהפרת הסכם, משום שעדיין אין הסכם.
מה שיש, מהפרסומים באותו עיתון (לא חקרתי מעבר לזה) הוא שאחרי מו"מ הגיעו לאיזושהי נוסחת פשרה, שצריכה היתה לעבור עוד שתי מסוכות לפחות, וברגע האחרון (ולא אחרי הרגע האחרון, ניר) הממונה "תפס את עצמו".
ויפה שעשה את זה עכשיו ולא השאיר לאחרים לטפל בזה.
אני ממש לא מדבר על הסכם הפשרה שגם זה עניין קצת הזוי בפני עצמו. אני מדבר על שינוי המצב החוקי והעסקי שקדם להשקעות הראשוניות בביצוע הסקרים וקידוחי האימות.
המדינה לא הייתה מעוניינת להשקיע ומעטים מאד בכלל ראו סיכוי. בוצעו השקעות פרטיות של עשרות מליוני דולרים עם סיכויי הצלחה זניחים.
בחור צעיר שכל עתידו לפניו והוא מוכשר ומודע לעצמו, איננו חושב על יציאה לפנסיה בגיל 20 וכן או לא פנסיה תקציבית, לא מהווה אחוז בודד משיקול הדעת בעד או נגד חתימה על שירות קבע.
לעומת זאת, חסרי שאיפות שלא רואים סיכוי רב להצליח בסביבה תחרותית, אכן נותנים משקל מאד גבוה לתנאים האלו וכל מה שהם עושים במהלך השירות שלהם הוא לחשב את הימים שנשארו לפנסיה ולהתבטל, אוי כמה שאני מכיר כאלו אנשי קבע.... אולי זו אפילו תהיה שיטה טובה לסנן אותם.
לעומתם - חברות עסקיות שנכנסות להשקעה, מהוונות לרמת השקל הבודד תזרימים עתידיים לאין סוף לפני שהן מקבלות החלטה ודי בכך שהן לא בטוחות ביציבות ובקיימות של הסביבה העסקית בכדי שלא יוכלו לחשב כדאיות ולא ישקלו השקעה עתידית.
ועוד, לפי הכתבות/מאמרים, מזה כמה שנים ברור לכל הנוגעים בדבר שנעשתה טעות ויש לתקנה והמו"מ וההסכם נועד על מנת לחסוך לשני הצדדים (לשניהם) התדיינות מסובכת ויקרה.
שמענו איומים ונבואות יום דין גם לפני, במהלך העבודה ואחרי שפורסמו מסקנות ועדת ששינסקי..
בנתיים אני רואה שהבורסה ממשיכה לעבוד ויש משקיעים ואפילו נובל אנרג'י עדיין איתנו..
נובל אנרג'י כבר בפנים, כמו כל חברה עסקית, היא מנותקת מאמוציות ובוחנת כדאיות כלכלית בכל שלב ושלב, לכן היא עדיין כאן.
לפני ביצוע הסקרים שעלו כמה עשרות מליונים, הייתה הסתברות של אחוזים בודדים להצלחה (ונניח שבתנאים של אז, הצלחה הייתה שווה 100 מליארד $) אחרי ביצוע הסקרים, סיכויי ההצלחה עלו ל 15% ונדרשה השקעה נוספת של עשרות רבות של מליונים ע"מ לבצע קידוחי אימות ולוגים חשמליים, בשום שלב המדינה לא פצתה פה. אחרי שהאימות הצליח , מדובר על הצלחה כלכלית בהסתברות של 90% , ידוע מה גודל המאגר, ידוע מחיר הגז וכעת גם ידוע שהתגמולים יקוזזו בצורה מהותית עקב שינוי אחוז התמלוגים. ישנם עדיין דברים פתוחים - 1. מחירי האנרגיה שכעת נמצאים בירידה חדה 2. האפשרות לייצא את הגז (שאם לא כן יעברו עוד 20 שנה עד שיהיה בו צורך) 3. אחוז התמלוגים והמס הסופי שיחולו על הרווחים.
תזכרו שעדיין נדרשת השקעה של מאות מליונים ע"מ להפיק גז מהשדות האלו. השותפים בוחנים כדאיות לפני כל שלב ובהחלט יתכן שינטשו את זה ויעדיפו לתבוע את המדינה במקום להמשיך ולהשקיע.
דבר אחד בטוח ואין עליו וויכוח - השקעות עתידיות לא יהיו כאן.
ויפה שאתה מעניק לי תואר של "סניגור" ויפה שהלקוח שלי הוא "שטן"..
רק נראה לי שקצת התבלבלו אצלך היוצרות..
הבנתי ממך ומגוגל שהיית דווקא קטגור. אתה מזכיר לי ראיון שהיה לאחרונה עם השופט בדימוס שלי טימן, לאחר שקליינט לא מרוצה התפרץ להרצאה שלו והאשים אותו בכליאת שווא. בדרך אגב שאל אותו המראיין אם יש מצב שאכן פסק בטעות. הוא ממש התרגז ופלט שמעולם לא טעה כי יש לו חוש שישי וברגע אחד הוא כבר יודע אם אדם משקר או לא. לא נותר לי אלא לרחם על אותם חפים מפשע שנרקבים בכלא אודות לו וכנראה שגם לך ( מצטער מראש אם טעיתי בהבנתי).