בדקתי. לרוביקון מקיף + חובה 8,000 ש"ח. לפיג'ו מקיף + חובה 7,000 ש"ח.
פער של 1,000 ש"ח לרעת הרוביקון. עדיין יתקזז לעומת החיסכון השנתי בדלק.
Printable View
בדקתי. לרוביקון מקיף + חובה 8,000 ש"ח. לפיג'ו מקיף + חובה 7,000 ש"ח.
פער של 1,000 ש"ח לרעת הרוביקון. עדיין יתקזז לעומת החיסכון השנתי בדלק.
דורון, אכן נקודה שלא לקחתי בחשבון. אבל, התכנון הוא להוסיף כ- 15,000₪ מקסימום על החלפת הרכב. כך שעל פי התחשיב שלי החיסכון יתחיל מהשנה השנייה.
אם אתה מחפש רכב כייפי, בתור התחלה, תוריד את כל ההיברידיות מהרשימה. תבדוק את הלקסוס is250, כמשומשת רכב מאוד מהנה ובמחיר סביר. במוו סדרה 1 יש אפילו בידני.
הלקסוס IS250 אכן מצויינת, מפוארת, נראית ספורטיבית וייצוגית כראוי לפרקליט מכובד - וגם אמינה.
רק אל תצפה ממנה להיות דינמית כמו ב.מ.וו סדרה 3 המקבילה, כי היא לא.
פולו שנתון 12-13
ידני 1.4 יען חסכוני...
יותר יפה מהגולף לטעמי.
אמינה, נוחה, מפנקת ומהנה....
אתה אפילו נשאר עם עודף של עשיריה בממוצע
+1 לסדרה אחת של במוו (עדיפות לידנית).
אפקט הגעה - יש
הנאה מנהיגה - יש
חסכון בדלק - יש
ידנית- יש
גם אשתך תשמח
הרכב מתאים לגיל למעמד למגזר ולמגדר....
לדעתי פולקסוואגן EOS היא אלטרנטיבה נחמדה אם אתה רוצה יכולת להשיל את הגג ומוותר על תיבה אוטומטית.
בטוח?
המספרים נראים לי מאד אופטימיים.
כשבדקתי אפשרות להעמיד את ההיילקס, ולרכוש פרייבט קטן בעלות של כ-5000ש"ח, מהבית לרכבת+נסיעה בינעירונית פעם-פעמיים בשבוע, הגעתי לסיכום שנתי של אחזקת 2 הרכבים (קנייה, אחזקה ודלק) עם הפרש זניח לחיוב בין לנסוע כל יום עם ההיילקס כ-90 ק"מ.
כ"כ זניח שברור לי שזה בסוף ייצא לרעתי..
חסכון של 15K בשנה נראה לי מאד אופטימי, אפילו מידי.
הכנסת עלויות טיפול?
הערכת תיקונים לא צפויים שצפוי שיקרו?
את הטיפולים של הרנגלר?
דורון, אתה מפספס כאן איזו שהיא נקודה. כיום יש כבר שלושה רכבים במשפחה. רוביקון לי, ספארק ידנית לזוגתי ופיג׳ו 207 לתאומות בנות ה-18.
הנסועה של התאומות שואפת לאפס. הנסועה שלי כ- 20,000 ק״מ בשנה. הרעיון הוא לתת לתאומות את הרוביקון ולהחליף את הפיג׳ו 207 במשהו אחר שיהיה לטעמי ושיהפוך לרכב היום יומי שלי. אין כוונה להוסיף רכב מעבר למה שיש אלא להחליף רכבים ומשתמשים.
הלקסוס והב.אמ.וו. בהחלט קוסמות אבל בתקציב שיש לי אני מאד מתרחק אחורה בשנתונים משמע עלויות תחזוקה ותיקונים גבוהות ומן הסתם יקרות יותר. התקציב הוא בסביבות 80,000₪ ועדיף פחות.
לאחר קריאת מבחני דרכים מתכנס לכיוון הסיטרואן c5 שנתון 2011 והלאה. מנוע 1.6 גיר אוטו׳ אומנם אך בעל שישה הילוכים ומפתיעה לטובה בנתוני צריכת הדלק.
אל תעשה את זה.
אין ספק שסיטרואן הוא הרכב שיחסוך לך כסף [emoji1]
אתה יכול גם להתקין לו גז...
השם יקום דמך.
זול וזוגלובק - שניהם מתחילים ב ז' ובשניהם אתה מקבל נקניק.
מכוניות סיטרואן באופן מסורתי מצטיינות במבחני דרכים. נוחות, התנהגות כביש וכו' - תמיד בצמרת.
חבל רק שרמת איכות הייצור/הרכבה של המכוניות הללו לא תואמת את איכות ההנדסה שלהן.
המכוניות הפשוטות של סיטרואן הן מצוינות.
אבל הסיטרואן המפוארות/מאובזרות/משוכללות - ממש לא.
בנוסף לפוטנציאל התקלות הרגיל, גם למנוע ה-1.6 טורבו THP יצא שם רע.
ואיך המנוע 1.6 THP של ב.מ.וו ? יותר טוב?
אסף.
מצטרף לדיס-המלצה של דרור. עם ה-C5 יתכן שתיפול על אקזמפלר אמין יותר או פחות, אבל סביר להניח שתתקשה למכור אותו בבוא היום ותספוג אובדן ערך משמעותי יותר מזה שתרוויח בקניה.
הפז'ו 508 יכולה להיות רעיון טוב יותר אם נכנסת לתקציב. ואם כבר הוזכרה הפולו - גם לה הייתה גרסת GTI שאולי שווה בדיקה.
הסיטרואן 1.6 זהה לפזו 508 כמעט בכל למעט עיצוב, בדגם הזה אין גם את המערכת הפינומאטית של כריות האויר, אישית לא הייתי חושש מתקלות יותר מכל רכב מנהלים אחר, רכבי VAG משומשים לדעתי יאכילו אותך מרורים בכפית, אלהי המכוניות יחזיר לך בריבית את כל מה שלא חווית עם הלנד רוברים שהיו לך.
מנוע ה THP 1.6 של ה C5 זה בדיוק אותו מנוע של BMW, ויתקנו אותי המומחים..
הרכבים האלה זולים, קנה במחיר שחיטה ומכור בזול בבוא היום, מי שהפסיד הם הבעלים הראשונים.
ואם המנוע הזה נמצא גם בב.מ.וו, זה עושה אותו מוצלח או אמין יותר?
לב.מ.וו לא היו פלופים?
אתה רוצה עלויות אחזקה של ב.מ.וו? לך על האורגינל. קנה ב.מ.וו. לפחות תקבל הנעה אחורית, הנאה מנהיגה ואיכות גימור.
מנועי טורבו קטנים עם הספק גבוה ברכב משומש שכבר לא באחריות זה פתח לצרות. ושלא יגידו אחר כך שלא הזהרתי.
לא עברתי על כל השרשור, אז מקווה שלא חוזר על המלצה, אבל אם אני הייתי צריך לבחור בפרייבט שגם נותן פוזה וגם מהנה לנהיגה אז מיאטה היתה ככל הנראה הבחירה הראשונה.
איך יוצאות פה כל הפנטזיות הילדותיות שלנו, הגברים, לגבי מה ש"מרשים" ושיש לו "נוכחות"...
אם הולכים בכיוון כזה, אני מצביע על פורד אנגליה, עם מנוע 1.6L - היתה החלום שלי (במקום זה היו לי פרינץ 1000, סימקה 1000 וכמה מיני (הכי חמודה היתה החצי אוטומטית) וכמובן הגילבוע, שעליה "למדתי" מכונאות)..