תגובה: אתר חדש שהוקם לצורך מניעת תאונות דרכים ושיפור תרבות הנהיגה בישראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוהגים טוב יותר
דיי קשה לפברק סירטון וידאו בצורה שלא נראית לעין. זה דורש המון עבודה.
.
לא צריך לפברק, מספיר לחתוך קצת לפני או קצת אחרי, ואירוע נהיה תלוש מהקשרו.
אתם באמת תמימים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
שפה בקנדה, אין דבר כזה תחנת אוטובוס? הוא עוצר על הנתיב הימני, ויש לו זכות קדימה לחתוך נתיבים כדי להמשיך ליסוע ... ממש בלגאן ... אבל ההבדל הוא שאף אחד לא נוהג כאילו רודפים אחריו, ולא משנה אם מגיע לך זכות קדימה או לא, קודם יתנו לך להכנס.
איפה בקנדה?
אחרי שבועיים של נהיגה בקנדה, הבנתי שאנחנו לגמרי נורמליים כאן בקצה הימני של ביצת הים התיכון, ויש דברים שאפילו כאן זה לא נורמטיבי.
משאיות נצמדות לך לתחת על הפגוש, ב-110 קמ״ש, קו לבן זה המלצה, חותכים חופשי, עוקפים בשוליים וחוזרים לכביש..הפטנט של עצור בכל הפינות של הצומת פשוט דפוק, כי מזמן זה לא קשור למי הגיע קודם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ודורון.
אתה צודק, לדעתי, שרובינו נוסעים על רכב שמחיר המחירון שלו הוא נמוך יחסית אבל אתה מתעלם מהעובדה שלרכב שלנו, הג'יפ לסוגיו, אין כל הצדקה ממשית, מלבד ההנאה שהוא גורם - וזה כן משהו שהוא פריבילגיה של עשירים.
ולא משנה אם מחזיקים את הרכב הזה בנוסף לרכב "הגיוני" = עשירים באמת.
או שמחזיקים את הרכב במקום משהו "הגיוני" ובדרך מוותרים על כל מיני דברים "חשובים" אחרים = עשירים בכאילו.
כל ה-4X4 (לא של העבודה) הוא רכב פנאי בהגדרה... שרק עשירים יכולים להרשות לעצמם..
אתה מפספס את האמירה של האנונימי, ואת המחאה שלי.
הוא מתייחס ומכליל את כולנו כמי שקנו רכב שטח במחיר חצי דירה מהיבואן, ועוד עוקץ שהוא וחבריו מעדיפים לעשות משהו אחר עם הכסף שלהם.
תפיסה מעוותת של המציאות, שמראה שהם שבויים בסטיגמות, וקצת תמימים בגישה.
נכון שרכב שטח מכיל גם תחביב, ושהאחזקה שלו יותר יקרה מפרייבט, אבל ממש לא צריך להיות עשיר בשביל זה.
ובמדינה שתשתית התחבורה הציבורית כ״כ גרועה, ניידות ברכב, היא הכרח ולא מותרות.
בשנה שעברה בדקתי אפשרות להעמיד את הטנדר, ולעבור לרכבת.
החסכון השנתי היה פחות ממיכל דלק, וזמני הנסיעה כמעט מוכפלים לכל יום.
דורון.
אתה צודק ואין על זה, מצידי, בכלל ויכוח.
אבל במקום 4X4 ניתן לקנות איזה סופר מיני קטנה, באותו שנתון וזה יעלה המון פחות - בגלל זה האמירה ש-4X4 זה לעשירים, לא תלושה...
אתה/אנחנו בוחרים להוציא את הכסף על זה והוא/הם "מעדיפים לעשות משהו אחר עם הכסף שלהם", כמו לקנות איזה מיטה חדשה לתינוק, שתכף יגדל וצריך.. עוד מיטה חדשה - אחרי הגמד הראשון, זה יעבור להם והם יבינו שיותר חשוב זה 4X4 בסיסי.. אבל עד אז..
ולא התעלמתי מכלום.
אני עדיין חושב שאנונימי זה בסדר, בתנאים מסויימים, בדיוק מהסיבות ששולץ האיום העלה.. שולץ האיום והלא אנונימי.
הרי הם לא אנונימיים וממליצים על משהו ומוכרים משהו ואם קורה משהו לא טוב "לך תחפש אותם" או שהם מקדמים איזה מוצר במסווה של אובייקטיביות או כל דבר "חשוד, אחר.
הם אנונימיים בגלל שאתר שלהם מאפשר להביא לתפישת עבריינים והוקעתם ויש להם (לעבריינים והניפגעים למיניהם) אינטרס לפגוע בכל מי ש.. ובכן, בכל מי שלא מאפשר להם לעשות ככל העלה על רוחם.
וכן. ברור שיש אפשרות שהפלטפורמה תנוצל ל"סגירת חשבונות" - כמו תלונה במשטרה או טלפון אנונימי ל-100 (שאתה מכה את הגמד, כמו שדרור אמר) או להזמין פיצה על חשבונך, אליך (או 200) או להלשין עליך למס ההכנסה (אנונימית) אפילו שאתה כולה שכיר או להלשין עליך למס הכנסה (עם פרטים) על מנת לנסות לקבל את הפרס (יש דבר כזה)..
יש כאלה.. וכולנו חיים עם זה.
ואם "לחתוך קצת לפני או קצת אחרי, ואירוע נהיה תלוש מהקשרו", הוא ממילאלא יכול לשמש ראייה "טובה" וניתן להתמודד עם זה ואז, כמו שאמרתי.. הלך התירוץ של "אנשים טובים נפגעים מסתם נקמנות"..
אלא אם כן המצולם מסייע הסביר את "הלפני והאחרי" כך, שיביא לכתב אישום (כמו סיפור המרצדס ב400 קמ"ש) ואז זה דווקא בסדר, לא?
הנה, במקרה ראיתי שמישהו העלה פה (!!!!) איזה סיפור עם איזה רכב משתולל ופרסם תמונה עם מספר ואף אחד לא קצף עליו, על "המלשין".. עמחיי'ה.
וחלק מה"קוצפים" פה אפילו השתתפו בדיון, בלי מילה אחת של ביקורת - ממש כמו אותו סוזוקי בשדות... כנראה שלפעמים זה די לגטימי "להלשין"..
ברנרד - אני הייתי זה שכתב על הסיפור - בכוונה כתבתי את שם התכנית והתחנה, אם זה באמת חשוב לך - תחפש בארכיון שלהם, או שתתקשר ותבקש הקלטה של התכנית. ותתפלא. אני מניח שמאחר ודנת את כל מי שנגד פרסום סרטונים לכף סחוג גם לא בדקת מה קרה לנוהל 6?
לגבי נפגעו - המוני נהגים שהתלוננו עליהם סתם והיו צריכים להוכיח שאין להם אחות, אני פשוט לא מבין באיזה בועת אוטופיה אתם חיים. זה כל כך חבל. אתם מבלבלים בין הלשנה לבין דווח על פשע.
אתם = המצדדים בפרסום סרטונים שכאלה.
אתם משווים פרסום סרטון שכזה לדווח על מכות שאתם רואים בעיניים או על גנב שגוב לפרנסתו. לגבי אלימות - פרסום סרטונים כאלה דומה לפרסום סרטונים של אנשים שבטעות נתקלים באדם אחר בסופר ולהקיש מכך שהם אלימים וצריך למנוע מהם להיכנס לסופר. { לפי זה אגם, צריכים לסגור אותי מאחרוי סוגר ובריח } לגבי פושע לפרנסתו - אף אחד לא מתפרנס מלעבור על החוק { מתפרנס = עובר עברה אחת מקבל שקל עובר 10 מקבל 10 שקל - אין דבר כזה }
יקיר - אל תנופף לי בקנדה שלך - בקנדה מתים יותר בת"ד מאשר בישראל. מעתה - כל מי שרוצה לתת דוגמה ממדינה אחרת בבקשה להקפיד שיהיו בה פחות הרוגים בת"ד מאשר אצלינו. תודה.
אתם חושבים שאומת מצלמות תנהג "טוב" יותר? ראיתם לאחרונה סרטונים מרוסיה באהבה - שם לכל אחד יש מצלמה וזה לא מפריע להם לעשות מה שבא להם.
אתם כל כך שיטחיים, קצת להשקיע בקריאת חומר רלוונטי. קצת.
אכיפה, קנסות, מלשינונים - לא מפחיתים ת"ד ולא משפרים תרבות נהיגה. הסברה, חינוך ותשתיות - כן.
אל תזלזלו בעם ישראל - נתנו לנו סרטון אדיוטי על דוגמנית שמתיבשים לה הפנים - צריכת המים לנפש ירדה { נתונים סטטיסטיים } כך גם לגבי נתונים על חגירת חגורות בטיחות לפני הסברה ואחרי.
תרחיש מס׳ 1 :
רכב יוקרה תוצרת ״מפעל מנועים בווארי״ בצבע שחור כמובן, מצולם בביצוע עבירה נגיד פרסה במקום האסור לפירסוס.
בסרטון אפשר לזהות את הנהג, ואת האישה לידו.
האישה היא לא זו שאותו נהג אמר לה מקודשת מקודשת מקודשת לפני עשור ו 3 ילדים.
הסרטון גרם לנהג לנזק רב ובסופו של דבר לגירושים.
תרחיש מס׳ 2 :
רכב משפחתי קומפקטי (האצ׳בק לפחות) צולם מאחור נוהג במהירות מופרזת וכאשר נתקע מאחורי רכב שנוהג בשמאלי (למרות שהכביש פנוי לחלוטין (גנבי השמאל) והשעה 1 בלילה) חותך בפראות לימין וממשיך בנסיעה המהירה כנראה הרבה מעל המותר.
מה שלא רואים בסרטון (וקרה לי במציאות) הוא שברכב נוהג צעיר ולידו אישה הרה שעוד שנייה יולדת ברכב. כן, הוא נסע מהר. אבל כל שוטר שהיה עוצר אותו לא רק שלא היה רושם לו דוח אלא יש סיכוי שהיה מוביל אותו לבית היולדות.
אני לא נגד הרעיון למרות שהוא מסריח, מהסיבה שתרצו או לא כבר איחרנו את הרכבת, האח הגדול כבר מזמן כאן.
לאחרונה מיקרוסופט פירסמו את הקונטרה שלהם לגוגל גלאס, ובקיצור עוד מעט הכל מצולם.
אבל למה לקפוץ בראש? שהמשטרה תעשה את העבודה שלה (שהיא לא עושה) ושהאזרחים יעשו את שלהם. למה להלשין?
בכל מקרה אני אדיש. רשמתי את העניין עם ה״איומים״ בגלל שאני באמת חושב שזה מה שיקרה לבעל האתר. זה המחיר.
ברנרד,
זה דיון אחר, אבל כדי לרכוש מיני חסכונית, אצתרך להוציא עשרות אלפי שקלים שהמשמעות היא שהייתי מגיע לנק שוויון ומתחיל חסוך רק עוד 3-4 שנים במקרה הטוב.
וזה לפני שנכנסים לסוגיית החתימה הסביבתית, שקניית רכב כזה גורמת לך לזהם את הסביבה יותר מאשר הרכב שטח המזדקן שלך.
חותכי הצמיגים יצטרכו להתאמץ. השרת מתארח בניו-יורק על שם בעלים אנונימי. חפשו ב internics למיניהם.
יצחק
שלום, לא מפחדים מתביעה כי אין שום הצדקה וזה יהיה בזבוז זמן של התובע.
מעדיפים להמנע מאנשים שירצו להזיק לנו.
לגבי ההוא שנוסע אם ההיא שהיא לא אישתו. נו , באמת, זה לא משהו שמצלמת רכב תקלוט אבל חברה של אישתך כן.
עם פחדנות, לא מגיעים לשום הישג.
הסיבה היחידה בגינה קראתי לשקיפות בתחילת הדיון המעגלי הזה, היא בדיוק הדיון הזה.
דרור, למשל, בטוח שמאחוריכם עומד אחד מהגופים הגדולים כמו אור ירוק או הרשות למשהו או המשרד של הזהו.
מישהו אחר משוכנע שבאתם לעשות קופה (הוא לא יודע שאי אפשר לעשות כסף באינטרנט. תאמינו לי. על אחד האתרים המבוססים בארץ כבר יותר מעשור עוד לא מצאנו איך מרוויחים).
וכן הלאה, הבנתם את הרעיון.
מאחורי כל קהילה או פלטפורמה אינטרנטית שמזמינה גולשים לקחת בה חלק עומד מישהו עם שם. זה חלק מהמשחק וזה מה שגורם לגולשים להאמין לך ובך.
אבל לא חייבים....
אסף.
וואוו!!!
אחד, אחד - אני בין "עבודות" פה...(פירוט בשירשור הרלוונטי, הערב, שלי..)
דוב הקוטב ידידי.
אין לי מושג על מה אתה מדבר ולא אליך התכוונתי, בתמונה שהועלתה באתר לפני כמה ימים..
איזו תחנה? איזה תוכנית? באמת אני לא יודע.
אין לי מה לבדוק, לגבי נוהל 6.
אני מקבל את מה שאתה אומר, כנראה, שזה נוהל לטיפול ב"הלשנות" מסוג כלשהו, ששימש בפועל לסגירת חשבונות לא הוגנת וללא כל הצדקה, שלשמה הוקם הדבר הזה - אז מה?
לא יודע מה היה שם וגם לא מעניין אותי - אולי לא נוהל נכון ואולי לא הוסבר נכון ואולי לא "תורגם" נכון לידי מעשה... WHO GIVES A FUCK?
אני יודע שיש "מלשינון" כזה במס ההכנסה והוא עובד יפה מאוד.. יפה מאוד.
אבל האתר הזה הוא .. זה.
פה מעלים סרטונים ומי שמופיע שם.. שיתבייש או שיסביר שאישתו היתה בהריון, ובגלל זה הוא חנה בחנייה כפולה ליד פיצוציה, ובמשך 20 דקות חסם שני נתיבים... קורה..
אני גם לא בדקתי כמה מתים בקנדה ומה היחס המספרי של המתים, לעומת מספר התושבים - בו נגיד שאתה מדבר על זה שהיחס הרוגים-תושבים שם באמת גדול יותר מישראל (או אולי אפילו הרוגים-קמ'כביש או הרוגים-מהירות ממוצעת או..), מה זה בדיוק אומר? מה זה קשור לעניין?
כאילו, צריך שהיחס יהיה יותר "נוח" לך, כדי לקחת דוגמא?
נתנו לנו סרטון אידיוטי, משום שהסברה פשוטה של "לסגור את הברז" לא בדיוק עבדה..
גם ההסברה של לשים חגורות לא בדיוק עבדה (תודות לשר תחבורה דביל ש"נותן קונטרה"), עד שהחלו להראות ת.ד. ללא חגורה והחלה אכיפה קשה.
גם כאן, סרטון אחד או שניים (לא מטושטש ולא מצונזר נוסח הגברת בכביש 4 עם הגמדים..) של אזרח (לא עבריין שמתפרנס) תמים, שחושב שאף אחד לא רואה (ואולי לא איכפת לו) ותוקע פרסה על קו לבן/בפתאומיות ו"מוריד" את טל שביט (חמד של אדם).. אולי פרסום סרטון כזה, יעשה את מה שהדוגמנית עשתה לכינרת שלנו...
למה בדיוק צריך להגן על כל אותם "תמימים"? רק משום שבמקרה הם לא פגעו באיזה טל שביט שבמקרה לא עבר שם? במקרה..
אכיפה/קנסות/מלשינונים כן מפחיתים - רק ראה מה קורה בת"א, כשהפקחים שובתים - אז יבואו ויגידו שיש בעיית חנייה ובצדק!.. אבל כשיש פקחים, עם כל הבעייתיות, הרוב מוצא פתרון אחר - כשאין פקחים כולם על המדרכות..
ומי מזלזל "בעם ישראל" - להיפך.
עם ישראל, רב תושיה הוא... במקום שיש פירצה - יכנס. ואם אין, "יסדר" אחת..
איזו הסברה אתה רוצה בדיוק?
בשירשור אחר כבר אמרתי - מה בדיוק אתה רוצה להסביר? שאסור לחתוך פקק? איך אתה רוצה להסביר את זה?
מזכיר לי את הבדיחה על אותו ערבי (יכול להיות כל מגזר/עדה אחר, לפי בחירה..) שנכנס לבנק ורוצה למשוך כסף מהחשבון, אך מסרב לחתום על טופס המשיכה..
איך אתה מגדיר "הסברה"?
אני מגדיר פרסום עבריות תנועה מצולמות כהסברה... ואם זה גם יוביל לכתב אישום וקנס אפילו טוב יותר... אף אחד לא יטען שלא הבין את ההסבר הזה..
שולץ האיום, חביבי.
דוגמאות מצוינות הבאת.. לפי הסדר.
- מי שגר בבית מזכוכית, שלא יזרוק אבנים. אם אתה עם המאהב/ת - שמור על החוק ועבור למוד של "פרופיל נמוך"..יותר עדיף.
- דוגמא קלאסית למישהו שלא יפגע, יש הסבר יפה מאוד (אני מקווה שיש מקום להסברים באתר ההוא), גם במובן הפלילי/תעבורתי וגם במובן הציבורי/פרסומי ואם לא יפורסם, במזיד, יש אחלה עילה לתביעה נגד מי שאחראי לזה שההסבר לא פורסם/יפורסם, באותה תפוצה כמו הסירטון "המפליל" - כמו שאמרתי "סתם לא לוקחים רשיון ובטח לא לנכה".
- למרות שרשמת רק שניים - אישה בהריון ו"חותך בפראות לימין.." גורם לי לחשוב שמזל שלא נגמר ב-3 הרוגים.. אם היה מאבד שליטה חו"ח או פוגע באחרים. אבל עזוב, נגיד שזה מקרה של "פתור מאחריות פלילית", איך זה משרת את ההסבר על נפגעים תמימים?
יש לך עוד דוגמאות מהחיים של "אנשים תמימים"?
עד עכשיו הדוגמאות שלך עושות.. שירות דוב, לטיעון שלך.
דורון.
אתה לא שם לב למה שאני כותב - סופר מיני מאותו שנתון, אבאל'ה.. אותו שנתון.
לא נראה לי שסופר מיני שנת 2000 תעלה יותר מהריינג'... טוב. לא דוגמא טובה.. הריינג' באמת לא שווה הרבה 0אבל הוא באמת אחלה, כשהוא נוסע..) אבל גם היא תעלה יותר, אני בטוח שכל ההוצאות שלה יהיו מזעריות לעומת הריינג' (1:4 ביום טוב)..
4X4 זה לעשירים. לא יעזור כלום ואין כל תירוץ/סיבה הגיוניים להחזיק כזה..
ובוא לא נדבר על החתימה הסביבתית... אני וכל רכב שטח אחר, לא בדיוק דנידין סביבתי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוהגים טוב יותר
לגבי ההוא שנוסע אם ההיא שהיא לא אישתו. נו , באמת, זה לא משהו שמצלמת רכב תקלוט אבל חברה של אישתך כן.
למה לא?
שתקלוט.
אם הוא בוגד - שלא יסע עם הרכב ה"הוא".
ואם הוא נוסע עם הרכב ה"הוא" - הוא לא תמים.
ואם הוא מעדיף לעשות את שני הדברים האלה בכל זאת - שלא יעבור עבירות תנועה.
ובכלל - כל דבר אפשר להסביר...גם את גברת ההיא וגם את רכב ה"הוא"..
ואולי בכלל הוא מאוהב ורק פחד? תאמין לי שהצילום רק יעשה לו טוב..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
יקיר - אל תנופף לי בקנדה שלך - בקנדה מתים יותר בת"ד מאשר בישראל.
באנגלית אותרים:There are lies, damn lies and then there are statistics.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ted_death_rate
שים לב שהסטטיסטיקה מבוססת על מספרי אוכלוסיה, לא מספרי נהגים ולכן אין למידע כול ערך כשמשווים מדינה למדינה.
בא נשווה את קנדה לישראל לפי מספרי רכבים ונראה שבישראל האחוזים יותר גבוהים ולמה?
זה יכול להעיד שבקנדה יש יותר נהגים ורכבים כנגד כלל האוכלוסיה ממה שיש בישראל וכמובן שזה ישפיע על המידע הסופי.
עוד משהו שמאד משבש את הסטטיסיקה זה צורת הדיווח על תאונות דרכים, או מי ומה בדיוק נכנס למספרים האלה
סתם לדוגמה בארה'ב כול מקרה שמעורב בתחבורה נחשב כמוות בתאונות דרכים(ונכנס בסטטיסטיקה)
כמה דוגמאות:
1.אדם הלך על פמי רכבת ונדרס ע'י הרכבת זה מוות בתאונת דרכים
2 אדם מתאבד וקופץ מגשר לכביש סואן מתחתיו- גם זה מוות בתאונת דרכים.
אז מה אני מנסה להגיד?
לדעתי הסטטיסטיקה לא שווה כלום וההתיחסות היחידה היא השוואה בין שנה לשנה, לראות עם המספרים עולים או יורדים .
ואם כבר העלת את זה ג'ו (או שאני ואתה רק תירגמת ללינק:rolleyes:).
אם קנדה, בלי תחנות אוטובוס ותרבות נהיגה פרועה (קנדים פרועים? זו לא סתירה לוגית במשפט?) ושלג וקרח וצרפתים... ועדיין "מתחרים" בנו על הסטטיסטיקה...
מה זה אומר עלינו?
אולי באמת צריך להוריד את כל תחנות האוטובוס.. אולי זה מה שיגרום לנו לנהוג טוב יותר..
הנה סטארטאפ..
ג'ו איזה יופי של קישור... עובדות, עובדות...
האם יש בישראל כמות תאונות דרכים חריגה? האם אנחנו חרא של נהגים, או שיש לנו חרא של תשתיות ביחס למדינות אחרות?
מספר הרוגים בת"ד בשנה ל100,000 תושבים:
אנחנו מקום תשיעי בעולם. בישראל 3.3 הרוגים ל100K תושבים בשנה. לפנינו נורבגיה, אנגליה, דנמרק, ושוודיה - כולם עם 2.9-3 הרוגים ל100K תושבים. שלוש מדינות בלבד עם מספר קטן יותר מ2.9 - סאן מרינו, מיקרונזיה והמלדיביים. מדינות זעירות בלי כבישים.
אין לנו למעשה לאיפה להשתפר לפי המדד הזה.
מספר הרוגים בת"ד בשנה ל100,000 מכוניות:
אנחנו במקום 24 בעולם, עם 9.5 הרוגים בשנה ל100,000 מכוניות. במקומות לפנינו שוב מדינות ארופה בעיקר. הנתון הזה לא אומר הרבה בפני עצמו, ואם משווים אותו לרמת מינוע אז הוא אמור לתת בעצם מספר הרוגים לנפש, אז אני קצת מפספס את החשיבות שלו.
מספר הרוגים למיליארד קילומטר נסיעה:
או, זה מעניין. אנחנו במקום ה14 בעולם, מתוך 31 מדינות בלבד שהנתון הזה קיים עבורן, עם 5.2 הרוגים בשנה פר מיליארד קילומטר נסיעה. לפנינו מדינות צפון ארופה, וגם סן מרינו ועוד אי זעיר אחד - מלטה. במקום הראשון נורבגיה עם 3.3. בגרמניה, שוויץ, הולנד, פינלנד 4.7-4.9 - לצורך העניין אנחנו באותה ליגה. אפשר
אתם מוזמנים להעתיק לאקסל ולהמשיך להשתעשע בנתונים ולהוסיף עוד, ולהסביר מה הבסיס להנחה שיש בישראל מכת תאונות דרכים. אין כזאת. רמת הבטיחות, או לפחות הסיכוי למות בתאונת דרכים בישראל (כי אולי מהירות ואיכות הפינוי והטיפול הרפואי בישראל מצטיינת ומקטינה את הסיכוי למות) הם ברמה אחת עם המדינות המפותחות ביותר בעולם.
אז על מה כל הרעש תזכירו לנו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מספר הרוגים בת"ד בשנה ל100,000 מכוניות:
אנחנו במקום 24 בעולם, עם 9.5 הרוגים בשנה ל100,000 מכוניות. במקומות לפנינו שוב מדינות ארופה בעיקר. הנתון הזה לא אומר הרבה בפני עצמו, ואם משווים אותו לרמת מינוע אז הוא אמור לתת בעצם מספר הרוגים לנפש, אז אני קצת מפספס את החשיבות שלו.
בגלל שאין במחקרים התיחסות לאחוזי הנהגים פר אוכלוסיה לדעתי לפחות הנתון לא פחות חשוב, זה מראה שיש יותר רכבים פר תושבים וגם יותר נהגים פר תושבים.
בא ניקח מדינה תאורטית עם כמות גבוהה של פנסיונרים(לא נוהגים) ורמה גבוהה של ילודה, כלומר מספר גבוהה של אוכלוסיה מתחת לגיל 18(לא נוהגים)
מבחינה סטטיסטית למדינה יש יתרון במספרים נמוכים לעומת מדינה אחרת עם אוסף אוכלוסיה שונה בגילים. כלומר, עם אחוזי נהגים יותר גבוהה.
אם היה נתון של אחוזי נהגים לעומת כלל האוכלוסיה הסטטיסטיקה הייתה הרבה יותר מדוייקת והתוצאות היו מאד מאד שונות..
נוהגים טוב יותר, חביבי.
אתה מתחיל לחזור על עצמך... לא טוף.
נמרוד.
שמת לב שהנתונים ל-2012, כן?
ובכלל, אני לוקח בערבון מוגבל כל מה שכתוב בויקיפידיה..
ואם אנחנו באותה ליגה כמו מדינות שיש בהן בעיות של קרח ושלג ואור (נורבגיה וקנדה)... מה התירוץ שלנו? חול ואבק?
לדוגמא.
פה, בחוף המזרחי, לפני כמה ימים, היו כמה שעות של מכת קור (אמרתי לכם שפה "מזג האויר" הוא סתם נושא נטראלי לשיחה - משמעותי ביותר) וחלקים גדולים של כבישים קפאו.
ימבה תאונות דרכים בתוך כמה שעות - מי שלא שם לב לחדשות מזג האויר... מסכן.
תאונות שרשרת של 50 ו-60 כלי רכב, כולל סמיטריילרים (=18 גלגלים, כמו שקוראים להם פה)...
בפוקס לא היו גם עשרות הרוגים.
מה התירוץ שלנו?
לעניות דעתי הצולעת, בכלל לא באותה ליגה.
אולי אותה תוצאה אבל בהחלט לא אותה ליגה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ובכלל, אני לוקח בערבון מוגבל כל מה שכתוב בויקיפידיה..
עזוב את ויקפידיה, זה נתונים של WHO, עוד כלי של UN, לא בדיוק מוסד שאפשר לסמוך עליו, בלשון המעטה.
משהו מעניין,
הסטטיסטיקה של הבני דודים שלכם ב"שטחים"
מספר הרוגים בת"ד בשנה ל100,000 תושבים: 32 לעומת 33 בישראל
לעומת זאת,
מספר הרוגים בת"ד בשנה ל100,000 מכוניות: 86.5 לעומת 9.5 בישראל
איך לעכל את זה? לישראלים יש פי 10 רכבים מהבני דודים?