אתה שוכח כמה הרכב של אמנון שייט לכל הכיוונים.
Printable View
אתה מפספס לגמרי שכל אחד מהרכבים האלו יותר רב-תכליתי מג'ימני כבר בצורתו המקורית.
תוסיף נעילה קדמית סט מתלים מתון מאד, כזה שלא מחייב שינויים במערכות נלוות, וחוץ ממקומות שהקוטן מהווה גורם מכריע, ג׳ימני נשאר הרחק מאחור.
אתם מתפארים באמבטיה של החמרן עם ג׳ימני משופר עד הגג, כשמאותה אמבטיה טיפסנו עם סמוראי קשור מאחורי רכב מקורי, עמוס במשקל כולל של 2 סמוראי..
עם סופה/היילקס/דיפנדר/JK בתצורה הנ״ל אני יכול לרדת לשבוע בשטח, בל להתפשר על עבירות, ציוד, נוחות בשטח וכן, גם בכביש בדרך אל ובחזרה.
מצד אחד טיול משפחות עם כל מה שצריך, ומתי שרוצים, מסלול עבירות/שעשוע, ובסוף על הכביש הביתה עם רכב מאוזן שנוסע לפעמים טוב יותר מהמקור.
יש גם את הקטע של דרור שנגרר עם הסופה שלו על ידי הסמוראי כי היה רגע לפני התהפכות במדרגה אחת ידועה לשימצה...שאני אעלה את הכתבה מהעוב ?
גם הסוזוקים יכולים עם נעילות וסט מתלים מתון של עד 2 אינצ' לעשות לא מעט. הנקודה היא שאת אלה שאנחנו רואים או מושכים את תשומת ליבנו הם המשופרים לעייפה וכאמור מירוץ החימוש והשוויץ דוחק בחלק ניכר מבעלי הרכבים.
יש פה לא מעט סיפורים וכתבות על שיירות וקבוצות סוזוקי שנסעו וטיילו וכבשו ועשו כמו אחיהם הגדולים.
וכשסוזוקי שוקע, אפשר להרים אותו ביד ולהמשיך. לך תעשה את זה עם החבר'ה מהליגה הכבדה שבמקור הם שוקלים כמו 2-3 סוזוקים...
נקודת המוצא של הסוזוקי היא מחיר הכניסה הזול והיכולת לעבוד על הרכב עם מעט מכשור כבד, נשים בצד רגע את המוניטין שתפס לאורך השנים כי זה כבר הוכח כנגזרת של תחזוקה.
להוריד גיר בשביל להחליף קלאצ' אפשר לעשות עם זוג ידיים ורצועת ראצ'ט. להחליף גיר בדיפנדר או סופה מצריך ידיים של מוביל-דירות במינימום.
בכלים הגדולים והארוכים, אפשר להחיל הרבה יותר ציוד בשני המגזרים, ברם בקצרים הפער מצטמצם והיתרונות של הסוזוקים גוברים על אחיהם, כי בשני הצדדים אי אפשר להכניס יותר מזוג אנשים וציוד בכל מקרה.
תן לי פורטלים ואוכיח לך :)
כן, בטח, נגרר... הרי סמוראי מתקשה לגרור סופה גם בחניון על אספלט....
להיפך, תעלה את התמונה כדי שכולם יראו איך אתה "מייפה" את המציאות.;)
בסה"כ צמיגים גמורים שהחליקו כי לא הוצאתי מספיק אויר.
כמה זוגות ידיים החזיקו את הסופה ברצועה כדי שלא תתהפך. ירדתי אחורה, הוצאנו עוד קצת אויר ועלה אחת-שתיים.
לרכב קטן יש הרבה מאוד יתרונות. הוא קל וזול לקניה ולתחזוקה ואפשר לחלץ אותו בקלות.
מצד שני אתה מתחיל בקטן ודי מוגבל באפשרויות השיפורים אם אתה עדיין רוצה להישאר חוקי פחות או יותר - הרי אתה צריך לנסוע לשטח ובחזרה ממנו על כביש ציבורי (פורטלים, סרני היילקס, צמיגי 31 ומעלה וכו' - כל זה מדליק ונפלא לזוקון-עבירות ייעודי, אבל לנסוע עם זה על כביש זה כבר גבולי עד מסוכן, שלא לדבר על סדין אדום שמתנפנף גם מול העיניים של שוטר עיוור וחירש. אני לא מדבר על מה יקרה בזמן "אירוע ביטוחי" חס וחלילה... וכן, יש כמה כלים מאוד חריגים בקבוצה שלכם ואת סיפורי אודי והשוטרים בדרך לנקרות שמענו וצחקנו)
רכב שטח קטן כמו הסמוראי הוא הבית ספר הכי טוב לנהיגת שטח וכלי מתחילים מעולה, אולי הכי טוב. באותה מידה הוא מדהים כפלטפורמה למפלצת סלעים ייעודית-ממוקדת - אבל כרכב טיולים רב משימתי הוא חלש ואיטי, אין בו מקום לשום-כלום והוא שובר את הגב ואת התחת.
זה נהדר לנהג בן 20 ובאותה מידה קשה בגיל 30 וכבר בלתי אפשרי בגיל 40 והלאה....
רק שתדעו שאצלי בחבורה אנחנו יותר קרובים ל-30 וחלק אפילו ל-40.
זה לא סותר את דרור..
הלכתי לגמרי לאיבוד בדיון הזה.
על מה בעצם דנים כאן?
האם הזוקונים הם רכבי טיולים מוצלחים? (לדעתי כן)
האם פלטפורמה טובה לשיפורים? (גם כאן, כן)
האם פורטליים מתאימים רק לבני 20 או גם לבעלי 30+? (מיותרים בכל מצב לדעתי)
האם במצבו הבסיסי ושיפורים מתונים הוא עביר כמו גדולים ומשופרים ממנו? (חד משמעית כן)
האם מסוגל לנסוע מהר בשטח... (שאלה ריטורית...)
האם יש רכבים שטובים מהם בחלק מהפרמטרים (ברור שכן)
בקיצור, לדעתי הדיון הפך להיות ללא תכלית. מלבד התכלית של לדון על נושאים שכיף לדון עליהם, שזה אגב תכלית לא רעה בכלל.
אגב דרור,
התמונה המצורפת בשבילך (ברור לך שהסיקס חולץ בסוף במקרה הזה נכון?)
מי שסמוראי או ג'ימני נוח לו בטיול ארוך? אני יכול רק לקנא במצב הגב שלו ובכשרונות האריזה והאחסון היעילים שלו.
יפה הצבע של הסופה. זה צביעה בתנור :rolleyes:
אתמול הוא העלה סוף סוף תמונה של ג'ימני עם פורטלים
https://www.facebook.com/groups/2341...3291182086027/
קובץ מצורף 112904
נראה כמו "נחום- (לא)תקום"..
או כמו כזה:
קובץ מצורף 112906
הוא דווקא לא בונה לאקסטרים... ולרוב גם מקבל tuv.
אתרגם לך אם זה חשוב. יש לי כמה עובדים גרמנים
בסוף ...בלי לפגוע דרור...
סופה או היילקס (דיפנדר יוצא מהכלל) ... הם לא שיא הנוחות.. המתלי עלים הפרהיסטוריים של הרכבים האלה הם לא דוגמא להתנהגות כביש / שביל ... וגם בשטח טכני קשה יצטרכו המון עבודה כדי לעבוד כמו שצריך וגם אז יהיו רכים מדי כדי לספק תנועת שביל/כביש מהירה וקלילה... (אפילו אם תתעקש להישאר על 31" צנועים)
מאידך... גימני עם קפיצי סליל מתנהג הרבה יותר מהנה בשביל המהיר.... ושילוב צמיג 29" סביר וקיט אולדמן מהמדף... יעניש הרבה פחות
מהסופה שלך על 31 וסט הגבהה מקומבן..
ו..רק עכשיו ראיתי את התמונה של יונתן אז הייתי חייב גם (:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9e1e44ba59.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אורי,
קח היילקס ישן, ארכאי, עם סט עלים+בולמים של אולדמן, והוא יהיה נוח בסדרי גודל מול ג'ימני עם סט אולדמן, גם בכביש וגם בשטח.
נתוני פתיחה שאי אפשר לעוות אותם- משקל עצמי גבוה יותר, מתלים ארוכים יותר, ובסיס גלגלים ארוך יותר.
גם אם הם היו באתו משקל עצמי, עדיין, רק בסיס הגלגלים לבדו עושה הבדל עצום.
תוסיף את שאר המשתנים, ולג'ימני אין סיכוי.
איך שלא תסובב, רכב קצר וקל לא יכול להיות באמת נוח.
וזה עוד לפני מרווח החיים של הנהג והנוסעים.
הסט אצלי של אולדמן HD+בולמים טובים הפתיע רבים וטובים שעלו לסיבוב על הרכב, ברמה שהוא משכך טוב יותר מלא מעט רכבי שטח שעל הנייר אמורים להיות נוחים יותר.
1 + על הסטאפ שלך... תרשום אותי עם המופתעים..
אבל.
גם אתה תופתע מגימיני על צמיג 29"... בכל זאת זה לא סמוראי.
אני לא בא לסתור את מה שאתם אומרים על הבסיס גלגלים.. להזכירכם אני על סמוראי קצרצר... אין פתרון לקופצנות...
אבל בכל זאת, דיברתם פה על התנהגות .. ויציבות ומרחקי בלימה ואיך הכל אמור להרגיש הרמוני ומאוזן...
אז התא נהג בגימיני לא רע בכלל. הנדסת אנוש יפנית, איכות הרכבה וחלקים טובה. הוא מצויד במזגן והגה כוח במקור הוא כבר הרבה יותר אוטו מהסמוראי.
הוא גם תמיד צעיר יותר מהסופות וההיילקסים שלכם.
כלומר ... לרוב מהודק ושקט יותר... (שלא נדבר על המכונת תפירה שיש בתא מנוע של ההיילקס..)
סהכ הכל הוא הרבה יותר נוח (מושגים קצת אחרים מכמה כוחות g מופעלים על הנהג בבור.) ביכולת תמרון , שדה ראייה, סרחי עודף..ועד לאיכות חיים בתא נוסעים ... והקפיצים.
שכח מזה.. נסעתי בלא מעט רכבי עלים, זו לא אותה איכות נסיעה כמו בקפיץ סליל...עידון... או תקרא לזה הרמוניה בנהיגה. לא יודע.
לסכם, רדו מהגב של הגמדים! (:
מי שאוהב ... שיאהב.. כל אחד והערימת ברזלים שלו.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk