תגובה: האם סופה הוא רכב המתאים לי? ואם לא, מה כן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תסתכל בווטסאפ, היה על השרשור הזה דיון ארוך [emoji41]
יש וואטסאפ ג'יפולוג, או סופה? I want in!
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
בהמשך לדברים שאמרו קודמיי,
גם לי יש סופה. יצא לי להשתמש בה כמה שבועות כרכב יומיומי.
זה אפשרי אם יעדי הנסיעה קצרים ומתאימים לרכב. לא תענוג לטייל איתה בעיר.
גניבות זה אכן הבעיה הכי קשה.
יש הרבה מה לעשות נגד גניבה אקראית מהסופר.
יש קצת פחות מה לעשות אם מדברים רכב שסומן עי הגנבים.
אישית כשנסעתי לסופר או קפצתי לסידורים לא התחלתי לנעול סנדלים ושרשראות.
וכמו שאמרו קודמיי- סופה באחזקה שבעיקרה מבוצעת לבד היא רכב אמין מאוד ואחזקתה לא קרה בכלל.
צריך להיות רצת משוגע בשביל סופה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
עשיתם לי חשק (שוב) לסופה.
אבל זה לא יקרה בקרוב.
לפותח השרשור.
כן. סופה היא רכב מתאים לך.
אם הקילומטרז שלך נמוך, ויש לך חניה מסודרת שאפשר להגן עליה, זה שיקולים פרקטיים חשובים.
אבל כלי כזה, הפקטור הכי חשוב הוא... בא לך כזה? אם כן, זו חוויה, זה כיף, זה דבר לא פרקטי בעליל, זה כיף ילדותי, טפשי, ולא נורמלי. אבל כיף, נקודה.
במישור הפרקטי, היתה לי סופה קצרה, סגורה, יוצאת משטרה, עם תיבת העברה מחוזקת, עם סרן קדמי מחוזק, עם נעילה אחורית אוטומטית ו31". זה היה הרכב היומיומי שלי במשך תקופות מסויימות, וג'יפ טיולים בלבד בתקופות אחרות, סה"כ היתה לי הסופה כ3 שנים מהנות מאוד.
נסעתי איתה לטיולים ארוכים - שבוע בשטח, 10 ימים בשטח.. לפעמים סולו לפעמים עם עוד ג'יפ. מהדברים שעושים כשאין ילדים. חוץ ממקרה אחד באשמת האימובילייזר שפורק בשטח, אף פעם לא נתקעתי איתה, אף פעם לא חששתי להניע ופשוט לצאת, והיא אף פעם לא איכזבה. וזו לא היתה סופה מלוקקת ומתוחזקת בצורה אופטימלית. חופשים במתלים, חלודה מכוערת בסגירה ובריצפה, מנוע לא בכי חזק, רטיבות קלה בתיבת העברה... תחזוקה ביתית כמעט לגמרי חוץ מאוברול גיר שנתתי למישהו לעשות ובולג'וינטים בסרן הקדמי - דברים שבזמנו היו גדולים עלי מבחינת זמן וכלים - כל השאר בהחלט אפשרי ואפילו קל בתחזוקה עצמית לחובב.
ההשוואה לאינדיאנים לא במקומה - פשוט כי זה משהו אחר. SUV זה לא ג'יפ פתוח (וסופה, גם סגורה, היא ג'יפ פתוח). מבחינתי SUV, כל SUV ולא משנה אם כתוב עליו Jeep, הוא פשרה כואבת. יכול להיות רכב נהדר עם ביצועים מדהימים, יכול להיות מכונת טיולים פנטסטית - אבל הוא לא ג'יפ אמיתי.
ולכן זה משהו רגשי. אם אתה מתחבר לסופה, לך על זה. לא באנו לכאן כדי לעשות רק דברים רציונליים ולהתנהג יפה. באנו לכאן כדי להנות ולעשות מה שעושה לנו טוב, ולהחזיק ג'יפ אמיתי זה דבר מטופש, אבל אם זה עושה לך טוב, לך על זה.
אסף.
אני חושב שסיכמת את זה באופן מושלם.
אם הייתי מחפש משהו פרקטי במיוחד, הייתי קונה לנד קרוזר. אבל אני מחפש כיף, ואני חושב שלסופה שלי תהיה נשמה משלה. אופי.
יש טעם לחפש סופות משנות ה2000? או שאין הבדל בניהן לבין אלו משנות ה90? יש הבדל מבחינת אמינות, צריכת דלק, וכו'? משהו השתנה משנות ה90?
תגובה: האם סופה הוא רכב המתאים לי? ואם לא, מה כן?
לשנתון חוץ מ2 טסטים בשנה לרכב בן 20 ומעלה אין שום משמעות. בכל הסופות כבר החליפו הכל.