לדעתי זה רק דמיון.
השיפור בנוחות כתוצאה מהעלייה במידה מתקזז עם השינמוך בנוחות כתוצאה מהעלייה במשקל הצמיג.
אבל זה מחיר קטן תמורת השדרוג בעבירות.
Printable View
לדעתי זה רק דמיון.
השיפור בנוחות כתוצאה מהעלייה במידה מתקזז עם השינמוך בנוחות כתוצאה מהעלייה במשקל הצמיג.
אבל זה מחיר קטן תמורת השדרוג בעבירות.
העדכון האחרון - מערכת מתלים.
הוחלט להזמין קפיצים חדשים ועל הדרך לרענן את כל רכיבי המתלה שמסביב, ביניהם יובולטים, בושינגים, נדנדות מתגרזות בכל פינה, מגדלי בולמים, באמפסטופים פרוגרסיבים, וכמובן בולמים וקפיצים.
הקפיצים הם של אולד-מן heavy duty ומיועדים לYJ. ההבדל הגדול בין קפיצי CJ לקפיצי YJ הוא רוחב (2" לעומת 2.5") ואורך הקפיצים הקדמיים (ארוכים יותר ב1"). הנ"ל נותנים נוחות גדולה יותר ומהלך מתלה גדול יותר משמעותית. ההסבה דורשת האנגר קפיץ רחב יותר מקדימה או נדנדה מתרחבת, וסקיד פלייט רחב יותר לקפיץ.. הכל בולט און.
קובץ מצורף 126599
קובץ מצורף 126600
קובץ מצורף 126601
השיפור בנוחות ממש מורגש והשיפור במהלך מתלה עצום! יש עוד פוטנציאל והוא ימומש כשאחליף בולמים מקדימה. כרגע האחוריים חדשים
של בילשטיין ומבחינת מידה יושבים בול.
בעיה שהתגלתה אחריי כמה שבועות, בגלל שהקפיץ ארוך יותר הסרן הקדמי גם זז קדימה.. מספיק בשביל שהדראג לינק והמקשר "יתנשקו" באופן קבוע.
קובץ מצורף 126602
אם לא הייתי עם מוטות הגה מעובים ייתכן ולא הייתה בעיה.. אבל זה מה שזה. הפתרון היה הזזת תיבת ההגה קדימה בעזרת תושבת יעודית של m.o.r.e שהרבה יותר מסיבית מהפח 1 מ"מ המקורי. אצלי זה היה קצת בלאגן בגלל התושבת של הכננת וברגים שצריכים לעבור דרכה אל התושבת אבל בסוף הכל נכנס למקומו בשלום.
התקנת התושבת הזאת דרשה כמה חיתוכים בקורת אורך , ומוט הגה (בין הבזוקה לתיבה) ארוך יותר בכמה ס"מ משמעותיים. למזלי שלי לא היה מקורי אלא טלסקופי והתארך יחסית בקלות. על הדרך החלפתי את הששת המקורי של הסיקס (שהיה עם נדנה מתרחבת) לאחד גדול ומחוזק שמיועד לקפיץ הרחב יותר, גם הוא של m.o.r.e.
קובץ מצורף 126603קובץ מצורף 126604
החסרון הגדול של הקפיצים האלו, הנדנדות וקצה הקפיץ יושבים נמוך ופוגעים בזווית הגישה.. הפתרון צמיג גדול יותר :p
ממשיכים לנסוע ולטייל.. נתראה במפגש ג'יפולוג 19.
קובץ מצורף 126605
קובץ מצורף 126606
https://www.instagram.com/p/B5c4hZ5H..._web_copy_link
מרשים..
גם אני לוטש עיניים לסט הזה.
מי מוכר אותו בארץ? או שהזמנת מחו"ל?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לא נראה לי שמוכרים אותם בארץ, אולי הנפלד.
הוצאתי אישור ממשרד התחבורה, שילמתי מיסים כחוק.. שבועיים הם היו אצלי.
תתחדש!
הנשיקה בתמונה הזאת:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...2&d=1575745331
זה צולם כשהרכב עומד בהצלבה חזקה, אני מניח?
אולי אתה צריך זרוע פיטמן מונמכת drop pitman arm? זה קפץ לי לעין, נדיר לראות CJ עם זרוע מקורית שטוחה...
https://www.amazon.com/76-86-Jeep-Po.../dp/B0091W79HK
צולם כשהרכב מאוזן לחלוטין. המקשר והדראג לינק באותו גובה, רואים את זה טוב בתמונה עם הנדנדות. ההגבהה לא קיצונית.
ואללה. באמת לא מוגבה הרבה. עבודה יסודית ויפה!
אלוף. שאפו
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
היי יוני,
לא הייתה בעיה לרשום את הצמיגים 33 ברישיון?
אז אחריי שהמדרגות צד דפקו לי את כל הסף של הבודי, הגיע הזמן לעבור לרוקר פאנל, ולו כמה תפקידים:
1. להחליף את המדרגות זבל.
2. לתת חיזוק לדופן, להסתיר קצת מהנזק שנוצר עם השנים, למנוע החמרה.. לתת לבודי עוד כמה שנים.
3. להגביה את הסף - חשוב בעבירות.
על דבר אחד תהיתי - סף הדריכה.
מצד אחד אני לא רוצה לוותר עליו כי זה מאוד נוח כשרוצים לטפס לרכב, בעיקר כדי להושיט יד לציוד מאחורה דרך המושבים.
מצד שני, ראיתי מספיק רכבים מתיישבים על המדרגה כשהיא בולטת, פחות ברזל שבולט מהדופן=פחות מה להתיישב עליו.
מכאן נולד הרעיון, הרוקר פאנל הטכנולוגי:
קובץ מצורף 137053קובץ מצורף 137054קובץ מצורף 137055קובץ מצורף 137056קובץ מצורף 137057
החידוש מבחינתי הוא המדרגה המתקפלת. מפני שגם כשהיא מקופל היא בולטת מהסף, היא עולה ב30 מעלות ביחס לאופק, כדי להגביהה כמה שיותר, מה שגם יבטיח שאם היא תקבל מכה היא תתקפל מיד. חוץ מזה, הרוקר עשוי מפח 4 מ"מ שנחתך וכופף לפי תוכנית, תושבות לצירים שמתחברות בשגמים ואז בריתוך, וצינור סקדיול 40 שישמש כמדרך ויוכל לספוג פיצוצים באהבה. בנוסף הוא מתחבר גם לתחתית הרצפה על מנת לתת חיזוק נוסף לסף. על החזקת מצב מקופל אחראים מגנטים מאוד חזקים.
התקדמות בעבודה עד כה:
קובץ מצורף 137058קובץ מצורף 137063קובץ מצורף 137062קובץ מצורף 137061קובץ מצורף 137060קובץ מצורף 137059קובץ מצורף 137064
ובמבחן הקיפול והפתיחה:
https://www.youtube.com/watch?v=8Y_dZ0sQxQ4
יש עוד קצת חופשים לצמצם, קצת ריתוכים וקצת צבע, אבל לא נשאר הרבה עד להרכבה סופית שם יבחן הדבר הזה בעולם האמיתי, אבל הגשם השבוע משבית לי את השמחה. נקווה לסיים ולהרכיב בשבוע הבא.
רעיון מקורי וביצוע יפה!
מקורי מאוד!
אשמח אם תוכל לפרט על חיבור הרוקר לשלדה / הבודי
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
מגניב מגניב, לאן זה מתחבר? לשלדה? יתאים גם לסופה?
מרשים מאוד.
האם אתה לא חושש מחלודה שתכלא באזור ותתפתח חלילה ?
אחלה רעיון!
יופי של ביצוע.
ברגים דוך בבודי, אום בצד שני. זלמן - יתאים.
גרוע יותר לא יכול להיות :cool:
ועכשיו ברצינות, כל עוד שתי המשטחים צבועים כהלכה לא אמורה להיות בעיה מהותית.. המהדרין יקדחו את החורים וישימו חומר מעקב חלודה בעובי הפח. שלא כמו בריתוך של משטח על משטח, אוויר לא נלכד בין שני משטחים בלי אפשרות לצאת.. זה מספיק "מאוורר". דבר שכן יש לשים עליו את הדגש הוא בוץ שנלכד בין שתי המשטחים... זה כן יכול לגרום לבעיות וכחלק מתחזוקה כדאי בסוף כל חורף לפתוח קצת את הברגים ולשטוף כמו שצריך.
לחלופין במקום "לאוורר" אתה יכול להדביק ולאטום את החלקים ביחד, עד כמה שאפשר.
סיימתי.
תמונות וסרטון בפייסבוק:
https://m.facebook.com/story.php?sto...&id=1435244074
עד כה עושה רושם שזה יחזיק מעמד, זמן יגיד.