תגובה: LC79 - רכב הסיור החדש של צה"ל
אלון. נתונים רשמיים לשוק הפרטי לחוד והחיים לחוד.
שניהם נאנסו למשקל כולל של יותר מ 4 טון ואני לא כותב מספר מדוייק בכוונה.
לראות את הלנדקורזר עובד בתנאים קשים ובשטח רע במשקל הזה היה מרשים מאוד. אבל זה גם לנדרובר עושה. לראות אותו שורד לאורך הרבה ימים כאלה בלי אף תקלה אפילו יותר מרשים. וזה לנדרובר כבר לא כל כך עושה....
שניהם נהדרים לטעמי. הG גם, ואת זה אני כותב בתור מישהו שנאלץ לדחוף G270 חדש דנדש בגרסת מארינס לשולי כביש מהיר בצהרי יום חם אחרי שהגיר האוטומטי הממוחשב לא שיתף פעולה.
אסף.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני היחיד כאן שמתייחס לזה ברצינות כי אני יודע שזה כך. לא רק בצה"ל אלא בכלל. לא רק יצרן רכב/נשק אחד אלא רבים וטובים. בתעשיה שכל עיסקה שנסגרת בה שווה מאות מיליוני דולרים, זה לא יכול להיות אחרת.
דרור. אתה מבלבל את המוח ומשמיץ הרבה מאוד אנשים טובים וישרים בלי סיבה טובה.
זה שאתה חושב שלא יכול להיות אחרת מעיד עליך ולא על שום דבר אחר.
מצטער על החריפות אבל אני לא יכול לקבל את הקביעה שכל מי שנוגע בכספי ציבור הוא בהכרח מושחת.
אסף.
אולי כי דברים כאלה זה לא ברמת האנשים הטובים באמת שאתה עובד איתם ומולם אלא בדרג היותר גבוה?....:rolleyes:
מישהו שלצערי כבר לא נמצא איתנו היום, ושהתעסק בזמנו בדברים האלה בדיוק, היה יכול לספר לך כמה סיפורים אמיתיים שהיו גורמים לך לפקפק כמוני בכל מי שמעורב בעסקאות הללו.
האם לחינם רוה"מ לשעבר (מושחת מורשע בפני עצמו) האשים את שר הביטחון שלו שגם הוא רוה"מ לשעבר - בדברים כאלה בדיוק?... והוא נקב בשם המפורש. זה אומר שהוא יצטרך להעיד על זה בבית משפט. אתה חושב שהוא משקר וסתם מכפיש?
המציאות לימדה אותנו שבכירי השלטון שמעבירים מיליונים מכספי ציבור מצד לצד בהחלט מתקשים לעמוד בפיתויים. זה לא אחד, לא שניים ולא עשרה אלא משהו סיסטמתי במערכות שכאלה. מבחינתי נבחרי ציבור ובכירי שלטון וממשל למיניהם לנצח יהיו חשודים ומעשיהם צריכים להיבדק לא בשבע עיניים, אלא בשבע-מאות עיניים.
אז כן, זה נכון - אני לא בוטח באף נושא משרה ציבורית ולא מאמין לשום פקיד ממשלתי גם אם רק יגיד לי מה השעה.
שניהם לא נהדרים, הלנדרובר מחורבן. חטיבת כוח עם הספקים לא מרשימים ואינספור תקלות, תכנוניות ואחזקתיות, זה לא נהדר.
השלדה של הדיפנדר גדולה, ולכן חזקה, יותר. זה הכל. זו אמירה טכנית, זה לא רגשי. תגיד איך הל"ק שורד בהיבט הזה אחרי מספר שנים וכן, יכול להיות שגם כאן הוא יהיה עדיף. זה יפתיע, זה הכל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
ממה שאני מוצא (אשמח לראות נתונים אחרים אם יש לך), משקל עצמי של 79LC קבינה בודדת הוא 2060 בערך, עם gvw של 3300 לכל היותר. דיפנדר 110 קבינה בודדת זה 1967 עם gvw של 3500.
.
LC79 חד-קבינה סטנדרטי עם קפיצים מתאימים, באוסטרליה מורשה עד 3900ק"ג GVW למשתמשים פרטיים בלי קומבינה, בצורה חוקית, (היילקס ויגו ק"ג3350GVW).
זאת נקודת ההתחלה האזרחית, תשקלל את מה שאסף כתב ותקבל מושג טוב יותר לאן אפשר ללכת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
וזה לפני שדיברנו על גובה קורות השלדה, שהוא משמעותית גבוה יותר בדיפנדר (לשיקולי כפיפה כל מ"מ גובה עולה בשלישית, אז ס"מ הבדל זה המון. עובי דופן זה שינוי ממעלה ראשונה, הרבה פחות משמעותי לנושא נשיאת משקל).
.
ההבדל הוא כס"מ בגובה לטובת הדיפנדר (לפי מידות), וההבדל בעובי מהתרשמות בעין גדול לטובת הLC.
ראית שילדה פתוחה של דיפנדר?
הדופן מאד דקה, אז נכון שסטאטית היא חזקה מאד, בפועל, תן מכה חזקה עם שפיץ של פטיש או מכה בשטח, ויצרת שקע, שמתפתח לנקודת עבודה ועייפות, והופס.. שילדה שבורה לגובה.
וזה קורה ברכבים עמוסים לאורך זמן גם בלי מכה- פשוט מתעייפות.
לא אומר שזה לא יכול להתרחש בLC, אבל העובי דופן גדול משמעותית, ואולי השלדה פחות קשיחה, אבל עמידה, ואם המהנדס של טויוטה חתם על משקל X, יש לי נטייה להאמין שהוא השאיר מרווח שוליים מספיק.
ומשקל הוא לא רק שילדה, אלא מכלולים- ובהשוואה בין הרכבים, המכלולים של ה-LC מאסיביים בהרבה, וזה עוד לפני נעילות מקוריות, ואפשרות לגירסאת 6X6 בהמתית למדי.
בסוף,
אין יתרון לדיפנדר יתרון משקל נשיאה, גם לא על הנייר, ולא בחיים האמיתיים כמו שאסף ציין.
אז יש דיפנדר HD, עם משקל העמסה של 3900.. ויש LC כזה..
אלון,
דגמי הסיור הצבאיים של LC79 בחו"ל מגיעים ל4800ק"ג..
זאת בדיוק הטעות של כל המלומדים. אונסים את הרכב לשאת 4 טון במקום ללכת מלכתחילה על הזיבר ודומיו שבנויים למשקלים האלו. שרשרת הכוח של הדיפנדר וגם של ה LC לא מתאימה למשקלים האלו. הרכב פועל בסביבה מבצעית מסוכנת מעבר לנתוני המעטפת אליהם תוכנן.
בסופו של דבר, תמיד נוסף ציוד והמשקל בפועל היה גדול בהרבה מהמשקל שהרכב תוכנן לו ולכן הזיבר מוצא חן בעיני. חזק, מהיר עם עבירות פנטסטית, שוברת שיוויון.
קובץ מצורף 98577
בנוגע לאמינות ולסיבולת של ה LC אני חולק ואתם מוזמנים מן הסתם להביט בתמונה שמצ"ב (בחלק התחתון ...) ומדובר ברכב שמתוחזק ברמה הגבוהה ביותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
זאת בדיוק הטעות של כל המלומדים. אונסים את הרכב לשאת 4 טון במקום ללכת מלכתחילה על הזיבר ודומיו שבנויים למשקלים האלו.
א. הקובץ לא נפתח.
ב. אתה לא ממש טורח לקרוא מה ענו לשאלה שלך, נכון?
דורון, המשקלים שצוינו קרי 4 טון די תואמים לזיבר וחוצמזה תהיה סמוך ובטוח שאם מפתחים פלטפורמה חדשה ניתן להתאימה למידות ולמשקל הנדרש. אני בטוח שאתה מבין שבמשקלים המדוברים ( 4 טון) ה LC וה LR הם גרוטאות מסכנות חיים. אני מדמיין את ה 79 ששוקל 4 טון חוצה לדוגמא דיונה...
לצבא לא חסר כסף, מדובר בכסף קטן.
הצבא כבר פיתח זיבאר בזמן שלא שמת לב. ובכל זאת החליט לא להצטייד בו למרות השקעה של מליונים רבים, יש שיאמרו זריקת כסף לפח, אני אומר שכר לימוד חשוב ומועיל לכל המעורבים בדבר.
אגב... יש אפשרות בבקשה למידע שפורסמה להציע כלי חדש על בסיס מכללים מסחריים. יש כבר לפחות שני כלים במתכונת הזו, אחד של עידו ואחד של פרוג׳יפ ויש עוד כמה מתבשלים.
דעתי האישית היא שאף אחד מהם לא ייבחר כי הוכחת התכן עולה יותר מדי.
אסף.
דורון,
חידשת לי - השכלתי, תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
יואב... עכשיו כבר נעלבתי.
http://www.jeepolog.com/forums/conte...A8%D7%99%D7%A1
אסף.
ידעתי שזה היה לי מוכר מאיפשהו.
אני קורא ואומר לעצמי 'פאק...יש לי תחושה של דז'ה-וו'...אבל הנחתי שזה אולי בגלל שהחלפתי מינון בכדורים, או השפעות של יותר מדי שעות בטויוטה.
זה בסדר. גם לי יש סחרחורת אחרי נהיגה ממושכת בקיה. ולך יש שתיים.
אסף.
ממשיכים להתעלם... אה?
עם כ"כ הרבה "מינוסים" וכ"כ הרבה חיסכון פוטציאלי בעלויות אחזקה/תחזוקה/תיפעול וכ"כ הרבה "תקיעות בשטח"... איך זה שעדיין הוא כ"כ נפוץ/מבוקש... ודווקא אצל "פעילים" שצריכים אמינות ובשנים שכולם מנסים לחסוך ולקצץ עלויות ובמיוחד אצל כאלה שאסור להם להתקע בשטח (כאילו... ממש אסור..).
ואני מחזיר לאמירה של אסף, שמקבלי ההחלטות לא מטומטמים...
או איך אומרים פה (ויש מקבילה בעברית אבל ככה אני מגניב ... מתוחכמות..) the thing speaks for itself
American special forces use[edit]
During Operation Iraqi Freedom, and Operation Enduring Freedom, multiple Toyota Tacomas have been observed in use by special forces units of the U.S. Army. Typically, they have been Double Cab models, with SR5 and TRD packages.
Despite the fact that the Hilux, from which the Tacoma is descended, is extremely common in the Middle East, the special forces found it to be easier to purchase Tacomas from American dealerships, modify them appropriately, and ship them to their areas. The gasoline engine used is significantly quieter than the diesel engines used in the HMMWV and some Hilux models. These were modified by eliminating the factory radio, along with almost all exterior lights and door buzzers. The front headlights have been modified to work in IR, in order to work with night vision. The engines are unmodified, but the vehicles have been fitted with brush guards, Warn winches, and a rollbar with a machine gun mount.[29]
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Tacoma
http://www.couriermail.com.au/news/n...-1111117156597
http://www.army-technology.com/projects/althalab/
Land Rover Defender vehicles have been used by many of the world's military forces, including the US in some limited capacity, following experience with the vehicle during the first Gulf War, where US forces found the British Army's vehicles to be more capable and better suited to operation in urban areas and for air-lifting than the Humvee. The British Army has used Land Rovers since the 1950s, as have many countries
in the Commonwealth of Nations. sold onto the civilian market from the late 1990s.
In 1994 Land Rover created the Defender XD (XD= extra duty) to replace and complement these vehicles. Powered by 300Tdi engines, the XD
has a much stronger chassis, with fibre webbing around the welded joints in the chassis and around stress points to massively increase load capacity. The XD was available both in Defender 90 and 110 forms and known to the British Army as Land Rover Wolves. Usually 110-inch (2,794 mm) soft or hard tops, they are used for patrol, communications and supply duties. 90XDs are less common, but are generally ordered as soft top or hard top vehicles for light liaison and communications. Short-wheelbase vehicles lack the load capacity needed by modern armies, and the increased power of heavy-lifthelicopters has made the larger 110s easily air-transportable- a historic advantage of the smaller, lighter 90.