בנתיים אני יותר בכוון של שיפור הגישה אל פתח המילוי.
אם אני אוציא איזה צינור מחוץ לרכב זה יהיה את פתח המילוי אבל זה נראה לי פרויקט בפני עצמו.
Printable View
במסגרת שיפור תשתיות החשמל לתא המטען ניצלתי את ההזדמנות שהכל מפורק וצילמתי עוד כמה תמונות של מיכל המים.
קובץ מצורף 111804
הפלציב משמאל נועד לרפד את המגרות שלא יתרקו על המיכל.
קובץ מצורף 111805
קובץ מצורף 111806
קובץ מצורף 111807
אפשר לראות איך פספסתי ב 5 ס"מ שלמים איפה שהוא בין המדידות לסוליד. הייתי יכול לקבל עוד כמה ליטרים.
העסק עובד טוב. בניתי גם ברז מילוי שמתלבש על צינור גינה והמילוי זריז ונקי. בטיול בסוכות המיכל הספיק לשלושה ימי טיול.במסגרת העבודה אני נמצא הרבה בשטח והזמינות של מים מאוד נוחה.
קצת הזנחתי את השרשור הזה אבל בעולם האמיתי הרכב לא מפסיק להעסיק אותי.
כמו שכתבתי בפוסט הקודם, תשתית החשמל לחלק האחורי של הרכב התמסדה.
משכתי כבל 8ממ"ר מהמצבר דרך פיוז אוטומטי של 50 אמפר אל החלק האחורי של הרכב דרך תא הנוסעים מתחת לשטיח וכל הפלסטיקים.
הכבל מגיח מאחורי המושבים האחוריים ומזין קופסת פיצול עם פיוזים שמזינה את המקרר, שקע מצת וקומפרסור.
הכל בגרושים מ ebay.
קובץ מצורף 114127
קובץ מצורף 114128קובץ מצורף 114129
קובץ מצורף 114130קובץ מצורף 114131
את כבל ההזנה של המקרר חתכתי והסבתי אותו למחבר אטום נורמאלי.
קובץ מצורף 114132קובץ מצורף 114133
נראה מעולה.
מה עם המנכ"ל מים והמכירות מההודעה הקודמת? צלם תמונה עדכנית של הבגאז
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
אני משתמש לא מעט במחברים כאלה, הם לא להיט... החוט לעיתים ניתק מהצד הפנימי, קרה שפתחתי מחבר ואחת הרגליים הייתה מלאת קורזיה.
עוד...
אחד החברים פרסם ג'נטים וצמיגי שטח מלא "31 שירדו מ4ראנר. לא עומדתי בפני זה ונסעתי עד אשדוד הרחוקה.
שוב ebay, הפעם לטובת אומי גלגלים לחישוקי סגסוגת.
פעם ראשונה על צמיגי שטח מלא.:)
קובץ מצורף 114134קובץ מצורף 114135
צריך להיתרגל...
אני לא בטוח שאני אוהב את איך שהאוטו נראה עם הגלגלים הגדולים. דווקא אהבתי את המראה הצנום המקורי.
אני מצפה ומקווה לשיפור משמעותי בנוחות הנסיעה בשטח. צריחת הדלק עלתה במקצת.
בנתיים עוד לא שיניתי ברשיון. נעבור תקופת נסיון ואקבל החלטה...
-----------------
טרי טרי מהיום!
ניצלתי את העובדה שאישתי והילדים נסעו לסופ"ש וצללתי מתחת לאוטו אל החול להתקין נעילת Lockright שחיכתה במחסן בסבלנות.
קובץ מצורף 114139קובץ מצורף 114146
קובץ מצורף 114142קובץ מצורף 114141
קובץ מצורף 114144קובץ מצורף 114145
איזה כיף!
מייד כשסיימתי יצאתי לדיונות ואל כמה עליות קטנות ומדורגות ליד הבית. נסעתי הלוך ושוב בכיכרות של המושב ובאחת כל החששות מפני בומים, זעזועים ופיצוצים התפוגגו. רעש עדין של תיקתוק שאפשר בקלות להתרגל אליו.
תענוג.
או נראה מעולה.
אני אישית מאוד אוהב את המראה העכשווי המפלצתי .
תתחדש שמח לראות שאתה מתקדם
אז ככה....
בתאוריה:
225/75-16 זה 29.3 אינץ' שזה קטן ב5.5% מה 31.
ב 225 אני שם 36 - 38 psi על הכביש, ב31 אני שם 28.
בפועל, ב2900 סל"ד מדדתי 94 קמ"ש בGPS של הטלפון עם ה225. (100 על השעון)
עם ה 31, 98 קמ"ש בGPS באותם תנאים.
לצמיגי הMT יש התנגדות גבוהה יותר לגלגול מאשר לAT.
כמו שאמרתי, עלתה בקצת.
- - - Updated - - -
לא הבנתי.
משהו עם המיכל מים?
א. Gps זה אמצעי מחורבן למדידת מרחק ומהירות בנסיעה מהירה, קצב העדכון שלו לא מספיק טוב בשביל נתון מדויק.
עדיף למדוד את ההפרש בין מד-המרחק ובין קטע ידוע בכביש.
ב. תתרגם את ההפרש בהיקף הגלגל למרחק השונה (גדול יותר) שאתה עובר בנסיעה ביחס לגלגל הקודם, ומולו תחשב את צריכת הדלק.
------------------------
אני גם מתכוון לשים פיוז רב-פעמי לקו חשמל האחורי, לפי החישוב שעשיתי, הקומפרסור לבד מגיע לצריכה של 45+ אמפר.
אז בשבילו סידרתי מאחורי הפגוש שקע אנדרסן נפרד עם פיוז 50.
ההבדל בלחץ האוויר גם משפיע על צריחת הדלק - שווה לבדוק באותו לחץ אוויר...
ולמה בחרת בכזה הפרש גדול בלחצים ?
בנסיעה ראשונה על הצמיגים האלה שמתי 33+. התחושה הייתה שאני נוסע על גלגלי שיניים וראו בברור שהחלק החיצוני של הסוליה בשני הצדדים לא נוגע בכביש. ההמלצה של המוכר של הסט, שכאמור נוסע על רכב כמעט זהה, היא לא לעבור את ה 30psi בכביש. כך עשיתי ומיד הנסיעה הפכה נעימה יותר.
אחת הסיבות לכך היא כנראה בגלל שהצמיגים מותקנים על ג'נט ברוחב "6. צר מידי לצמיג ברוחב 10.5.
הצמיג הקודם, AT, קטן יותר והלחץ הגבוהה בכביש בנסיעה יום יומית תרם לצריכת הדלק ללא תופעות לוואי.
לשם השוואה, הצמיגים המקוריים הם 205-16 והמלצת יצרן היא 44 מאחור ו-25 מלפנים. (עמוס או ריק)
- - - Updated - - -
וכמו שרשמתי, כל העסק בניסוי מבחינתי.
אני בכלל הייתי מעדיף צמיג צר יותר, משהו כמו 9.5
היה יושב יפה יותר על הג'נט ומשתלב טוב יותר במראה של הרכב.
אבל אני מוגבל במה שיש ובמה שמותר להכניס לרשיון...
המידה המזרח תיכונית / אפריקאית המקובלת היא 7.50-16 או 235/85r16. כיוון שהרכב שלך הוא ייבוא מיוחד אולי זה מתאים יותר.
אסף.
ההצעה של אסף... אהם, תפורה על טויוטה, במיוחד ישנה. כדאי להקשיב לו. מנסיון. אם היינו שכנים הייתי אומר בוא ניפגש, נחליף גלגלים לשבוע :rolleyes:
קובץ מצורף 114156
פניתי למכון טסטים לבדוק מה מותר לי להרכיב ולשנות ברשיון.
זה מה שקיבלתי
קובץ מצורף 114524
נראה לי שאני מוכר את הסט 31
את הטרנספר וכל מערכת ההנע הקדמית.
בכסף קונה סט יפה של 185-14 וקיט הנמכה.
איך אתה עם מוזיקה מקסיקנית?
איזה שאלה מטרידה חח
מישהו מתישהו רשם את הרכב כ-2wd?
מנפלאות הייבוא האישי
לא חושב ולא יודע אם יש דרך לדעת. הוא רשום 4WD
כנראה...
בכל אופן, הנושא לא סגור אצלי בראש. גם אני מאוד אוהב וחושב שהכי מתאים צמיג צר וגבוה - 235/85-16
אני לא מתחבר ל 31. הם רחבים.
מצד שני צמיגים 31 הם נפוצים וזולים יחסית.
ה 225/75-16 שיש לי ורשום ברשיון לא נורא כל כך אבל הם פחות נפוצים ויקרים יחסית.
בכל מקרה, כמו שזה נראה, כל שינוי יצריך מאכר/קומבינה (כוונים יתקבלו בברכה בפרטי) ואני לא ממהר להכנס לזה בעתיד הקרוב.