חיים,
מאיה ספייר זה הכי בסיסי לרכב מסעות עם מתלה מבוסס עלים.
באפריקה אתה רואה לנדקרוזרים (וגם לנדרוברים ישנים), עם מאיה קדמית ואחורית מחוברות לפגוש.
Printable View
חיים,
מאיה ספייר זה הכי בסיסי לרכב מסעות עם מתלה מבוסס עלים.
באפריקה אתה רואה לנדקרוזרים (וגם לנדרוברים ישנים), עם מאיה קדמית ואחורית מחוברות לפגוש.
דורון,כשאסע לאפריקה אקח מאיה ,בטוח. לגבי ה-36 יתכן ונשאר מהזבל הבריטי. בעצם ההודי.
רק אני שומע פה הודאה מפורשת שמשהו נשבר באקזמפלר המפואר?:cool:
מאיה זה ההבדל בין לצלוע לכביש לבין להמשיך לטייל.
בנגב או במזרח ירדן..
רצית רכב מסעות?
לדעתי, רכב המסעות האולטימטיבי הוא משאית קרוואן, דוגמת האייווקו 4x4, המאפשר מסעות של חודשים ארוכים בכל תוואי שטח בנוחות אופטימלית של כמעט בית.
תכלס, כל מה שאנחנו עושים לגיפים שלנו, הם שיפורים קטנים ומקומיים בהתאם לניסיוננו / צרכינו או סתם לפולניות (שלא יחסר אם פעם נצטרך)....
בקיצור חיים, הכרזת על תחרות של למי יש יותר גדול, בלי אפשרות לבדוק זאת אובייקטיבית....
חולק עליך,
למשאיות יש הרבה מגבלות עבירות בגלל המימדים, שלא מאפשרות תנועה באמת חופשית בשטח.
נכון שהן מאפשרות נוחיות ואיכות חיים בעצירות/מחנאות, אבל בשאר הזמן יש להן הרבה חסרונות כשזה קשור בשטח אמיתי.
מאורך ברשימה שכוללת תיאורים לא קשורים התבלבלתי...
1. גלגל רזרבי.. עדיף לקחת
2. פיספסתי או שאין לך קומפרסור?
3. מציע להעיף את כל מה שכתבת על נשק ותחמושת. אתה מצהיר כאן שאתה עבריין אם תתעמק בחוק. מקווה שאתה זוכר איפה מסתובבת לך תחמושת ברכב- כי אם באמת תיסע לירדן וימצאו עליך- לא נהנה ממך יותר באתר.. כמו כן כיוון אחזקתם ראוי להילקח בחשבון למקרה של התלקחות הרכב.
אגב, עוזון לא "פוגע" ב 200 מטר ( כתבת אז מותר להגיב)
4. במקום כל זיוודי המצברים אולי שווה לקנות כבלי התנעה..?
5. ציוד חפירה? קצת יותר שימושי מנעלי כבל מצבר תעופתי
6. כננת יש? כי לא הרבה יצליחו לגרור את הטנק עם כל הציוד
7. הייליפט? פיספסתי?
אין ספק שהרכב מיוחד ומזווד לרוב-
אבל זה מאוווד רחוק מלהיות רכב מסעות
תכלס,
אם אני מעמיס חצי מהגאנק במחסן על היונדאי ליסינג שלי אני מתחדש באחלה נגרר בתחרות- וזה אפילו בלי להתניע את הסופה.
כבר חשבתי שאני "לבד" בהבחנה הזו..
בלי לפגוע... כבר מזמן יש לי את ההרגשה שהרכב של חיים הוא איזה מיכל "פתוח", שיכול להכיל כל גחמה של הבעלים..
בלי עין הרע, הסנדלר פה לא הולך יחף - יש לו מפעל לזיווד ופלטפורמה "דף חלק" למלא כל שגעון שחולף לו בראש, בלי להתייחס לאיכות חיים (בשבילו מספיק שהרכב זז וספסל עץ) או למקום לאחרים או למשקל "עודף"... הכל נזרק לתוך הרכב, אם צריך אותו או לא ו..חיים מבסוט (שזה הכי חשוב).
ושיהיה ברור- הגם שמדובר בערב רב של שטויות וזבל וכל מיני דברים מיותרים, שאיכשהו מצאו דרכם לתשומת ליבו של חיים ומשם לאוטו, ברור שימתישהו יימצא בהם פתרון לרוב הבעיות שעולות בשטח ועוד כמה שאף אחד גם לא חשב/נתקל אליהם/בהם...
אבל מפה ועד לרכב "מוכן למסע"... אין דבר וחצי דבר.
הרכב של חיים מתאים ומוכן ל... חיים.
לא יותר ולא פחות.
ושלא יובן/אובן לא נכון - אני מאוד מעריך התאמה אישית של רכב לצרכים ולרצונות של בעליו (כמה שאלה יהיו ספורדיים ולא מתוכננים ועשויי טלאים) והיכולת ל"אגור פתרונות" . מבחינתי, זו מהות הג'יפאות.
ולכן אני חושב, בכל הרצינות, שלא ניתן לבדוק ולכמת ולהעריך ולהשוות ולקבוע "מנצח", במקרה הזה.
מי בכלל יכול לנצח "תוספת"/"דיגום" של מטבעות לסימון עצים?
שמעתי על מטבעות ששמים על עייני המתים (כתשלום ל"איש המעבורת") אבל לסימון עצים...
לך תכמת, כמה שווה דיגום כזה ואם הוא מקזז את פטיש האויר שלי, שבעזרתו אני יכול פשוט לפרק את השער התורן, לכרות ענף שנכנס לתוך השביל או סתם להרעיש ולהבריך את כל החיות שחיים מנסה לצלם בלילה.
איזה "בכיר לשעבר" - אישות בטחונית שלכמה רגעים, שלא בטובתה, היתה מאוד מפורסמת - תיכנן טיול ארוך בשטח... ביחד עם חברים אחרים קנו והתאימו וציידו וזיוודו שלשו משאיות ויצאו לטיול של כמה חודשים ב.. אי שם.
היו עצמאיים לגמרי בשטח והסתדרו לגמרי לבד ו... שום דבר מכל מה שהיה להם, לא נראה כמו המישמש של חיים (או שלי, לצורך העניין).
רכב מסעות זה משהו אחר לגמרי.
ודרך אגב.
משאית שטח/קמפינג (כמו שהם בנו) מתאימה מאוד לטיולי שטח... רק לא טיולי שטח כמו בארץ. יותר כמו באוסטרליה או מערב ארה""ב... מתאים לגמרי.
בועז.
יש לך הזדמנות לראות איך נראה רכב מסעות מדוגם (בכמה גדלים וכמה רמות "הכנה") בנובמבר:)
יש קומפרסור ממש חזק, אפילו של פולקסוואגן שעבד במילוי כריות אוויר ומאוחסן בתיבת בירצ' ניידת ויפיפיה.
לעוזון יש קנה מוארך.תקרא - ויורה ל-200 מטר.לא ממליץ לנסות.
בלי תחמושת מרגיעה אני לא נוסע לבד.נקודה .לפני נסיעה לירדן כל הרכב עובר הכנה פרטנית.
יש תרמיל ביגוד שלם ומלא עם מגבות,שלא מצאתי צורך לציין.
במקום קונדומים יש ויאגרה מחוזקת.הבעיות בגילי הם אחרות..
בנעלי הליכה אני יוצא לטיולים שלי,ולעולם איני עוזב את הרכב ויוצא להליכות רגליות.בגדוד 12 עשיתי את כל הליכות חיי הרגליות בגלגול הזה.(במדבר - לעולם לא עוזבים את הרכב.אבל לעולם. אני יכול לשהות בתקיעה מדברית לבדי גם 10 ימים,באם אני נכנס למשטר מים בלי מקלחות ושטיפת כלים.
ספייר נוסף לא בא בחשבון.ברגע שיש לי פנצ'ר אני מתקן אותו או חותך לכביש.שאלה של עלות/תועלת.
כננת לעולם לא - היא נועדה לחברים ולא לבעל הרכב,ולי אין חברים כי אני נוסע לבד.
כל עץ שביקרתי בו מוטבע במטבע של חצי שקל,שאותו אני מחפש ברגע שהגעתי אליו פעם נוספת,כדי לדעת אם הייתי כבר במקום.קורה לעיתים רחוקות שאין.
מספר ישראלי מזויף,נועד למקרים פרטיים.
כבלי התנעה מיוחדים - יש ברכב.תקרא.אפילו ארוכים מאוד,עבים מאוד וכל הקצוות ממולאים בבדיל שלא מחליד.
יש שני ג'קים במקום כלי-הרצח הייליפט.עושים עבודה מצוינת בחצי נפח וללא סיכון לשבור את היד או הרכב.
את חפירה באמת אין לי ברכב,ואני מחפש אותה במפעל כבר הרבה זמן - את חפירה אמריקאית מתקפלת.יתוקן. (לא זכור לי מתי הזדקקתי לה בשנים האחרונות.)
כל אחד בונה את רכב המסעות שלו מניסיונו האישי ולפי צרכיו המעשיים והפסיכולוגיים.וכך אני אוהב את הדברים,כי תוך רבע שעה מההחלטה אני יכול לצאת לדרך.אם מישהו עושה את זה עם משאית או עם סובארו אין לי בעייה עם זה באם לא יתקע איתם על הציר שלי כי חסר לו איזולירבנד. אני אמנם אתן לו אך בהמשך המסע שלי הוא יהיה חסר לי. ואני לא כומר.
כדאי שתשכחו מהר מהצעות לצמצום הציוד והאביזרים שיש ברכב,כי הכל נמצא שם בגלל שכבר תוסכלתי בעבר כי לא היה לי.
לשאלה המטומטמת שכולם תמיד תמיד שואלים אותי בשטח, 100 קילומטר מהטמבוריה הקרובה, ''יש לך..........?'' אני תמיד עונה ''לעולם אל תשאל אותי אם יש לי,תשאל איפה יש לך.....? כי ברכב הזה יש הכל ''.
עם הרשימה החדשה שכאן,גם הפריט שתצטרכו יימצא מהר יותר היות וכולם כאן משאירים את ''הג'אנק'' שלהם במחסן בבית,כי בשטח הם פונים אלי..........
אסף
שאלת איפה הם
אז הנני
באם האיש אמיתי אני מתחיל להעלות רשימה ותמונות
אין מצב שהכותרת של השרשור הזה מדויקת
סמואל
שכחתי משהו חשוב שהתחלתי להשתמש בו בשנה האחרונה.
עד עכשו הקפדתי מאוד לא לחרוג מההוראות של רט''ג גם כשהיו להם דרישות הזויות שהפקיעו לנו שטחי ענק מדבריים,- בדרך כלל כדי לשמור אותם לעצמם.
אחת הדרישות המקובלות הינה טבעית לחלוטין - לא לפגוע בחי ובצומח הן בשמורות והן מחוצה להן. ובאמת כולנו מקפידים על כך.
לפני כשנה חניתי שלושה ימים מתחת לעץ שיטה מדהים ביופיו,אך עם קוצים ענקיים.ממש ענקיים ובגובה נמוך מאוד - בערך 1.50 מהקרקע. ברור מאליו שתנועה מתחת עץ כזה מחייבת זהירות מיוחדת כדי לא לשפד עין. כאשר ירד לי האסימון שאני אסיים את הזולה בעין אחת פחות,נטלתי את המזמרה שיש לי בציוד - ולא נרשמה ברשימה כאן - והסרתי את הענפים המסוכנים בלבד. זה היה עבורי רגע מוזר ''לפגוע'' בעץ. אך השלמתי עם המעשה שהיה לדעתי מידתי,למרות שמייד
יכנסו לכאן כל הטהרנים ,שבדרך כלל יושבים בבית ויזעקו חמס על המעשה.
ממליץ לכם להכניס מזמרה לציוד כדי שתחזרו הביתה כולכם עם שתי עיניים,וגם תחסכו לי את עבודת הגננות הנחוצה.
אני מנסה לרשום ליד התמונות כיתוב קצר,במיוחד שעד עכשו שלחתי רק רבע מהצילומים.
מציע לשנות את נושא השרשור (או אולי לפתוח שרשור חדש) שדן במה הם הדיגומים ושיפורי החובה הנדרשים ברכב מסעות אולטימטיבי....
להבנתי, מלחצים, עוזי ומזמרה הם בסדר שלישי או רביעי (אם בכלל 😉)
זו המשאית שברנרד הזכיר, דרור כתב עליה סקירה בשנת 2011 - מסעותי עם דירתי
וכן, היא כוללת מלחציים.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...01323046&stc=1http://www.jeepolog.com/forums/attac...01323046&stc=1
הנה עוד כתבה של דרור על חברים שמחפשים את חווית רכב המסעות - מתוך החבורה הזאת של הפטרולים בוודאי יכולים לצוץ כמה מועמדים פוטנציאליים ולקחת את הנגרר של רכס:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...01323955&stc=1
נא לקרוא את תנאי התחרות בפתיחת השרשור.
התחרות פתוחה רק לג'יפים - לא למשאיות לא לקרוונים ולא לנגררי שטח.
תנאי נוסף הינה כמות הציוד שבעל הרכב לוקח איתו למסע לפי רשימה דומה שתיכתב כאן באתר. ההשוואה צריכה להיות כמותית ועינינית.
נא לקרוא מחדש את תנאי התחרות.
רכס - אתה רציני? ההשוואה היא מי מעמיס את הרכב ביותר פריטים - גם אם הם לא בדיוק תחת המוסכמה של נחוצים בשטח - מזמרה, מטבעות, ויאגרה, כלי גילוח(?).
אם כן אז גם לי יש סיכוי, כשהטנדר עמוס לנופש המשפחתי של פסח וסוכות, אם כוללים את הבונזו וקולר נגד פרעושים ספייר - ראה הוזהרת - אשתי אורזת, והיא פולניה.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...6&d=1438417182
מה הופך את הפטרולים האלו לרכב מסעות?
הארון מגירות והמקרר אצל דודי אפילו קטנים משלי... מיכל מיים תחתי?
אוהל גג- פינוק ולא פריט מסעות הכרחי לדעתי.
אמרתי לרכס בזמן הפרסום ואני מרשה לעצמי לומר זאת בפומבי-
מדובר בלא יותר מהכרזות ״למי יש יותר גדול״...
אין ספק שבקטגוריה הזו יש לו את אחד הגדולים אבל לך תמדוד את זה באוביקטיביות על פי רשימת ציוד או אפילו רמה וסטייל. לא מדיד באמת.
לחיזוק טענותי, ניגשתי להציץ בצהוב.
רכס רשם פה משהו על זה שהתחרות פתוחה לשני האתרים...
אז גם שם הוכרזה התחרות באותה המתכונת אבל שיפוט נפרד. גדי צוקר.
אז זה למעשה כבר תחרות נפרדת... פרס נפרד?
מישהו רוצה להמר אם יחולק בסוף פרס?
אם רוצים לעשות תחרות שאינה רק ״שופוני״ אז צריך לבצע מסע אמיתי.
נזקקת לסיוע אתה בחוץ.
כל יום מוביל אחר מקרב המתחרים והמוביל רשאי לבחור את הנתיב ולתזמן קצב לפי האיטי ביותר.
האחרון שנשאר על הרגליים זכה.
כמובן אין הכנסת מים ודלק בכל שלב...
בועז זה מן הסתם שרשור Readers Rides - בסגנון היחודי של רכס, מתאים לרכב היחודי, אפילו חד-פעמי, של רכס.
כל עוד מתייחסים לשרשור בהומור הראוי, קשה לא להסכים שה75 של רכס הוא ללא ספק רכב המסעות האולטימטיבי - לטעמו המיוחד של בעליו. בזה אין לו תחרות.
האם יש עוד הרבה אנשים שהיו רוצים לבלות מסע יבשתי דווקא ברכב הזה? אני מסופק... אבל בדיוק בגלל זה אין שני ג'יפים שנראים אותו דבר.
הייתה לפני ארבע שנים תחרות בעלת כותרת זהה - רכב המסעות האולטימטיבי, שאורגנה על ידי ג'וי בירן וכללה מסע שטח אמיתי. אני לא מצליח למצוא את הסיכום שלה - אולי בגלל שאתר "הגה" לא פעיל יותר. מישהו יכול להזכיר מה היה שם, ומי היה המנצח?