תגובה: מהיר והרסני...הערסיאדה של חיים8 מכה שוב. בכולנו
כל עוד הדבר הזה מוגדר כ"מפגש חברים" ו"הפגנת יכולת" של החברים, והחוק יודע להפריד בין זה לספורט מוטורי ,אולי עדיף שכך.
כל עוד מתנוססת הכרזה של "ספורט מוטורי עממי" לדעתי ישנו פה ניגוד עניינים ופגיעה בענף.
צריך לעשות הפרדה מוחלטת בין המפגשים הללו לבין ענף הספורט המוטורי, כל אחד יבחר מה שמתאים לו ,גם המארגנים,אם זה ב"הפגנת יכולת" או באם זה בהשתתפות ב"מרוץ ספורטיבי "עם כל המשמעויות שנלוות לכך עפ"י חוק. הצופים והספונסרים גם יכולים לבחור אירוע כזה או אחר לפי טעמם. יש מקום לכולם כל עוד מכבדים את כולם.
אני לא מכיר את חיים ,אני חושב שהוא יודע לעשות חשבון ,מה שיוביל אותו לשיפור מאירוע לאירוע ובכך למשוך קהל רב יותר לאירועים שלו. מבלי להוות טרף קל להכללות התשקורת ובכך לפגוע בנו כל הקהילה.(אני מקווה שאני צודק).
מה שנשאר לבדוק זה האם החוק באמת יודע להפריד בניהם ,ואיפה עובר הגבול.
חמישה כיוונים שעל האדם להסתכל ולזכור בכל בוקר ובעיקר בתחילת שבוע !
קדימה - כדי לדעת לאן הוא הולך...אחורה - כדי לזכור מאיפה הוא בא...למטה - כדי לראות שהוא לא דורך על אף אחד...לצדדים - כדי לראות מי תומך בו בשעת צרה...ולמעלה - כדי להיזכר שיש מי שתמיד מסתכל רואה ושומר עליו !
ברצוני להגיב על הכתבה שפורסמה בתשקורת.
ביום שלישי צלצל אלי הכתב ובקש את תגובתי לארוע,שאלתי אותו האם הוא היה בארוע והוא אמר לי שלא היה נקודה. שאלתי אותו איך אתה עושה כתבה על ארוע שלא נוכחתה בו, הוא אמר לי שהרש"ט פנה אליו ואמר לו שהיה ארוע מוטורי בדיונה באשדוד, אז שאלתי על מה התלונן על הניקיון בארוע הוא אמר לא על זה שגיפים נסעו על הדיונה ושבדיונה בלילה יש בעלי חיים וזה שנסעו שם גיפים מרחיקים את בעלי החיים מהמקום.שאלתי אותו האם הוא היה פעם בדיונה באשדוד והאם הוא יודע שהצבא גם עושה אימונים שם ושכל יום שישי וסופי שבוע מאות גיפאים מגיעים לשם ומפגינים יכולת, גם אם אנחנו לא היינו שם. ואז שאל אותי זאת התגובה שלך, אמרתי כן. ובזה זה הסתיים הראיון. ואני שואל רבק אתה עושה כתבה לעיתון נפוץ לא תגיע לארוע, לא תשלח צלם, אפילו את התמונה הוא לקח מהפיסבוק אז זה רציני נו באמת.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...00976b6d24dd02
https://www.youtube.com/watch?v=yJdpnTGs_uY#t=70
https://www.youtube.com/watch?v=8Npfyjke1Hk
חבל שכולם מתלוננים על זה שאיין ספורט מוטורי חוקי אבל אף אחד לא פועל לשנות את זה.
בעבר אני ועוד קבוצה עשינו ופעלנו לקיום אירועי ספורט הביקורות והתלונות על מה שהיה לא היו נעימות לאוזן .
וגם כמות המתחרים העידה שאנחנו קבוצה מצומצמת שבסוף מתייצבת על קו הזינוק .
בנוסף היו מתחרים שהגיעו ללא רשיונות נהיגה ספורטיבים בתוקף ולא נתנו להם להתחרות והיה כעס ומרירות .
בקיצור כולנו רוצים אוהבים ומקווים אבל הקושי והעליות מכריעות את הכף
השינוי מתבקש אבל עד שלא יבינו שפיתוח ספורט עממי יוביל למקצועי ולתרבות מוטורית
בדיוק כמו שממשחקים בשכונה ובבית הספר מתקדמים לספורט מקצועי אף אחד לא נחת במכבי מהשמיים
חג שמח
מהיר והרסני...הערסיאדה של חיים8 מכה שוב. בכולנו
יריב, די כבר עם הקשקוש הזה.
אם אתם ספורט, קבלו את הכללים
אם אתם ג׳ימיקנה עממית אז זה לא מעניין.
ההבדל שבתחרות מתחרים ובגמיקנה אין תחרות אלא רק מיומנות
אתם מנסים ללכת עם ולהרגיש בלי ועל הדרך מיצרים ארועים שעל התרבות והצורה שלהם יש מחלוקת.
משחק כדורגל בבית ספר זה ספורט ?
עם כן אז זה בדיוק מה שאני רוצה מעממי
זה שאנחנו לא חושבים אותו דבר זה בסדר אבל להגיד שזה קשקוש ?
שהיה לך יום קסום
מהיר והרסני...הערסיאדה של חיים8 מכה שוב. בכולנו
לכדורגל אין חוק.
כדורגל לא יפריע לאף שוטר אם תשחק בשכונה.
תפסיקו לשחק את המשחק הילדותי הזה כבר.
זה לא מוסיף לאינטיליגנציה שלכם דבר.
שיהיה לך יום כתום
בכדורגל נפגעו, נפגעים וייפגעו הרבה יותר מאשר בספורט מוטורי. הן שחקנים והן צופים.
ובכל זאת, אותו כדורגל שמנקז סביבו אמוציות, אלימות, גזענות, ואת המיץ של הזבל של תחתית החברה האנושית בכל מקום בעולם, הוא "ספורט בריא וחיובי".
ואילו ספורט מוטורי הוא "חוליגני ומסוכן", ומחייב חוק מיוחד לכבודו.
וזו בדיוק הבעיה של כולנו. החוק המטופש הזה, המעורבות ההרסנית של המדינה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כדורגל לא יפריע לאף שוטר אם תשחק בשכונה.
ועוד איך שיפריע ולראיה השילוט במגרשים השונים (מי אמר מתחם סגור??) והסיורים שיש בשכונות (בדגש על שכונות של עשירים) בשעות מסוימות של היום. מישהו צריך לישון שנת יופי גם במהלך היום ואוי למי שיפריע.
לגבי האירוע הנ"ל ואלה העתידים לבוא - אם אכן מדובר באירוע בסגנון ג'ימקאנה כפי שחיים תיאר, אין בזה בפסול, כל עוד כמובן שומרים על הערכים הבסיסיים של נקיון וסדר וכבוד לסביבה והקהל.
את הביטוחים והאישורים אני מניח שחיים או מי מטעמו דאגו לעשות, כי אחרת לא יהיה שום גיבוי או תמיכה של הרשויות ולסגור אירועים כאלה הם יודעים לעשות יפה מאד כשצריך.
כבר ראינו את זה גם אצל מיקי לפני שנים רבות כשהשריף המקומי החליט שלא מתאים לו, או שהוא קיבל תלונה מאזרחי האיזור שרכבים עוברים לו בחצר האחורית. אפילו שמיקי אירגן אירוע/ים יפים ומסודרים עם הקפדה על נהלים ופרופיל נמוך.
*בסופו של יום, הביטוח נועד לעזור למארגן האירוע למקרה שאחרי תאונה ולא למניעת תאונה, קרי גם אם חלילה יקרה משהו באירוע חוקי לחלוטין, הביטוח חשוב רק לשמירה על הישבן של המארגן מפני תביעות ואו פיצוי כספי על נזק שנגרם - הוא לא מונע את הנזק, המניעה נעשית על ידי הקפדה על נהלי בטיחות ברורים ועימם גם שמירה על נקיון וסדר.
אם חיים הצליח למצוא את התחום האפור בין החוקי ללא חוקי ולקיים אירועים, מה טוב, רק שישמור על הסדר. אין לי מושג מה הלך באשדוד ואולי אני אצטרף גם כן לדרור באירוע הבא (בלי שידע ;) ) כדי לראות עד כמה השד נורא.
אולי זו הפרצה בחוק שתאפשר לעוד מארגנים לקיים אירועים והרמה תעלה לרמה שהיינו רגילים לה בעבר ומעבר לכך. אני מניח שחלק מהטרוניות פה הן לא רק קיום אירוע כזה אלא כי אירוע כזה עונה רק על חלק מהצרכים של הספורטאים האמיתיים וכי ללחוץ בגז במסלול, בין אם עם ניווט ובין אם לאו, כרגע נראה כדבר הכי קשה עד בלתי אפשרי ליישום (שלא לדבר על חוצה ישראל), וזה עוד לפני ששמנו שם שעון-עצר וחילקנו גביעים.
*ואולי את החלק של הפרסים יעשו בסתר יום למחרת ? ואת המדידה יעשו בשו-שו עם מערכות מתוחכמות ? כי בתחבולות תעשה לך...וגו'.
חיים, אולי באמת את האירוע הבא תארגן בסלעים ולא בדיונות ? לדעתי זה ישנה גם את אופי האירוע שדבק בטיפוסים שלרוב נראים בדיונות, טיפוסים שהעיתונות אוהבת לקחת כדוגמה לבעלי הג'יפים ה"רעים"...
היו גם אירועי "מלך הסלעים" וכו'.
הקהל היה בדיוק אותו קהל - גדול וקשה לשליטה וכל העסק נראה קצת (הרבה) שכונה.
דווקא שם פוטנציאל התאונות/אסון היה גדול יותר כי לא בדיוק הקפידו על בטיחות ועל איך השטח נראה אחרי האירוע מוטב לא להשחית מילים... טינופת זה לא מילה.
מאז נראה שב"דרך השטח" למדו קצת לקחים והאירועים האלה התקדמו בכל מה שקשור לשמירת הסדר והאירגון.
לגבי הבעיות ההתנהגותיות שציינת, אני איתך דרור, ונותן הזדמנות לאירוע הבא כפי שציינת גם אתה.
לגבי הסעיף השני - אני לא חושב שהבעיה היא ה"ערסים", כי כאלה היו גם בקהל באירועים של מארגנים אחרים. אני חושב שמה שהתרחש מסביב וכמובן מה שנשאר מהסביבה, הוא שהפריע. לכלוך, נזקים לטבע וכד'.
במקרה הנוכחי כאמור אני לא יודע להעיד, אבל תמונות מאירועים קודמים ועדויות מאנשים שהיו במקומות הקודמים ושנחשבים לאנשי אמת, הן שרודפות את שמו של חיים במקרה הנוכחי ולכן מאד קל להשתלח.
אני לא אומר שהוא צדיק (או שלא), אני מנסה להיות נייטרלי כאן ולהתייחס למקרה הנוכחי לגופו, חרף המוניטין השלילי שיש לאירוע על מארגנו... ומקווה שאולי אירוע הבא יהיה יותר מוצלח מקודמיו.
מסכים לגמרי.
אין לי שום ספקות בכנות דבריהם של מי שהיו באירועים וסיפרו מה ראו.
דעתי היא שאחרי הרעש שהתעורר והעליהום המתוקשר, ב"דרך השטח" עושים מאמץ כדי שהאירועים יהיו מסודרים יחסית.
כשהסתיימו מפגשי ג'יפולוג בתל חדיד ובבן שמן, לפחות שעה-שעתיים כולנו עסקנו בסריקה, איסוף ניירות, קרטונים ובקבוקים/פחיות ופינוי האשפה. זה ללא ספק קצת מבאס, במיוחד אחרי יום שלם שבו אתה כמארגן ו"מארח" נמצא על הרגליים ומזיע ומתרוצץ כל הזמן בין אלפי המבקרים, אבל אין ברירה. הנקיון שאחרי זה חלק מהמשחק.
"נזק לטבע" ייגרם תמיד. ברגע שג'יפ יזוז ממקומו חצי מטר ויעשה קוליס, מיד יקפצו כל מיני ירוקים/מחבקי עצים/"סביבתנים" ושאר נשמות טובות עם נפש מסוכסכת שמעדיפים קוצים ואבנים על פני בני אדם, והם יעשו רעש בתקשורת גם אם האירוע יתקיים במחצבה או בשטח שמיועד לבנייה - ובכל זאת חשוב לבחור מראש לוקיישן שאינו שמורה ובכל מקרה באמת לעשות מאמץ עילאי לנקות אחרי האירוע. גם אם מלכתחילה "קיבלתם את השטח מלוכלך" ואני יודע שבהרבה מקרים זה אכן כך!! תתעדו את זה לטובת הויכוחים שאחר כך, ובכל זאת תנקו אותו אחריכם היטב-היטב. אני מבטיח לכם שתצאו גדולים.
אני יודע שחיים קורא כאן הכל, מילה במילה.
ולכן אני פונה אליו ישירות - חיים, ביום ששתי פינות חשובות - בטיחות במהלך האירוע ונקיון בסוף האירוע יהיו סגורות ומתוקתקות - אתה ניצחת והאירועים שלך יהפכו ללגיטימיים לגמרי.
אילו "טיפוסים" רואים בדיונה? רבאק, תפסיקו עם ההכללות והתיוגים.....ראיתי בסירטון הפנינג יפיפה עם הרבה אנשים נחמדים ושמחים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני יודע שחיים קורא כאן הכל, מילה במילה.
ולכן אני פונה אליו ישירות - חיים, ביום ששתי פינות חשובות - בטיחות במהלך האירוע ונקיון בסוף האירוע יהיו סגורות ומתוקתקות - אתה ניצחת והאירועים שלך יהפכו ללגיטימיים לגמרי.
+1 - זה מהות כל העניין.
ובאופן כללי- לא צריך להיות כל-כך רגישים למה כותבים בעיתון....
עמית, אין מה לעשות, ה"נותנים בגז" מתוייגים כטיפוסים פחות אהובים על ידי האליטות. בצדק או לא, זה כבר כל אחד והראיה שלו את העולם.
מספיק שאחד יעשה משהו בשביל לתייג את כולם, גם כאלה שסולדים ממנו אבל יש להם גם ג'יפ/אופנוע/טרקטורון/רייזר/חברה עם שיער מחומצן וחזה שופע.
למה אתם כל הזמן יורים בתוך הנגמש? במקרה שלנו הוא מאוד קטן.
האויב לדעתי הוא הרט"ג.
כתבה בידיעות אחרונות ? וואוו.
עיתון מאוד רציני, גם אתר האינטרנט...
לא להתרגש מכל פלוץ שמישהו מפליץ.
שולץ, ידיעה בעיתון מובילה ליוזמה בחקיקה והופס סוגרים לך עוד ועוד ועוד. צריך להזהר עם זה, לשמור על מה שעדיין יש לנו, ליצור באז חיובי או דממה ולא באז שלילי. שיווק חיובי, קיום אירוע בצורה שתתן תחושה חיובית, הזמנת עיתונות והתחברות עם התקשורת בצורה נעימה (לפעמים מלקקת, אין ברירה) ומשם גם דעת הקהל יכולה להשתנות או לפחות לא להחריף.
הייתי אתמול אחרה"צ בדיונה הגדולה.. לא יודע מה בדיוק ניקו שם, אבל בלוקיישן של ההזנקות יש המווןןןןן זבל.
איזו מכבסת מילים... תענוג.
עמית.
אנשים נחמדים ושמחים? אז מה?
יש אנשים שמחים ונחמדים ביום העצמאות, בגינת ארלוזורוב (לפני ש"הולאמה" (ככה כותבים את זה?) ע"י אנשים נחמדים אחרים) ויש אנשים נחמדים בגינת פלאטו שרון בסביון (לפחות היתה פעם גינה כזו).
לא תימצא אותי, לא שם ולא שם.
שתי "השמחות" חוקיות.
איזה קישוקשי PC.
גם אם יהיה סדר וגם אם יהיה נקי וגם אם יהיה חוקי, לא תמצא אותי (ואני מתאר שגם עוד כמה מפה, שמסתתרים מאחורי "חוקיותם של דברים") בהופעה של אייל גולן - ואני בטוח (בלי ציניות) שרובם שם אנשים נחמדים ולא "ערסים".
בדיוק כמו שלא תמצא אותי מתענג על איזו אריה, בקאמרי.
ובדיוק כמו שלא תמצא אותי בבלומפילד או בטדי (גם לא ביציע ליד ה"ל'הפמילייה").
חוקי?
נקי?
מארשלים?
הזנקה?
זמנים?
צבעוני?
עממי?
מעניין ת'תחת שלי - מה שראיתי זה בידור זול וחבורות של צ'וחים משתוללים, באיצטלה של "ספורט עממי" והמון סוחרים/"נותני חסות" מנסים לעשות קופה.
וכל הכבוד לחיים שעושה משהו, במקום סתם לקשקש ולבכות על ניסני, על מנת למלא צורך שקיים ובהעדר כל אלטרנטיבה אחרת, כולם (הרוב) מסתפקים בכנס וואחשיאדה המוני.
מזכיר לי את ה"יריד" שהיה מגיע פעם לרמלה, וכולם היו נוהרים לשם - כאילו... יש משהו טוב יותר?
וגם שם, ברמלה, יש אנשים שמחים ונחמדים, מה שלא שינה את האירוע ולא הפך אותו להיות משהו שהוא יותר מהתקבצות של המוני רמלאים וצ'וחים מכל הסביבה...
בנתיים זה מה יש וכל שכבות/"גווני" החברה נאלצים להגיע ולהתחכך - או להישאר בבית ולהצביע על כל הצ'חצ'חים שמלכלכים את החול.
וכל יפי הנפש, שדואגים "לסביבה"..
באמת, כאילו שהצבא משאיר אחריו שמורת טבע ומחילות ארנבוני החול נשארות שלמות אחרי כל אימון..
מכבסת מילים - מוקיעים את חיים (שאני בכלל לא מכיר, אבל נראה לי שיועיל לו קורס קצר בהבעה שבכתב (ואולי גם בע"פ - לא יודע..)) במקום להוקיע את הרשויות..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
הייתי אתמול אחרה"צ בדיונה הגדולה.. לא יודע מה בדיוק ניקו שם, אבל בלוקיישן של ההזנקות יש המווןןןןן זבל.
יאללה חיים.
קח איזה נותן חסות שהוא במקרה גם בעל חברת נקיון ותרביץ נקיון כמו שצריך - ותסתום אחת ולתמיד את פיות "שומרי הנקיון"...
מעניין מה יגידו אחרי האירוע הבא, אם יהיה נקי... בטח יגידו משהו על הרעש או הבלונדית המזניקה..
זה מה שיעשה את האירוע הבא "אטרקטיבי" לבועז או לנמרוד או לי - נקיון וחותמת של מפקד המחוז?
חארטה.
בועז אולי יבוא "להוכיח לעצמו שצדק" ואני... גם עם חותמת "כשר" לא אגיע.
יכול להיות שזה טעים מאוד אבל... "לא כוס התה שלי", גם אם כרגע יצאה מהמדיח.. יותר מידי "חזק" ויותר מידי "מתוק".