למה ?
יש קורולציה בין העלאת הספק לפליטת מזהמים כולל NOX .
אז מה שנראה לי שהם עשו זה הנחתה של ההספק,
אולי גם עוקף EGR (למרות שנראה לי הזוי) כאשר זיהו שהם בבדיקת גזים .
רענן
Printable View
למה ?
יש קורולציה בין העלאת הספק לפליטת מזהמים כולל NOX .
אז מה שנראה לי שהם עשו זה הנחתה של ההספק,
אולי גם עוקף EGR (למרות שנראה לי הזוי) כאשר זיהו שהם בבדיקת גזים .
רענן
הקורלציה בין הספק לנוקסים היא לא לגמרי ברורה, לפחות לי, אם בכלל קיימת. הנוקסים איתנו כבר ממנועים עם הספק נמוך מאוד, כמו cjים משנות ה70, ומערכות הegr לטיפול בהם.
כשמדברים על noxים מדברים על אחוזים מסך גזי הפליטה, ולא על כמות אבסולוטית. זה שיש מנוע עם הספק גבוה יותר, עם יותר גזי פליטה, לא אומר שאחוז הנוקסים בגזים הוא גבוה יותר.
אבל בכל מקרה, ישנן דרכים לטפל בנוקסים, בכל רמת הספק מנוע.
אחת מהן היא לתת למנוע לעבוד בטמפ' בעירה גבוהה, מה שיפחית pmים ויגדיל נוקסים, ואז לטפל בנוקסים לאחר היציאה מהמנוע ע"י הזרקת אוריאה וממיר קטליטי.
השנייה היא להפחית טמפ' בעירה עם egr או vgt, מה שיפחית נוקסים ויעלה pmים, ואז לטפל בpm ע"י מסנן חלקיקים.
ויש גם היום רכבים שמשלבים את שתי המערכות בו זמנית.
הבעיה היא שזה עולה הון. ברמות של כמה עשרות אלפי ש"ח, עד למעל למאה אלף ש"ח לדוד עמם יחיד, שכולל בתוכו מסנן חלקיקים וממיר קטליטי.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אבל כדיי "לעקוף" התקנת מימירים ומסננים יקרים ובכול זאת לעמוד בתקינה של מבחן זיהום האוויר,
להבנתי הם הנחיתו הספק בזמן ביצוע הבדיקה.
זאת אומרת שהלוגיקה של הספק גבוה = זיהום גבוה נכונה למיטב הבנתי .
כלומר, רוצים ביצועים וכוח, המחיר זיהום גדול יותר.
אלא אם כן משלבים מערכות סינון יקרות או יחידת הנעה היברדית שיקרה עוד יותר.
רענן
אני לא יודע מה הם עשו כדי לגרום למנוע הנתון שלהם לעבור את הבדיקה. אולי זה היה כרוך במוד עבודה "מעוות" כלשהו של המנוע עם מערכות סינון האוויר שבו.
אני לא בטוח שזה פשוט כמו להזריק פחות דלק. אני לא יודע לגבי דיזלים, אבל לגבי מנועי בנזין, למשל, רמת נוקסים גבוהה נוצרת דווקא בחצי מצערת.
הטענה שלי היא שבהחלט ניתן לתכנן ולקבל בו זמנית גם הספק גבוה וגם זיהום אוויר נמוך. זה פשוט יקר.
מצאתי פיסקה שסותרת את הטבלאות שמוכרות לי ושציינתי קודם, לגבי הנוקס באחוזים ולא בכמות אבסולוטית:
*Euro 6 limits NOx emissions from diesel passenger cars to 80 mg per kilometer, down from 180 mg/km for Euro 5 vehicles.
http://www.npr.org/sections/thetwo-w...bmw-shares-dow
לפי המאמר כאן:
http://artofgears.com/2015/09/18/how...nd-got-caught/
הם פתחו בצורה חזקה יותר את הegr בזמן הטסט וכך גרמו להורדת טמפ' השריפה, הורדת נוקסים נבדקים והעלאת רמת הpmים הלא נבדקים.
יש לזה סייד אפקט קטן בתחום הביצועים, כי הגזים מהאגזוז תופסים מקום של אוויר מחומצן שהיה יכול להיכנס.
כמובן שבתכנון רכב מאפס (ובד"כ גם בתכנות שונה של מחשב מנוע קיים) ניתן להתגבר על זה.
ככלל, רכבים מקבילים שמשתמשים בטכנולוגית הegr ומסנן החלקיקים הם לא חלשים יותר מרכבים שמשתמשים בהזרקת אוריאה וממיר קטליטי.
בחלק מהמאמרים ברשת מדובר על האופציה שvw יוסיפו מערכות אוריאה לרכבים המדוברים. זה לא יוריד הספק כנראה, אבל זה יהיה יקר, בטירוף. תנחומיי לvw ולכל שאר החברות שייתפסו שתיחמנו.
בבדיקה במכון אין "התנגדות רוח" ולכן חובה להוריד את ההספק כדי לדמות את החוסר.....