ובכול זאת לשאלה המקורית ביחס לדרישות
Printable View
ניר
לגבי יבוא אקדח בודד, אין לי מושג. ירדתי מנושא היבוא אחרי שגיליתי שאת הבירוקרטיה, קשה לנצח מתל אביב וקשה שבעתיים - ממטולה.
אני מציע שתשאל (אבל חכה קצת, שירד הלחץ) את מאיר רוט מראשון לציון או את רוני כהן ממגדל העמק. הם (למרבה המזל והשמחה) עוד לא התייאשו.
אם הייתי במקומך, הייתי הולך על גלוק 26c, קל, קטן ונוח להסלקה.
מנגנון סופר אמין פשוט ומוכח, יש מעט מאד חלקים נעים במכלול ההדק.
בטיחותי, גם אחרי דריכה, לא צריך לדאוג להורדת פטיש, כי אין כזה.
האקדח מגיע עם מפצה סטייה מובנה, שמפחית משמעותית את הרתע והבעיטה שאופיינית לאקדחים קצרים כאלו.
יש לי ניסיון עם אחיו הבינוני 19C
לא התחברתי אליו מבחינת אחיזה וההדק.
אני מניח שגם ה 26C דיי זהה מבחינת האחיזה וההדק.
עכשיו שזה ראלי להחליף נשק עם תבחין "משמר", אני רוצה לנסות וולטר P99 .
אם יש עוד מועמד, אשמח להצעות .
פשוט אין חשק להגיע לחנות "ולהתפזר" על יותר מידיי דגמים.
רענן
מצטרף לרענן ובהזדמנות זאת שואל גם לגבי דגמי ה-CZ:
P-07 ו-P-09
ממליץ בחום על ה cz duty, בעולם הוא יריב ראוי לגלוקים.
הסיבה שלא תקבל תשובות היא שחבל על הדיבורים, אתה צריך לגשת לסוחר שיש אצלו מבחר, אולי לעבור דרך מספר סוחרים אפילו ולנסות ( לאו דווקא בירי בשלב זה).
ברגע שיהיו לך אופציות מתאימות תוכל להתייעץ לגבי מינוסים ופלוסים של כל אקדח.
למזלך המבחר בארץ מאד מצומצם , אז לא תצטרך להתלבט יותר מדי ...
חשוב שיהיה אקדח שיש לו יבואן חזק מאחוריו ולא תיתקל בבעית חלפים מחסניות וכו׳ ( יש לי חבר שנשבר לו נוקר באקדח חדש אחרי מאות בודדות של כדורים ופירקו עבורו נוקר מאקדח תצוגה, ככה שזה לא רק פונקציה של התיישנות.) .
גלוק יש להשיג בארץ במספר דגמים, אני נושא 19 כבר הרבה שנים והוא נוח לי מאד בנרתיק פנימי. דגם 26 קצר יותר בשני מימדים ודגם 43 הוא גם צר ולמעשה ניתן לשאת אותו בכיס המכנס. החיסרון של אקדח קטן יותר הוא תכולת מחסנית , נוחות אחיזה ושליטה בירי מהיר .
באקדחי גלוק למעט 43/2 ניתן להשתמש במחסניות ארוכות יותר. חסרונותיהם של אקדחי גלוק הם - רחבים יחסית, ארגונומיה גרועה, זווית לא טובה של הקת ביחס לגוף , הדק גרוע , כוונות פלסטיק שעלולות לנשור, צינה קשה שעלולה להישבר כתוצאה ממכה או נפילה. סה״כ אקדח לחימה טוב מאד שנמכר ב 500$ בארה״ב ויש לו שוק שיפורים עצום שכל אחד מהם עולה לעיתים יותר מהאקדח עצמו...
עוד אקדח שאתה יכול לנסות הוא s&w שילד , הרבה מחסרונות הגלוק שופרו באקדח הזה, היבואן ״להב״ אחד הוותיקים אם לא ״ה״ אבל נשמעת המון ביקורת במשך השנים על היחס שלו ללקוחות פרטיים.
ברח׳ ריב״ל בת״א יש מפעל נשק בשם ״בול״ שמייצר אקדחים ע״ב מנגנוני 1911 ו CZ יש גם דגמים קומפקטיים.
CZ מיובא ע״י מאיר רוט שנמצא באת״ע החדש של ראשל״צ, כדאי להתחיל ממנו, מרמת השירות והיחס שתקבל אצלו אפשר רק לרדת (כמובן שמחזיקים גם אקדחים מסוגים אחרים).
קל״ב יש לך את הולנדר בכפר סבא.
לא חובה להגיע ישירות ליבואנים כמובן, לפעמים אפילו עדיף נותן שירות טוב ושהוא ישבור את הראש מול היבואן במקרה הצורך.
לא התייחסתי לעניין DA/SA שציינת בקשר לאפשרות להשמיט פטיש ולירות מהמצב הזה בלחיצה ארוכה וכבדה יותר/ חוסר האפשרות .
זה רלבנטי רק לאקדחים בהם קיים פטיש.
מי שלא נושא אקדח עם כדור בבית הבליעה באופן קבוע, בוודאי שלא צריך לחפש את הפונקציה הזו, מי שמעוניין רק לעיתים במצבים מסויימים, יכול לשאת אקדח דרוך ונצור ללא חשש. אקדחים כדוגמת גלוק/ m&p וכו׳ עם הפעלת נוקר, גם הם תוכננו לנשיאה בטיחותית עם כדור בקנה.
לגבי p99 , יש דגם מקביל של s&w, אפשר להתעניין בלהב אם מיובא ומשווק עדיין, לא הייתי קורא לו קומפקטי, מתוך 3 אנשים שעשו איתי קורס ירי מעשי בזמנו והגיעו עם כזה אקדח, 3 החליפו אותו לפני סוף הקורס, אף אחד מהם לא המשיך הלאה כך שזה לא היה מסיבת אי התאמה לענף.
רענן, ה 26 שונה לחלוטין, ידית אחיזה קטנה במיוחד...
במטווח האחרון עם ה FN המיתולוגי ירה לידי בחור עם גלוק 26 והיו לו יחסית הרבה מעצורים ( 3 מתוך 20 כדורים).
האם מדובר בתופעה שכיחה בגלוק?
אכן, היתה לו בעיה לאחוז את האקדח.
מעניין באמת מהי הדרך הנכונה לאחוז ידית אקדח קטנה?
ה 26 הוא מציאה קטנה מאוד.
לא נוח ולא נעים לירות בו.
מעבר לאחיזה ונוחות תפעול - חייבים לראות גם פגיעות.
יש הבדל לא קטן בין 19 ל 26 בתחושה בירי.
אישית אני לא כל כך אוהב גלוק- בעיקר בגלל ההדק.
ה cz עכשיו מיובא אצל מאיר רוט ברשלץ.
יש חלפים ושירות ומחיר טוב בהשוואה לגלוק.
הדיוטי כמו מחליפו הם אקדחים טובים ונעימים בירי.
בזמנו גם אני הייתי "חם" על האקדח הזה, בגלל האופציה של הדקוקר שהוא מציע. ירדתי מזה בגלל כמה סיבות:
1. הוא עדיין יוצא קצת גדול וכבד. כמה גדול וכבד? 6 מ"מ יותר ארוך מגלוק 19 ו60 גר' יותר כבד ממנו ואני לא רציתי לעלות על ה19 בגודל ומשקל
2. הוא כבר אקדח ישן ולמעשה לא מיוצר כבר בגרסאת הP99, אלא בכל מיני גרסאות חדשות ו"מתקדמות" יותר. כנ"ל גם המקביל שלו SW99 לא מיוצר כבר כמעט 10 שנים. החשש שלי היה מהעדר חלפים (לשניהם) ומהעדר "אבא" (לוולטר)
אם חשוב לך נושא של פטיש, שמאפשר לראות ולחוש בצורה ברורה אם הכלי דרוך (לא בהכרח טעון!), מציע כי תבדוק את היריחו, הבול והCZ. אני פסלתי את שלושתם בגלל הגודל והמשקל
הבול צ'ירוקי מאוד נוח לאחיזה
דורון, הגלוק 26 קטן מאוד ולכן תכל'ס למי שאינו אקדוחן מיומן ( כמוני למשל) קשה לייצר מקבץ סביר.
בנוגע ל FN, החיסרון היחידי מנקודת מבטי הוא משקלו( 1080 גרם עם מחסנית) מעבר לכך מדובר באחד האקדחים האמינים והחסונים ביותר שאי פעם יוצרו. בגלל משקלו וגילי הקשיש אני שוקל להחליפו לאקדח קל ונוח יותר לנשיאה....
עמית,
השתמשת בו מעבר לכמה כדורים במטווח?
אתה מפספס את הנקודה.
ה-26 נועד להגנה/תגובה מטווח קרוב, עם יכולת הסתרה גבוהה.
ברגע שמודדים אותו מול הייעוד שלו, ולא מול אקדחים ממשפחות אחרות, הוא מצויין.
הבול צירוקי פולימרי אקדח נוח גם לאחיזה וגם לירי, הדק עשר רמות מעל הזה של הגלוק.
אני החלפתי את הבול שלי ל26 משיקולים של יכולת הסלקה, והיתרון הגדול שלו שאני יכול להכניס מחסנית של 19 ו 17. והאקדח גדל.
ההדק המקורי של הגלוק נוראי ומי שלא מנוסה בירי או שיפר אותו יתקשה לקבל מקבץ יפה בירי מהיר. כמו גם נושא המעצורים, אחיזה לא נכונה לא תאפשר לו להידרך כמו שצריך.
ה cz דיוטי יודע להשמיט פטיש באופן בטוח ולשאת אותו עם כדור בקנה פטיש מושמט
זה יתרון גדול בראייתי.
אפרופו זיג 226....