לפי התואר שלך נסעת על גראנד צירוקי, לא צירוקי xj כמו שהציע שלמה (kooke)
Printable View
לפי התואר שלך נסעת על גראנד צירוקי, לא צירוקי xj כמו שהציע שלמה (kooke)
או ליברטי
לאיזה טנדר התחברת?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
כן, גראנד צ'רוקי
לנמרוד - DMAX
לא מתוך כוונה לבאס, אבל את כנראה הבן אדם הראשון שהתחבר לאיסוזו דימקס...
בכל מקרה זה כלי נפוץ שנמכר הרבה (אם כי בעיקר בגרסה האוטומטית) אמינות סבירה... למה לא?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
עד כדי כך הא? :D
מעניין למה, אני מאוד נהניתי לנסוע איתו
תתנחמי, מבין הטנדרים אני גם מעדיף אותו ליום יום, אבל לשטח נראה לי שעדיף האנטר, בזכות הנעילה האחורית.
טנדר דימקס מעולה, מכלולים בריאים וחסונים, בפנים אלגנטי ונעים ומרגיש כמו פרייבט.
נכון אין לו נעילה אחורית, אבל יש לו מוגבל החלקה שאם תקין עובד יפה, קצת הגבהה ושיפורים קטנים לעלים מאחורה ואפשר לקבל מכונה מספיק טובה להכל.
הטנדר די מעאפן לשטח.
עבדתי בשטח וכביש עם אחד כזה.
בכביש באמת נוח יחסית לטנדר.
אבל בשטח פשוט אכזב.
נמוך מאד, גחון מסודר לא טוב (גשר גיר עוד יותר נמוך משאר הרכב, ובולט למטה), מתלים קדמיים רופסים שגורמים לחלק הקדמי לנגח דברים בשטח כל הזמן.
לדעתי, כדי לנסוע איתי בשטח חייבים הגבהה, מיגון ושיפור מתלים, אחרת הוא מאד מוגבל ועם פוטנציאל נזק לא קטן.
גם אז, זה יביא אותו לנק פתיחה טובה ולא יותר.
המתחרים הישירים הרבה לפניו, בזכות סידור מקורי מהמפעל טוב יותר.
אני מניחה שהוידאו הזה לא ממש מדוייק אבל הוא נורא שיעשע אותי
http://www.youtube.com/watch?v=S6fq3BTfWJA
אשאיר למומחים לדון בהבדלים בין האמר לאיסוזו טנדר.
בלי להתייחס לסרטון המסוים, אני ממליץ לא לסמוך על סרטונים כאלה כדי להחליט איזה רכב רוצים או להבין מה הולכים לקבל.
לרוב מי שמשקיע בסרטונים כאלה גם השקיע הרבה ברכב וזה כבר לא קרוב למה שתקני ביד2.
אני נעזרתי גם במאמרים מהפורום כדי להבין את ההבדלים בין הטנדרים השונים (למשל האנטר, דימקס, ויגו, מוסו :)).
אם התמקדת באיסוזו דימקס זאת התקדמות.
עכשיו נשאר לחרוש את הפורום (ולא את יו טיוב) כדי ללמוד על הדגמים והמאפיינים הספציפיים. אח"כ לחזור לשאול שאלות מדויקות יותר בשרשור נפרד.
קחי בחשבון (כמו שכתבו כבר למעלה), אם יגיע הזמן ותרצי קצת יותר בשטח, כמו למשל נעילה אחורית ושיפורי מתלים, יתכן ותרצי לעבור לטנדר אחר.
המון סבלנות בקניה. אפשר ליפול די בקלות אם לחוצים ולא שמים לב.
חולק עליך, וגם על דורון.
דימקס הוא טנדר קשוח מאוד, נכון הוא לא גבוהה במקור כמו המתחרים, ונכון אין לו נעילה מקורית, אבל בנסיעה שלו, מרחב פנים, עיצוב(לטעמי, בדגם LS) הוא מרגיש הכי נעים, ותתפלאו כולה הגבהה קלה (ויש כאלה שהלכו יותר מיזה) והוא לא פראייר.
אם מתאהבים ברכב מסויים משקיעים בו, אין בעיה לנעול אותו מאחור, ויש דימקסים נעולים.
קיבלתי היום את הדימקס החדש (יותר) שנת 2013, לצערך הוא חורג מהתקציב... מאוד נעים ורובוסטי בפנים.
מתחת לא ראיתי משהו בולט יתר על המידה ממה שאני רגיל.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11...9d278686a7.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11...0e25535b20.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11...43df493fd6.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11...84d28c9a6f.jpg
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
לוקח בחזרה. לא התכוונתי להתווכח עם הקשיחות של הדימקס.
ככל שאני מבין, עם האנטר ובטח עם היילקס יותר קל ללכת רחוק יותר. גם בגלל זמינות המידע והחלקים וגם בגלל נקודת הפתיחה.
זה לא העניין, רציתי דווקא להעביר שדימקס הוא בחירה טובה. אבל לא בגלל סרטון ביו טיוב, אלא בגלל מכלול השיקולים שהוצגו.
וגם שחשוב להמשיך ללמוד פרטים על הדגמים לפני הקניה, גם אחרי ההחלטה על שם של טנדר מסוים.
לא מתווכחים, יש דיון...
לכל הדעות המתחרים בנקודת פתיחה יותר גבוהה, גם בגלל גובה(יחסי) וגם בגלל נעילה מקורית, אבל אם מתייחסים לצורך של פותח הדיון, אז הרוב נסיעת כביש, ולדעתי בלבד היילקס בכביש לא נוח, האנטר קצת יותר אולי, אבל הדימקס הרבה יותר.
שוב, נכון שהוא צריך יותר השקעה בשיפור, אבל בשביל מה שצויין פה במיוחד להתחלה לדעתי מספיק(בכלל אני חושב שהיא לא צריכה טנדר).
כמעט כל הטנדרים נרכשו ביד הראשונה כדי לעבוד ולהחזיר את ההשקעה במקסימום תפוקה. רוב רכבי הפנאי שטח ובמיוחד הקצרים נרכשו לפוזה או לטיולים מזדמנים.
מה אני מנסה לומר? למצוא טנדר שמור שלא עבד קשה וטופל כהלכה ועם קילומטרז נמוך - זה לא קל. למצוא רכב פנאי שטח כמו פג׳רו דור שלישי או כמו ג׳יפ צ׳רוקי ליברטי או ג׳ימני שיהיה שמור ומטל עם קילומטרז נמוך מ200 אלף יהיה לא קשה.
ולכן... אני אחזור על מה שכתבתי קודם. טנדר זה רק למי שצריך טנדר. או למי שכבר מנוסה דיו כדי לדעת למה הוא נכנס.
אסף.
אוקיי, כמה דברים:
אני קיוויתי לקנות את הרכב לפני תחילת הלימודים ומכל מיני סיבות היה דחוף לי "כאן ועכשיו", זה לא ממש הסתדר בסופו של עניין ויצא שקצת נכפתה עלי סבלנות ואולי זה לא נורא :D
אני משתדלת לאסוף מידע שקול על הDMAX, מן הסתם פה בשרשור, באתר וגם בכלל (ע"ע יוטיוב) במיוחד בגלל העובדה שהתחברתי אליו כ"כ מהר ונהניתי לנסוע איתו עד כדי כך שישנה נטייה להתעלם ממה שלא כדאי להתעלם ממנו.
מכאן נגזרת התשובה לשאלה למה טנדר, החיבור הזה היה די נדיר בחיפוש אז למה לא בעצם?
אסף הסביר יפה מאוד למה לא.
מצד שני, הגיון ורכבי שטח בד״כ לא הולכים ביחד (מי כמו גולשי האתר הזה יודע זאת... ;) )
תגידו, סתם בשביל הסקרנות זה לא נראה לכם עניין תרבותי? (טנדר זה רק למי שצריך טנדר) בארה"ב הוא כ"כ שגרתי מחוץ לעיר (לא שכחתי שיורד שם יותר שלג) ובכל זאת...
אה וסליחה אם השרשור נהיה קצת מפלצתי וזה לא לעניין
כי פה לכל דבר יש צורך, וטנדר זה מצרך, ואם לא צריך אז זה פשוט לא.
אני מצד שני אהבתי מאוד את הטנדרים שהיו לי, גם כי זרקתי בארגז(פעם גם היה מקוצר) כל מה שבא לי ויצאתי לטייל, וגם כי הייתי לבד מקסימום + אחת :-)
חוץ מיזה שהם שימשו גם בעסק... פרט שולי... חחח