פרט נמק ותן דוגמא....
במה כן להשתמש? איפה קונים 9105 באזרחות?
Printable View
פרט נמק ותן דוגמא....
במה כן להשתמש? איפה קונים 9105 באזרחות?
Wd הוא לא תרסיס שימון. בכל חנות נשק יש תרסיסי שימון.
אסף.
WD זה ההיפך משימון, אולי יכול לסייע בהסרת פיח, אבל לא להחליף שמן. לא הייתי משתמש בו באקדחים פולימריים בכלל.
שמן רובים ניתן לרכוש בכל בית מסחר לנשק, אחרי הניקוי לשמן מסילות ומנגנונים שיש בהם חיכוך, לא לשמן בתוך הקנה כי זה עלול לגרום לפיצוצו. תחמושת חייבת להישאר יבשה כמובן.
השימון חיוני לתפקוד תקין של הנשק, פחות להגנה מחלודה באקדחים מודרניים, אקדחים שמחלידים דורשים יותר שימון להגנה מחלודה.
על הדרך שאלה לאסף - יהיה רע להשתמש בשמן מנוע ? סה״כ נראה לי פעולה די דומה, השאלה היא אם התוספים לא עלולים להזיק לפולימרים?
לא כדאי. יש הרבה תוספים בשמן מנוע. אתה לא יודע איך הם מתחברים לפולימרים או לחומרים הקרמיים יחד עם לחץ וחום. אנחנו לא יודעים אפילו מה החומר.
בגלוק יש שתי נקודות שמגיעות עם גריז נחושת שעדיף לא לנקות ואחרי כמה שנים לתת נגיעה של גריז נחושת על שתי הנקודות האלו. חוץ מזה כמה נגיעות בודדות של שמן נשק הכי רגיל שקונים בחנות נשק, בספריי שקניתי לפני עשור עוד לא השתמשתי יותר מאחוזים בודדים.
אסף.
אדון תמיר ,
הודעת מקור :
היה לי אקדח יריחו פולימרי 9 מ"מ . נאמר אז שניתן לקנות אותם בין 1500 ל- 2500 ש"ח . חצי מחיר מהגלוק .
ה"עדר" מייצר מכפל במחירי מוצרים לא סיבה מוצדקת . חוץ מביקוש ש....נוצר בגלל ה"עדר".
נהנתי מאוד מהאקדח הזה. אקדח נוח לנשיאה , ולאחיזה . לא כבד . יציב . רתע לא חזק. מעולם לא היו מעצורים. מדוייק מאוד . פעם בשנה הייתי מתיז עליו WD40 מייבש ו....זהו.
ממליץ בחום.
הציטוט ומחדש שלך :
http://www.jeepolog.com/forums/image...quote_icon.png נכתב במקור על ידי gp1 http://www.jeepolog.com/forums/image...wpost-left.png
פעם בשנה הייתי מתיז עליו WD40 מייבש ו....זהו.
ממליץ בחום.
.
כשאתה מצטט מישהו , צטט כפי שהוא כתב . אל תקצץ ותשאיר . ואז זה נראה כרצונך .
בהודעה שלי : הממליץ בחום , היה על האקדח .
ובציטוט שלך : זה על ה- WD40
אל תתחכם.
זהו, נרכש.
זיג 228, להבנתי במצב מעולה + מחסניות ונרתיק-נקנה מבחור בירושלים במחיר טוב.
המון תודה לכל המייעצים כאן ופרטי ובמיוחד לניר ל שבסבלנות מרשימה סידר לי את המחשבות בטלפון ובווטסאפ, מיקד וכיוון אותי היישר למטרה.
שווה לציין שהלשכה בתל אביב תפקדה כמו שלא ראיתי משרד ממשלתי מתפקד מימי, מרשים.
היי חברים, חייב להדחף גם לשרשור היות והוא נוגע בול בנקודה. קראתי אותו פעמיים מרוב שהתשובות היו ענייניות . תענוג!
אז ככה, יש אישור עקרוני, ירושלמי , מעוניין ללכת איתו מוסלק ביום יום, שמאלי.
אחרי שעורי בית שכללו ביקור אצל סוחר באיזור, ההתלבטות הסופית היא בין הגלוק 26 ( איך לא..) והסמית' mg9c.
לא יריתי בהם , רק אחזתי.
שניהם הרגישו טוב ביד כאשר היו עם המחסנית המורחבת עם המקום לזרת.
האם לסמית יש חלפים מחסניות וכו' זמינים בארץ? והאם יהיה לי קשה למכור אותו בעתיד הקרוב במידה ודרכנו יאלצו להפרד?
אשמח לעזרה בהפלת הפור.
תודה רבה מראש!
ערן.
תשמע חייב לומר שהגלוק 26 הרגיש לי לא כאן ולא שם - לא באמת קטן ומוסלק (ברוחב של גלוק 19 רק פחות כדורים. לדעתי הקנה המקוצר לא רלוונטי להסלקה) אבל קטונתי מלייעץ בעניין.
מה שכן הייתי מאד ממליץ זה לירות בשני האקדחים ביניהם אתה מתלבט. כשאני התלבטתי נכנסתי למטווח כשאני לגמרי נעול על ה Shield אבל הציעו לי לירות גם בגלוק 19. אחרי ירי השילד בכלל לא בא בחשבון והחלטתי על הגלוק 19. תירה בשניהם ואם במטווח שלך אין או לא מסכימים חפש מקום אחר שיש - בעיני זה קריטי.
תודה אור , אכן בזכות השרשור הזה הבנתי שחשוב מאוד להתנסות עם שניהם. מכיר מקום שכן נותן את האופציה לנסות אותם בפועל?
אגב אם מישהו צריך התור שלי ב2 לפברואר פנוי.....
אני קניתי את ה M&P9c שלי באריאל. לא היתה בעיה לירות לפני הקניה.
גילוי נאות: אני מוכר את ה M&P9c שלי. פרטים - בפרטי
למה לא כזה? https://www.youtube.com/watch?v=6Hd9tkiS9aY "שם" יש אומרים שזה הרבה יותר טוב מאקדח "מחלק" { אם יש לזה שם גנרי כמו שלבחור בסרטון קוריאם תופי אשמח לדעת }.
למה לא כזה? כי הוא עבה, מה שעושה אותו מגושם ולא נוח לנשיאה (אלא אם כן אתה קאובוי הולך איתו בנרתיק חיצוני); כי אתה מוגבל בכמות התחמושת (באקדח בסרטון יש תוף של 7 כדורים. הוא החריג. בד"כ זה שישה או חמישה) (לגלוק יש גם מחסנית של 30 כדור); כי לטעון מחדש לוקח זמן (אלא אם אתה סוחב מטעונים, ואז זה עוד יותר מגושם); כי יש בעיית בטיחות מובנית באקדח הזה - אם אתה הולך עם כל התוף מלא, אז יש לך כדור מול הקנה בצד אחד (התוף הוא למעשה בית בליעה) ונוקר מצד שני. ואם אתה הולך בטיחותי (פחות כדור בתוף. התא שמול הנוקר/קנה) אז בכלל יש לך פחות תחמושת.
היתרונות: בראשית ימיהם של האקדחים החצי אוטומטיים, היו להם בעיות הזנה (יש כאלו שעדיין יש להם), כך שה"תופי" נחשב יותר אמין; הוא מאוד רומנטי
השם הגנרי למה שאתה קורא "אקדח מחלק" הוא - "אקדח חצי אוטומטי"
עבור אזרח מן השורה שנושא אקדח להגנה עצמית משום הסיכוי הקטנטן שיתקל בסיטואציה מתאימה, לא צריך "הכי טוב" וגם לא משהו שמתקרב לזה. צריך "מספיק טוב" ולצורך העניין מה שצריך להשקל הוא נוחות נשיאה, עלות וכוח עצר של הכדור. אין שום הגיון ברכישת נשק שעולה 3000 או 4000 ש"ח בשעה שנשק שעולה 500-1000 יעשה אותה עבודה בדיוק. בסיטואציות הרלוונטיות ברחוב הישראלי אף אחד לא יתפוס כוונות אלא ירה אינסטנקטיבית ולכן, למשל לכוונות מעולות אין כל כך משמעות אלא אם היורה מיומן מאוד ומתורגל בתפיסת כוונות (מיומנות שנרכשת באימון רב). לצורך העניין, למשל, FN ישן 9 מ"מ ארוך, ייתן תמורה מצויינת. שני טיפים עבור היורה הבלתי מיומן (באופן כללי, כל מי שלא עבר קורס אחיד ממלכתי): אין טעם לפתוח באש בטווח קטן מ 10 מטרים, רוב הסיכויים שתבזבז תחמושת לשווא, בנוסף, אל תרוץ לכדור בראש. הפסק הירי כאשר המחבל נופל ותשאר עליו בשליטה מרחוק.
FN ישן הוא מאוד רחוק מנוחות נשיאה.
אין בעיה למצוא גם כלי קומפקטי חצי אוטומטי בפחות מ2000 ש"ח - סמית 6906, ברטה 84, יש גם איזה דגם של קולט קטן יחסית שאינני זוכר את שמו.
כאמור, אם אתה קאובוי והולך עם האקדח בחוץ, יש אחלה אפשרויות גם בתופי וגם בחצי אוטומטי. אם אתה מנסה איזהשהו סוג של הסלקה, אז מראש אתה מצמצם אפשרויות.