הגגון נצבע עם יסוד מקשר שמתאים לאלומינים של RUSTOLEUM, ואחרי זה צבע שחור מט של אותה חברה.
שניהם מגיעים בספריי נוח לעבודה, הוא יקר יחסית לספריי הפשוט שיש בשוק, אבל שווה את המחיר לדעתי.
המחבר לחיווט גגון הוא של סוללות מכוניות שלט.
Printable View
הגגון נצבע עם יסוד מקשר שמתאים לאלומינים של RUSTOLEUM, ואחרי זה צבע שחור מט של אותה חברה.
שניהם מגיעים בספריי נוח לעבודה, הוא יקר יחסית לספריי הפשוט שיש בשוק, אבל שווה את המחיר לדעתי.
המחבר לחיווט גגון הוא של סוללות מכוניות שלט.
נקודה בשביל מי שמתקינים אביזרי חשמל בארגז טנדר: שדרגו את המינוס לארגז.
הארגז מחובר לשלדה בנפרד מהקבינה, שמקבלת מינוס בריא מהמצבר, אבל אין חיבור בין הקבינה והארגז.
הארגז אמנם מחובר לשלדה, שאליה יש חיבור מינוס, עם ברגים דרך תושבות גומי.
בפועל הבידוד כנראה טוב מידי, ונתקלתי בבעיה של מתח נמוך או לא רציף.
בדיקה עם רב-מודד הראתה את הבעיה.
חיבור כבל מינוס עבה מהשילדה לפח הארגז פתר את התופעה.
יש עוד אופציה? מה היה לך לפני זה? משכת מינוס מקדימה?
ושואל שוב על הצינור השרשורי שדיברתם עליו , זה בשביל להגן על החוטים?
בניתי על המינוס של השילדה.
בדיעבד, אני מבין שחלק מבעיות המתח בארגז היו בגלל מינוס לא מספיק טוב בין השילדה/קבינה והארגז.
השרוול השרשורי:
כן, זה בשביל הגנה מכנית על החוטים, עוד דרגת הגנה מעבר לציפי הדק המקורי של החוט.
במקומות מועדים לתנועה, חיכוך או השפעות מזג אויר, השתמשתי בשרוול משוריין, לא מפוצל, בו נדרש להשחיל את החוט לכל האורך.
לדוג', מה שרץ בתא מנוע, מתחת לשילדה, ובארגז.
במקומות בהם האתגר על החוט הוא פחות קשה, השתמשתי בשרוול המפוצל הפשוט יותר, בהגנה על מקטעים קצרים מאד, כמ בתוך הקבינה, וכמו שראית בחיבור הקצר בחיווט הפנס בין הקשת והפנס עצמו.
החיווט בתוך הקשת הוא חיווט שמיועד להתקנות חיצוניות ומגיע מראש עם ציפוי כפול עבה.
איך לא חשבתי על זה :(
יש לי מקום בעייתי שלא השתמשתי בשרוול.. נראה שאצטרך לפרק..
נערך
צצצ
תאורת ארגז בקטנה.
יש 4 זרקורי לד שמאירים את אחורי הרכב וצדדיו מהקבינה אחורה.
תאורה חזקה ויעילה כשרוצים להאיר את סביבת הרכב, אבל חזקה מידי וקרובה מידי לעיניים בשביל לשלוף משהו מהארגז.
נתקלתי בפנס לד קטן לאופניים שנפל בדיוק במשבצת.
הפנס (3.6ש"ח מסין ועד הבית) אמור לתת 50 שעות תאורה רציפה, אטום למים.
הדלקה בלחיצה על העדשה, וכיבוי כנ"ל (באמצע יש גם אפקט הבהוב.. מיותר אבל בשביל 3.6 ש"ח אי אפשר להתלונן).
קובץ מצורף 114932
רצועת הגומי המקורית מחוברת לפנס עם בורג בחלק האחורי שלו, ומה שנותר זה להוריד את הרצועה, קדוח חור בגגון ולחבר עם הבורג המקורי של הפנס.
התקנתי אחד בכל צד של הגגון.
קובץ מצורף 114933
קובץ מצורף 114934
תוכל לעשות תמונה גם לקראת ערב שנראה את עוצמת התאורה
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
טוב,
התמונות לא ממחישות את עוצמת האור.
איכשהו בעין רואים הרבה יותר שטח מואר מאשר במצלמת טלפון, והתמונה יוצאת חשוכה ולא מייצגת.
בפועל,
יש תאורה טובה לטווח הקצר שיש בין הפנס לתוך הארגז, זה פנס אופניים שמיועד להאיר לטווח של כ-10מ', אז בארגז בטווח הקצר האלוהמ יותר ממוקדת.
יש לי שני פנסים כאלה באופניים.
הקטע המצחיק הוא שהם עולים הרבה פחות ממה שעולות שתי סוללות הcr2032 שנמצאות בכל אחד מהם. ( :
כשנגמרות הסוללות, עדיף לקנות פנס חדש.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
הי דורון, אם יש לך 12V בארגז, לא עדיף ללכת על משהו שאינו תלוי סוללה? לדוגמא פס לדים שייתן אור מפוזר ולא מסנוור. אני אצלי בתא המנוע הולך לעשות משהו כזה:
http://www.bodenzord.com/archives/1186
עם מפסק שידליק אותם רק בפתיחת המכסה (תודות לאזעקה שביטלתי..)
יש לי כמה מטרים ספייר של לד מוגן מים אם תצטרך (גליל עולה 5-10 דולר)
תודה על ההצעה.
יש לי פס לד מוכן, ומתג, אבל אין לי רצון להתחיל שוב להשחיל חוטים בקורות וקשירת חוטים חיצוניים לא מתאים לי להתקנה הנקייה שהצלחתי לבצע.
החיווט של הזרקורים שמושחל מחובר למתג אחר, שלא קשור לקופסת פיוזים בארגז.
בשביל לחבר מקור מתח מהקופסת פיוזים בארגז אני צריך להשחיל דרך הקשת ודרך הגגון, והפנסון הזה מייצר לי פתרון פשוט, זול ונקי.
תאורה בתא מנוע בסגנון שהצעת יש לי ב"רשימת דברים לעשות", אבל שם זה פשוט, לא צריך להשחיל.
סתם הצעה לתאורה לארגז ובכלל.
התמורה העיקרית שהאור מפוזר.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9351315247.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לא בדיוק דיגום מוברג לרכב אבל בכל זאת דיגום לטיולים.
מקלחת שדה סולרית.
אני לא מחסידי המקלחות בשטח, אפילו להיפך.
נהנה מהאבק.
אבל עם הגיל, הילדים, והשכן שמתקלח BUT NAKED מאחורי הרכב, והיתקלות מקרית במוצר הזה:
20L SOLAR HEATED SHOWER
ניסינו בטיול שבועות, אחלה מוצר.
ממלאים בבית, או בשטח בבוקר, מקבעים על הגגון, שיספוג שמש, ובערב יש מקלחת חמה באמת.
לא פושר בכאילו אלא ממש חם.
מיכל כזה של 20 ליטר הספיק למקלחת מהירה למבוגר, ועוד 2 ילדים שלא רצו לצאת מתחת לטוש המאולתר עד שנגמרו המים.
ככה זה נראה אצלי:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8484e215f6.jpg
אפשר קצת רקע ועלות? מעוניין גם
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk