אתה לא יודע כמה אתה צודק, מיכה.
במיוחד במערב - הכל פרטי.
ובמערב התיכון, גם לא חייבים לשים שלטים "שטח פרטי" - זו אחריות שלך, אם אתה מתכוון לרדת מהכביש, לבדוק את "גבולות הגיזרה" המותרים..
לפחות במערב ובדרום יש הרבה שטחים לא פרטיים...
Printable View
אתה לא יודע כמה אתה צודק, מיכה.
במיוחד במערב - הכל פרטי.
ובמערב התיכון, גם לא חייבים לשים שלטים "שטח פרטי" - זו אחריות שלך, אם אתה מתכוון לרדת מהכביש, לבדוק את "גבולות הגיזרה" המותרים..
לפחות במערב ובדרום יש הרבה שטחים לא פרטיים...
ג'ו כתב על זה לפני כמה שנים, הזכויות שמורות לו.
אפילו הHUMMER TRAILS שבהן נערך הKOH המפורסם שייך למישהו (אני לא בטוח אבל נדמה לי שהמישהו הזה הוא...חיל האוויר האמריקאי והם רצו לסגור את האיזור בשביל אימונים והייתה על זה עצומה אדירה של עשרות אלפי אנשים ואין לי מושג איך זה נגמר) ואתה לא יכול ככה סתם ללכת לטייל שם. בקשר למואב אני לא יודע. לפי מה שקראתי וראיתי בסרטונים הרבה מסלולים שייכים לאנשים שנותנים רשות לערוך בהם תחרויות או משהו כזה אבל באמת שאני לא מבין בזה יותר מידי.
.
נכון. צודק... לגמרי:(
זהו... החלה הספירה לאחור... ואני חשבתי שעברתי רק 1/3... המוח כבר מפסיק לתפקד..
במזרח הכל פרטי.
וכן, הרבה ממסלולי "הטיולים" במגזינים (כולל ה- ultimate adventure) הם בשטחים פרטיים ובתשלום - פארקים של 4X4.. למשחקים...
במערב, לפחות במואב ועוד כמה מקומות שאני מכיר, אין כמעט הגבלות... כל השטחים ציבוריים או "מעבר חופשי" והרבה בכלל נחשבים "דרך", על כל המשתמע מכך (במיוחד שרכב שנוסע עליהם, צריך להיות עם רישויי).
גו, כתבת (בחלק מההודעות שנמחקו) שתשתף אותנו בדעתך אחרי שמספיק יביעו את דעתם.
https://youtu.be/VQFxmAdyKcg
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
על מה אתם מדברים זה לא רק מכוני הרישוי זה כול השיטה קומפלט אפילו את האזרחים צריך להחליף ... אתם יודעים מה גם את מזג האוויר .
וזה רציני כמו כל הדיון הזה .
ברור שאחריות אישית זה דבר טוב כאשר הוא קיים אצל מרבית האוכלוסיה , אבל זו "מערכת של קוד פתוח " ובצורה שהחברה פה באישראל מתנהלת כל דבר פתוח נותן לגיטמציה לעברינות לצערי.
ולא אני לא חושב שהמערכת כמו שהיא טובה .
עידו
והדג מסריח מהראש...
הדג מזמן רקוב כולו .
עידו
הדג מקריח מהראש...
שלום רב
רק בשביל שתבינו כמה העסק רקוב אני אתן לכם פרטים
במכון רישוי יש בכל עמדה 3 בוחנים לפחות רק אחד מהם הוא היה בעברו מכונאי או משהו דומה ונחשב למבין ולכן הוא יעבוד בבור ויבדוק מערכות כמו הגה תפוחים וכדומה 2 הבוחנים שלידו מעולם לא היו מכונאים אין להם מושג מה זה רכב או גיפ הם ניקראים בוחני מיכשור מדובר על אנשים צעירים ששולחים אותם לקורס של 3 חודשים ולאחר שעברו מיבחן הם מקבלים תעודת בוחן מיכשור השכר שלהם כ5000 שח החברה האלו לא ראו מעולם רכב כמו סופהאו סמוראי או משהו דומה אין להם מושג כיצד המערכות עובדות בשבילהם בלמים של מזדה 3 זה כמו סופה או לנדרובר ואם האנשים האלו רבותי אתם צריכים להתמודד האנשים האלו תפיקדם לעמוד ליד המכשיר ולרשום מה הנתונים שנתן המכשיר אין להם שיקול דעת או ידע מיקצועי הוא מיסתכל במכשיר קורא את הנתונים מאשר או פוסל וזה בלמים או אורות או זיהום אויר וכל זה מישרד התחבורה מאשר כדי להקטין עלויות של מכוני הרישוי וזה רק על קצה המזלג כדי שתבינו כמה הכל רקוב מהראש ובנוי לדפוק את האזרח הישר הלא ישרים הולכים ישר למעכר
וככה המערכת עובדת עד שמישהו חוצה את הגבול ואז הכל מיתפוצץ כמו במצב הנוכחי עכשיו וזה חוזר למצבו הקודם אם הזמן עד לפיצוץ הבא
יוסי
+1 למה שכתב נמרוד
זה מה שאני טוען כל הזמן.
זה רקוב בידיעת משרד התחבורה ואולי אפילו בעידודו.
אגרת הבדיקה זניחה, משכורות הבוחנים מעליבות.
גם הם צריכים לחיות ולפרנס.
אז שלא יהיה רקוב?
יהיה ובגדול.
והמאכערים? כל עוד תהיה דרישה, יהיו מאכערים.
את הדרישה אפשר ליצור בקלות - על ידי עוד חוקים ועוד תנאים ועוד הגבלות שלציבור קשה יותר ויותר לעמוד בהם.
מאכערים זה מקצוע ותעשיה שמגלגלת המון כסף. ועובדה שכבר עשרות שנים הם עובדים בלי הפרעה.
רוצים להגיד לי שמשרד התחבורה לא יודע עליהם ולא מטפח אותם? שחלק מהפקידים לא גוזרים מזה קופון?
אל תהיו תמימים.
יוסי.
ותסביר לי למה מישהו, שבסך הכל צריך לקרוא נתונים ואם הם חורגים ממה ש"הונחת" עליו, הוא אמור לפסול, צריך להיות מכונאי?
מה הבעייה ולמה זה רקוב?
ובשביל זה לא צריך אפילו קורס של שלושה חודשים - שים מוט באגזוז, תלחץ על כפתור, אם תראה שמופיע על המסך ריבוע אדום תחתום על "לא עבר" ואם מופיע ריבוע ירוק תחתום "עבר"... קורס של שעה, כולל קפה וקרואסון..
איך, כשרוצים להשחיר, הכל באמת שחור.
נראה לך שפה, בארה"ב, כולם מכונאים?
אני לא עברתי טסט עם הדיסקברי שקיבלתי - בחורה נחמדה חיברה כבל לשקע ה-OBDII, המחשב הראה קוד תקלה ומיד נתנו לי מדבקה אדומה - "REJECTED".
נראה לך שיש לה תואר בהנדסה? שעשתה פעם (או ראתה) אוברול?
כשמתרכזים/מעלים בשוליים, מאבדים מערכו של כל טיעון רלוונטי...
לעניות דעתי הצולעת..
וכמה אתה חושב מרוויח שוטר?
או אותו פקיד.. ואפילו בכיר?
כמו שאמרתי (כבר לא זוכר באיזה שירשור), השיטה הישראלית.. פטנט - רוצים את הכי טוב בלי לשלם.
מזכיר לי את הסיפור על איזהממציא פטנטים שפירסם פטנט (לא חשוב מה) וכשכולם התלהבו וביקשו פרטים אמר שהוא רק ממציא.. את הפרטים יעבדו מי שצריך "לעשות"..
ברנד לדעתי שמגיע רכב כמו לדוגמא סופה ובוחן שהיה מכונאי בודק אותו על המכשיר אני כמכונאי יודע את מיגבלות הסופה ויודע שכאשר צריך לבדוק בלם יד אני אבקש מהנהג ללחוץ חזק ולהחזיק את הידית בלחץ עוד קצת למעלה כי אחרת הרכב יכשל בבלם יד כיוון שזה סופה ולא מזדה 3 וכשבודקים זיהום אוויר צריך לבדוק שהרכב באמת חם אחרת יכשל בזהום אוויר
ולכל לנדרובר יש מעט נזילות שמן כי ככה זה לנדרובר ולא צריך בשביל זה להכשיל בטסט אם זה לא משהו דרסטי או מסוכן ובטיחותי ויש עוד עשרות ואלפי דוגמאות כאלו של רכבים שונים שצריך ידע כדי לדעת באמת לבדוק אותם ולקבוע אם הם תקינים או לא ובוחן מכשירים לא ידע לבדוק רכב כזה כי אין לא ידע לא הכל שקע תקע ברכבים ושכרית אויר לא עובדת יש אור דולק בלוח השעונים אנשים שמים מדבקה כדי שהבוחן לא יראה ויכשיל אותם בוחן ללא ידע לא יבין את הטריק פעם היו בליין של הטסט 3 בוחנים שבעברם היו מכונאים וידעו כיצד ומה לבדוק אבל הם עולים יותר מ5000 שח ובעלי המכונים יש לובי חזק והם הצליחו לסדר לעצמם עלויות מופחתות במחיר מקצועיות של אנשים ועוד כמה שטיקים כמו כיווני גלגלים כשהרכב ניכשל בטסט אצלם לוחיות זהוי ועוד כל מני אבזרים
שאם לא תיקנה אצלם לא תעבור טסט וכל זה לא שייך לבטיחות וזה לדעתי קומבינה והכל חוקי ובידיעת מישרד התחבורה
ולמה לדעתך אין בדיקה של חיבור תקע למחשב של הרכב וקבלת נתונים בישראל כמו בהרבה מקומות בעולם ?
יוסי
יוסי אתה מדבר על מקצועיות ... אין מה להזכיר את המילה הזו בשום משפט שקשור למדינת ישראל בשום צורה .
עידו
נכון וזו אחד הסיבות שאנשים מיקצועיים וישרים שעבדו שנים רבות במיקצועות הרכב עזבו את הענף כי אי אפשר להתפרנס יותר בכבוד ממקצועיות
רק מדברים אחרים והמבין יבין
יוסי
יוסי.
עם כל הכבוד (ויש - היתה לי סופה במשך כמה שנים ומאוד אהבתי אותה), אם צריך להחזיק "עוד קצת למעלה"...שלא יעבור טסט!
ולגבי כל היתר (נזילות שמן לא רלוונטיות וחום מנוע וכו') - באמת שלא צריך להיות מכונאי.. אפשר להוסיף את זה לקורס.. עוד חצי שעה והוא יודע לבדוק אם החום הגיע לחצי ואם אין מחוג, שהנורה של "קור" כבוייה.
ולגבי הנורות והתיחמונים - בשביל זה בדיוק יש את שקע ה-OBDII ורשימת קודי תקלה "קריטיים" שמכניסים למחשב הטסט (אותו מחשב שמחשב את הזיהום) והוא, המחשב, מחליט "עבר" או "נכשל"... ולא יעזרו מדבקות או להוציא את הנורה מלוח השעונים וכל זה ביחד, המחשב והכבל והחיבור לרשת (אה. זה יש, רק לא משתמשים, לפי בועז) יעלה פחות משתי משכורות של "מכואני לשעבר"... תוך חודשיים מחזירים את ההשקעה.
בחייאת יוסי.
לא זה מה שרקוב... לא בעלי המכונים ולא הטסטסרים (ואני לא מדבר על החריגים שלוקחים "בקשיש")...
מה שדפוק זה מה שעידו ציין = הכל דפוק!
וכולם מזינים זה את זה...
ברנד בזה שהכל דפוק אתה צודק כל אחד מכיר צד אחד של המערכת שדפוקה אני במיקרה מכיר את הצד הזה שניקרא מישרד התחבורה (רק חלק קטן)
אם היית יכול להיות במסלול רישוי או בבדיקת רכב על ידי בוחני מישרד התחבורה יחד איתי כמה ימים אני מבטיח לך שהיית כותב ספר שלם
על ניפלאות מדינת ישראל ומישרד התחבורה
יום טוב וחג שמח
זה מה שטוב בנו, הישראלים ומה שמקרב ומאחד אותנו - לכולנו יש סיפורים כמה.. אנחנו דפוקים:rolleyes::)