תשמע אסף.
אני לא מכיר את החוק הזה כל כך, אני רק שומע עליו כל הזמן.. פה - חוק הספורט המוטורי.
חיובי.
פעם אסור היה בכלל . עכשיו מותר.. רק מתמקחים על המחיר.
אבל אולי זה רק האופי הפסימי שלי..
Printable View
תשמע אסף.
אני לא מכיר את החוק הזה כל כך, אני רק שומע עליו כל הזמן.. פה - חוק הספורט המוטורי.
חיובי.
פעם אסור היה בכלל . עכשיו מותר.. רק מתמקחים על המחיר.
אבל אולי זה רק האופי הפסימי שלי..
רגע אחד, תיצמדו לעובדות - שום דבר עוד לא מותר.
אסף, נכון שאני רואה כיוון חיובי.
מה שחיובי הוא בעצם ההכרה של מישהו במשרד התחבורה, (גוף שעד היום היו בלקסיקון שלו רק מילים כמו "שינויי מבנה אסורים", "הגבלה", "איסור", "אכיפה") שאשכרה אפשר לכתוב את המילים המפורשות הללו: "קיט הגבהה", "אישור", "היתר" ושאר מילים ומשפטים בעלי קונוטציה חיובית ומקלה, בלי לחשוש שתנשור לו היד או משהו.... זה באמת הישג יפה. צעד קטן לפקידון, צעד ענק להגיון.
אבל, לפחות את אחד מהשמות שהוזכרו בשיחתנו אני כן מכיר. לא לעומק אבל מספיק כדי לא לתלות תקוות גדולות במהלך הזה....
ולכן אני אומר - רגע אחד, זו עדיין רק טיוטה. הצעה ראשונית. עדיין כלום לא סגור ו/או מוחלט כי זה עוד לא אושר ואף אחד עוד לא יודע איזה שינויים יכניסו להצעה הזו ברגע האחרון כל מיני בעלי אינטרסים מצד אחד, והפקידונים מכווצי הישבן מצד שני.
מחיר? מי מדבר כרגע על המחיר?.... קודם כל נראה משהו קונקרטי ועם המחיר נתמודד אחר כך - ומצפה לנו התמודדות, כי זול הוא לא יהיה (למרות ששוב, יקר או זול זה עניין אישי). תכינו למפקדות שלכם הסבר משכנע שיניח את דעתן למה שורה של חמש-שש מילים ברשיון הרכב מצדיקה הוצאה של אלפי שקלים.
ובאמת, בואו לא נשווה לספורט המוטורי.
הספורט מוטורי הוא דוגמא מעולה למה שקורה כשנותנים אמון ברשויות ונותנים להן לסובב אותנו בכחש.
שלא נגיע למצב דומה גם כאן - שהשיפורים יהיו חוקיים תיאורטית, אבל מותנים בדרישות דמיוניות שיהפכו אותם לבלתי נגישים לחלוטין.
דרור, לך תמדוד חוטיני
שושנה כבר נוסעת וכולם עוברים טסטים ואתה כבר מודה שאתה רואה כיוון חיובי...
בדרך כלל עם הגיל מתקשים ואתה בדיוק הפוך. מה נהיה איתך?!
ואנחנו כבר עמוק בתוך ינואר, להזכירכם.
אסף.
גם הדלק פחות מ 5.5
אתה יודע מה?
מוותר לך על החוטיני. מצידי זה בסדר שתרוץ ערום.
ואם הייתם מחכים קצת עם ההשקה אז גם ברנרד היה מצטרף אליך לריצה
"כולם עוברים טסטים".... אפילו עם חנן התווכחו על הגובה של הטנדר הסטנדרטי והתקין לחלוטין שלו, אחרי ששינמך אותו אפילו לפגוש הפלסטיק המקורי...
בסוף עוברים. אחרי מכתבים מהיבואן/יצרן, אחרי שרצים למתקן קפיצים קרוב שינמיך את האוטו, אחרי שוחד ביד רחבה, אחרי שמכתתים גלגלים למכונים נידחים אי שם. בסוף עוברים. זה רק עולה יותר. הרבה יותר. אפילו אני עברתי בשבוע שעבר - אבל את הנשמה הוציאו במשך יומיים כמו שמעולם לא היה...
לדעתי במשרד התחבורה רצו לשים סוף לתופעת המפלצות ובזה הצליחו. אבל הריקושטים שעפו סביב גרמו להם קצת להיבהל, אם אפשר לקרוא לזה כך, מהרעש שהסיפור הזה עשה. אולי הם מחפשים דרכים לרדת קצת מהעץ הגבוה מדי שבאהבלותם טיפסו עליו - והטיוטה הזו היא ההוכחה. אבל אם אפילו אני רואה בטיוטה הזו שמץ של כיוון חיובי, כנראה שגם אני נופל בעיניים פקוחות לרווחה במלכודת הדבש הזו?.... האופוריה המזוייפת הזו שלנו היא אשכרה שיכפול של סיפור הספורט המוטורי מלפני 9-10 שנים. לא יודע אם נכחת באסיפה הנשכחת ההיא שבה אכלנו קבבים ושתינו בירה לרוב שבלבלה את חושינו והצבענו בעד החוק שנראה אז כמו חזון אחרית הימים. אבל בסוף כל מי שהיה שם הצטער על הרגע הזה כי קיבלנו את זה לפנים. היום הספורט חוקי. יופי חי. האם יש ספורט מוטורי?..................
תמורת המשך ירידת מחירי הדלק המבורכת הייתי מוכן להתייצב בחוטיני ואפילו לנפנף מולך במה שמו שלי סטייל הנשיא קצב.... אבל גם אתה יודע שזה לא יקרה כי אמרתי כבר פעם ואני איתן בדעתי - מחירי הדלקים לא יירדו בהרבה אם בכלל מתחת ל-5.5 שקלים כי כבר אין להם לאן לרדת. זה לא ראיית שחורות כמו הגיון פשוט - גם כי מחיר הנפט בעולם כיום כבר על סף גבול כדאיות ההפקה ואם הירידות היו נמשכות - מדינות אופ"ק פשוט יצמצמו תפוקה - וגם כי הסיכוי שהממשלה אצלנו תוותר על נתחים ממשיים ממס הבלו - קלוש עד לא קיים.
וזה לפני שמתייחסים למשברים איזוריים/פוליטיים במזרח התיכון - שים לב למחירי הנפט בימים האחרונים ולמה שקורה בין סעודיה לאיראן. חרחורי המלחמה במפרץ מקפיצים את המחירים. אתה מכיר את בני דודינו שם - אצלם זעם על משהו מוביל מהר מאוד למעשים - ומספיק שאיזה דביל שם ילחץ על כפתור בטעות, והדביל שממולו לא יישאר חייב. תקבל הכפלה של מחיר חבית נפט תוך שבוע.
הפוך גוטה!
הסעודים והאמריקאים מושכים את המחיר למטה בשביל לדפוק את האירנים והרוסים.
כשזה יגמר נקבל את הנקניק ואז התחזיות שלך יתחילו להתממש.
כרגע ההפקה והעתודות ממש גבוהות אבל זה כבר בתחום של ניר ל...
איך לבועז יש את הכישרון לראות הכל בצורה עקומה... בטח בגלל המקום שהוא גר/נאחז בו..
ואולי זה הפוך... בגלל זה הוא גר בו..
האמריקאים מושכים למטה?
האמריקאים תכף פושטים את הרגל ומלא חברות על סף פשיטת רגל (בפועל, הם כבר שם..).
היחידים שמושכים את המחיר למטה הם הסעודים, שרבים עם האירנים... וכמו כל ערבי טוב (נו, טוף... השני הכי טוב), הם מוכנים להתאבד, על מנת לקטוע לאחר את הרגל..
ומי שישלם על זה זה.. רק אתה ואני.
לשמוח על המחירים הנמוכים (וזו שימחה ואני בעד לנצל כל רגע) זה ממש כמו לשמוח על "הרפורמה" שהנהיג כחלון בסלולאר... כולם חוגגים היום, משום שמחר נשלם.. ובגדול.
אבל אז כבר יהיה שר תקשורת חדש, להאשים אותו..
וגם על השימחה בקשר להגבהות יש לי מה להגיד.. אבל אני אצמצם, שלא למסור מידע וכו'..
רק אזכיר משהו שמתעקשים להתעלם ממנו - גם קודם/עכשיו ניתן להגביה ולשנות ולשפר ויש מסלול רשמי של בדיקה ואישור וגם הוא עולה כסף..
אבל יש.
מה שאמור היה להיות זה מסלול אישור "נגיש" לכל... יענו קצר וזול והגיוני - כל מה שההצעה (הראשונית) הזו היא.. לא.
אבל תמשיכו לשמוח ולדמיין את דרור ואותי בחוטיני..צריך לראות את החיובי בכל דבר, כך שמעתי..
תוספת..
הסעודים רבים עם האירנים ומנסים לחסל את החברות האמריקאיות... למי יש יותר אויר..
הסעודים מנסים לחסל את הפראקינג שהאמריקאים מתבססים עליו. ברגע שחבית עולה 40 דולר, תהליך הפראקינג לא משתלם. טקסס עכשיו בצרות בגלל זה.
לא נכנסתי לכל הפרטים, משום שזה לא הנושא פה - הנושא פה, בין היתר, הוא החוטיני ומי ירוץ.. והדרך לראות את החיובי/מנצח בכל סיטואציה, הזויה ככל שתהיה.
אור בקצה המנהרה - הארה או רכבת...
יש כאלה שמתעקשים לציין שלפחות עכשיו המנהרה מוארת... שזה נכון, עובדתית.
רעש הרכבת ומשב הרוח בפנים (בריזה נעימה??) והקרקע הרועדת.. לא רומזים להם על הצפוי.. יש מקור אור וזה מה שחשוב... כרגע.
להמשיך את המשל המופלא שלך ברנרד... אפשר לעמוד מול הרכבת כמו ארנבת מחושמלת ולחכות להדרס, ברלי-סטייל... ואפשר לזוז הצידה, לחכות שהיא תעבור ואפילו לקפוץ עליה, אם היא לא נוסעת מהר מדי.
ותיכף חנן יגיד כמה משלים ואנלוגיות הם מטומטמים :rolleyes:
אני דווקא זוכר שדרור אמר שלחכות, כמו ארנבת מבוהלת, עם עיניים עצומות או פקוחות (או עם הראש בחול או לחכות שהאבק ישקע או לזוז הצידה..same-same) זה לא טוב..
ולזוז הצידה במנהרה ולקפוץ על הרכבת... כן, נכון..
ואת החלק הזה, בנמשל/משל, לא הבנתי - למה אתה קורה "לקפוץ עליה"? אתם חלק מהדיונים במשרד התחבורה? בשקט?
וחנן..
נו, טוף.
הוא עבר טסט.. קשה ועם ויכוחים אבל עבר - מעניין מה היה אם היה מוגבה איזה "2 סולידיים או קצת פחות יודע מה להגיד ואיך להתווכח..
והוא בכלל דוגל ב"מקור".
אני לא רואה בחנן דוגמא או מקור לבעייה ולא לפתרון, בנושא הזה.
טוב.. אולי רק בנוגע לטעם בבחירת הגלגלים, אבל אתה סיכמת את זה יפה..:)
וברור לגמרי, שמי שהטיף לחכות ולא לדבר (ואני לא מתכוון לנמרוד דווקא.. בכללי), יידע "למצוא" את הטוב שבכל החלטה, שאחרת, חו"ח, יצטרך להודות שלחכות שהאבק ישקע היה רעיון לא כ"כ טוב ושאי אפשר לתקן (מה יעשו, יבקשו להרים שוב את האבק ולתת הזדמנות שנייה.. לחכות שישקע?).
ברור שיגידו שמה שייראו, אחרי שהאבק שקע, הוא "יותר טוב ממה שהיה"... אחרת איך יצדיקו את השתיקה/עצימת העיניים/ההמתנה לראות מה קורה?
ושוב.. תזכיר לי מי מעלה פה, שוב ושוב, את הדוגמא של חוק הספורט המוטורי?
לקח לכם קצת הרבה זמן, אחרי שברכתם על המוגמר (כפי שתאר דרור בצורה ציורית), עד שהודתם/הבנתם/גילתם שהאור אפעס, לא היה האור בקצה המנהרה...
אבל הכי חשוב זה להטיף לשבת בשקט ולא להצביע על הכשלים בהצעה החדשה...משום שהיא האור..
ואחרי שיקבלו החלטה, שלא תהיה כ"כ אור, יטיפו לשבת בשקט ולא לגלות את ה"חורים", על מנת ש"מביאי האור" לא יתחילו לאכוף אותם..
ואז ישלמו למאכר שיעביר טסט ובאותה נשימה ילינו על שחיתות המערכת..
מה שנקרא - מגיע לנו.
ברנרד, כלכלת השוק תמיד תנצח כל חוק...
ככל שההגבלות יהיו קשות יותר הדבר היחיד שישתנה הוא תחכום הדרך לפתרון והבלופים שידרשו כדי להגיע אליו.
הסוסים מחוץ לארווה ואי אפשר להתחיל כאילו לא היה קיים פה כלום.
זה מה שאמרתי לאורך כל הדרך.
הבקשה שלי לשתוק היתה מכוונת לאלו שלא יכולים להתאפק ומעלים את כל החורים בנוהל על הכתב...
אתה בטח ראית כאלו מקרים לאורך השרשור הזה...
בועז.
אתה ממשיך להתבלבל ולבלבל בין "כלכלת שוק" ל-"שוק שחור".
אין שום כלכלת שוק במה שאתה מתאר.
יש חוק ויש עבריינים.
זה כמו שתגיד שלא יעזרו כל חוקי ההוצאה לפועל - כלכלת השוק תמשיך למשוך לכיוון גובי חובות דוגמת אלפרון וכו' - ואתה מציג את זה כדבר מתקבל.
מנסים לחסל/לאכוף את בעיית ה"שיפורים" שעוברים באופן לא חוקי ע"י מאכרים. סותמים חורים של "תחום אפור" וקובעים כללים שיצריכו אישור "מתוחכם יותר" ע"י מעבדה וחברות "מורשות".
ומה אתה אומר על זה - לא נורא... פשוט במקום לשלם 400 ש"ח למאכר שמכיר מישהו במכון הטסטים, נשלם 4000 למאכר שמכיר מישהו באספיר/גתוס וכו'..
סביר בהחלט...כן. ברור.
האמת..
יש בזה שאלה משפטית מעניינת.
כשמשלמים לעובד מכון/משרד רישוי, זה יכול להחשב כשוחד לאיש רשות.
מעניין מה סעיף העבירה המתאים, אם משלמים לפקידה באספיר...
ורק שתדע (ולא יעזור לך אם תגיד "לא ידעתי) שזו אותה עבירה, גם אם משלמים את השוחד באמצעות "מאכר".. איך כתבתי למעלה same-same..
ואז פונים לעו"ד (וכאן עולה בראשי הסיסמא/חתימה של רכס) ש"מצליח" להוריד את הסעיף ל"קבלת דבר במרמה" ואז יש תחושה של... הישגיות... לכולם:rolleyes:.
ותראה איך צבעתי לך בשחור את "העתיד שאתה מצייר, עם כלכלת השוק שלך", בלי להזכיר במילה את החורים, שכביכול הרשות לא שמה לב אליהם..:)
אם כבר עושים את הטעות הזו, אז ההסדרה אם כבר צריכה להיות מול גובה ולא מול קיט.
מה שאתה אומר, דורון, הוא נכון - כי מרגע שנקבע שגובה מסויים הוא בטוח, מה זה משנה מה צבע הקפיץ?
ומשזה נאמר, באותה נשימה ברור שזה לא יקרה - כי ליבואנים יש אינטרס ברור שהאישור יהיה עבור מוצר - והם אלו שיהיו מוכנים לשלם על תקינה.
אסף.
הצלחת לכתוב יותר שטויות משורות בפוסט אחד.
לא אטריח את הקוראים אבל אתה מוזמן לחפש מאמרים כלכלים מי מושך את הנפט למטה ולמה.
וכשתסים תחזור לבקש סליחה.
בנוגע לתגובה השניה- כשתגיע לארץ אסביר לך מה גורם עודף רגולוציה וחקיקה ואת הקשר של זה לכלכלת שוק ומדג שחיתות...
אתה מתמחה להיגרר לפלמוסים חסרי תכלית עד שהצד השני נכנע מעייפות
לגופו של עניין - אני בכלל לא מסכים (תכף נמרוד יכניס לי.. לא על הדעה שלי אלא על ה"לא מסכים" האוטומטי, לגישתו).
גם "2 יכול להיות רע...
זה נראה לכם אותו הדבר אם מגביהים עם קפיץ יעודי (יש תקן?) או ספייסר מברזל או מגומי?
ומה עם הספייסר קורס?
ומה עם הבורג שמחזיק את כל הגישעפט הוא בורג פח ולא גרייד 8.8?
ופה אני אפסיק, על מנת שדברי הגאונות שלי לא יגיעו לאזני הטיפשים במשרד התחבורה (או לרודפי הבצע באספיר והמתלם וכו'...לחזק את עמדתם)..
- - - Updated - - -
תשכיל אותי/אותנו... ואני אבקש סליחה..