תגובה: שאלה טכנית לגבי מנוע חשמלי
סבבה...
אני בכל זאת מסכים איתך על הקונספט הבסיסי של הפעולה בכוכב ומשולש, רק חושב שצריך להיות לזה ביטוי בזרם שונה ביניהם (הרי אין מתנות אנרגטיות חינם, לא?)
ואם יש שוני בזרם אז נראה לי לא הגיוני שמחשבים את הזרם לפאזה אותו דבר.
מצד שני המציאות מכתיבה לי כללים אחרים (מדדתי את המנועים בצבת, הנתונים עליהם הם מה שמתקבל בפועל) אז בטח יש הסבר לזה.
1 קבצים מצורפים
אם אני ממחזר לינקים שכבר עלו כאן, אז אני מחוץ למשחק, אבדתי אותך לגמרי.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
מכיר את הלינק, חרשתי על רובם ולכן לא סתם אני אומר שהנושא לא מונגש ברשת למי שלא שוחה בו ממש.
הרבה מתמטיקה, מעט דוגמאות אמיתיות הכוללות תויות מנוע, וחוסר באיזה שרשרת לוגית ברורה שמובילה את הנושא מא' עד ת' (אשמח גם באנגלית).
אאל"ט בלינק שצירפת עכשיו כתוב יחס 1/3, ובלינק הקודם היה כתוב לחלק בכלל בשורש 3 (כששם המאמר נולד מתוך בעיית הבילבול הזאת, שברור שהיא קיימת עם הסברים מעפנים כאלו).
ואז אתה מסתכל על הלוחיות והרב מודד וזה בכלל לא תואם (לכאורה).
- - - Updated - - -
עד שנמצא תשובה ולמחפשים עתיידיים,
בלינק הזה
יש טבלאות לזרם משוער לפי גודל מנוע, לכיוון כללי בנושא.
נתחיל מהנחת בסיס שבמצב משולש המנוע עובד במיטבו.
הבנו שבמשולש כל סליל במנוע רואה מתח אמיתי 400 וולט, חישוב הזרם בכל סליל כדלקמן:
הספק המנוע בKw במונה ,(לחלק לשורש 3 ,כפול קוסינוס פי ,כפול המתח השלוב. במכנה)
קח לדוגמה את מנוע 60 כ"ס שהבאת, תקבל בערך 80 אמפר לסליל, וחישוב הזרם הנצרך מהרשת (לפאזה) הוא 80 אמפר כפול 3 לחלק ל3 שווה 80 אמפר.
בכוכב העסק שונה.
כל סליל רואה מתח נמוך יותר - מתח שלוב לחלק לשורש 3. גם הזרם על כל סליל מתחלק לשורש 3 משמע 80 אמפר שחישבנו קודם, לחלק לשורש שלוש = 47 אמפר.
חישוב הזרם הכולל הנצרך מהרשת הוא 47 כפול 3 לחלק ל-שורש 3 = בערך 80 אמפר.
אין שום סתירה בין הלוחית ובין החישוב וכנ"ל צריך להיות במדידה בפועל, עם סטיות הגיוניות של נצילות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
נתחיל מהנחת בסיס שבמצב משולש המנוע עובד במיטבו.
הבנו שבמשולש כל סליל במנוע רואה מתח אמיתי 400 וולט, חישוב הזרם בכל סליל כדלקמן:
הספק המנוע ב-w במונה ,(לחלק לשורש 3 ,כפול קוסינוס פי ,כפול המתח השלוב. במכנה)
קח לדוגמה את מנוע 60 כ"ס שהבאת, תקבל בערך 80 אמפר לסליל, וחישוב הזרם הנצרך מהרשת (לפאזה) הוא 80 אמפר כפול 3 לחלק ל3 שווה 80 אמפר.
בכוכב העסק שונה.
כל סליל רואה מתח נמוך יותר - מתח שלוב לחלק לשורש 3. גם הזרם על כל סליל מתחלק לשורש 3 משמע 80 אמפר שחישבנו קודם, לחלק לשורש שלוש = 47 אמפר.
חישוב הזרם הכולל הנצרך מהרשת הוא 47 כפול 3 לחלק ל-שורש 3 = בערך 80 אמפר.
אין שום סתירה בין הלוחית ובין החישוב וכנ"ל צריך להיות במדידה בפועל, עם סטיות הגיוניות של נצילות.
תיקון - הספק מנוע ב-w ולא בKw.
גם לי לא מסתדר משהו , וכנראה שההסבר שלי לא ממש מדויק.
אנסה יותר מאוחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
גם לי לא מסתדר משהו , וכנראה שההסבר שלי לא ממש מדויק.
אנסה יותר מאוחר.
בכוכב המתח הוא המתח הקווי חלקי שורש שלוש אבל הזרם בסליל שווה לזרם בקו. יכול להיות שזה מה שלא מסתדר לך.
במשולש זה הפוך.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
נראה לי הגיוני שאם המתח על סליל יורד בשורש שלוש גם הזרם ירד באותו יחס. הרי אנו מניעים בהתחלה בכוכב כדי לקבל פיק זרם נמוך,
ואח"כ עוברים למשולש ושם הזרם גבוה יותר.
דבר נוסף, אם מה שאותה גברת כותבת, אכן נכון, למה לא נשארים בחיבור כוכב, אם ההספק בשתי צורות החיבור נשאר זהה?
ולמה מנוע בכוכב נשמע שונה ממה שנשמע במשולש? אולי חלש יותר? אז ההספק אולי לא זהה? יש לי ספקות בעניין המשוואות שנתנה. ומפני שלא עברתי על כל המאמר לוקח את דבריה בע"מ..
צריך לחזור וללמוד שוב התמרות נגדים כוכב משולש ולחשב זרמים ומתחים, אנחנו כנראה עושים סלט מהכל.
טל, תמשיך לעקוב ולתקן את השטויות שלנו .
זוהר.
בס"ד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
נראה לי הגיוני שאם המתח על סליל יורד בשורש שלוש גם הזרם ירד באותו יחס. הרי אנו מניעים בהתחלה בכוכב כדי לקבל פיק זרם נמוך,
ואח"כ עוברים למשולש ושם הזרם גבוה יותר.
דבר נוסף, אם מה שאותה גברת כותבת, אכן נכון, למה לא נשארים בחיבור כוכב, אם ההספק בשתי צורות החיבור נשאר זהה?
ולמה מנוע בכוכב נשמע שונה ממה שנשמע במשולש? אולי חלש יותר? אז ההספק אולי לא זהה? יש לי ספקות בעניין המשוואות שנתנה. ומפני שלא עברתי על כל המאמר לוקח את דבריה בע"מ..
צריך לחזור וללמוד שוב התמרות נגדים כוכב משולש ולחשב זרמים ומתחים, אנחנו כנראה עושים סלט מהכל.
טל, תמשיך לעקוב ולתקן את השטויות שלנו .
זוהר.
שלום!
לעניות דעתי ההספק הוא קבוע, כך שאם המתח עולה הזרם יורד.
לא מומחה למנועים חשמליים, אז קחו את תגובתי בערבון מוגבל.
טל,
לא ירדתי לסוף דעתך. תן לנו דוגמא.
זוהר,
אני שואל את אותן שאלות כמוך.
ואחרי ששאלתי אותן לא הגיוני לי שמחשבים את הזרם זהה כאשר ההספק נשאר זהה (וזאת תשובה גם לך עשהאל).
אפשט את ההסבר,
נגיד יש זרם נומינלי של 8 אמפר כמו במנוע של ה4kw (יושב על מדחס) והיו אומרים תאורטית ש :
בכוכב זה 8X230 .
ובמשולש זה 8X400 .
אז לא היו שאלות.
אבל אז לא יכול להיות שנכתוב על המנוע את אותו ההספק (ובאמת אין להם בפועל את אותו ההספק, כי בכוכב המנוע הזה יהיה עם שליש מומנט לפי התאוריה ולפי הפרקטיקה).
יש לי הרגשה שמדובר פה בעניין דומה לקודם בהיבט של "איך מקובל לכתוב" על המנוע נתון מסויים ובפועל יש פה עוד משהו שצריך לדעת על הדבר הזה
למה אתה חושב שמחשבים את הזרם זהה?
אתה רואה בעצמך על גבי המנוע הפרש משמעותי בזרם בין החיבורים.
אל תשכח בחיבור משולש לחלק את הזרם בשורש שלוש בדוגמה שנתת (שמונה לחלק בשורש שלוש כפול 400)
מתנע כוכב משולש רלוונטי רק למנועים המיועדים לעבוד בחיבור משולש (400V (400/680, כך שאתה מפחית ממתח הסליל הדרוש. ברור שההספק הוא כבר לא ההספק הנקוב!
כמו כן אין דבר כזה "מומנט משופר" מה שיש הוא "מומנט מופחת" כתוצאה מהזנת מתח נמוכה משמעותית מהמתח הנקוב.
המומנט פרופרציונלי למתח הפאזי בריבוע, ז"א שאם הפחתת את המתח בשורש שלוש, יפחת המומנט בשורש שלוש בריבוע שזה פי שלוש.
עכשיו תנסה להסביר לי שוב איפה הבעיה...
טל.
מנוע 400/690 - אם תחבר בכוכב ל690 וולט תקבל אותו הספק כאילו חיברת במשולש ל-400 וולט.(המתח הפאזי = 400 וולט)
אני חושב שלזה היא התכוונה ולא לחיבור לאותו מתח בצורות חיבור שונות.
אותו כנ"ל לגבי מנוע 230/400 וולט. (ב - 1*230 ברשת שלנו עם משנה תדר ל- 3*230 , ובארצות בהן המתח הפאזי 115 וולט).
ים , כשאתה משתמש במונח 3*230 זה מבלבל. הנכון הוא 1*230, ו- 3*400 וולט.
תקנו אותי אם אני טועה.
מנצל את השירשור, מנוע של מאוורר תעשייתי. איך לחבר אותו? איך אפשר לדעת אם זה חיבור כוכב או משולש וליצר דיוק, יש לי ממיר תדר חד פאזי לתלת פאזי שהייתי מעוניין לחבר.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9182e0bc57.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...38d2335f7d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d0c3ec9816.jpg
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
המנוע שלך מיועד למתח 460 וולט ב60 הרץ, או 400 ב50 הרץ, אז הזנה חד פאזית 230 וולט לא מומלצת.
במנוע הזה אין אופציה לכוכב או משולש, היצרן לא חשף את הסלילים אלא רק 3 חוטים.לשם אתה מתחבר וזהו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...332ba9f3fc.jpg
lizard'
בדיוק מה שמוטי אמר רק שים לב שהסל"ד ירד ל- 960 rpm וגם ההספק ירד ל0.75 כ"ס.
האפשרויות לחברו הן בחיבור ישיר למתח תלת פאזי או דרך משנה תדר 3 ל-3.
סבבה אז אזמין משנה תדר 3-3.
שאלה אחרת, אפשר על אותו משנה תדר לחבר שני מנועים זהים? יש לי זוג מאווררים, חשבתי לחבר את הממיר לארון חשמל, לממיר לחבר שני מפסקי תלת פאזי ומהם יצא כבל לכל מאוורר. אפשרי? ממיר של 2.2kw.
לווסת אכפת רק מה הזרם המוצהר,
אם זה מנוע אחד או 2 באותו סכום זרמים
או כל פעם אחד מחובר לא ממש אכפת לו.
אבל,אם בהגדרות הווסת יש נתונים שונים משמעותית מהגדרות המנועים, יש מצב שתהיה לך תקלה בווסת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
מנוע 400/690 - אם תחבר בכוכב ל690 וולט תקבל אותו הספק כאילו חיברת במשולש ל-400 וולט.(המתח הפאזי = 400 וולט)
תקנו אותי אם אני טועה.
אתה מתבלבל...זה שרשום על המנוע 680/690V לא משנה את מה שיש לך ביד. מה שיש לך ביד בישראל הוא 400V בלבד וזה לא משתנה לפי נתוני המנוע.
אם אתה מחבר בכוכב המתח הפאזי יהיה
400V/√3
ז"א 230V, ולא 680V/√3 כי אין לך 680V.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
סבבה אז אזמין משנה תדר 3-3.
שאלה אחרת, אפשר על אותו משנה תדר לחבר שני מנועים זהים? יש לי זוג מאווררים, חשבתי לחבר את הממיר לארון חשמל, לממיר לחבר שני מפסקי תלת פאזי ומהם יצא כבל לכל מאוורר. אפשרי? ממיר של 2.2kw.
בזאת התקלת אותי.:mad:
מעולם לא ניסיתי ולא יכול להגיד בבטחון .
אם תחליט לנסות חבר את שני המנועים במקביל לכבל אחד ישירות לממיר. כל ההגנות הדרושות נמצאות כבר בממיר.
אתה יכול לשים הגנה לממיר בכניסת המתח אליו.
למה לא הגנה לכל מנוע?
אם אחת נופלת מסיבה כלשהי, הממיר יראה פתאום התנגדות שונה, ויכול ל"השתגע" במקרה הטוב, עד להשרף במקרה הרע.