ישבת מאחור?
Printable View
ברנרד,
אני צופה לא מעט בexpeditionportal, מה שיש שם לא דומה לתיאור שלך.
הרכב מוגבה מעט מאד, 2-3 אינצ במקסימום, והדיגום הוא בארגז בלי לשנות את הפחחות או שילדה.
לגמרי לא דומה למה שאתה מתאר.
גם באוסטרליה זה מנעד של עומק הכיס, שהמשותף הוא הפלטפורמה, ״״הטנדר״.
לא הבנתי מה אתה אומר.
שאתה לא בכיוון.
וזה בסדר.
לפי מה שאתה אומר, אף פעם לא היית בעל טנדר, ולא נסעת באחד ש"דוגם" לטיולים.
אם פעם היה כמעט הכרח להחליף מתלים כדי לקבל רכב נעים גם בלי חצי טון בארגז, אז אומרים לך דרור/אסף/נמרוד/יואב שהיום, למתלה הטנדר אין במה להתבייש גם במקור.
הגבהה?
לא בשביל לעלות את הזיק, אלא בשביל לתת קצת יותר, לא הרבה.
מהלך הכניסה גדל קצת על חשבון הפתיחה, ויכולת השיכוך משתפרת עם בולמים וקפיצים איכותיים.
אני לא בכיוון?
אתה לא בכיוון.
אתה מחפש באקספדישן הזה, כל מיני מפלצות עבירות ואני אומר שלא צריך כל מיני מפלצות עבירות, למסעות האלה.
"3 זה מספיק בהחלט.
העניין הוא שהם מחזיקים את זה כרכב שעשועים ולא יומיומי.
ולנסוע בטנדר זה לא ממש כמו לנסוע ברכב אחר (ולא משנה כמה אתה יכול "לגרום לו להיות דומה"), לכן הם בכלל לא מכניסים לשיקול את הנוחות והספסל האחורי (ספסל - לא מושב) ולא מעניין אותם המהלך וכו'.
"רכב קשוח" לטוילים ב- wilderness.
ונכון. לא נסעתי בטיול וגם אמרתי למה והוא בכלל לא כמו רכב רגיל, לא ל"ק ולא דיסקברי ולא פאג'רו.
זה שאפשר "לחיות איתו" - אין בכלל ויכוח.
גם אפשר לחיות עם סופה פתוחה, בלי מזגן ויש גם כאלה שאוהבים את זה - אתה תטען שהיא ממש כמו פראדו?
והפקקים עם טנדר אוטומטי - זה עדיין טנדר, רועש יותר, נוח פחות, חלש יותר ו"זול" בגימור... אז למה?
איפה הבנת מפלצות עבירות?
כתבתי הגבהה מתונה, 2-3 אינצ' וזהו.
ב-EXPEDITIONPORTAL אין בכלל מפלצות עבירות, כי כל הקונספט הוא טיול, והרכב הוא אמצעי.
ואתה עדיין לא בכיוון..
וזה עדיין בסדר.
כי לכל אחד יש מה שהמתאים לו ברכבי שטח.
אני מעדיף את הטנדר.
והוא רחוק מאד (לטובה) מלהיות סופה, גם לא סגורה.
הייתה סיטואציה שבה חשבתי שאני צריך להחליף אותו, ולא הצלחתי לחשוב איפה אני מתחיל בכלל על סידור ודיגום כל מה שיש לי ברכב.
נתחיל מיזה שהיו לי כמה טנדרים בחיים, אמנם מעשור קודם, אבל היו, שימשו גם לטיולים, עברו הגבהה, עברו שיפצורים, שיחקתי קצת במתלים ומה לא.
באמת שאני לא יודע על מה אתה מדבר, ולמה דרור/אסף/נמרוד מתכוונים, אפילו שמדובר בדגמים חדשים, אני נוסע מידי פעם על הויגו 2010 גיר ידני שעם ארגז סגור, טמבון+כננת, עבר הגבהה קטנה רק מקדימה, לטעמי-לא נעים בעליל לנהיגה, בטוח לא ליום יום בשבילי, וכנראה גם לבעליו(בן דוד שלי) כי הרכב עומד כל השבוע בחניה ומשמש אותו לטיול פעם בשבוע שבועיים.
נו, דורון.
אתה בעצמך, לא בכיוון (או אני, תלוי מאיפה מסתכלים...:rolleyes:).
אני לא אמרתי שבאקספדישן יש מפלצות - זה בדיוק מה שאני אומר. אין מפלצות, משום שאופי המסעות שם, לא כולל עבירויות... סתם שטח משובש ולא נעים.
אתה גם ממשיך להתעקש על להצהיר שלכל אחד מתאים משהו אחר כרב לשטח - וזה נכון, ועל זה גם כן אין ויכוח.
רק שלא על זה אנחנו מדברים, נדב ואני ואולי גםאחרים.
אני, לפחות, מדבר על רכב לא רק לשטח (אם לא שמת לב..רמזורים, פקקים לת"א, משפחה, ספסל אחורי וכו'). אתה מתעקש להשוות את "הבחירה בטנדרים" אצל כאלה שמייעדים אותו למסעות ובונים אותו למסעות (כמוך?) ו.. ליומיום יש להם משהו אחר.
הם, הארופאים והאוסטרלים, גם מתייחסים לכל טיול שכזה, כאל הרפתקאה... הם לא עשו צבא. מבחינתם, לישון באוהל על שק שינה, זה "סוג של.." והם לא מצפים לנוחות יתרה (חוץ המקררים והכסאות המדוגמים ופינות הבישול היוקרתיות וכו'...)... גם לא מהאוטו - הרפתקאה.
הם יכולים לנסוע עם ריינג' חדש ביומיום ולטיול יהיה להם היילקס.
פה זה לא ככה (אצל רובינו - רק שלא יאשימו אותי שוב כמי, שנמצא "במעמד אחר") - בעל משפחה, שצריך להניע את עצמו (זוגתו) לעבודה ובסופ"שים טיול פה ושם... לא צריך לסחוב כל יום את כל המיתקונים לשטח, שהעמסת על הארגז.
הוא גם יהיה "יותר ער" לקיטורים של הגמדים, שהספסל האחורי מעניש אותם כל הזמן (כמובן, כשיגדלו להבין ש"עבדו עליהם").
הוא גם יבין (במהלך נסיעות המנהלה במשך השבוע) שדי מעצבן לתכנן עקיפה שבוע מראש ולהכנס לדיכאון עמוק, כשהוא צריך "לעלות לירושלים" לישיבת הנהלה/צוות וצריך לזכור להשאר בנתיב הימני, כשטוסטוסים 50 סמ"ק עוקפים אותו...
ועל שיחת ועידה בטלפון, שהרי בזמן, בטוח לא תגיע, כשהמהירות המירבית נושקת ל-100... אחרי 30 שניות תאוצה, קשה יהיה "לבנות", בגלל הרעש.
לרובינו (כנראה המפונקים, שלא מבינים כמה טנדר דומה ל-SUV, מלבד כמה דברים קטנים ולא משמעותיים... באמת), הפשרות גדולות מידי.
ושוב, אני "מעלה את נמרוד", עם הגישה של צריך לחשוב/לנהוג אחרת עם טנדר וה"נעילה זה לא מותרות"...
- - - Updated - - -
ואת הסופה העלתי רק בתור דוגמא - עם מה אתה מוכן להשלים ועל מה אתה מוכן לותר, על מנת לנסוע ברכב שאתה אוהב ומתאים לך... שבכל קריטריון שהוא, הוא נחות מכל SUV... בטח במצבו המקורי..
אני מתייחס לטנדר כטנדר.
וברנרד,
התפיסות שלך לגבי טנדרים מודרניים שגויות מאד.
וגם לגבי אופי השימוש.
הנושא מאוד סובייקטיבי.
אני החלפתי רכבים במהלך טיול ועברתי לרנגלר משופר של חבר.
אין מילים לתאר כמה שלא בא לי רכב כזה, מרגיש כזה שיכור ולא מהודק, רק רציתי לחזור לויגו שלי.
רכב כל כך נוח להתנהלות יומיומית.
מה לעשות שעם מיסוי הרכב בארץ קצת יותר קשה להחזיק רכב רק לטיולים וצריך לעשות פשרות.
הברלינגו ודומיו כל כך פופולריים בארץ בדיוק בגלל סיבה זו.
חבר אחר שעוסק בשיפוצים רכש לפני חודש ויגו ממכרז שנת 08, התקין מיגון תחתון, סט EFS שהחליף את כל הקפיצים/בולמים/עלים אבל בעיקר
איפשר הכנסת צמיגי "31 בצורה שלא תיגרום למגע/חיכוך כלשהוא.
בקיצור, בהשקעה של 100 אלף יש לך רכב עבודה וטיולים מושלם בעיני.
מושב אחורי ? מי יושב שם בדרך כלל ? ילדים ? אני מושיב שם שלושה כאלה ולא שמעתי שהם ביקשו לעבור לריינג' (גם לא היה עוזר להם).
דניאל
מתעלק על השירשור. יחליטו המנהלים אם להעביר לשירשור חדש.
במסגרת המשא ומתן עם סוכנות טויוטה לגבי ההילקס החדש, שאלתי מה ניתן לעשות על מנת לרכך את הטנדר. הם מציעים להחליף את הבולמים לבולמי פוקס.
הם גם טוענים שלא אמורה להיות בעיית רישוי. אשמח לעצתכם בשאלות הבאות:
1. לא ממש מכיר את כל סוגי הבולמים. האם יש סוגים שונים של בולמי פוקס להיילקס. אם כן מה מומלץ?
2. בתור מוסך מורשה וגם מי שמסר לי את הרכב, האם יש גב לאמירה שלהם שאין בעייה עם הרישוי? טוענים שלא צריך לשנות את המדבקה של משקל העמסה מקסימלי.
חברים, מרוב חפירות שכחתם דבר אחד חשוב, וזה את פותח השרשור. הוא כבר קנה את הרכב, שיפר קלות, והוא מבואס ...
מבלי להכיר את הרכב בכלל, אני רוצה להתמקד בלנסות ולעזור, ומדובר בשתי בעיות נפרדות שלכל אחת מהן פתרונות ... נפרדים.
(ואני מתנצל מראש אם משהו מהדברים בכלל לא רלוונטי לוויגו...)
1. גלגלים מפרפרים (לא בהצלבה):
הפתרון הקלאסי הוא להוריד אוויר, אולי גם (הרבה) מעבר ל- 21PSI. כמה ? תלוי ברכב, בצמיגים ובמשקל המועמס, (וכאמור אני לא מכיר את הויגו). כלל אצבע פרטי שלי: אני מפחית כך שהרכב שוקע 1-2 ס"מ לנסיעה שוטפת בשטח, ובקטעים טכניים קשים מוריד עוד הרבה יותר. מצטער שאני לא יודע להגיד מספר, פשוט לא מכיר את הרכב.
פתרון אחר (ואפשר גם וגם כמובן) הוא לעבור לצמיגים שנותנים אחיזה טובה יותר בסלעים. ההבדל בעיני הוא משמעותי. צמיגים כמו מקסיס ביגהורן או 8060 (שקצת יותר ידידותי בכביש) ייתנו לך אחיזה טובה יותר, ותוכל להוריד איתם ללחץ אוויר נמוך יותר לעומת צמיגי A/T. המחיר (מעבר למחיר הקנייה כמובן) הוא אחיזה פחות טובה בכביש (משמעותי בכביש רטוב) ורעש צמיגים מוגבר בכביש. הצמיגים שציינתי הם כמובן רק דוגמא והדברים נכונים לכל היצרנים ...
2. הצלבה מהירה מדי:
הפתרון הוא טיפול במתלים. צריך לראות את הרכב כשהוא מצליב ולהבין מהו הגורם, ויכולים להיות כמה:
א. סוף מהלך המתלים: אם אתה רואה שהרכב נמצא בסוף מהלך המתלים (קשה לי להאמין לפי התיאור המקורי), אין ברירה אלא לחפש קיט שמשפר את המהלך. איך יודעים ? כשהרכב בהצלבה תופסים כמה חבר'ה ומנדנדים ...
ב. מייצב/ים קשה/ים מדי: למתלה יש עוד מהלך להפתח/להסגר, אבל המייצב מונע ממנו. הפתרונות הם: מייצב עם ניתוק מהיר (אם קיים לרכב), להחליף מוט מייצב לגמיש יותר, להוריד את המייצב לגמרי (פוגע ביציבות בכביש, יכשיל בטסט אם ישימו לב)
ג. קפיצים קשים מדי למשקל המועמס: זה נראה בשטח דומה ל-ב', אבל אם אין מוט מייצב לסרן המדובר אז כנראה שהקפיצים קשים מדי, ויש לזה פתרונות ספציפיים (למשל להוריד עלה או לטפל בקפיצים - יש מספר בתי עסק מתמחים בארץ.)
* אם ביומיום אתה נוסע מועמס מאחור וריכוך הקפיצים הוא לא אופציה, אז תתארגן לנסוע גם בטיולים עם משקל דומה.
וכמובן כל זאת בתקווה שפותח השרשור עדיין קורא כאן ...
פות"ש, אני משער, כבר התרגל לזה שזה טנדר ולא סופה ופשוט נוסע... :rolleyes:
פוקס זה טוב מאד - ויקר מאד. יש הרבה אופציות אחרות. אני ממליץ לך לקנות את הרכב as-is, ולאחר שתתנסה ותכיר אותו תבצע את השיפורים שנכונים עבורך, בקצב שלך, ובכל מקרה בעלות נמוכה משמעותית מאשר אצל היבואן. אל תתקין אצלם כלום.
לעניין השני - החלפה של בולם בלבד, ללא החלפת הקפיץ, לא משנה דבר מבחינת משקל העמסה. גם מבחינת רישוי.
הציעו לך אפשרות של לצאת מהסוכנות עם היילקס חדש מותקן כבר עם מתלים משופרים?