נו אז זה רק מגדיל את האתגר.
Printable View
נו אז זה רק מגדיל את האתגר.
מותר לי לשחק לרגע את פרקליטו של השטן?
המתקן האחורי המגלומני הזה, עם מיכלי המים שלו, ויסלח לי המאסטר לוריה, הוא לא ישר ולא סימטרי ולעניות דעתי הלא מבינה בעליל, גם מכוער-טילים.
לא כל מה שמתאים על סיקס ישראלי או סופה שנבנו לטיולי הארד-קור, ייראה טוב על סבן - שמה לעשות - נולד כוסית ויישאר כוסית כי הוא ג'יפ קלאסי חתיך ויפה שכל בורג בו צריך להיות מגומר יפה ויש לו מקום מוגדר והעיקר - לג'יפ כזה יש ערך. כולל ערך אספני.
להפוך אותו ל"דיגום סיור" עם מיתקונים וקידוחים וריתוכים בבודי זה לעשות לו עוול עצום. זה ג'יפ קלאסי - גם אם ייבנה לעבירות קשה עם סרנים גדולים וגלגלים גדולים ורוקר-פאנלים וכו', צריך לשמר ככל האפשר את המראה הקלאסי שלו. לא לחתוך לו בבודי, לא לקדוח ולהשחית ולרתך ולא לשנות מאפיינים קלאסיים. הפרופורציות שלו מושלמות - אז לתלות לו את החטוטרת הזו מאחור?....
ואחרי ההרצאה על עיצוב וייעוד של ג'יפים קלאסיים, ניגע בפרקטיקה נמרוד - הקונסטרוקציה הכבדה הזו תהרוס את הבודי. הוא אמנם במצב יפה יחסית, אבל הוא "רק" בן 37. הפח זקן ועייף והדבר הזה יקרע אותו לגזרים.
לא יודע אם הנושא פתוח להצבעה, אבל אני עם ברלי ;)
איך אתה יודע על מה אתה מצביע, בלי אילוסטרציות מדויקות של האפשרויות, בצבע?
(רמז דק לדרור...)
יוסי ביקר אתמול בערב, והשלים פרטים על ההיסטוריה של הג'יפ.
מדובר על סבן ברמת גימור רגילה (המזגן הוא אכן מקורי של הרכב) שהיה רכב דיפלומטי בשגרירות האמריקאית וקיבל מספר צהוב בשנת 1990. אצל יוסי הוא היה בשנים 1993-1999 בצורה מקורית פחות או יותר, עם גיר 3 הילוכים וסרן אחורי AMC 20 מקוריים. לאחר מכן הוא היה בידי בחור מראשון לציון עד שנת 2007. בקדנציה הזאת עבר התהפכות שהסימנים שלה היום קלים אבל היא מה שחיסל את הHardtop המקורי. רוב השיפורים מקורם ביד הזאת - מנוע, גיר 4 הילוכים, וסרנים רחבים של סיקס ישראלי, נעילת ARB, בודי ליפט, מיגונים וברזלים שונים. היד האחרונה החזיקה את הג'יפ משנת 2007 עד היום, בתנאים טובים - חניה מקורה ומעט נסיעות, וממנה הג'יפ הגיע לידי.
אני בינתיים פירקתי את מכסה המנוע (מצב טוב) רדיאטורים ומסיכה קדמית (מצב לא משהו - אפשר לתקן כמובן אבל אם למישהו יש מסכה קדמית במצב טוב ומעלה ששוכבת, צרו קשר) ומתחיל לעבוד על ניתוק תושבות בודי ועל שולחן/עגלה פשוט לנייד את הבודי.
נמרוד,
עם כל הכבוד לאילוסטרציות של דרור (ויש הרבה מאוד כבוד), חיפוש קצר בגוגל יחזיר המון תמונות, הרבה יותר ממה שדרור יספיק לתכנן ולצייר בשנה הקרובה :)
זה היתרון ברכב קלאסי כמו ה CJ7, מישהו כבר עשה, צילם ופרסם לפניך...
אין בגוגל אף תמונה של משהו דומה למתקן שלי.
כל מי שבונה ג'יפ צריך לחדש במשהו.
תליית מינשאים כבדים מהחלק האחורי של הבודי היא שגיאה גסה שגומרת את הג'יפ. לא מוכרחים להרוס בודי של סבן נדיר בשביל להבין את זה.
בג'יפים מינשא הגלגל הרזרבי המקורי תלוי על הדלת האחורית או על החלק האחורי של המרכב.
במקרה האחרון - המינשא המקורי עצמו הוא זבל. לא מחזיק מעמד ונשבר חדשות לבקרים. אחרי שמחזקים אותו, הפח בבודי יתחיל להיקרע - כי העומסים והויברציות מוכרחים להתנקז לאנשהוא.
כשהגלגל תלוי על הדלק האחורית, מי שסובל מזה מיידית אלה צירי הדלת ומנגנון הנעילה/טריקה. ראינו את זה בסופות סגורות ישנות שבהן הצירים פשוט קרסו תחת משקל הדלת+גלגל ודלתות התעופפו מהג'יפים בנסיעה, אבל גם בג'יפים פתוחים עם דלת קלה. אני כבר החלפתי מנגנון אחד ותיקנתי את השני (ריתוך. כי המנגנון נשבר) ועכשיו אלה הצירים שדופקים... הכל פשוט מתפרק תחת משקל הגלגל והגלגל שלי הוא אמנם טויו כבד, אבל רק 31. על הנקודות האומללות האלה אתה רוצה להוסיף גלגל 33 כבד עוד יותר + מיתקון מסיבי וכבד מנירוסטה שיהיה תלוי שם קבוע? זה כבד רצח גם לפני שממלאים שם עשרות ליטרים מים.
גם אחרי חיזוקים מסיביים בבודי משהו ייקרע שם בסוף כי זה רק פח.
אם אתה לא בעניין של סגירת הדופן האחורית שלך (הכי חזק) ורוצה שתמשיך להיות שם דלת נפתחת וגישה לתא המטען (?....) של הג'יפ, לטעמי אין מנוס ממינשא לגלגל שיושב על הפגוש/שילדה.
אין אפשרות לחזק בבודי את מקום חיבור המנשא ?
אני אוהב את איך שהמנשא הזה נראה על הג'יפ אך באמת לא נראה לי שהבודי במצב שהוא יעמוד בעומס של המשקל הזה ..
אתה יכול לחזק אבל אז חלק אחר יקרע ובסוף יהיה לך ביד נגמ"ש
נמרוד, תראה להם מה זה. תבנה את כול הבודי מפח 3 ממ....
אצלי הפתרון כבר די סגור בראש. יקח זמן עד שהוא יעבור לביצוע, אבל אני לא חושש כי לא יהיה על הפח הדק של הבודי שום עומס, וגם לא על השלדה.
אחלה. חום ואהבה זה הכי חזק
חכה בסבלנות מיכה אולי תלמד משהו :rolleyes:
רגע ... הרצועות ( ראצ'טים ) מחזיקות את המנשא טוב ? :rolleyes:
התמונה הבאה ממחישה את המשמעות העיקרית מבחינתי של הבחירה בסבן ולא בסיקס/סופה. יש לי מספיק אורך עבודה כדי לגלגל את השלדה בלי תמרונים בכלל. פנימה החוצה, ומשאיר 15 ס"מ כדי לסגור את הגראז'. מי שעבד ועובד בתנאים קשים יעריך את הלוקסוס.
קובץ מצורף 107227
תנאים קשים ? זה מה שנקרא צרות של עשירים :) נראה טוב מאד בהצלחה
בתוך מיכל הדלק יש מחיצות ?
במיכל הדלק לא זיהיתי מחיצות.