ברנרד - אני חייב להגיד שאני נהנה לקרוא את מה שאתה כותב - בנושאים שאתה מבין בהם - זה ניכר באיכות הטיעונים [emoji6]
חג שמח!
Printable View
ברנרד - אני חייב להגיד שאני נהנה לקרוא את מה שאתה כותב - בנושאים שאתה מבין בהם - זה ניכר באיכות הטיעונים [emoji6]
חג שמח!
תודה. אני שמח [emoji5].
לכן אני מקפיד לכתוב רק על דברים שאני מבין בהם [emoji6].
לפעמים אני מבין רק אחרי שאני כותב, אבל בוא לא נהיה קטנוניים.
חג שמייח.
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
רק בעיניך מי שיוצא לפנסיה בגיל 45 בזמן שכל השאר יוצאים בגיל 67 זה נראה בסדר.
לא מאשים אותם כי אם את מי שיצר את העיוות הזה ובאמת לא ציפיתי שתגיד שאני צודק....
טבעי שתגן על המצב כשאתה הנהנה.
אגב, העיוות הוא עוד יותר גדול אל מול העצמאיים שמשלמים יותר מכולם ויוצאים בלי כלום.
בסוף לא יעזור מה שנגיד וגם אתה יודע שהחגיגה תסתיים. אין דרך אחרת
תמשיך להתעלם משאר העולם. אל תיתן לעובדות להפריע לך... גם כשאתה משווה את העומס והשחיקה והסיכון והחשיבות לחברה, של חיילים ושוטרים וקהיליית המודיעין, לאלו של חנווני עצמאי.. או איש מכירות "רעב"..
כולם שווים.
סע לקובה - שמעתי שמקבלים שם מהגרים. הייתי מציע לך את הגטש המזרחי, שעדיין פועל ב" שוויון" מעמדות ומקצועות ו"תמורה", אבל אני מתאר לעצמי סיפורים על השיוויון שם, גם ביציאה לפנסיה וגם במשכורות, כבר שמעת..
אני, ייצור משונה כזה. חושב שמי שמסתכן יותר, בשירות החברה/מדינה, זכאי ליותר..
אני מין טיפוס משונה כזה.. אתה בטח שמעת על כאלה... פטריוט.
אולי אפתיע אותך אבל חלק נכבד מהטיעונים האחרונים שלך מקובלים עלי אבל אין בהם לשנות את התמונה הגדולה
דרך עיניים צרות קשה לראות את התמונה הגדולה.
מי שלא מוכן היה לשאת בעול בעצמו, אין לו זכות להלין על מי שכן.
יש בצבא הרבה אוכלי חינם שצריך לצמצם, וקיטונות של בזבוז שאפשר למנוע, אבל לאלו שעושים עבודה חשובה ומבצעים אותה נאמנה - מגיעה גם חצי המלכות.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
ברשותך, אכניס את המשפט הזה לאוצר המושגים שלי:).
ובועז...
המשפט הזה שלך... נו... מה יהיה איתך.
על התמונה הגדולה אין שום ויכוח. גם לא שהתמונה היא לא טובה.
מה זה קשור בדיוק?
זה שיש חובות ושהמצב קשה, צריך להתחיל להאשים את.. מי שלא אשם?
זה שחס כסף, זה אומר שצריך לקחת ממי שמגיע לו?
זה שבחרת (לאו דווקא אתה,.. צורת ביטוי) את המנהיגים האלה, שעשו מה שעשו ו.. נבחרו שוב ושוב (לכל אורך השנים... ימין ושמאל), זה הפריע לך לבחור בהם שוב?
מה בדיוק אתה רוצה?
יש לך הזדמנות, פעם בארבע שנים (או שנתיים..) לבחור את אלה שיעשו מה שהם רוצים עם הכסף שלך ו... אתה בוחר.
מה אתה מתלונן?
וזה שפתאום אנשים חיים קצת יותר... אולי במקום לקצץ בפנסיה, תיזום איזה "פרישה" מרצון - תקבע מקסימום שנים לפנסייה. מי שעובר אותן יישלח לשלג או למדבר או לחברים מעבר לגבול הסורי - זה גם ישחרר לך קצת מהמחנק של 800 מיליארד הדולר.
אפשר גם לצמצם בבניית הדרכים מעבר לקו הירוק (שאין ויכוח שהוא שלנו (זו שלנו, זו גם כן) אבל... קיצוצים) ולקצץ בתשתיות לישובים (החשובים למודיעין הלאומי - למי שזוכר את הטיעון של בועז, למה באמת צריכים את כל הישובים האלה..) ולסגור את היחידות הלא יצרניות שיושבות בצומת גלילות (כולה יושבים ושומעים רדיו כל היום.. שום דבר ממשי לא יוצא מהם) ועל תלושי אוכל עוד לא דיברנו...
מה אתה מקשקש על "מחנק"... אפשר לחשוב שזו שיכבת השומן (ונגיד שאני מסכים איתך) האחרונה שנשארה..
ואני לא אעזוב אותך עם האיכר והסוס... שרגע לפני שהתרגל בלי אוכל..מת.
דווקא עבד אותו הדבר עם אוכל ובלי אוכל... סתם עצלן.
אף פעם לא תקבל מה שרצית.
תרשום לפניך:
מי שיקח לכם את הפנסיות יהיו החברים שלך מהמערך....
ככה זה תמיד בחיים.
גם מי שתמיד מחזיר שטחים זה הליכוד.
אתה משעשע כשאתה כועס אבל בחיי שאני לא יכול לעזור לך עם הפנסיות. תהנה כל זמן שזה קיים ... זה כנראה יגמר לפני האוטוסטרדות והישובים לתפארת שבונים בשטחים
זן כבר פוליטיקה... עם זה אניצלא מתווכח... יש דברים שאי אפשר לקלוט...
מערך, ליכוד... לא מעניין...
תשובה פוליטית זו תשובה של מי שנגמרו לו הטיענים... מופרכים ככל שיהיו... [emoji6]
לא רק בעיניו. גם בעיני רבים אחרים. אפילו אני חושב ככה, כי זה ממש בסדר. ואני דווקא לא מקבל פנסיה תקציבית, אני השתחררתי בגיל 30 אפילו בלי קרן פנסיה, בלי שקל, וכולם אומרים לי שהייתי טמבל והייתי צריך להמשיך רק עוד 12 שנה והייתי פנסיונר....
תכף תספר לי על הנגד שכמו שמישהו אמר לי "מקבל פרישה בגיל 45 בשביל לשבת על מלגזה".
אבל לא סיפרו לך שאילולא הפרישה בגיל 45 זה שיושב על מלגזה היה הרבה יותר יקר בזמן השירות שלו- כי אז כל חוקי העבודה היו חלים עליו. היה צריך לשלם לו שעות נוספות, ו 150% או 200% על ימי שישי ושבת. יקר. ומותר מקסימום 12 שעות עבודה רצופות, ואז יש מבצע אבל הוא עבר את ה 12 שעות אז תביאו עוד מלגזן להעמיס תחמושת על המשאיות, ומותר מקסימום 60 שעות נוספות בחודש, אז בעצם צריך על התקן הבודד הזה שלושה מלגזנים כי בשעת חירום...
או לחילופין לא היו מוצאים מי שיעשה את זה, כי מי היה מוכן לעבוד במשכורת מינימום כל השנים עם פרישה בגיל 67? אז מה, עובדי קבלן? כאלו שאתה סומך עליהם שישבו על המלגזה הנכונה ויעמיסו את התחמושת למשאית בזמן כדי שהפגזים יגיעו לטנקים ולכתובת הסופית שלהם בבית חאנון כשיהיה צריך?
אז אולי בעצם לשלם לזה ש"יושב על מלגזה" משכורת מינימום 20 שנה עם הבטחה לצ'ופר אחד יחיד בדמות פרישה בגיל 45 נראה כמו האופציה היותר סבירה? אנחנו מדברים על אנשים שמשתחררים בגיל 45 ממשכורת של 10 אלפים ש"ח, פנסיה במקרה הטוב של 5000 עד 6000. אלו האנשים ששודדים לך את הקופה, בעז. שייהנו. באמת שייהנו.
ואותו דבר בדיוק - שוטרים. תחשוב כמה אתה כאזרח דורש מהם, שעות עבודה ללא תמורה, כוננות, סיכון חיים - וכמה מעט אתה משלם להם. ובסוף מחכה להם צ'ופר אחד בודד ונחשק, שבינינו לא שווה להם כל כך הרבה, פרישה בגיל 45. אז באמת, שייהנו.
אסף.
שוטרים משתחררים בגיל 57 ולא 45,
וגם אלו שמהדור של הפנסיה התקציבית לא משתחררים לפני גיל חמישים (בלי להכנס למלכודת הדבש שהיא מהווה).
לא שזה משנה משהו בדיון העקר הזה אבל כשאתם חוטפים כל שרשור ומספימים אותו לפחות תדייקו.
גם בצבא אין מזמן פנסיה תקציבית, כדי להשאר בקבע מובהק (מעבר לקבע ראשוני של עד סרן), צריך לעמוד בקריטריונים של קבוצות איכות לא פשוטה, ולא משתחררים בגיל 45.
אבל אל תיתנו לעובדות להפריע עם הטיעונים.
זהו,
אפשר להמשיך.
אני דווקא חשבתי שהשרשור מתפתח ולא נחטף ובטח לא מוספם..
במיוחד משום שאני חושב שהנושא הראשוני/המקורי טומן בחובו... אפשרויות הסתבכות לא מבוטלות.. אולי עדיפה הסטייה.
מה גם, שכמו שבועז ציין, הכותרת נשארת רלוונטית[emoji6].
אבל אם זו ההרגשה, חטיפה והספמה, אני אכבד זאת..
שיהיה חג שמח[emoji4]
Sent from my GT-N5110 using Tapatalk
בגלל שאני פתחתי את השרשור אני ארשה לעצמי לציין כמה נקודות בהקשר הפנסייה התקציבית ז"ל:
+אין היום מגויס לשירות ציבורי אשר מקבל הבטחה שבגיל 42/45 הוא יוצא עם 70% מהמשכורת האחרונה שלו,נקודה.
+כמו כל עובד במגזר הפרטי הוא נכנס למסלול אקוך ומתיש של פנסייה צוברת,ומי שלא מבין את משמעות המעורבות שלו בחיסכון ובמסלולי ההשקעה של כספו יכול למצוא עצמו בגיל 67 בלי שקל באמתחתו.
+אני רק 17 שנים במערכת, ויכול להעיד על ירידת הדורות ומבחינתי אחד הזרזים המובהקים לתפועה זו היא הפסקת נפנסייה התקציבית.
+ קשה למצוא היום אנשים שחוזרים לבית פעמיים בשבועיים, שאת ליל הסדר מעבירים בין בטונדות או מעבר להרי החושך ובסופו של יום לא מתוגמלים כראוי.
+מצד שני כנראה שבהקמת המדינה ועד לפני עשור הפרוסה הנל מהעוגה גדלה בקצב לא פורפרצונאלי דבר שהוביל לזה שבסוף גם אוכלוסיית החוד נפגעת מתהליכי ייעול וחיסכון.
חג חירות שמח
אין ספק שמדובר בנושא סבוך וטעון ואין בו אמת מוחלטת.
לא מדובר בשודדי הקופה אלא בעיוות מצטבר שרובץ היום על קופת המדינה בדמות חוב תקציבי של הרבה מאות מליארדי שקלים שהמדינה לא תעמוד בו.
יהיה לדעתי שינוי כפי שגם במגזר הצובר היה שינוי וגיל הפנסיה עלה.
פשוט אין דרך אחרת.