תגובה: חלקים לאלפאסוד מודל 83. (1983)
דווקא מרכז הכובד שלה כן רע.
חלוקת משקל מוזרה, המנוע הרחק מעבר לגלגלים הקדמיים וממוקם יחסית גבוה.
זוית השפיעה בגלגלים הקדמיים קצת חיובית.... לא מתכון להתנהגות טובה.
צמיגים צרים, מתלים לא משהו עם ריסון מפוקפק.
גם המנוע הזה - הרעש שלו מגניב והוא לא נגמר לעולם, אבל 70 כ"ס בערך... גם עם גיר ידני (עדין וחורק), מטוס זה לא. ואולי טוב שכך. מצד שני היא משייטת טוב ובשקט 120-130 בקלות.
לא אוטו לנהג, בעדינות ובלשון המעטה.... אבל סוס עבודה כן, בהחלט. אפילו מיתולוגי.
מעבר לזה - היא כבר קלאסיקה. אוטו שכתב פרק שלם בהסטוריה המוטורית הישראלית .שמור עליה.
מזמין אותך לסיבוב, תתפלא כמה ההתנהגות וההיגוי שלה מעלים חיוכים טיפשיים, גם בלי לקרוע אותה.
ברוח הנוסטלגיה, לרכבי העבר,
אנציקלופדיה לרכבי אספנות מבית חן פרחי:
עד לפני כשנה, חן פרחי ממועדון ה5 היה מוציא פוסט כמעט כל יום עם סקירה על רכבים מהעבר, העומק והרזוליציה על כל דגם הייתה מרשימה ותמיד חידש לי גם על רכבים שהכרתי היטב.
הלינק למאגר הכתבות כבר לא עובד, ולא הצלחתי למצוא את המיקום החדש, כולל הודעות ישירות לחן בפייסבוק שלא נענו.
מישהו יודע האם מאגר הכתבות הענק עדיין קיים והאם עדיין פעיל?
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
חלקים לאלפאסוד מודל 83. (1983)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דווקא מרכז הכובד שלה כן רע.
חלוקת משקל מוזרה, המנוע הרחק מעבר לגלגלים הקדמיים וממוקם יחסית גבוה.
זוית השפיעה בגלגלים הקדמיים קצת חיובית.... לא מתכון להתנהגות טובה.
צמיגים צרים, מתלים לא משהו עם ריסון מפוקפק.
גם המנוע הזה - הרעש שלו מגניב והוא לא נגמר לעולם, אבל 70 כ"ס בערך... גם עם גיר ידני (עדין וחורק), מטוס זה לא. ואולי טוב שכך. מצד שני היא משייטת טוב ובשקט 120-130 בקלות.
לא אוטו לנהג, בעדינות ובלשון המעטה.... אבל סוס עבודה כן, בהחלט. אפילו מיתולוגי.
מעבר לזה - היא כבר קלאסיקה. אוטו שכתב פרק שלם בהסטוריה המוטורית הישראלית .שמור עליה.
המנוע בולט לפני הגלגלים כ-15סמ, והגיר להזכירך אורכי, ולא רוחבי כמו רכבים מודרניים.
אז המשקל לא תלוי קדימה יותר מידי.
הגיר לא חורק.. והוא בוגר העליות של חיפה.
לגבי מרכז הכובד, התכוונתי למרכז הכובד מבחינת ציר z.
בציר האורך אכן נוטה לפנים, וזה רע לאחיזה מאחור, אבל כנראה שאני נהנה ממנה כי למדתי לנהוג בדור של רכבים כאלו ורכבים ידניים, בלי שום עזר בטיחות, אז העברת משקל, בלימה ובחירת הילוך עדיין יושבת בראש.
70כ״ס אבל משקל זבוב, לטוב ולרע.
לטוב, זה מאיץ יפה מאד (מזכיר, 1.6ידני, לא האוטומט העגלה), ואין לו שום בעיה לשמור מהירות, אבל זה מרגיש לא נעים, כאילו הרכב עוד רגע מתעופף.
יש וטו לילדים.. לא עולים עליו מחוץ לישוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וכשהיתה עפה או חלילה מתנגשת במשהו, גם היתה מתפרקת באמצע לשני חצאים. .
חחחח
הזכרת לי תאונה שראיתי בחיפה אי שם בסוף שנות השמונים.
רכב מסחרי פגע בצד של רום כרמל.
הנהד של הרכב הישראלי נותר עם הרגליים באוויר.
המסחרי המשיך קדימה עם כל הקוביה של המנוע כולל תכולתה...
אולי הגיע הזמן לפתוח שרשור על תאונות הזויות (וללא נפגעים..)
ראיתי עוד כמה..
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
אם הייתי מוצא היום 306 עם מנוע 1800 וגיר ידני, מה שקראו לו ב 94' XT הייתי בודק גם אותה. היה רכב מדהים.
חרא אוטו...
מכרתי אלפא 33 1.5IE (שגם עליה אמרי שהיא חרא אוטו... אבל בתור ילד בן 20 היא היתה נפלאה) וקניתי כזו.
נכון היתה נוחה, ונכון אחיזת כביש אבל זהו....
משעממת, בלי חדוות נהיגה, בלי תחושת פאן והמון בעיות חשמל...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
חרא אוטו...
מכרתי אלפא 33 1.5IE (שגם עליה אמרי שהיא חרא אוטו... אבל בתור ילד בן 20 היא היתה נפלאה) וקניתי כזו.
נכון היתה נוחה, ונכון אחיזת כביש אבל זהו....
משעממת, בלי חדוות נהיגה, בלי תחושת פאן והמון בעיות חשמל...
WOT????
היתה נוחה מאוד, אחיזת כביש גבוהה, והמון המון כיף של התנהגות, עם היגוי אחורי פאסיבי והגה נפלא.
לא עשתה תקלה אחת.
המנוע 1.8 אמנם לא היה חזק במונחים של ימינו אבל היה עם 103 כ"ס ובערך 16 קג"מ אם אני זוכר נכון, אבל שקלה קצת יותר מ 1000 ק"ג, והיו לה תאוצות ביניים מצוינות בצד המשפחתי של הסקאלה ולא הספורטיבי.
או שאתה נפלת על רכב לימון, או שאני נפלתי על רכב שבורך אישית על ידי זאן דארק.
306 התנהגה נפלא והיתה כיפית לנהיגה. זה אוטו מהתקופה הטובה של פיז'ו, כשהיה חשוב להם איך המכוניות שלהם נוסעות.
וכמובן עשתה קצת צרות. כי בכל זאת צרפתיה.... לפחות בידנית אלה היו רק בעיות חשמל, איכות חומרים וגימור וכו'. האוטומטיות הוסיפו גם צרות מכיוון הגיר, כאילו דא.
אחר כך הגיעו ה-307 וה-308 דור ראשון, כמייצגות של תפיסת "אוטו לא צריך להיות מהנה לנהיגה" שפשתה ביצרן הזה בשנות ה-2000.
אבל הצרות האופייניות של הצרפתיות דווקא נשארו. מסורת זו מסורת. יש דברים שיתהפך העולם ולא משנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
WOT????
היתה נוחה מאוד, אחיזת כביש גבוהה, והמון המון כיף של התנהגות, עם היגוי אחורי פאסיבי והגה נפלא.
לא עשתה תקלה אחת.
המנוע 1.8 אמנם לא היה חזק במונחים של ימינו אבל היה עם 103 כ"ס ובערך 16 קג"מ אם אני זוכר נכון, אבל שקלה קצת יותר מ 1000 ק"ג, והיו לה תאוצות ביניים מצוינות בצד המשפחתי של הסקאלה ולא הספורטיבי.
או שאתה נפלת על רכב לימון, או שאני נפלתי על רכב שבורך אישית על ידי זאן דארק.
אני נפלתי...
וזה היה הרכב השלישי אחרי איביזה 1.5 ילידת 88 (מתפרקת אבל אושר גדול) ואלפא 33 (ראשונה בארץ עם הזרקה).
כנראה שהבסיס שלנו להשוואה היה שונה.
אני נורא התאכזבתי מהפיזו.
הרבה שנים אח"כ (למעשה לפני שנה וחצי) קניתי לבת שלי 307 2003 - מתנה לסיום קורס קצינות ופטור בשבילי מהסעות יומיות לרכבת. אוטו מאוד נוח, ראייה מרחבית מעולה. מזגן נפלא ועד כה - אין תקלות בכלל. המון תמורה ל 4000 ש"ח... (וכן, אוטו עייף - גם למי שהרכב הראשון שלה היה ג'ולייטה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קוניסטון
זו הספציפית שבתמונה היתה הרכב הראשון שלי. מעבר לבעיה מהמפעל של סינכרון ההילוכים , במיוחד הורדה מ-3 ל-2 , צריך לזכור שהגוף כולו למיטב זכרוני הוא יחידה אחת. אין דבר כזה כנפיים או חלקים נפרדים אחרים. זו כנראה היתה אחת הסיבות מדוע ב-87/88 כשהשברולט בלייזר של אהוד ברק שהיה אלוף פיקוד מרכז פגע בי ב" כנף '" קדמית שמאלית וזרק אותי על עמוד רמזור ב"כנף" הימנית מתחת לבנייני האומה בי-ם , שמאי חב' הביטוח שהגיע הכריז עליה ללא הרבה התלבטות כטוטללוס. לחבר היתה כזו 1750cc ,לפני שחב' הביטוח לקחה אותה , אמרתי לו , קח ממנה מה שאתה רוצה ( טסות ועוד ). לפחות היה לה מקיף שאיתו קניתי אלפטה. בעיה/יתרון נוסף של הג'וניור הוא הגובה שלו מהכביש. אתה יוצא ממנו ו"עולה "למדרכה. לקרטר שמן היו כמה פלאחים מתכת מתחתיו ע"מ להגן עליו. אבל נכון , עיצוב/חמוקיים כמו שלה , הנעה אחורית ו-4 מאיידים ( בזו היו לי solex ) והצליל שלהם , בלי לשחק עם צינור המפלט/תוספי אודיו , כבר לא לא עושים היום ברמת המחירים היחסית שלה.
ג'וליה GT זה שם הדגם בכללי.
רק אלה עם מנוע 1.3 נקראו "ג'וניור" אבל בישראל השם תפס לכל הסדרה.
היו גם 1.6 ו-1.75
גרסת ה-2.0 נקראה GTV
וכמה הן שוות היום.... רצוי לשבת קודם. תכין חבילה יפה.