תגובה: הוראת נוהל 5/99 בד' בלמים 4X4 הנעה קבועה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
נדב, אף אחד לא אמר לוותר על כלום. להיפך.
אני בעד בדיקות תקינות/כשירות, חשוב מאוד, ולא מדבר על ג'יפים, אלא תחשוב רגע על רכבי הסעות של ילדינו... ולא רוצה להרחיב בזה.
קח לדוגמה, זורק רעיון, בוחן חיצוני שמועסק ע"י מ. הרישוי אבל נימצא במוסכים והוא זה שבודק את הכלים ע"י ציוד שנימצא במוסכים, זה עובד במקומות אחרים בעולם לדעתי.
העיניין פה הוא שתהיה תחרות, שיהיו אפשרויות בחירה, שלא יהיו עומסים(כיום יש מעט מכונים ויש עומס מירבי עליהם וזה רק הולך וגובר) וכו'.
לא לא.
ברגע שהבוחן מקבל את משכורתו ממשרד הרישוי, לא עשית כלום. האיש הזה נגוע כי הוא מגיע ממקום נגוע. ומהר מאוד גם יהיה מושחת וזה יהפוך לגירסה מוקטנת של מכון רישוי כמו שאנחנו מכירים היום.
מוסך מורשה בלבד. ללא התערבות המדינה בכלום. מלבד הלחיצה על ENTER במחשב באתר משרד הרישוי שרכב X עבר היום טסט במוסך Y. בדיוק מה שמתבצע במכון רישוי - אבל בלי היד הנוספת של מכון רישוי. בלי ערב רב של בוחנים מושחתים, תורים, צעקות, קללות, מריבות, הוצאות מיותרות. בזבוז זמן ועצבים. אם זה עובד בארה"ב אין סיבה שלא יעבוד גם כאן - ושלא יספרו שזה לא יעבוד כי אנחנו "עם חרא" - כי האמריקאים חראות לא קטנים מאיתנו ולדעתי אפילו יותר. אנשים הם אנשים ואין שום הבדל ביניהם - ההבדל היחיד הוא בתפיסת ניהול העסק על ידי השלטון.
אתחיל בתגובה המעניינת ביותר לדיון :
מנהל התקינה ב"סמלת", חזר במייל וכתב -
"שיגש עם ההוראת נוהל למכון.
אם המכון מסרב לביצוע התקנה מדובר על עבירה בחוק והלקוח יכול לתבוע את המכון".
חוזר לשם בראשון לטסט חוזר, אתן להם עוד הזדמנות תוך שאני מיידע אותם בתגובה.
לא ירצו, אעלה לגלילים בלית ברירה ואעבור טסט.
ואחרי זה נראה כיצד ניתן לפעול מולם מקצועית. אולי יש פה אפילו חומר לייצוגית ? הם סוג האנשים שיבינו רק דרך הכיס.
אגיב רק לדרור:
1. כשאמרתי "הפגנות" אחדד שהתכוונתי לזה ככותרת לכל הפעולות האלו נגד התעמרויות של הממסד באזרחים, לא רק ממש להפגנות עם שלטים.
ומידי פעם אזרח שמרגיש שהוא יכול לקחת על עצמו נושא לטיפול, ראוי שיעשה זו פעם אפילו ב10 שנים, מצבנו יהיה יותר טוב.
2. טסט למלגזה/טרקטור נעשה בשטח/מוסך הבית שלו (כי הם לא ניידים), אין סיבה לא להתקדם לעשות זאת גם ברכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
2. טסט למלגזה/טרקטור נעשה בשטח/מוסך הבית שלו (כי הם לא ניידים), אין סיבה לא להתקדם לעשות זאת גם ברכב.
הטסטים למלגזות ושופלים שיצא לי לראות דווקא גורמים לי לחלחלה. לעבוד על מניטו שכדי לעצור אותו צריך להתנגש בדופן של המשאית אותה מעמיסים, או לשלב לרברס ולתת גז, כי הברקסים עוזרים להאט במקרה הטוב, גרם לי להבין מה הרמה של הבדיקות כשירות האלו. כנ"ל בשופל פארם מאסטר, ובלא מעט טרקטורים.
זה דבר שקשור לטסטר משוחד או הזוי (וכנ"ל הבעלים) ולא לאיפה פיזית זה מתקיים.
זה פשוט התרבות בענפי החקלאות והבניין שדופקים את הסיפור, ולא האם זה תחת הקורת גג ההיא או ההוא.
לי לא עושים הנחות בטסטים האלו, הבוחן עולה לנסיעה ונותן בלימת חירום אמיתית (אין טוב מזה), בודק חופשים בנסיעה, מראות, אורות, צופר, צמיגים.
במזלג בודקים לי מרווח שרשראות, חופשים בתורן, עובי מזלג בקליבר, פוסלים צינורות ובוכנות מזיעות.
הכל תלוי תמיד ברמה שהמדינה מכתיבה, באכיפה, ובבדיקות הפתע.
תסתכל על הרישוי של הכלים האלו, רישיון מלגזה/טרקטור/מכונה ניידת זה לא בדיחה ? זה כבר התחיל שם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
זה פשוט התרבות בענפי החקלאות והבניין שדופקים את הסיפור, ולא האם זה תחת הקורת גג ההיא או ההוא.
.
לא רואה למה שזה יהיה אחרת בענף הרכב. במיוחד אצל המועדים לפורענות - אנשים שמתפרנסים מהאוטו ומנסים לחסוך כל גרוש- מסיעים ומובילים למיניהם.
אם מותר להוסיף פרספקטיבה ממעבר לים, פה בארה"ב יש "טסט" פעם בשנה (אצלנו בניויורק, יש מדינות שאין שום בדיקה) זה מתבצע במוסך (כמעט כל מוסך מורשה לבצע בדיקה כזו), והם עוברים על הרכב בכללי לראות שיש רפידות, אין שום בדיקה של איכות הבלימה, הם מקפידים לחבר למחשב ולבדוק שמערכות זיהום אוויר לא מדווחות על תקלה, וזהו.
לפני חודשיים העברתי "טסט" MGB מודל 79, הם הראו לי שיש חופש במייסב קדמי ושתי נורות שרופות, חתמו על הטופס, שמו מדבקה וזהו. אמרתי להם שאני אתקן את הליקויים... עוד לא הגעתי לנורות...
אני חושב שאם זה עובד בכמויות הרכבים האדירות שיש פה, זה יעבור גם בישראל. אם אתה אידיוט ונוסע בלי בלמים, וגורם לתאונה, אתה תשלם, לא המכון רישוי שבדק את הרכב לפני חצי שנה...
אבל כמו שדרור אומר הרבה פעמים, פה מותר כל מה שלא אסור במפורש, בישראל הפוך.
כמה שווה לך בני משפחה הרוגים או פגועים בכסף?
לא היית מעדיף שהאוטו של הפוגע לא יהיה על הכביש מלכתחילה בזכות בדיקה ראויה?
זה לא שאני מת על טסטים ומגיע למכון בשמחה אבל אני לוקח מאוד ברצינות את נושא הבטיחות ותקינות הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה לא שאני מת על טסטים ומגיע למכון בשמחה אבל אני לוקח מאוד ברצינות את נושא הבטיחות ותקינות הרכב.
אם רק היו בודקים משהו בטסט ...
אבל בכל מקרה, האמריקאים הללו .. גם ככה הם מתים בהמונייהם ... על הכבישים ... אנחנו בהחלט יודעים יותר טוב מהם
במיוחד כש90 אחוז מבעלי רכב יד 2 עייף עוברים בעזרה של 200 שקל לאיזה חאפר מחמד במקום לתקן ליקויים או לפחות לשים חלקי חילוף בטיחותיים עם אבא ואמא כלשהם.
ובוחני תאונות או שלא רוצים או שלא מוצאים את הקשר בין הטיפול המפוקפק שהרכב עבר (או יותר נכון לא עבר) לתאונה שנגרמה.
אבל מה אפשר לצפות ממשרד ממשלתי שמאשר ייבוא רשמי של זבל סיני בצורת צמיגי noname ,חישוקים מסגסוגת צ'יינזיום,רפידות בלם עשויות ממרשלמו ושאר יצירות אחרות של המזרח הרחוק שמגיעות אלינו בכל מני דרכים לא דרכים (כולל יבוא אישי עם דרישות סף לחלקים בטיחותיים ברמה של דרישות לטרקטורון צעצוע)
ולנושא של השיחה.
אני עובר בצפון בכל מני טסטים עם רכב הנעה כפולה..אף פעם הם לא התעקשו על מבחן הגלילים.תמיד הבוחן הראשי עושה בדיקה פרטנית כמו שכתוב במסמך.אולי פשוט כדאי להחליף מכון טסטים..
היום ביצעתי טסט לסובארו 2007 B4 שלי.
כרגיל לפני הגלילים הצגתי את הנוהל,
הבחור הופתע, קרא בעיון, הלך לברר עם המנהל הטכני ואפילו צילם את הנוהל.
ביקש שביציאה מהטסט אאיץ ואבלום בחדות.
הרכב עבר הטסט בהצלחה
רענן
נ.ב- הרכב נבדק במכון זה מעל 5 שנים,
ואיך שהוא, תמיד מופתעים שאני מציג את הנוהל ...
זה ארוך כרגיל. מי שזה מטריף אותו, שלא יקרא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מפליאה אותי התשובה הזו.
האם לאמריקאים ושאר מקומות בהם מוותרים מראש על ההתעמרות הזו בבעלי הרכב - האם שם בני משפחה הרוגים ופצועים שווים פחות?
האם על הכביש שלהם נוסעים יותר כלי רכב לקויים מאשר כאן?
שאלתי לא פעם את כל מוכיי תסמונת שטוקהולם/תומכי הבולשביזם הזה שנמצאים כאן (די בהמוניהם הייתי אומר, זו תכונה יהודית די מובהקת) האם יש להם נתונים מדוייקים ומסודרים שמצביעים על כמה תאונות בגלל מצב טכני לקוי של כלי הרכב המעורבים - שימו לב: לא תקלה פתאומית אלא רכב מוזנח שבגלל מצבו הטכני/בטיחותי הירוד היה מעורב בתאונה. ובעיקר לא רכב שהיו בו "חריגות מבנה" (כגון צמיגים לא במידה שברשיון או לא בקוד המהירות שברשיון או מוגבה/מונמך ללא אישור או עם תוכנה במנוע ושאר שטויות שרק משרד התחבורע והכתבים ההיסטריים של ערוץ 12 עושים מזה עניין). ואני שואל שוב - מעבר לסיסמאות ולהתלהמות ונפנופי הידיים ההיסטריים על ילדים הרוגים ובני משפחה פצועים וכמה בטיחות זה חשוב (וגם אני חושב שזה חשוב) יש לכם סטטיסטיקה כזו?
ואם באופן כללי מצבו הטכני של הרכב באמת כל כך קריטי לבטיחות, איך זה שבכל כך הרבה תאונות מעורבים דווקא כלי רכב חדשים מהניילון, כאלה עם כל מערכות הבטיחות האקטיביות ושמצבם חדש ורענן ולכן פטורים שלוש שנים מהטסט?... איך זה שנהרגים ונפצעים בהם כל כך הרבה אנשים, אבל המדינה לא מתערבת לתקוע להם איזה טסט קטן כל חצי שנה כדי "להגביר את הבטיחות"?...
כי הכל קשקושים. כי אין שום קשר ולו קלוש בין הטסט לבין בטיחות. בוודאי לא השאלה איפה בדיוק ייערך הטסט הזה.
הטסט הוא רק עוד חלק ממדיניות הידוק אחיזת החנק והכל כאן משחק אחד גדול.
הכוכבים בהפקה הזו - בעל רכב מתיישן, בוחני מכוני הרישוי, בוחני משרד התחבורע, שוטרי תנועה בכביש. כולם-כולנו-פיונים במשחק על לוח השחמט הגדול שמטרתו אחת: מיליארדים של מיסי גזל שייכנסו לקופה הרעבה תמיד למזומנים. בטיחות? לא מעניינת אף אחד ואף פעם גם לא עניינה.
דמגוגיה היא דבר מצחיק. ניתן לסובב את הנתונים לאן שרוצים. בדיוק כמו סטטיסטיקה. פרקליט השטן שלך היה שואל- אולי אין הרבה תאונות כאלו דווקא בגלל שהיד קשה?
(אני לא בהכרח אומר שאתה טועה לגבי הבטיחות, רק מעלה סוגיה. אם כי אני משוכנע במאה אחוז שהשחיתות במוסכים תהיה גבוהה בהרבה. אולי לחיוב. השוחד לא יהיה במזומן אלא יבוא בצורה של "תיקון יתר" שעליו תשלם למכונאי. ייתכן שזה יביא למכוניות יותר מתוחזקות, אבל אני בטוח שגם על זה יבואו לבכות).
תקרא שוב בתגובות קודמות: יש הרבה יותר מוסכים מורשים מאשר מכוני רישוי.
ולכן תהיה תחרות בין המוסכים. גם אם אינם צדיקים, יש כאן אינטרס כלכלי - הם ירצו שתבצע את הפרוצדורה אצלם ומאוד ישתלם להם להיות הגונים. לא יהיה כדאי להם לעקוץ אותך.
דווקא היכן שהבעיה קיימת ואמיתית - באותם מגזרים פורעי החוק שהוציאו את עצמם מכלל הציבור, אין אכיפה והיד לא קשה ומכוניות עם ליקויים קשים ברמה המיידית ממשיכות לנסוע.
אבל אזרח רגיל ועוד עם רכב חדיש, צריך להמשיך להתווכח עם בוחנים מטומטמים ולדרוש שיבצעו הוראת נוהל רשמית וחוקית של משרד התחבורע עצמו - והעבדים כי ימלוכו האלה עושים לו שריר.... אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק. יש כאן הוראה מפורשת וחוקית - מה יש להם להתווכח?.... בצעו את ההוראה וזהו. אבל הם לא מקצועיים, הם רעי לב והם מנצלים את הכוח להשחית שניתן בידם. וזה לא מקרה בודד וחריג. אלפי בעלי רכב ביום נתקלים בשרירות הלב, האטימות והשחיתות במכוני הרישוי. הסיפור עם ה-4X4 הקבוע של ים הוא רק עוד סיבה אחת טובה למה אין זכות קיום יותר לדבר הזה שנקרא מכון רישוי.
מחזק את דרור. גם אידיאולוגית וגם תאכלס.
היום הייתי במכון, שוב לא רצו לבחון בנסיעה, ומכיוון שיש לי חיים ועבודה אמיתית על הראש (כזאת שמייצרת משהו ומשלמת מיסים, ומשתדלת לשמור על החוק והכל...).
עליתי לגלילים ועברתי טסט.
הליטופון הקל לברקס שנדרש כדי "לקפוץ" מהגליל הצחיק אותי עוד יותר הפעם, תאכלס זאת בדיקה שהייתי שמח לראות את הנתונים מאחוריה.
איזה בלם לא יכול לעבור אותה ? איך היא קיבלה מעמד של בדיקה רצינית ?
ואיך אפשר להגיד בכלל שהיא מדמה משהו שקרוב לבלימת חירום בנסיעה?
המוסך המטפל היה אשכרה מסתכל על מצב הרכב ומכמת אותו הרבה יותר טוב מהמסלול המצחיק הזה.
עכשיו רק מחפש עו"ד עם ניסיון מול משרד הרישוי כדי לבדוק איך מתקדמים.
העובדה שבהרבה מכוני רישוי בוחנים רבים עדיין מתקשים לקבל את קיומן של מערכות AWD וכנראה גם לא יודעים כיצד הן עובדות, מלמדת על רמת המקצועיות.
הבדיקה המצחיקה על הגלילים ובכלל כל הליך הטסט עצמו, קיימים רק כדי לטרטר אותך. כי אתה רק אזרח והמדינה רואה לעצמה חובה קדושה לדרוך עליך איפה שהיא יכולה, כדי שלא תשכח שיש היררכיה כאן.
אין שום קשר לבטיחות. עובדה שיש מגזרים שפטורים מהטסט הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
היום הייתי במכון, שוב לא רצו לבחון בנסיעה, ומכיוון שיש לי חיים ועבודה אמיתית על הראש (כזאת שמייצרת משהו ומשלמת מיסים, ומשתדלת לשמור על החוק והכל...).
.
תעבור מכון, זו לא גזירת גורל.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
הליטופון הקל לברקס שנדרש כדי "לקפוץ" מהגליל הצחיק אותי עוד יותר הפעם, תאכלס זאת בדיקה שהייתי שמח לראות את הנתונים מאחוריה.
איזה בלם לא יכול לעבור אותה ? איך היא קיבלה מעמד של בדיקה רצינית ?
ואיך אפשר להגיד בכלל שהיא מדמה משהו שקרוב לבלימת חירום בנסיעה?
המוסך המטפל היה אשכרה מסתכל על מצב הרכב ומכמת אותו הרבה יותר טוב מהמסלול המצחיק הזה.
עכשיו רק מחפש עו"ד עם ניסיון מול משרד הרישוי כדי לבדוק איך מתקדמים.
כמה כסף אתה מוכן להפסיד בשביל הסיכוי שאולי תוכתר צודק?
אתה כנראה תםרד מכעשרת אלפים שח שלא יחזרו ואם תםסיד ( וזו אפשרות די סבירה במצב בתי המשפט של היום) גם אולי תשלם הוצאות…
עבור מכון ופנה למשרד התחבורה לאגף שמפקח עליהם ( משבר נפשי בטח ינחה אותך כיצד).
בכל הנוגע לתגובות ה"עבור מכון". מה נראה לכם ? שאחזור לשם ? ברור שלא.
חזרתי לשם לטסט חוזר כי אני חייב.
לגבי להפסיד 10K, קודם כל אני מוכן.
ולפני שאצא להרפתקאה כזאת, תפקידו של אותו עו"ד הוא לברר האם התקנה היא חד חד משמעית התקנה הרשמית.
אם כן, איך אפשר להפסיד במשפט כזה ?
אולי אפילו יש פה חומר לתביעה ייצוגית, בתור התחלה בכך שהחוק הזה לא מונגש לאף אחד.
אני לא מוצא אותו בשום מקום פתוח לציבור, זאת הסיבה היחידה שאני עוד איכשהו מסתייג בעניין.
אחרת הייתי פשוט קורא את התקנות, אני אפילו לא רע בזה (בענף המזון מתעסק בזה יום יום) אבל הם לא ממש נגישות.
משרד התחבורה לא חזר אלי עד עכשיו.
זה בכלל לא תקנה אלא הוראת נוהל עציקה.
את מי אתה חושב לתבוע את המכון או את משרד התחבורה?
מהו בית המשפט הנכון לתביעה כזו?
מה התוקף החוקי של הוראת נוהל שיצאה לפני כל כך הרבה שנים ולא חודשה?
מה נוהל העדכונים בין משרד התחבורה למכוני רישוי?
אתה אולי פותח כאן כל כך הרבה שאלות משפטיות ואני אפילו לא משפטן .
משפטן של ממש יסבך את הסיפור הרבה יותר עד כדי כך שהשאלה הקטנה והצודקת שלך, לכאורה, לא תראה ולא תעלה אותו דבר כמו שהיה נדמה לך בהתחלה.
ברוך הבא לעולם המשפט ( שהוא לא בהכרח קרוב לעולם הצדק).