נכון, זה לא מצריים..
אבל אני משער שבטסט אף בוחן לא יידע לבדוק אם שיפצת את הסוללה, או אפילו שמת כמה מצברים בתא המטען...
Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk
Printable View
נכון, זה לא מצריים..
אבל אני משער שבטסט אף בוחן לא יידע לבדוק אם שיפצת את הסוללה, או אפילו שמת כמה מצברים בתא המטען...
Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk
חבל שלא הייתי לידי, במשך עשרים ומשהו השנים, שהייתי ב"מערכת".
אצלי המשפט הזה אף פעם (אף פעם!!) לא עמד על הפרק.
אולי, אם היית לידי, למשוך לי בשרוול/לבעוט בי מתחת לשולחן/להוריד לי את הראש/לסתום לי את הפה.. לא הייתי פנסיונר עכשיו.
ואולי, אם היית לידי, באותן הזדמנויות, לא היית אומר ש"אתה מדבר כך בגלל שאתה חלק מהמערכת ומגן עליה"...
ונעבור לעיקר.
אתם סתם מלכלכים על הסריון (למרות ש"אפילו דרור חזר בו ואמר שהסריון מצויינת וגוברת על החשמלית"... גם לי מותר לשים בפי דרור מילים.. הוא אף פעם לא מתלונן:rolleyes:).
אחלה אוטו.. ממש קרטינג, אבל עם גג ומזגן.
אבל.. אני לא אתן ל"גילדה" את העונג בלראות איך אנחנו פונים זה נגד זה, ומאפשרים להם להתחמק באלגנטיות...
אז לא סריון - תגידו אתם מי.
את מי ניתן להשוות לצרכים/פרופיל שציין אסף, כדי לראות אם וכמה החשמלית היא "עיסקה מצויינת"?
ושמירת הערך - תורידו מהפרק. אמרנו קונים, משתמשים וזורקים.
לא מוכרים מחדש (בגלל זה שאלתי כמה היבואן משלם על הקנייה בחזרה ולא ענו.. אז יורד מהפרק - קונים וזורקים).
נשאר מחיר קנייה, אחזקה (טסט וביטוח וטיפולים - כולל החלפת מצברים אם צריך) ושימוש (מחיר דלק/חשמל לקמ'Xתקופת השימוש)..
זהו - לא כך?
- - - Updated - - -
שתית משהו?
התחלת לצטט את מרגול?
איזה מין שיר זה? זה אפילו לא חרוז.
רגע - אם אני אומר ששיר של מרגול הוא .. לא טוב, זה אומר שאני נגד השירים המזרחיים? זה אומר שאני נגד המזרחיים??
שים איזה לינק לשיר, שאני אדע לפחות על מה ולמה, תכף יכנו אותי גזען...
אסף נצפה בהונגריה, מגדל את דור העתיד של הגילדה.
וחמור מזה - עובד [emoji48]
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...5436696b67.jpg
לא יעקב.
אל תעשה להם הנחה ואל תוריד את זה מהפרק.
זה חלק מהחוויה המפוקפקת שנקראת אחזקת רכב בישראל.
במדינה שבה מיסוי הזוי הופך מכוניות ליקרות מפז, זה חורץ גורלות של מכונית לשבט או לחסד.
מין המפורסמות ששוק הרכב הישראלי סוגד לכמה דגמי מכוניות גרועים בעליל על הכביש, רק משום שהם "שומרים ערך".
גם אחד המהנדסים שלנו מחזיק מאוד ממכוניות של טויוטה, שאולי הן בינוניות על הכביש, אבל הן אמינות מאוד בד"כ. וכפועל יוצא מכך שמירת הערך שלהן חריגה לטובה - אז אל תבואו פתאום ותגידו לי ששמירת ערך זה לא חשוב - כי זה כן חשוב. לעם ישראל זה הכי חשוב.
אני מסכים שעקרונית מכונית אינה אמורה להיות השקעה. שהיא כמו נעליים, רק מוצר מתכלה. אתה משתמש בו וצריך להינות ממנו ואחרי שהוא מתבלה, לזרוק אותו לפח/מיחזור.
אבל בקרב עמי אני חי ואי אפשר להתעלם מהעלויות הגבוהות של רכישת מכונית ואחזקתה בישראל. וגם למכונית משומשת יש ערך. ולכן מכונית זה לא נעליים. באוטו לא משתמשים וזורקים. מתי שהוא מוכרים אותו הלאה. רק בסוף חייו, כשהוא כבר באמת בלוי לעייפה, נגיד אחרי 20 שנה, מישהו כבר לא ימכור אותו הלאה אלא יוריד אותו מהכביש לפירוק. אתם רואים את הפלואנס ZE מגיעה לגיל 20?... הרי הסוללה שלה מתפגרת כבר אחרי 5 שנים....
ואני לא משווה סיריון לפלואנס ZE. אני משווה מכונית בגודל ובייעוד משפחתי דומה - קורולה. היא מבחינתי המשפחתומטית הממוצעת .המייצגת של הז'אנר. היא לא מהנה לנהיגה, אבל היא מרווחת, היא שקטה, יש לה בגאז' ענקי ומזגן חזק, היא חסכונית יחסית בדלק (כמו סיריון פלוס-מינוס), היא אמינה. יש לה שירות מצוין. אז היא לא נוסעת מי יודע כמה - אבל כמו בסיפור על הציידים שבורחים מהאריה, היא לא צריכה לנסוע טוב יותר מגולף או מאלפא-רומיאו. בהשוואה הזאת היא צריכה רק לנסוע טוב יותר מהפלואנס ZE. ואת זה היא עושה ממש בקלות, הייתי אומר... (וזה גם ממש לא חוכמה). ואז, אחרי נגיד 5 שנות שימוש, אפשר גם למכור אותה בסכום משמעותי. כל הטרייד-אינים ישמחו לקחת אותה. ככה מודדים אם המוצר כלכלי או לא.
והפלואנס ZE?.... קתנו אותה היום ובעוד חמש שנים (כנראה פחות, הסוללה תמות קודם) מקסימום תמלאו בה אדמה ותעשו ממנה עציץ. פעם היה מקובל לתרום מכוניות-גרוטאות כאלה לגני ילדים, שם צבעו אותן בצבעים עליזים ודורות על דורות של קטנטנים המשיכו להינות מהן. היום, במדינת הכסתח, גם זה אסור...
השורה התחתונה של הסיפור העגום הזה, מבחינתי ולדעתי בלבד, היא שאפו גדול ליבואן (קרסו) וליצרן (רנו), שסוף-סוף לוקחים אחריות וחותמים את הפארסה הזו בנימה חיובית.
מישהו הציץ מתחת לשמלה של הרנו הזו? יש מה לעשות עם המנוע החשמלי שלה או שזה משהו שבלי 20 מחשבים אי אפשר להפעיל?
בגילי, לקפוץ?
השתגעת?
ועוד עם איך שאני עף על עצמי? אני לא אנחת בכלל...
וגם אתה ברחת?
הנה, בריחת המוחות מישראל, בזמן אמת - מה בכלל יש לעשות בהונגריה? מלא הונגרים שם.
ולמה הכל כתוב בעברית, שם מאחור - אתהה בטוח שאתם בהונגריה ולא בהרצליה?
ואם כבר ענית (יש תקשורת בעולם השלישי, שם, אה?) - קדימה. תרום לדיון.
אלא אם אתה חושב שתתקע לעצמך גול...
ודרור.
זו לא הנחה לגילדה.
אסף גורס, שחלק מהיתרון הכל כך מוחלט של הפלואנס, הוא שאפשר פשוט לזרוק/לנטוש אותה אחרי השימוש ועדיין זה יהיה כדאי כלכלית - אני זורם איתו.
מאחר שאף אחד לא גילה פה, בכמה היבואן קונה את הרכב בחזרה (אם משלם יותר מ-40K, אפשר בכלל לעשות עסק - לאסוף נטושים מהרחוב, כאלה שתואמי אסף נטשו אחרי השימוש, ולמכור ליבואן.. או לקנות ב-40 ולמכור ב-41.. זה גם נחמד..), נשווה את התנאים - לקנות ולזרוק.
תתאפק. בוא נתחיל בזה.
אח"כ אפשר יהיה לדחוף להם בחזרה את "שמירת הערך".
ותפסיק לדחוף את הקורולה - הם מתוחכמים אלה, חברי הגילדה... עוד ישתמשו בהפסד המינורי פה (משום שמי באמת חושב שהפלואנס כדאית.. בכלל), על מנת להשתמש בכל מיני אמירות (שברור שיוצאו מהקשרן), ל"הוכיח" את טענתם בויכוח (הקטטוני/קטנוני) על הטויוטה..
אל תשכח.. יש פה עוד חבר בגילדה, שיושב ואורב לכל טעות/מעידה שלנו... לך תדע מה הוא זומם לו שם ואילו ציטוטים הוא אוסף..
- - - Updated - - -
ואני חייב עוד משהו.. לא יכול להתאפק.
נראה שאתם מתרשלים שם וחושפים פרטים חסויים, בלי כוונה, בצילום...
מה זה בכיס מאחור?
כזה עדיין לא ראיתי.
פטנט בשלבי ניסויי שטח?
נראה כמו משהו מוסווה לבקבוק קולה הפוך...
למה הפוך ולאן הצד האחר מחובר ומה הוא עושה ואיך משתמשים?
אני בטוח שזה לא במקרה, כל הגישפט הזה.. כולל הצילום.
בועז, מדובר בתחרות קשה.
ולא, אני לא מדבר על התחרות בין לוריה לנמרוד...
מסתבר שהפעם נמרוד בחר לתמוך בדור העתיד הקרוב יותר. השקעה קצרת טווח שכזו, בדומה לאותה רנו.
אם היה נשאר בארץ ותומך בצוות הילדים עוד היה קוטף את הפירות עוד 10 שנים כשהיה מנחה אותם שוב כצוות בטכניון.
נו שויין, כי לפי המידע שיש בידי נראה כי הוא הולך להפסיד את כל הקופה ללוריה, ולא רק את הניצחון ביזרע-ראלי...
יהונתן לא הייתה ברירה, כבר הייתי בארופה...[emoji3]
חוץ מזה, רסמי, הילדים בכפר טובים יותר. הגיל רק מדרדר את היכולות. ותן עדכון וכמה תמונות, בשרשור נפרד (שאפשר להפוך בצ'יק לכתבה).
אני הולך לצלם את התחלת המקצים הדינמיים.
חזרתי מהונגריה והבנתי שאתם צודקים.
פראייר מי שקנה פלואנס ב40K שקל לפני שלוש שנים, שילם על אנרגיה שליש מחיר לעומת רכב בנזין מקביל בכל התקופה, ומוכר את הנבלה שהמצבר שלה גמור לקרסו ב34K שקלים היום.
ציטוט מתוך http://www.calcalist.co.il/local/art...693662,00.html. ותזהרו מלהעיר על אמינות המקור, אם יש מישהו שיכול לתת פייט רציני לברנרד באכילת ראשים, זה תומר הדר :rolleyes:ציטוט:
קבוצת קרסו, יבואנית רנו, מציעה לבעלי רנו פלואנס חשמליות של בטר פלייס עסקאות רכישה חוזרת, שבמסגרתן משולם עבור המכונית מחיר מחירון מלא, כך נודע ל"כלכליסט". העסקה תקפה רק לבעלי מכוניות פלואנס ZE חשמליות שקיבולת הסוללה שלהן נמוכה מכ־70%.... לפי הצעת היבואנית, נכון למועד ההצעה יקבלו בעלי רנו פלואנס חשמלית מודל 2012 תגמול בגובה של כ־34 אלף שקל, בעלי מודל 2013 יקבלו 39 אלף שקל ואילו בעלי מודל 2014 יקבלו 48 אלף שקל. בטר פלייס הגישה במאי 2013 בקשת פירוק לאחר שצברה חובות כבדים. עם זאת, החברה הספיקה להעלות לכבישי ישראל כ־900 כלי רכב בשעתו - ומאות מכוניות נוספות נותרו בחזקתה. רכבים אלה נמכרו בין היתר לכמה חברות ליסינג, ואלה מכרו אותן הלאה ללקוחות.
נמרוד, נמרוד...
לא לימדו אותך, שכשמתנצלים, צריך אשכרה להתכוון לזה?
אם רצית להיות ציני (שאם אני לא טועה, אני מזהה איזה נסיון להיות ציני...תמשיך להתאמן... אתה דווקא מגלה כישרון), אולי היית צריך לענות כך, כששאלתי כמה קרסו נותן עבור הרכב הישן.
אז התשובה שלך היתה רלוונטית.
בנתיים, מה שהמשיך את הדיון, הוא הרעיון של אסף "לקנות ולזרוק"..
כך, שאם אתה רוצה להיות ציני, זה צריך להיות מופנה לאסף.
לעניין התשובה שלך עצמה (בניגוד להתנצלות המזוייפת... כן "עליתי עליך").
אתה רואה - לענות לעניין לא היה כ"כ קשה, נכון?
הנתונים החדשים (שהוסתרו מאיתנו, משום מה.. ואני חושד שזה היה מתוך לויאליות לאסף.. שאפו) אכן מהווים משקל רב לכיוון "הפלואנס אכן = עיסקה טובה".
"השכרת" רכב ב-6K שקלים לכמה שנים + מחיר "דלק" זול.. קשה לנצח נוסחה שכזו.
אולי, להשלמת התמונה, תוכל להוסיף עוד כמה מספרים:
- מחיר קנייה.
- האם גם "יד שנייה"/שלישית וכו', נהנה מהתנאים של קרסו?
- מה זה אומר, סעיף ההסתייגות הזה, של הסוללה?
- כמה עולה ביטוח וטסט וכו'?
- כמה עולה עמדת טעינה (אם צריך כזו)?
ואז נצחונך יהיה מושלם.
ועם אסף, שהשתתק משום מה, "נסגור חשבון" אח"כ - הוציא את הגילדה.. לא משהו..
תגיד...
יכול להיות... אולי ככה... אפשרות תאורטית... שכל אלה שקנו פלואנס והחליפו (באחריות!!!) את הסוללה, למעשה... נדפקים מהדיל הזה?
סתם מחשבה... שאולי אפשר יהיה לבדוק אותה, אחרי שתענה על השאלות שהעלתי וניתן יהיה לבחון את כל הנתונים מול איזה סיריון (טוב.. לא סריון - תגיד אתה מי)...
לא יודע - אינטואיטיבית, נראה לי שאתה נכנס פה לאיזו פינה.. אחרי שדווקא בעטת יפה את אסף (לקנות ולזרוק) הצידה..:)
אבל אולי אני טועה.. כרגיל:rolleyes:
נמרוד, אתם באמת עושים מעצמכם צחוק...
זה שהיום קרסו קונים את הרכבים אמנם מיטיב את המצב של בעלי הגרוטאה אבל אלו לא התנאים שהוצגו לבדיקת הכלכליות של העיסקה.
כל הדיון הינו על רכישה ב 40, גריטה באפס והשוואת עלות אנרגטית.
בשביל להגיע לכישורי הערבוב של ברנרד אתה צריך פי חמש מילים בתגובה
בלי קשר אציין שהסוללות שקרסו החליפו אינן סוללות חדשות כך שאין לצפות מהן ל 5 שנות פעילות
בועז.
בפעם הבאה, תוותר קצת על אגו שלך ותצטט אותי - אתה לא חייב לחזור על דברי, במילים שלך...
ואתה מפספס.
אם קרסו החליף סוללות (באחריות!!!), כנראה שהעניין כבר לא רלוונטי לבעלים - הם בטח לא יהיו 70% קיבולת ומטה (אלא אם אלה סוללות דפוקות מראש..).
כך שמי שניצל את ה"אחריות", כנראה נדפק בקנייה חזרה.. ולהיפך.
אבל אלה הפרטים הקטנים, כשנראה לא מעניינים את ה..גילדה:rolleyes:.
ואם נחזור לנושא החשוב יותר (גניבה ספרותית)... אתה גם יכול להגיד "אני מסכים עם ברנרד שהתכוון.." וכאן אתה יכול לכתוב במילים שלך..
גם אפשרות :)
אוי כמה מילים......
עבור 30 קמ ביום, נאמר 7000 בשנה, על 5 שנים וירידת ערך של 40 אלף פלואנס חשמלית עלתה 45250 ש״ח.
עבור 60 קמ ביום, מעגל ל13500 בשנה - ושימו לב שגם עם סוללה במצב גרוע שהמתלוננים מהפייסבוק מתלוננים עליה, על 5 שנים וירידת ערך של 40 אלף בשנה החשמלית עלתה 50125 ש״ח.
לקחתי אוטו שקניתי באותו סכום וירידת הערך שלו 20000 על 5 שנים עם עלות קילומטר אנרגטית של 60 אגורות ועבור 7000 בשנה הוא עלה 41000 ועבור 13500 בשנה 60500.
זה לפני תיקונים ובלאי שאפילו החותנת של ברנרד לא פטורה מהם, ובלי להשוות את איכות החיים מבחינת איבזור ומרחב של פלואנס לעומת מכונית בסיסית כמו סיריון.
זה במספרים מעוגלים... אם לוקחים מספרים אמיתיים יותר זה משתנה בקצת. ונתון ירידת הערך... נראה אתכם מוכרים היום ב20 אוטו שקניתם לפני 5 שנים ב40. מנסיון, אם תקבלו 10 שיחקתם אותה.
ועוד דבר, אני בשביל פחות מ10000 קמ בשנה הייתי קונה (טוב, קניתי) אוטו ב7000 שקל. חבל לזרוק כל כך הרבה כסף.
אסף.