תגובה: ---- הדרכה בנושא חילוץ בשטח - הרשמה
מטר והמטרה להחדיר את כל המטר הזה פנימה?
מה ההשלכות אם היתד גבוה מעל פני הקרקע בגלל סלא נניח?
כן להחדיר פנימה כמה שאפשר, ועם פטיש 5 לרוב זה אפשרי.
ההשלכות במקרה שלא הכל נכנס, צריכות להיות משוקללות עם הנתונים הבאים:
1. כמה מהיתד נשאר בחוץ
2. כמה יתדות בסה"כ ננעצו
3. מה המצב אצל יתר היתדות
4. מה העומס הכולל שיופעל על העוגן (למשל קידום ג'יפ שרק התיישב על ביצת הסרן לעומת ג'יפ שקוע בבוץ טובעני וכו')
חלוקת עומס נכונה בעזרת רצועת-הלולאה חייבת להילקח כנתון מובן מאליו, אחרת ה'פגיעה' בסעיפים הללו היא אנושה.
טיפ: קחו בחשבון שעבודה עם פטיש 5 קילו היא קשה, וגרף ההתעייפות הוא אקספוננציאלי: התעייפות גוררת הגדלת אחוזי ההחטאה שבתורה גוררת התעייפות מואצת וחוזר חלילה. לכן נהלו בתשומת לב את השקעת האנרגיה שלכם: עדיף לתת מכות ראשוניות על כל היתדות בהתחלה, ואז לחזור ולהעמיק אותן אחת אחת, מאשר להשקיע את כל האנרגיה ה'טריה' בנעיצת השתיים הראשונות כדי לגלות שאתם תשושים בכל היתר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
4. מה העומס הכולל שיופעל על העוגן (למשל קידום ג'יפ שרק התיישב על ביצת הסרן לעומת ג'יפ שקוע בבוץ טובעני וכו')
.
עוד פקטור הוא מצב הקרקע.
קרקע יבשה וחזקה או לחה/בוצית שיש מצב שהיתדות ישלפו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
החלק שבסוף נסגר שיהיה הוא העיוני.
באופן אישי גם אני אשמח אם יהיה מפגש מעשי עם תרגול.
++
נרשם כבר עכשיו על האופציות.
אם אתה מניח בניצב לרכב אתה לא מפסיד את הקשר בין היתדות שפס הדריכה מספק לך.
כלומר אם בניצב ובעזרת הרצועה אתה מושך באופן שווה את כל היתדות אין צורך בפס הדריכה.
לא?
שאלה נוספת, האם יש דרך פשוטה לקשור יתדות ביחד בלי פס דריכה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
למי שביקש תמונות של עוגן הסיכות שאני משתמש בו (מצורפות למטה),
- פס דריכה מפלאח ברזל, ובו 5 חורים
- שלושה עוגני ברזל מלאים, בקצותם לולאות לשם שליפתם בתום החילוץ (ניתן לבצע בקלות בעזרת הייליפט במקרה שהם נעוצים חזק מאד), ועוגן נוסף שהוא צירייה-קדמית שהתפגרה, כאשר שני גדמיה רותכו היטב והקצה חודד
ציוד נוסף:
- פטיש 5 קילו
- רצועה סגורה
- שאקלים מתאימים בכמות העוגנים
- הייליפט רצוי מאד כאמור לשליפת העוגנים במקרים בעייתיים.
מניחים את הפס על הקרקע במרחק הרצוי מהרכב התקוע, ניתן להניח בקו הרכב או בניצב לו. אני מעדיף את הגרסה הניצבת על מנת לחלק את עומס העיגון על לולאות כל העוגנים ולא רק על הקרוב לרכב.
מחדירים את העוגנים לקרקע כך שרק הלולאות יבצבצו מעל הפס.
לכל לולאה מחברים שאקל (לא לשכוח לשחרר שתי כריכות אחרי הסגירה).
כעת יש לרתום את הרצועה הסגורה כך, שתחלק את העומס על פני כל העוגנים בשווה (קשה להסביר בהתכתבות - נסו בבית, ברוגע, ועם שכל ישר תמצאו את הסט-אפ הנכון; אל תחכו ליום פקודה, נסיונות בשעת אמת עם אוטו רותח ממשפחה עצבנית ושמש קיציית לא יסייעו לכם בעניין זה). העקרון המנחה כאן הוא שמכל עוגן ייצא חלק-רצועה אל נקודת העיגון הקדמית לכננת, כי השחלה פשוטה בתצורת לולאה דרך כלל העוגנים לא באמת תעמיס על כולם בשווה.
אחרי שהכל מוכן מעגנים אל כבל הכננת, וההצגה מתחילה.
הציוד שלי שבתמונות נוסה יותר מפעם אחת בחילוצים עצמיים ועבד בהצלחה יתרה.
בהצלחה
ותודה לאסף על הערב המעניין
גיתאי
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
++
נרשם כבר עכשיו על האופציות.
++ גם אני!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
אם אתה מניח בניצב לרכב אתה לא מפסיד את הקשר בין היתדות שפס הדריכה מספק לך.
כלומר אם בניצב ובעזרת הרצועה אתה מושך באופן שווה את כל היתדות אין צורך בפס הדריכה.
לא?
שאלה נוספת, האם יש דרך פשוטה לקשור יתדות ביחד בלי פס דריכה?
אם העוגן בניצב לרכב התקוע, אתה לא מפסיד את יתרון הפס מכיוון שבלעדיו העומס אמנם עדיין יחולק שווה על כל היתדות - ועדיין כל יתד מחזיקה לעצמה ועשויה להישלף אם הקרקע סביבה פחות קשה (ראה הערתו של דורון).
הפס מוסיף חוזק עיגון לכל היתדות ביחד.
יתרון נוסף של הפס בתצורה ניצבת, שגם אם החדרת את כל הסיכות עד הלולאה - עדיין ייתכן ששכבת האדמה העליונה בחלק מהן או בכולן רכה יחסית, ואז הפס מסייע לסיכות לעמוד בפני כוחות כפיפה.
בכל מקרה כמו שכתבתי, ניתן להציב גם בכיוון הרכב וזה בסדר גמור.
לשאלתך על דרך לחבר בין היתדות ללא פס דריכה, ניתן לבצע זאת בעזרת רצועות רצ'ט - אחת בין כל זוג יתדות. למשל, ארבע יתדות מצריכות שלוש רצועות.
במקרה זה אתה זקוק ליתדות ארוכות יותר באורך 1.5 מטר, כאשר הרעיון הוא לעגן את כל העסק באופן הבא:
1. העיגון יתבצע אך ורק בכיוון הרכב התקוע
2. יש להחדיר את הסיכות לפחות 1 מ' בתוך הקרקע, ולהשאיר 30-50 ס"מ בחוץ
3. הסיכות יוחדרו בזווית נטויה הפוך מכיוון הרכב, או במילים אחרות הטיית זווית לכיוון ההתקדמות הרצוי - ולא 90 מעלות לקרקע כמו בעוגן סיכות עם פס
4. לאחר ההחדרה, קושרים ברצועת רצ'ט מבסיס הסיכה הראשונה אל ראש הסיכה השניה, מבסיס השניה אל ראש השלישית, וכן הלאה עד לאחרונה.
5. מחברים את הכננת בשאקל אל בסיס הסיכה הראשונה - ומתחילים את ההצגה.
חשוב להפנים שהעבודה עם עוגן סיכות קשה ולא מתאימה לחנונים שיוצאים לבדם (שריונרים יודעים מה משמעות העבודה המדוייקת עם פטיש 5 קילו...). לכן אני ממליץ בחום להצטייד גם בפס דריכה ולא להתחיל בפרוצדורות מיותרות בשעת חירום, מה גם שכאמור ללא הפס יש צורך ביתדות ארוכים יותר ובכמה רצועות שאקל.
אבל שיהיה ברור - העוגן הזה עובד חבל על הזמן, בקרקע טרשית ובוצית. מניסיון.
אחת ההתנסויות שלי איתו היתה בחילוץ עצמי באזור תלם עשת (מדרום לערוץ הפארן), כאשר ביצת הסרן האחורי נתקעה על מדרגה גבוהה וגרמה לג'יפ להסתובב על-המקום שמינית סיבוב - עם הזנב לכיוון תהום של כ-20 מטר... תמרון חזרה ברברס כדי לשחרר את הסרן לא היתה אופציה מבחינתי בגלל שולי בטיחות קטנים מדי ביני לבין התהום, וטיפוס קדימה על המדרגה לא היה אפשרי - תקוע חזק... לבד.
אין קליטה במקסטראק, אין קליטה בסלולר.
אין עץ לעגון, אין סלע - אין כלום.
יש שמש קיץ קופחת, ומעל למדרגה יש פלטו.
חצי שעת עבודה מפרכת - הכינון עצמו לקח כמה שניות - והג'יפ למעלה כמו ענק.
למען האמת יכולתי לעגן את עצמי שם גם בעזרים אחרים שיש לי קבוע בג'יפ (פטישון + 80 מטר כבל חשמל + עוגני סלע מיוחדים), אבל בשיקלול הנסיבות ההן החלטתי ללכת על הסיכות.
בלעדיהן הייתם מוצאים שם את העורבים, את הג'יפ באדום-דהוי-עד-ורוד, ואת שארית החגורה שלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
למי שביקש תמונות של עוגן הסיכות שאני משתמש בו (מצורפות למטה),
- פס דריכה מפלאח ברזל, ובו 5 חורים
- שלושה עוגני ברזל מלאים, בקצותם לולאות לשם שליפתם בתום החילוץ (ניתן לבצע בקלות בעזרת הייליפט במקרה שהם נעוצים חזק מאד), ועוגן נוסף שהוא צירייה-קדמית שהתפגרה, כאשר שני גדמיה רותכו היטב והקצה חודד
ציוד נוסף:
- פטיש 5 קילו
- רצועה סגורה
- שאקלים מתאימים בכמות העוגנים
- הייליפט רצוי מאד כאמור לשליפת העוגנים במקרים בעייתיים.
מניחים את הפס על הקרקע במרחק הרצוי מהרכב התקוע, ניתן להניח בקו הרכב או בניצב לו. אני מעדיף את הגרסה הניצבת על מנת לחלק את עומס העיגון על לולאות כל העוגנים ולא רק על הקרוב לרכב.
מחדירים את העוגנים לקרקע כך שרק הלולאות יבצבצו מעל הפס.
לכל לולאה מחברים שאקל (לא לשכוח לשחרר שתי כריכות אחרי הסגירה).
כעת יש לרתום את הרצועה הסגורה כך, שתחלק את העומס על פני כל העוגנים בשווה (קשה להסביר בהתכתבות - נסו בבית, ברוגע, ועם שכל ישר תמצאו את הסט-אפ הנכון; אל תחכו ליום פקודה, נסיונות בשעת אמת עם אוטו רותח ממשפחה עצבנית ושמש קיציית לא יסייעו לכם בעניין זה). העקרון המנחה כאן הוא שמכל עוגן ייצא חלק-רצועה אל נקודת העיגון הקדמית לכננת, כי השחלה פשוטה בתצורת לולאה דרך כלל העוגנים לא באמת תעמיס על כולם בשווה.
אחרי שהכל מוכן מעגנים אל כבל הכננת, וההצגה מתחילה.
הציוד שלי שבתמונות נוסה יותר מפעם אחת בחילוצים עצמיים ועבד בהצלחה יתרה.
בהצלחה
ותודה לאסף על הערב המעניין
גיתאי
https://www.youtube.com/watch?v=pPOYzc8418w
https://www.youtube.com/watch?v=pPOYzc8418w
אשמח גם להדרכת חילוץ :rolleyes:
איזה דפיקות של חובבן, הוא לא היה בשריון...
מעוניין, ליאור, 0523493901
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ngubhhi
- - - Updated - - -
מעוניין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי