-
תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
חבל שאי אפשר לערוך פה הודעות .. ( בתוך פרק הזמן שלוקח למוח שלי לחשוב על התגובה .. )
אבל עוד נקודה שעלתה לי ...
דווקא נהג תותח שרגיל לרכב גיבור יתקשה יותר עם הדאסטר מאשר נהג לא תותח וחסר נסיון ... לדעתי ולנסיוני האישי .. וגם את זה רשמתי כבר, דברים פה עובדים אחרת.
תגלול אחורה.
עוד משהו, דאסטר אחת עם 7 ג'יפים ... אהה ... טוב שהוא ניסה לשמור על האגו רק עם מדרגת נקרות :)
ונקודה אחרונה, "רכב כזה לא יכול לצאת לבד למסלול בנחלי הדרום, בוודאי לא בכיוון מזרח מערב, תמיד יהיה מצב שיש מקומות שיצטרך חילוץ במקרה הטוב, גרירה לכביש במקרה הפחות טוב."
כל רכב, יש מצב שהוא יצטרך באיזה שלב חילוץ כזה או אחר ... הרכב הזה כבר היה לבד בדרום וחזר בלי שום נזק .. כמו שרשמתי ולא פעם אחת, אז או שהנהג שם היה ממש אידיוט .. או שהוא ממש תותח :)
-
גיא,
אני חושב שאתה רואה בצורה נכונה את יכולות הרכב.
גם אני התרשמתי מאוד מהרכב בטיול המדובר (הזכיר לי את הקינג "בקטן").
זה נראה לי רכב נהדר לטיולי משפחות ובודאי לא לעבירות.
אין בעיה לצאת איתו גם לנגב בתנאי שמכירים במגבלות ומודאים שישנם מעקפים לנקודות בעיתיות.
-
כן .. קינג זה קצת over .. לי הוא מזכיר את הטראנו ..
כמה גדולים הגלגלים יותר מהמקור ברכב ההוא ? יש מצב שבגלל זה אין לו low בהילוך הראשון.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
אני מבין שהפרעתי לך בשרשור האדרת הדאסטר.
סליחה.
אתה יכול להמשיך, לא אפריע שוב.
-
יפה אמרת, גיא.
וזה מה שיפה בתחביב שלנו. שלכל רכב יש את ה5% שלו... וכל הכיף זה לדעת להסתובב מסביבם קרוב קרוב ולא לדרוך עליהם ולקבל נשיכה...
אסף.
-
שמיל, אנחנו אכן מפריעים כאן ועזוב אותך מעובדות.
הדאסטר לא בנוי לנחלי הנגב. לא משנה איך נהפוך את זה. צמיגים, מיגון, הגבהה, נהג...
זה יגמר בנזקים ותקיעות, תהיה מוכן לזה גיא.
-
הרבה רכבים, שטובים ואפילו מצטיינים במקומות אחרים, יאכלו קש בנקודות מסויימות בנחלי הנגב.
אני זוכר שפעם נכנסתי עם הרקסטון לנחל ערוד בקטע הקשה. הבולמים התחממו וכל ירידה מסלע הייתה סיוט. אמנם הרכב יצא בשלום, בחתיכה אחת ובנסיעה עד עצם היום הזה, אבל הבנתי מה הוא פחות אוהב לעשות.
אני דווקא חושב שהשרשור הזה, בהתייחסות לחלקים הענייניים שבו, נותן תמונה ברורה מאוד לגבי הדאסטר, במה הוא טוב ואיפה הגבולות שלו. תודה גיא.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
הדאסטר לא בנוי לנחלי הנגב. לא משנה איך נהפוך את זה.
עדיף שלא [emoji3]
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
עבר עליך משהו טוב, גיא, בשנים שלא היית פה [emoji3]
בחרת ברכב שמתאים לצרכיך, אתה אוהב אותו, מתלהב ממנו, מודע למגבלות ועונה בתבונה למי שמנסה לצנן את ההתלהבות.
בוגר.
תהנה.
-
מכשזה נאמר, אומר גם שנכון להיות רגישים מאוד כשמצטרפים ברכב נחות לטיול של רכבים גיבורים יותר. עלול להיות מצב שמשתתפים לא ידחו נהג ברכב כנ"ל מתוך נימוס, ולמעשה הם יתבאסו, מהעיכובים ומהצורך בבניה בקטעי עבירות, מהנזקים, מהתקיעות.
הייתי שם, מהצד של "הגיבורים" .
זה תמיד לעשות מסלולים במגמת ירידה.
לעולם לא להגיע לקטעים טכניים שמבחינתך הם פלפל של הטיול, ולעבור טיול של ארבעה ימים במדבר ללא הידרשות להנעה הקדמית, אפילו פעם אחת.
אתה יוצא בתחושה שהיית יכול לבוא עם רכב הליסינג שלך, שהדלק בו חינם.
באחד הטיולים עברנו שמונה מטרים בלבד, ואת שאר היום בילינו בחילוץ ותיקון עד שעה 2100, וזה לרכב שמראש הגדרנו שלא אמור להגיע לטיול (הגדרנו מינימום נעול כפול) .
מכיר גם את הצד הנחות, כפדלאה/חלש/חובב באופניים ואופנועים. אני מתחמק מהזמנות להצטרף לקבוצות ונותן לחברים לסנגל טכני בעצמם.
אני יוצא בדד למסלולים שמתאימים לי, בקצב שלי.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מכשזה נאמר, אומר גם שנכון להיות רגישים מאוד כשמצטרפים ברכב נחות לטיול של רכבים גיבורים יותר. עלול להיות מצב שמשתתפים לא ידחו נהג ברכב כנ"ל מתוך נימוס, ולמעשה הם יתבאסו, מהעיכובים ומהצורך בבניה בקטעי עבירות, מהנזקים, מהתקיעות.
חנן רהוט כתמיד. בטיול הזה הצטרף הדאסטר כדי לבחון יכולת וכן גם בשביל שיהיה לנו את מי לחלץ. היה נחמד במדרגת הנקרות השניה לתת לנוער למשוך את הדאסטר עם הרצועה. 9 גברים מושכים הספיק, מזל שקל הרכב. בראשונה העלנו עם כננת.
דווקא CJ שהיה על 2X4 בגלל תקלה בגל הינע, פוצץ רדיאטור במדרגה ולקח יותר זמן לחלץ.
בקיצור טיול במיטבו.
וכן אני מוכן שיבוא דאסטר כל פעם, זה מוסיף עניין, אבל מוריד מכיסו של הבעלים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מכשזה נאמר, אומר גם שנכון להיות רגישים מאוד כשמצטרפים ברכב נחות לטיול של רכבים גיבורים יותר. עלול להיות מצב שמשתתפים לא ידחו נהג ברכב כנ"ל מתוך נימוס,
עברנו את השלב הזה אחרי שהיינו מנומסים וכולם סבלו.
צריך לבחור את הניסוח ההולם, אבל לא כל רכב מתאים לכל שטח.
כשמשולב בעניין נהג שלא מכירים כנהג, ורכב חלש מראש זה מתכון לצרות.
זה נכון גם ללווייתנים.
רצו להצטרף למסלול שהגדרנו טכני עם סאקויה (לוויתן ארוךך ונמוך) מבט אחד והבנתי שכייף זה לא הולך להיות.
אמרנו שבפעם אחרת במסלול אחר.
-
תודה :) ..
-
אילן ושמיל,
עד שיש פה מישהו שלא מתלונן על האוטו .. שלא מנסה לתבוע את היבואן (בנתיים) ... גם זה לא טוב ?
;)
אני לא כועס שאתם מנסים למנוע ממני להאדיר את האוטו. אני חושב שאתם מודדים את האוטו בקליבר שלא מתאים לו .. ומה שיוצא נראה לכם רע .. וזה צפוי !
כשאתה משווה את היכולת של רכב כביש-שטח עם היכולת של מגרסת סלעים .. נו, .. מה אתה מצפה שייצא ?
זה כמו שתלך לתחרות ידע כללי עם ילדה בת 5 .. כמובן שתנצח אותה בלי למצמץ .. אז מה זה אומר שהיא טפשה ? או שפשוט היא לא מתאימה למבחן והוא לא מתאם לה ...
ותסתכל על השרשור .. אני מתיחס לכל מה שהעליתם.
והאוטו הזה ביחס עלות תועלת שלו --כשנמדד בעינים של הצרכים שלי--- הוא מעולה.
זה הכל,
כמובן שזה לא אומר שאני לא מנסה למתוח את היכולות והגבולות .. ואני מופתע דיי הרבה בעצמי .. ואני מוכן נפשית ליום שבו אני אסמס לקבוצת החילוץ 'הצילו' ... ואז בועז יענה לי ... 'נו .. נכנסת לשטח עם פרייבט, מה אתה מופתע שהוא נתקע, לא מגיע לך חילוץ' ;)
שנה טובה וטיולים מהנים לכולם !
נ.ב. יורד בערב לדרום .. תהיו בכוננות חחח
-
גדי יגיל אמר פעם משהו חכם על יכולת משחק השח של הכלב של גורביץ' .
בועז, אתה יודע למצוא את זה ברשת?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
עברנו את השלב הזה אחרי שהיינו מנומסים וכולם סבלו.
צריך לבחור את הניסוח ההולם, אבל לא כל רכב מתאים לכל שטח.
כשמשולב בעניין נהג שלא מכירים כנהג, ורכב חלש מראש זה מתכון לצרות.
זה נכון גם ללווייתנים.
רצו להצטרף למסלול שהגדרנו טכני עם סאקויה (לוויתן ארוךך ונמוך) מבט אחד והבנתי שכייף זה לא הולך להיות.
אמרנו שבפעם אחרת במסלול אחר.
האופציה השניה היא להתאים את המסלול למי שמגיע. ואם אני רוצה לטייל עם חבר שמגיע עם רכב נחות ו/או חסר ניסיון בנהיגת שטח אני יתאים את אופי המסלול לעניין. לי לפחות יותר חשובה החברותא מלטפס על איזה סלע כזה או אחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
האופציה השניה היא להתאים את המסלול למי שמגיע. ואם אני רוצה לטייל עם חבר שמגיע עם רכב נחות ו/או חסר ניסיון בנהיגת שטח אני יתאים את אופי המסלול לעניין. לי לפחות יותר חשובה החברותא מלטפס על איזה סלע כזה או אחר.
++++1
-
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
ברור שהמסלול מתוכנן לפי הקבוצה, ולפי החברים.
אבל אם מגיע מישהו חדש להצטרף, אז לא בהכרח נהפוך את כל התכנון בגלל שהוא מגיע עם פלטפורמה לא מתאימה שתשנה לכל השאר את התכניות.
באותה מידה אני מודה שאם מישהו חדש רוצה להצטרף, אני שואל כמה שאלות בסיסיות ומסתכל על הרכב לראות שזה לא רכב מוזנח שצועק צרות.
אחת הסיבות שמתקבעת קבוצת טיולים זה כי כולם +\- עם כלים שמתאימים לרוח המסלולים המועדפים עליה.
אבל אם מהות המסלול היא טכנית כי זה מה שרוצים לעשות כרגע, אי אפשר לסובב את זה, יש רכבים מתאימים פחות.
ואז החבר יכול לבוא כנוסע ברכב אחר.
את גיא פגשתי פעם-פעמיים בשטח לפני אי אלו שנים (זוכר טיול שטפונות ליד ערד?), ולפחות לפי מה שאני זוכר הוא לא מהמתחרעים בלי חשבון, אז נראה לי שהוא מודע למגבלות הרכב הנוכחי.
-
רק עכשיו נכנסתי לשרשור ואני המום לתפנית שהוא קיבל...."תותח" ? אני מקסימום אקדח קפצונים של חג פורים ,שונא מעלות אתגריים, מאז ומתמיד, מטייל עם מי שכיף לי, או שלא.
לעניין הדאסטר ,היה ברור לי מתחילה שקל לא הולך להיות ,ברוח ספורטיבית והיתולית הצטרפתי גם השנה לחבורה, כמו בכל השנים עברו .רק שהפעם עם הדאסטר בניגוד לשנים האחרונות.
עלינו את עשוש ,בנסיון אחד,כמעט עד לסוף, או יותר נכון עד שמערכת נעילת הדיפרנציאל המרכזית צעקה הצילו, את מעלה הר כיפה, מעלה קצרה ועוד.
מדרגות הנקרות לא היו בתוכנית והגענו לשם כי נשאר לנו עוד זמן, לא ,זה לא בשביל הדאסטר ,כמו גם אתגרים אחרים, אבל לצאת בהצהרה שהרכב לא מתאים לשבילי הדרום נראית לי מוגזמת.
אגב אין נזקים ברכב, חוץ ממכה בפלסטיק של הטמבון הקדמי. המיגון הוא מיגון ,נועד לחטוף ולהגן, לא?
-
יפה אמרת !
בהחלט המגון תפקידו לחטוף.
-
טל אני אשמח אם תעלה צילום או שניים וחוויות שלך מהטיול.
-
במקרה הזה לא אוהב להעלות תמונות או סרטונים ,כי מהר מאוד זה יהפוך לדיון שהוא לא טכני.
החוויות שלי הן כמו שתוארו לאורך כל השרשור ,וחבל לחזור על זה שוב, זה לא ג'יפ בגודל אחד לאחד ,זה ג'יפון כייפי לאללה ביחוד בנהיגה מהירה בשבילים(וכבישים) מפותלים ,למרות הנטיה שלו לתת היגוי ,גם כשנועלים דיפרנציאל מרכזי.
הכל בפרופורציה, כבר דיברנו על זה.
אה....ורק מסניף סולר ,לא שותה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
במקרה הזה לא אוהב להעלות תמונות או סרטונים ,כי מהר מאוד זה יהפוך לדיון שהוא לא טכני.
החוויות שלי הם כמו שתוארו לאורך כל השרשור ,וחבל לחזור על זה שוב, זה לא ג'יפ בגודל אחד לאחד ,זה ג'יפון כייפי לאללה ביחוד בנהיגה מהירה בשבילים(וכבישים) מפותלים ,למרות הנטיה שלו לתת היגוי ,גם כשנועלים דיפרנציאל מרכזי.
הכל בפרופורציה, כבר דיברנו על זה.
אה....ורק מסניף סולר ,לא שותה.
אוקי .. כרצונך :)
אני חושב שצילום סקסי פה ושם רק מוסיף .. אבך סבבה.
תודה.
-
אגב ,דיברתי על זה עם מישהו בטיול...שאם יפול לי לידיים גיר כזה,ויהיה לי חשק וזמן להתעסק עם זה,הייתי מכרסם גלגלי שיניים חדשים רק להילוך הראשון בכדי לקצר עוד יותר את היחס, ממש כמו ראשון LOW בג'יפ "אמיתי" ,מוותר עליו מראש בכביש. ובתוספת נעילה אחורית כמובן.
אבל עזוב ,סתם רגע של חולשה, לא יקרה.
-
זה יהיה הדבר הכי טוב על פני הכביש והעפר ... מעניין אם יש קיט ברומניה ... יש לי מישהו לשאול.
-
גם אני חשבתי האם אפשר להשיג גג"ש ראשון ביחס נמוך ואיך זה ישנה את החיים...לדעתי זה יכול להיות קיט שיחטף מהמדפים
נראה לי שהדאסטרים מתרבים פה כמו ארנבות...דבר בהחלט מבורך ובקרוב שיתקע איזה רכב "גיבור" באיזה מעלה קשוח, יגידו כולם איך זה קרה?? אתמול עבר פה דאסטר :)
-
זה לא יהיה קסם וזהו,יש גם עליה באותו יחס של המומנט המופעל על המכלולים שאחרי,צריך להתחשב בכך.או לפחות לא לשכוח.
-
בנתיים ... במסגרת הכן רכבך למדבר ... צלמתי את המיגונים ... לטובת המסתקרנים.
הגדול זה מגן למיכל הדלק והקטן לדיפ' האחורי ויחידת הואקום שמחברת אותו כשצריך ..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...0e325e40a4.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...f73111b55f.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...bc488bbb8a.jpg
-
מה עם הציפלינג שיושב על האגזוז ובולט מטה ? , בצד נהג,זה שמחוברים לו חוטים,מפחיד הקקר הזה.
-
ההממ .... ??
לא שמתי לב עד עכשיו ...
חיישן למבדא ?