-
תגובה: נשבר לי (מ)הקפיצים. תרתי משמע... מה האופציות העדכניות בשוק בארץ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
היה לי אולדמן. לא נהניתי.
נכון, הקיט נוח. אבל מהיום הראשון סבלתי מתקלות בקיט, החל מעיניים אובליות במאיות, דרך קנקים איומים, וכלה בקפיצים שבורים ודפורמציות, ובולמים נוזלים. חלק מהתקלות בתוך תקופת האחריות.
הקיט גם כשתקין לא מצטיין בהתמודדות עם משקל מלא בטיולים.
על השירות, עדיף שלא אדבר... לא בא לי להוציא כסף על עו''ד שיוכיח את צדקתי בהוצאת דיבה.
אני פשוט לא אקנה מהם יותר...
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
יונתן את נושא האחריות אני לא מכיר.
אבל אני גם לא מכיר את כל שאר הטענות שלך.
לי יש סט של אולדמן וגם לשאר החברים שלי. מי שמכיר אותי יודע שאני לא על הצד שמרחם על הרכב. כנ"ל גם לחברים.
בחיים לא חזרנו מטיול עם עלה שבור או כל זנק בעלים כזה או אחר.
דווקא לההיפך אני מואד ממליץ עליהם בזה שהם רכים ומאוד נוחים. לא נתנים גובה אבל עדיין העלים הכי טובים שפגשתי.
הכנסת פה את עניין הבולמים הנוזלים אין קשר בין השניים.
ד.א למשקלים גדולים יש אופציה לעלה נוסף לקיט של האודלמן
עדיאל
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
אימרי, כבר פירטתי כאן על ה EFS.
קפיצים מקוריים היו לי לפני מעל 10 שנים ולתקופה לא ארוכה. גם אז הם היו כבר עייפים מאוד, אז תכלס ההשוואה לא הוגנת.
ביחס לאולדמן ה EFS בוודאות מתמודד טוב יותר עם משקל ובתכלס כשהרכב עמוס מאוד החסרונות שלו גם די נעלמים. במידה ועיקר השימוש שלך ברכב הוא טיולים ארוכים עם רכב עמוס ולא שעשועי עבירות ביום יום אני חושב שאתה תהנה ממנו.
לגבי נדנדות, אני לא רואה שום טעם לשים נדנדות ארוכות יותר מהמקוריות (7 ס"מ), במיוחד לא ב EFS שכאמור נותן גובה יפה.
-
סגור. השתכנעתי, הולך על זה.
-
עדיאל, הגבתי לך באריכות והתגובה נמחקה לי לפני שליחתה. כנראה שלא הייתי צריך להגיב על זה. זה לא נושא הדיון...
רק אציין שהתקלות שחוויתי לא היו נזק בטיול אלה תקלות יצור, שהתגלו עם הזמן. הבולמים הנוזלים היו בלאי מוקדם מהצפוי.
יש לי השערה לגבי הסיבה לתופעות הנדירות שחוויתי, והיא העובדה שמעט לפני מועד רכישת הסט עבר ייצור הקפיצים של חטיבת דקאר ב arb מאוסטרליה למלזיה. הם בזמנו פרסמו את זה בגאווה כמהלך שיוזיל את המותג לצרכן.
אסכם ואומר שתקלות, במיוחד נדירות, קורות לעיתים. לכן יש אחריות... מאחל לך שלא תזדקק לנסות לממש אותה.
אגב, משלב מסוים היה לי את העלה הנוסף שתיארת. אין ספק שזה מוסיף להתמודדות עם משקל, אבל עדיין רחוק מה EFS, ולמעשה, גם נותן מענה מספק בקושי.
-
יונתן,
אני לא רוצה לגנוב את הדיון של הקפיצים, אבל בכל זאת....
עם כל השיטות והלהטוטים (המרשימים בפני עצמם), אתה לא חושב פשוט להחליף רכב לגדול וחזק יותר?
עם העליה בגיל, גדלים גם בפינוק, והגב לא משתפר...... אז למה לא פשוט לשדרג את הבסיס, הרכב עצמו?
-
זיו [emoji5]
אענה בקצרה: חושב.
ובשפה משפטית: אין באמור כדי לגרוע....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
לא מקוריים, אולדמן.
מבחינת ביצועים, ה EFS נחותים כמעט בהכל. קשים, לא נוחים, ואין מהלך מתלה. הגרוע ביותר הוא היציבות בעליות טכניות. הרכב מרים גלגלים קדמיים בצורה לא נעימה בעליל, ואני אומר את זה אחרי מעל 10 שנים על נסיון לא מבוטל של עבירות בסמוראי...
איך החברה אומרים עלי - הוא איבד את זה (בהתייחס לסגנון הנהיגה שלי מאז ההחלפה).
אבל גם עם זה לומדים לחיות.
לטעמי האישי .. אלו פשרות רעות מדי.
לרכב שטח עם בסיס גלגלים קצרצר.
פשוט מסוכן.
מתלה קדמי שלא עובד בעלייה זה רע.
למוד ניסיון מסמוראי סלילים וקפיצי פור ארט שמיועדים לפגוש מסיבי כננת וכלוב התהפכות.... שהחלפתי בקפיץ רך
שינו את האוטו מקצה לקצה... נעים... עובד .. צפוי. גם בכביש הרבה יותר נעים אבל בעיקר בשטח מרגיש שקיבלתי את הרכב חזרה.
הזול לרוב עולה ביוקר..
עימרי מחפש לחסוך כסף על המערכת מתלים... אז אולי כמוך יסתפק בefs..
אבל הוא עם טנדר וכמה שהוא כביכול עמוס לטיול... הוא עם מנוע 1000סמק וגיר 4 הילוכים... הרכבת כוח קלה יותר וגם יש פחות משקל על הפרונט..
האיזון לדעתי הוא לרכוש זוג קפיצי אולדמן לקדימה וefs לאחורה אם זה אפשרי...
את עימרי כבר ראיתי קרוב להתמקם על הצד... בכמה הזדמנויות למרות שהוא בסיס גלגלים ארוך... הוא צר משמעותית מרוב הסמוראי..
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
.....
ביחס לאולדמן ה EFS בוודאות מתמודד טוב יותר עם משקל ובתכלס כשהרכב עמוס מאוד החסרונות שלו גם די נעלמים......., במיוחד לא ב EFS שכאמור נותן גובה יפה. ......
הכל נכון כשאתה במישור... כשאתה קצת בעלייה... כל המשקל מוסט לאחור והמתלה הקידמי שוב לא עובד.... וזה שהוא גבוה יותר גם עובד לרעתו.
צריך מהלך מתלה מעשי שזז גם לסגירה וגם לפתיחה... סתם קפיץ קשה שמרים את האף... זה עלול להיות קטסטרופה... במיוחד בבסיס גלגלים קצרצר..
-
אורי אין וויכוח לגבי האבחנות שלך.
הרעיון של שילוב אולדמן ו EFS רעיון מעניין.
-
מה עושים עם הבדלי הגובה? נדנדות אחרות?
-
מעמיסים מאחורה... [emoji16]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
צריך מהלך מתלה מעשי שזז גם לסגירה וגם לפתיחה... סתם קפיץ קשה שמרים את האף... זה עלול להיות קטסטרופה... במיוחד בבסיס גלגלים קצרצר..
+1
...
-
מהדיון הזה עולה שאין אופציה סבירה בפחות מ6,000 ש"ח...
-
עמרי כנראה שאתה צודק.
אין ארוחות חינם. אין מציאות ואין קסמים.
מערכת מתלים איכותית שבאמת עובדת - כלומר נותנת גם גובה, גם מהלך כניסה ופתיחה, גם נוחות נסיעה טובה במגוון מצבים (עומס נמוך או גבוה, עליות, ירידות) ושומרת על התכונות הטובות הללו לאורך זמן - עולה כסף והרבה.
אני כמובן מתכוון לסט קומפלט שכולל גם בולמים ונדנדות מתאימים ושאר אבזרים שאמורים לאפשר למערכת לעבוד בצורה אופטימלית.
תגידו תודה שהאוטו שלכם קטן ושהסכומים - בהתאם - נמוכים יחסית.
6000 שקל?..... חחחה. הלוואי שסט קפיצי עלים איכותי קומפלט לג'יפ היה עולה סכום כזה.
-
הבעיה העיקרית היא שגם על מערכת מתלים בעלות 8,000 ש"ח של אולדמן (אתה רוצה גם בולמים), יש ביקורות לא טובות.
האמת שמכל הדיון עולה שאין פתרון טוב.
למיטב הבנתי הסט של האולדמן לא יתמודד טוב עם המשקל אצלי.
אולי באמת הרעיון של סט המשולב שסולימני הציע.
וכמובן שצריך להוסיף את שאלת הצרכים. השאיפה שלי היא לעשות כמה שפחות עבירות. כמו שסולימני הזכיר כבר היה כמעט ונפגע. כל עוד אין לי כוונה להחליף לסרני רחבים ולשדרג את כל מערכת המתלים אני מתמקד בטיולי שבילים ארוכים עם כמה שפחות קטעי עבירות. רק מה שמחייב הציר. זה לא הייעוד וממש לא מתאים לטנדר.
אין לי כוונה להיכנס לטיולי מעלות בחורשן או בהרי ירושלים.
-
עבירות היא חלק מהטיול... תמיד יש עליה או אתגר מעניין... ובחורף כשמטיילים האתגרים קשים יותר. אי אפשר להתעלם מזה ... כי אתה לא מכוון לשם... זה מגיע..ועדיף שיהיה קפיץ שיאפשר לנצל את כל המהלך מתלה המקורי של הרכב ולא קשה מדי שיפגע בו. בבטיחות ובנוחות.
זה לא אומר שאתה מכוון לזחילת סלעים... אבל עבירות היא חלק מהעניין אי אפשר לברוח ממנה... ולרוב כשאין יחס זחילה קצר במיוחד המעברים האלה מועדים לפורענות... אז החשיבות של עבודת מתלה נכונה וטובה עולה.
אצלי אגב זה יש קפיץ אחורי פורארט... וגימינביטס מקדימה...
מאחורה קפיץ שיתמודד עם המשקל הרב ומקדימה מותאם יותר לנוחות.. זה האיזון שמצאתי... והוצאתי הרבה יותר מ6000שח... /:
אגב... סטטיסטית הניסיון של יונתן בטל ב60...
סליחה יונתן...
על efs יש ביקורת יותר קשה.
-
הסטטיסטיקה של הכלל לא מעניינת אותי כשיש לי סטטיסטיקה אישית של 100% אכזבה.
ואם במקרה קוראים כאן גם בעלי עסקים בתחום, תראו כמה נזק יחס דפוק יכול לעשות. לא משנה כמה המוצר שלכם טוב...
-
אבל תראה מה עשית... הימרת על סט אוסטרלי אחר שאתה סובל איתו...גם בשטח וגם בדרך אליו. אז נכון שהוא עובד כשהוא עמוס לעייפה אבל חוץ מזה...
אישית הייתי מהמר על האולדמן מקדימה וefs לאחורה.. במיוחד שיש פה חברה שכן עושים איתם שטח קשה (אומנם ריקים) ...
-
עמרי,
תלמד מהנסיון המר שלי, לעומת יונתן אני עדיין לא הגעתי למצב שאני מרגיש בנח עם הקיט Efs.
אני הורדתי עלה ועדיין הוא קשה ובכל מדרגה גלגל קדמי מוצא עצמו באוויר.
תעשה חושבים, עדיף לשים 8 אלף ולהיות מרוצה מאשר לשים 5 ולסבול
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
בוא נשתדל להשאיר את הדיון נקי מהסחות.
ההחלטה הסופית שלי לא רלוונטית לסקירה ולדעות שנפרשו כאן לגבי שני הסטים, והיא זו שתסייע בסופו של דבר למתלבטים עתידיים.
ועכשיו בוא נשים דברים בפרופורציות:
נכון, הסט קשה, ללא מהלכים (בעיקר קדימה). אבל הוא זול (אל תזלזל בזה), ויש אומרים גם עמיד (ימים יגידו).
החסרונות האלו ידועים ואין עליהם וויכוח, אבל הסמוראי עדיין עומד בגבורה בשעשועי עבירות לא מבוטלים כמעט כל יום חמישי, מספק לי הנאה כמעט כל שבת, ועומד מצויין בטיולי מדבר ארוכים שזה אולי הדבר שהכי חשוב לי באוטו.
בשקלול- לא רע. לדעתי.
אז נזהרים קצת יותר, מוציאים יותר אוויר (אין בעיה עם צמיגי bf mt) לומדים מחדש את האוטו, הכל נלקח בחשבון.
מה שיהפוך אותו זה לא הקפיץ אלא אני. וכמובן המקומות שאני לוקח אותו אליהם. טפו טפו שום וג'ינג'ר...
בנוסף, כל עוד לא חוויתי או שמעתי סיפורי אימים על השירות מבחינתי אין איתו בעיה.
-
יש מצב שאני אהיה שפן הנסיונות של סט משולב. רק תגידו לי מאיפה מביאים סט קדמי של אולדמן ומה עושים עם הפרשי הגבהים.
-
אימרי , אין כאן פתרון מוכן.
לאולדמן יש בארץ יבואן שעובד עם כל ספקי הקפיצים וערכות ההגבהה.
אני אישית חושב שנדנדות ארוכות זה רע.
אני מניח שאפשר לערגל מעט את האולדמן כשהוא חדש ולהרוויח טיפונת גובה, זה כנראה יבוא על חשבון הנוחות ואולי השרידות שלו.
עוד דבר ששווה לקחת בחשבון זה את נושא החוקיות, עד כמה שהדבר עשוי לעניין אותך. בקיט משולב עשויה להיות לך בעיה.
ובנוסף, כל התעסקות בקפיץ תוביל כנראה להצדקה לגיטימית של חוסר הכרה באחריות במקרה של כשל. (אבל אתה כבר מבין שלא בטוח שזה דרמטי נוכח הניסיון שלי...)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
יש מצב שאני אהיה שפן הנסיונות של סט משולב. רק תגידו לי מאיפה מביאים סט קדמי של אולדמן ומה עושים עם הפרשי הגבהים.
אולדמן שווה להביא מחו"ל. המחירים בארץ פי 2 בערך.
אם אתה רוצה, יש לי חבר שעכשיו מביא 4 קפיצי עלים של אולדמן מארה"ב...אולי יוכל לעזור לך.
-
אין סיבה לערגל או לגעת בקפיץ חדש, להפך יש הרבה סיבות לא לגעת.
שנית ...פה אני בדעה של יונתן, לשאוף לנדנדות באורך מקורי, בעיקר מקדימה שם יש לכך השפעה ישירה על מערכת ההיגוי והיציבות.
לדעתי הefs לא יהיו גבוהים משמעותית מאחור, סהכ מדובר בקיט 2" בשני המקרים.
וכמו שאמרת בשנייה שאתה עמוס לטיול ארוך זה יתאזן...כנראה...
מה שלא יהיה קודם צריך להרכיב על הרכב... לנסוע קצת ואם משהו לא בסדר לחזור ולחשוב איך להגיע לתוצעה מיטבית.
מאחר ואני מכיר אותך... ואתה לא נוסע רוב הזמן עמוס וגם נוסע ביום יום... תחשוב ברצינות על ארבעה אולדמן ואחורי hd.
-
אורי, ה EFS גבוה משמעותית יותר מאולדמן. נכון, על הנייר 2'', בפועל הוא מעורגל מאוד ולא שוקע בכלל מה שמשאיר את הרכב גבוה. גם מקדימה.
אני גם לא חושב שכדאי לגעת בקפיץ חדש. נהפוכהו. אבל לשאלתו של אימרי לגבי איך אפשר להגביה קפיץ אולדמן, לדעתי רק בערגול ואם כבר עדיף כשהוא חדש.
אבל כאמור, אני נגד.
אלא אם כמובן הולכים על spoa אבל לא נראה לי שזה הכיוון.
-
כל הברדק הזה ואני עדיין לא מבין - יש יצרני קפיצים בארץ עם נסיון מוכח בסמוראי למספר סטאפים. בסכומים שאתם מציינים אפשר לשבת עם אחד מהם ולהגיע לתוצאה אופטימלית.
יש לקחת בחשבון שעלולות להיות נסיעות הלוך ושוב אליו כדי לבצע טיוב אבל אני חושב שבסהכ זה לגיטימי כל עוד הוגדר מראש.
את הקפיצאי שאני עבדתי איתו על הרכב שלי אני משתדל להזכיר רק כשיש בכך צורך. אני חושב שכאן זה ברור ולכן משאיר לשיקולכם/ן.
-
נשבר לי (מ)הקפיצים. תרתי משמע... מה האופציות העדכניות בשוק בארץ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
איך אפשר להגביה קפיץ אולדמן, לדעתי רק בערגול ואם כבר עדיף כשהוא חדש.
לאולדמן יש עלים להוספה לפיצוי במשקל רכב שונה מהסטנדרט.
העלה הנוסף מוסיף כ-2 סמ במצב לא עמוס וחוזר ל-50ממ בעומס.
זו הדרך הנכונה היחידה לשנות קפיץ חדש.
מה שאתה מציע זה לקחת עשרות שנים של נסיון ומוצר הנדסי ולדפוק עליו עם פטיש ״לפי הרגש״.
עכשיו, נכון שיש בעלי מלאכה לפי הרגש, אבל בחייאת, שילמת על מוצר איכותי מיצרן שייצר יותר קפיצים לסמוראי כנראה מכל הקפיצאים בארץ יחד, ואתה הולך לדפוק עליו?
-
דורון קרא שוב מה שכתבתי. אני ממש לא ממליץ על זה והדגשתי את זה. מסכים אתך לגמרי. אבל ביחס לשאלה של אימרי, אני לא מכיר דרך אחרת לקחת קפיץ חדש ולהגביה אותו. זהנלא אומר שזה טוב/נכון/כדאי.
לגבי הגבהים, נסעתי תקופה ללא העלה הנוסף ותקופה ארוכה איתו. אכן יש שינוי לטובה אבל זה לא גבוה ולא מחזיק משקל כמו EFS. אני מדבר כאמור אחרי נסיון ספציפי ורלוונטי בסמוראי.
גם כאן, לא קובע מה יותר טוב רק מתאר את ההבדלים.
-
לעניין נדנדות.
נדנדה ארוכה זה רע. זה דופק את גיאומטריית ההיגוי ותוספת הגובה שזה נותן היא זניחה - חצי מהפרש האורך שבין נדנדה מוגבהת למקורית.
בהחלט אין שום סיבה להרכיב נדנדה ארוכה אם אין בכך צורך. וזה מתייחס בעיקר למי שנשאר עם קפיץ מקורי - במצבו המקורי או מעורגל ומתקין נדנדות ארוכות על מנת לקבל הגבהה כלשהי. כי כאמור - תוספת הגובה זניחה ולא מצדיקה את הפגיעה בהיגוי וביציבות.
הבעיה היא שלפעמים יש צורך - כדי להרוויח תוספת גובה ולאפשר לקפיץ עלים לעבוד נכון בפתיחה ובסגירה ולהעניק מהלכי מתלה משופרים לעומת המקורי, הוא צריך להיות ארוך יותר. אם קפיץ העלים החדש ארוך משמעותית מהמקורי הוא מוכרח לקבל נדנדה מעט ארוכה יותר על מנת שיוכל לעבוד במלוא הפוטנציאל שלו.
ואז צריך לתקן את זוית קדם האופן (קאסטר) בסרן הקדמי באמצעות טריזים (קלינים) וגם אז ההיגוי כבר לא כמו שהיה בסט-אפ המקורי וההתנהגות בכביש נפגמת - וזה מחיר שמי שמגביה רכב צריך לדעת שהוא עומד לשלם.
-
אחרי שקראתי את כל השרשור המעניין נשארתי עם שאלה לא פתורה
אצלי בסמוראי קפיצי עלים קשים במיוחד.
הנסיעה בשטח לא נעימה ומטלטלת.
בזויות קשות הגלגלים מתרוממים כבר בהתחלה.
מאחורה יש 5 עלים ומקדימה 4 עלים.
לפני שאני חושב על החלפה של כל הסט, שואל, אם אוריד עלה אחד מכל הסט האם זה ישפר את הגמישות ?
אם כן, איזה עלה אפשר להוריד ?