-
6 קבצים מצורפים
תגובה: פגמים בשיקול הדעת - זה נראה כמו נ.נ.
קובץ מצורף 113659קובץ מצורף 113660קובץ מצורף 113661קובץ מצורף 113662קובץ מצורף 113663קובץ מצורף 113664
קצת תמונות סמליות מהתגובה של החלפת מחזיר שמן ואטימת תיבת ההעברה.
(לבקשת הקהל... אני יודע שאין כמו תמונות של ברזלים במצבים שונים לשיפור מצב הרוח)
אסף.
-
5 קבצים מצורפים
המשך תיבת ההעברה..
מכלול היציאה האחורית על השולחן. זהירות יש בתוכו סיכות של מיסב סיכות..
קובץ מצורף 113714
וככה נראה החור שהוא יצא ממנו
קובץ מצורף 113715
חדי העין יוכלו להבחין שיש הטבעה על מזלג השילוב שאולי מעידה על יצרן הרכב עבודו נועדה התיבה
קובץ מצורף 113716
זוכרים שסיפרתי לכם על הפלטה המשובבת שמורכבת על הפתח של הPTO ? אז ככה זה נראה מבפנים
קובץ מצורף 113717
ואחרי ניקוי וליטוש, מוכן להרכבה מחדש עם אטם טרי:
קובץ מצורף 113718
אסף.
-
בינתיים הדוד מאמריקה הגיע עם סט אוניברסלי הינע 1/4 של קראפטסמן.
התאמה מושלמת. אפשר סוף סוף לגמור את המשאבת הזרקה.
אבל עכשיו עד אחרי פסח לפחות האח הגרמני מקבל את מלוא תשומת הלב. ככה זה במשפחה, לפעמים צריך להקדיש זמן לזה על חשבון זה..
אסף.
-
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 113786
ציטוט:
ג' דברים מרחיבים דעתו של אדם, והם אשה נאה, דירה נאה, וכלים נאים
(חז"ל)
אסף.
-
4 קבצים מצורפים
אז היום, ככה בקטנה, רציתי קצת לראות מה שלום המשאבת דלק ואולי לבדוק איך לפרק אותה כשיהיה לי זמן...
אבל אתם יודעים, דבר אחד מוביל למשנהו, ולפני שמבינים מה קורה, הגובנר מפורק פירוק משני, צירים, טובלן, מגביל, והגוף נקי וערום...
מה שמעניין הוא ששני הצירים - של המצערת ושל המדומם - מוחזקים למקומם עם האורינגים שאוטמים אותם. כלומר אפשר להחליף אורינגים בלי לפרק בכלל את הגובנור מהמשאבה ובלי לפתוח אף בורג... אנגלים מוזרים...
קובץ מצורף 113808קובץ מצורף 113809
ואחרי זה נשאר רק לפרק ולאטום את המשכך שבתחתית המשאבה, גם זה התגלגל בלי לשים לב, ובשורה התחתונה אפשר לומר שמגוש הבוץ שהורדתי לפני כמה חודשים - זה מה שיצא ואני די מרוצה. המשאבה אטומה מכל הכיוונים, נשאר רק להדק חוטי אבטחה והיא מוכנה להרכבה.
קובץ מצורף 113810קובץ מצורף 113811
אסף.
-
זה מאד מרשים מה שאתה מעלה לפה. כל הכבוד.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
תודה, גיא..
חייב לומר שלא טריוויאלי גם בעיני לשפץ משאבת הזרקה. כי זו עבודה למומחים ממש. כבר פתחתי וסגרתי כמה משאבות מכל מיני סוגים, אבל לא ברמה הזו ובטח לא בלי שום ספרות (אין לנבלה הזו שום ספרות! כלום! חוץ מתרשים חתך שמצאתי בספר הדרכה של יאכטות). אבל החלטתי לקפוץ למים והכי גרוע... נלך למכון דיזלים שיתקן את הנזקים שעשיתי. אז לאט לאט הצלחתי - ואני משתף כאן גם כדי לתת קצת אומץ, אולי, לעוד מישהו שחושש לקפוץ למים..
אסף.
-
בהמשך לשאלה ההיא, למה לא ללכת על היגויי הידראולי מלא, במקום להסתבך עם מיקום התיבה והגאומטריה...
העוזרת "גירשה" אותי מהבית ואני בחפירה השבועית בחנות הספרים האהובה עלי.. ונתקלתי בזה.
יתרונות וחסרונות של מערכת היגויי הידראולית מלאה...
צולם ממגזין four wheeler, לחודש מאי(אף פעם לא הבנתי את ה"ספירה" שלהם[emoji15]).. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c5c5dfca7c.jpg
Sent from my SM-G935T using Tapatalk
-
בהיגוי הידראולי מלא אין תחושה של הדרך.
-
אני חושב שגם באמריקה זה לא חוקי לכביש.
וזה הטיעון היחיד, הבודד, שהופך את הדיון על יתרונות וחסרונות למיותר.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני חושב שגם באמריקה זה לא חוקי לכביש.
וזה הטיעון היחיד, הבודד, שהופך את הדיון על יתרונות וחסרונות למיותר.
אסף.
יש גם לזה התייחסות במאמר/תשובה שבצילום.
ו(לעניות דעתי הצולעת)אין דיון, מיותר או לא - פשוט העלתי מאמר שמסביר את היתרונות והחסרונות של מערכת הדראולית.
יידע כללי מעניין , שרלוונטי למי שבונה רכב לשטח.
את עניין החוקיות הוא יפתור/או לא, בדיוק כמו כל שינוי/בנייה שהוא עושה.
Sent from my SM-G935T using Tapatalk
-
אכן מושא מעניין. וגם חשוב לדעת שלא צריכים קיטים יפים בסגנון אמריקאי - זה הרבה יותר פשוט ממה שנראה גם אם משתמשים ב״סתם״ הידראוליקה תעשייתית. אבל כאמור זה דיון בניה של גרוטאה שצריכה לעבור טסט...
אסף.
-
כי בטסט יבדקו את ההידראוליקה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
כי בטסט יבדקו את ההידראוליקה?
נסעת פעם בכביש עם כלי בהיגוי הידראולי מלא?
זה לא כייף, וגם לא בשטח, כבר במהירות 30 קמ"ש זה אתגר ביחס להיגוי מתוגבר רגיל.
מה גם שזה בא לתת פתרון לגלגלים ומכלולי סרן כבדים מאד שהיגוי מתוגבר לא מצליח להתמודד, או שכושל מהר.
אין לזה סיבה ברכב כמו הנדון.
-
כי בטסט יגידו לך שזה השיקול ולמעשה זה מה שהם בודקים?
-
מצד שני לא יגידו שיש חופשים במוטות היגוי ...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
אז שזהו ,שיהיו יותר חופשים במוטות ההיגוי ...לשמן וגומיות אטימה יש יותר כח נגדי מאשר לאגודלים...
-
השבוע לקחתי נשימה עמוקה, וחתכתי בבשר החי.
הארגז הותאם לאורך המדוייק של הקבינה הכפולה, ונקבע לאורך של 1650 מ"מ. בית הגלגל נגמר בדופן הקדמית של הארגז כמו בטנדרים דבל קבינה היפניים.
עשיתי את זה לפני שהכל מורכב על השלדה כדי לפנות קצת מקום בחצר - והאמת היא שהצלחתי לחתוך מדוייק וישר קצת יותר ממה שחשבתי שאפשרי "בתנאי שדה". לקח לי שעתיים כמעט של ניקיון וסימונים ועוד חצי שעה עם הדיסק 9".
לפני החיתוך ריתכתי בפיקים קורה שתהיה הקורה העליונה של הדופן הקדמית במיקומה החדש ובקרוב ארתך את הקורה התחתונה ופח ביניהן.
די פשוט סך הכל, אחרי שהיו לי תכניות שונות ומשונות להזיז את הדופן הקדמית הקיימת אחורה ועוד כל מיני רעיונות מוזרים - בסוף הכי פשוט זה הכי נכון ויהיה גם הכי ישר ויפה.
אני יודע שתכף תגדו שאתם רוצים תמונות אבל לא צילמתי... אז סבלנות.
בינתיים כדי לתרגל שימוש בONSHAPE אני מתחיל לבנות מודל של הקבינה הארגז והתא מנוע, אז עוד כמה זמן אני אשים פה קישור וכולכם תוכלו לראות איך זה הולך להיראות. בתור תרגול לתרגול (להחליט איזה פיצ'רים לתרגל) בניתי הכל בסוליד (כי זה הרבה יותר קל ומהיר לי) וככה גם יכולתי להיות בטוח שהמידות של החיתוך יהיו נכונות (או לפחות שאם יש שגיאה היא לא גדולה). זה נתן לי גם לראות את הפרופורציות המדוייקות של הדבל-קבינה-ארגז קצר, ויצא ממש יפה.
אסף.
-
1 קבצים מצורפים
אני רק אשים את זה פה
קובץ מצורף 114551
-
2 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 114552קובץ מצורף 114553 ואני רק אשים את אלו פה.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
הוא סדיסט. הפטיש שלו זה לראות אותכם מתחננים. אל תיתנו לו את הסיפוק הזה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
לא רואה בזה שום דבר הגיוני....
אסף.
-
התרמוסטט שנראה היה חלוד, קיבל ספריי שמן חודר לפני חודש והמתין בשקט.
אתמול הוצאתי אותו, השמן החודר עשה את שלו והוא נשלף ממש בקלות.
זה תרמוסטט עם bellows ולמרות שהוא מצופה בשכבת חלודה דקה הוא דווקא נראה שלם.
בשביל הספורט ובלי שום ציפיות שמתי אותו בפחית חמוצים ריקה טבול במים ועל הגזיה.
והוא עובד. ממש עובד. נפתח ונסגר והאקורדיון שלו מלא נוזל...
הקוטר שלו 70 מ״מ, מה שהזמנתי והגיע קטן יותר. אז או שנשתמש בו או בלי בכלל או שנראה אם יש כזה אצל משולם.
אסף.
-
מה עם עוד עידכונים ?
רוצים לשמוע עוד פגמים בשיקול הדעת.
-
האח הירוק והגרמני דרש לאחרונה הרבה תשומת לב. אז האטתי... וכמות העדכונים קטנה בהתאם. אני עוד צריך לרתך טלאי די מסובך על חור שנהיה לו במסע הגדול, ולהעביר אותו שוב טסט, ולעקוב אחרי רעש חדש מהנסיעה האחרונה - בקיצור תשומת הלב צריכה להתחלק בין כל הילדים, וזה לא פשוט..
מפה לשם התחלתי לתכנן תושבות מנוע. זה ממש מרגיש לי לא נכון, אני בכל זאת כרגע מתכוונן לחיבור של ארבע תושבות ולא שלוש. למרות שכבר קניתי בושינגים של קפיצי סופה, החלטתי שזה עלול להיות פתרון קשיח מדי, ועדיף לנסות לעבוד עם תושבות קוניות - והגיעו תושבות של 150 קילו:
http://www.avproductsinc.com/cone-sh...al-mounts.html
היתרון בתושבות כאלו הוא שיש להן מהלך סביר תחת עומס מקסימלי- קצת פחות מ 20 ממ, אבל בעומס רגיל המהלך שלהם קטן מאוד, מילימטרים בודדים. הן גם מתאימות לעומס בשלושת הצירים. ב XY המהלך קטן לעומת המהלך ב Z. הכי חשוב - בכל הכיוונים התושבת מוגבלת על ידי מתכת - כלומר גם אם הגומי כשל, התושבת עובדת ויש גומי בין שני הקונוסים.
תושבות כאלו די מקובלות בדיזלים המודרניים מכל מיני סוגים, אם כי בטנדרים וכו' יש תושבות מהמשפחה הזו אבל ממולאות בג'ל. אני מקווה שהסוג הזה יהיה מספיק מעודן בשבילי...
אבל בלי קשר מחר עומד להיות יום חשוב. יהיה מה לעדכן..
אסף.
-
אז היום בזכות חבר יקר מג׳יפולוג שהשקיע מהפנאי המועט שלו ובא לעזור עם משאית מנוף, יש לי בחצר את החלק החשוב של הפאזל - שלדה ותחתיה זוג סרנים.
עכשיו אני במחשבות על מנוע חשמלי קטן עם גלגל גומי שיתחבר לשלדה ויסובב את אחד הגלגלים האחוריים לנוחות השינוע בחצר. או אולי מנוע שיסובב את היוק של הסרן עם בוקסה?
אסף.
-
אחד משני הקפיצים הקדמיים שבור אז אני כבר חושב על קפיץ אחר למרות שעוד מוקדם.
המקורי באורך מטר (עין לעין, קו ישר), רוחב 43. המגבלה על הסרן היא בתושבת השמאלית המכורסמת בגוף הסרן והיא ברוחב 63. של אביר הקפיצים ברוחב 50 ויש לי סט אביזרים (יובולטים ופלטות) של אביר.
אז אני מחפש קפיץ באורך מטר ורוחב 50 שמתאים למשקל של בערך 1.5 טון על כל הסרן.
מועמד אחד זה קפיץ אחורי של סופה ממוגנת שהוא 15 מ״מ ארוך יותר וברוחב 63. יצריך קניה של יובולטים ופלטות חדשים אבל שטויות.
מכירים עוד קפיצים במידות האלה שיש בפירוקיות?
אסף.
-
-
מה?
אין בעיה בקצוות.
אסף.
-
3 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 115003קובץ מצורף 115004קובץ מצורף 115005
אז אפשר לראות שזו שילדת WM325 מחוזקת ולא שלדת WM300 או M601 מקורית ללא החיזוקים, וגם שמצב החלודה לא רע בכלל, אפילו די סביר.
את הקפיצים הקדמיים, כאמור, אני אחליף.
הסרנים שאתם רואים מורכבים הם לא הסרנים שיהיו, יש לי סט נוסף, חדש יותר ומשופץ, שירד מאביר נוסע ממש לאחרונה. ההבדל הוא שהחדשים מחוזקים, ולרעתם הפלאנג' הנעה של הסרן הקדמי פנימי ולא חיצוני (אם אי פעם נתקין לוקרים יהיה כדאי לקחת מהסרנים האלו את הטבור כי הוא מתאים למגוון גדול יותר של לוקרים).
התכנית עכשיו היא לנקות ולצבוע את השלדה, לצבוע את הסרנים ולהרכיב, לצבוע את התיבת העברה ולהרכיב, לנקות ולצבוע את התחתית של הארגז כולל ריתוך כנפונים חדשים ולשים אותו על השלדה, ואז את המנוע והגיר - שמכל מה שתיארתי זה הכי מסובך כי צריך לייצר תושבות.
אלו המטלות לזמן הקרוב אם כי כמו שאני מכיר את עצמי אני תוך כדי עושה תמיד עוד כמה דברים בסדר אימפולסיבי - אקראי.
חג שבועות שמח..
אסף.