בחרת במוצר של חברה טובה מאד אבל יש מקבילים במחיר זול בהרבה.
ביצעתי עבודת בידוד מקיפה בקבינה של הטנדר, ומכסה המנוע, בחלקו עם דיינמאט יקר ובחלקו עם תחליף גנרי no-name, ולא הרגשתי הבדל בולט בינהם, למעט מחיר.
זה גם בשבילך לעתיד הפרויקט.
Printable View
בחרת במוצר של חברה טובה מאד אבל יש מקבילים במחיר זול בהרבה.
ביצעתי עבודת בידוד מקיפה בקבינה של הטנדר, ומכסה המנוע, בחלקו עם דיינמאט יקר ובחלקו עם תחליף גנרי no-name, ולא הרגשתי הבדל בולט בינהם, למעט מחיר.
זה גם בשבילך לעתיד הפרויקט.
הוא בחר במוצר בגלל הצבעים של העטיפה שמתאימים לפרויקט.
תאמין לי שאחרי פתיחת החבילה הדבר הראשון שאמרתי לאשתי זה שבגולמט מוצאים מקבילים נראו יותר רציניים (בכל זאת, באקוסטיקה יש הקבלה מסוימת בין משקל ליעילות)...
אחרי שעברתי על ה'ברושור' שמגיע בחבילה, ואין בו אפילו נתון טכני אחד לרפואה חוץ ממימדים (ותמונות אמריקאיות מאוד), כבר התחלתי לחשוד שדיינמאט זה בעיקר מיתוג.
מקווה שהוא יעשה את העבודה, אבל אין לי ספק שזה היה מיותר להזמין דווקא אותו.
הXtreme נראה מעניין אבל יש לי תחושה שזה יהיה סתם גומי עם דבק. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c0d7b6d01a.jpg
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
אני הדבקתי על הרצפה בטנדר דבק בוטילי, עושה עבודה סבירה... מצד שני גליל שלם עולה 170 שקל ל 10 מטר ברחוב 30 סמ
עדכונון והתייעצות -
בינתיים אני מתקדם לאט מאוד, אבל מתקדם.
שעה פה שעה שם.
בגדול יש לי כמה מטרות "קריטיות" (שזה או דברים שמפריעים לטייל או דברים שאם לא עכשיו לא יקרו לעולם):
- בידוד תרמי והחלפת דיפונים (רצפה, קירות ותקרה)
- הכנות חשמל לכיוון אחורה להתקנות עתידיות
- סידור החימום - הרדיאטור הפנימי נוזל ולא כיף לטייל ככה בחורף
- תאורת פנים (ובפרט תקרה)
- סידור מודולרי לבגאז' (אפרט בהמשך)
"בונוס" ראשון:
- שינוי התושבות של המושב האחורי כדי שיתאימו למיכל מים שקניתי
- התקנת המיכל והמשאבה החשמלית
- פחחות וצבע פנים
אז לצורך החימום מסתבר שצריך לפרק חצי אוטו. פירקתי את הדש-בורד (מה שמעלה את המוטיבציה שלי לנצל את ההזדמנות וכבר לצבוע הכל כמו שצריך) והוצאתי אותו.
עכשיו נשאלת השאלה - מאיפה משיגים רדיאטור פנים חדש?
קובץ מצורף 121190קובץ מצורף 121189קובץ מצורף 121191
והתייעצות נוספת - כמו שכתבתי קודם, רכשתי בידוד שמיועד למכסה מנוע. פירקתי את ה"חופה" ויש שם כבר בידוד עתיק ששכחתי מקיומו.
עכשיו - מצד אחד, זה נראה כמו בידוד צמר-שקר-כלשהו שכבר מתפורר, ומצד שני זו עוד שכבת בידוד...
מה אתם אומרים? להדביק עליו או במקומו?
קובץ מצורף 121192
לגבי הדיאטן תבדוק להזמין באיביי או דריאטור חימום גנרי לפי מידות אצל בשן רדיאטורים.
יש לך עד דצמבר לסיים חביבי
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אם כבר החימום עסקינן, אפשר ורצוי להתקין לנוסעים מאחור יחידת מחליף חום + מפוח נוספת. מה, להם לא קר בחורף?
אסף.
Auxiliary heater
אסף.
אם ביחידה נוספת אתה מתעניין אז תתקין יחידת פורמולה 40 הכוללת גם חימום וגם מיזוג .
לגבי הבידוד - יש לי נסיון ממש טוב עם הבידוד שמוכרים בירגום - צד אחד דבק והצד השני נייר כסף בעובי 5 מ''מ עושה עבודה מצויינת .
התקנתי כזה במכונת קידוח שלי מתחת לגבול הפח , והשארתי קטע ממש קטן חשוף על מנת לבדוק את היעילות , ההבדל ממש עצום .
אילן
מה זה פורמולה 40? גוגל לא עזר...
אסף, היחידות שמצאתי הן יחידות עצמאיות, כולן עובדות על סולר. אני מפספס משהו? או שאתה פספסת שהרכב בנזין?
לגבי הבידוד, רכשתי ב"גולמט" מוצר שנראה איכותי ומתאים. מדדתי עם אפליקציה את עוצמת הרעש לפני הבידוד ואמדוד שוב אחריו... מבטיח לדווח פה.
היחידות האלו הן סך הכל קופסה ובתוכה רדיאטור ומפוח. אתה מזרים את המים החמים מהמנוע דרך הרדיאטור ממש כמו בזה שבקבינה.
אסף.
אחד הדברים שמנעו ממני לעשות את זה בדיפנדר היה חשש שמשאבת המים לא תצליח לסחרר הכל. מצד שני, אם היא לא תצליח זה כנראה מעגל קירור מקביל לזה של המנוע ולא טורי, אז מקסימום מוסיפים משאבה.
דעתך, אסף?
Sent from my SM-G9006V using Tapatalk
ברכבי ראלי/באחה ממה שראיתי כשמעבירים את הרדיאטור מחזית הרכב לאחור מוסיפים משאבה חשמלית על הקו.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
זו מערכת סגורה כך שזה לא באמת משנה משהוא מלבד כמות נוזל הקירור ואולי חום מנוע נמוך במצב חימום פנים הרכב.
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
זה לא מדויק, כי ככל שהצנרת יותר ארוכה יש יותר הפסדים, כלומר התנגדות, כלומר מאמץ של המשאבה. לא יודע אם זניח או לא.
בכל מקרה, למרות שהדבר קוסם - כרגע מאילוצי זמן ורצון לסיים את הפרוייקטון הנוכחי לפני הטסט הבא (דצמבר), אני מוותר על הרעיון.
מה כן?
צחי isch מצא רדיאטור באיביי. הוזמן לפני כך וכך, הגיע ביום ראשון.
כמו שכל מי שעשה פרויקט כזה יודע, כל סעיף כאן יכול להיפרש לאינספור בעיות קטנות - ואחת מהן במקרה הנוכחי היא הפילטר. הפילטר המקורי הוא סוג של ספוג מאוד לא-צפוף שפשוט לא הצלחתי להשיג - אז במקומו אני שם פילטר של מזגן ביתי בתקווה שהוא לא ייסתם.
קובץ מצורף 121499
ממש מקווה להרכיב אותו בסופ"ש ולראות אם הוא באמת מתאים.
חוץ מזה, הבידוד של החופה הוחלף לחדש ונוצץ.
מקווה שבשבועות הקרובים העדכונים (והעבודה) יעלו שלב.
קובץ מצורף 121498קובץ מצורף 121497
הספוג הזה דומה מאוד לספוג הירוק של הירקות במקרר.
הבעיה איתו שהוא מתפוררדי מהר בתנאים קשים (אני השתמשתי במקום אחר והחזיק שנה וחצי).
של איזו חברה הבידוד? ועם איזה דבק הדבקת?
אני גם בדיוק סיימתי לבודד את המכסב מנוע אצלי...
שמתי שתי שכבות (ניצלתי את הקורות חיזוק לשכבה ראשונה)
השתמשתי בדבק מגע של 3m, עמיד בטמפ גבוהות לשימוש במכסה מנוע.
וחידשתי את הקליפסים המקוריים עם שייבות להגדיל את שטח המגע.
והוספתי סרט הדבקה מאלומיניום של 3m בקצוות למנוע היפרדות ובלאי מואץ של הבידוד עצמו.קובץ מצורף 121506קובץ מצורף 121507קובץ מצורף 121508
עכשיו כבר אפשר להגיד: הרדיאטור מתאים ועובד. חובר שלשום.
חוץ מזה הטסט מתקרב והזמן הפנוי שלי מועט, אז צריך היה לקבוע סדר עדיפויות ברור.
כדי לעבור טסט צריך להרכיב כסאות ולהחזיר את הדש-בורד...
הכסאות כבר מפורקים, הדש-בורד פורק לטובת החלפת רדיאטור החימום.
קובץ מצורף 121738
מה - לא נדביק את הבידוד שכבר רכשתי?!
לא נצבע כמו שצריך, עם פיסטולט ופריימר איכותי?!
ריכוז מאמצים עם כמה חברים ונקבעו מטרות קריטיות:
1. הרכבת דש-בורד וכסאות לצורך טסט
2. בידוד אקוסטי
3. צביעת פלסטיקה
אז הצביעה נעשתה במקביל לניקיון והפשטה של הרכב, הכנה והדבקה. כמובן שגילינו חור ברצפה שלא היה מנוס מכיסוי שלו...
קובץ מצורף 121739קובץ מצורף 121737קובץ מצורף 121736קובץ מצורף 121740
הדש-בורד כמעט במקום, הכסאות מונחים אבל לא מחוברים עדיין. הספסלים יחוברו מתישהו בשבועיים הקרובים כי הטסט בסוף החודש, וכל השאר יחכה בינתיים.
העיקר שבחורף הקרוב יהיה חימום.
קובץ מצורף 121735
מדהים רון!
גם על ההשקעה וגם על היכולת לבצע המון בזמן מועט כל כך..
הולכת להיות קבינה מהסרטים... מהסדרות... משנות ה70(:
כמה מקום! מגרש כדורגל.
מדהים!!מחכה עדכון הסופי
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
אוי הסקרנות..
לאן התקדם הפרויקט?
ברגע של חולשה מצאתי את עצמי עם בהמה כזו חונה בחצר. מחפש השראה להתחיל ולבנות.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
שנתיים אחרי - רואה את הרכב בפייסבוק בעיקר...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
כן, הרבה זמן לא ביקרתי כאן...
הבניה מאוד התקדמה וגם החיים (כשפתחתי את השרשור היה ילד אחד, בינתיים אחותו הקטנה כבר בת 3...)
בימים האחרונים היינו עם תקלה בטיול, מה שהזכיר לי כמה הקהילה הזאת מופרעת (לטובה) וכמה כח יש לה.
אנשים שלא טיילתי איתם 10 שנים פתאום הציעו להקפיץ לי חלקים מהמרכז לצפון, או לפרק מהרכב שלהם כדי שלא אישאר תקוע בשטח.
בקיצור - את ההודעה הזאת אני כותב כדי להכריח את עצמי לעדכן את השרשור הזה, ובתקווה להסיר את האבק מהיוזר שלי באופן כללי.
To Be Continued...
יאללה סלחנו לך.
עכשיו תשב ותכתוב!