לפני שאתה רץ לקנות, איזה בולמים אתה רוצה ולאיזה רכב?
Printable View
לפני שאתה רץ לקנות, איזה בולמים אתה רוצה ולאיזה רכב?
לא משהו מיוחד, משהו שיתאים להחליף את הבולמים האחוריים בניסאן טראנו שלי. הרכב מוגבה אז מידות הבולם צריכות להיות 68X42 ס"מ.
ראיתי בולמים שירדו מסילברדו לטובת הגבהה ונראה לי שהם פחות או יותר במידה שאני מחפש. שלחתי שאלה למוכר.
יש לך משהו להציע?
מישהו יודע מה המידות של בולם אחורי מקורי של סילברדו?
טל.
תדבר עם יריב קלר ברוך
כי הוא מביא חלקים ממש בזול יחסית. רציתי בולמים לגראנד שלי. להביא ישירות מאיביי היה אולי מאה שח זול יותר מלקנות ממנו. לא שיקול בכלל.
לא יודע על -כל- המוצרים שלו אבל בולמי פוקס לWJ שלי עלו בסביבות 2200 אחרי מע"מ כשבמקום אחר בארץ רצו 2400 לפני מע"מ ובאיביי זה עלה בערך אותו דבר. כולל משלוח לא כולל מיסים. אז היה לי שווה לקנות דרכו, לקבל באותו רגע ולא להסתבך עם הייבוא.
אתה מדבר על סט של 4?
2 קדמיים.
אולי. אבל לפני משלוח ומיסים.
אז אל תקנה אצלו. אני ביררתי לפני ולטעמי הדיל השתלם בשקלול מלא וכולל של כל הנתונים
נכון בארץ.
אם אתה מביא לבד זה יחסוך לא מעט
או שאתה תתקע עם משרד התחבורה ותתחיל לחפש את האחות שהם רוצים שתוכיח שאין לך.
כשאני בדקתי, ההבדל היה אולי 500 שח לפני מיסים. כל בולם עלה בסביבות 700 שח לפני משלוח ומיסים. נגיד 1400 שח לזוג. משלוח ומיסים עוד 800 לפחות? הגענו לסכום. אגב, ב2400 ששילמתי גם קניתי גזיבו ב250 אז בתכלס הם עלו פחות. סביבות 2150 שח. היבואן רצה 2400 לפני מע"מ.
עם כל הכבוד, יריב לא עובד בחינם ואם העלות שלו היא עוד 200-300 שח - בשבילו אני מוכן כי הוא באמת נותן שירות טוב ובחור אחלה.
מיכה
זוג פוקס אדוונצ׳ר 2.0 ל wj עולים באמזון 199 דולר.
אצלך בפתח הבית משוחרר כולל מיסים ומעמ ובלי בלבולי מוח 1550 שח.
גם אם אחותך תרצה ימכרו לה זוג.
זה 650 שח הפרש שכנראה היו יכולים להיות אצלך בכיס
אני לא ראיתי את זה במחיר כזה. אולי טעיתי וחשבתי שמדובר על בולם אחד כשהם היו 2 אבל למיטב זכרוני, ההבדל לא היה מספיק משמעותי כדי לגרום לי לקנות בחול ותאמין לי שאין לי שום עכבות לעשות את זה.
יצא לי להזדקק ל"שרות" של יריב. זכיתי לנפנוף ישראלי טיפוסי. לא הייתי משלם שקל נוסף. עבור שרות כמו של "איש שטח" (בכוונה בחרתי תחום מוצרים אחר) הייתי מוכן לשלם יותר, אבל לא במקרה הזה.
בהמשך לשרשור הזה וכמה שיחות אוף ליין עם חברים שפנו אלי בעת האחרונה, הוצאתי מכתה לחברת יושופס ( USHOPS ) בבקשה להבהיר את מהות השינויים שחברים מתארים כחווית רכישה לא נעימה.
ברגע שאקבל תשובה רישמית אשמח לפרסמה.
זו הפניה שהועברה אליהם דרך האתר שלהם:
________________________________________ ___
לחברת יושופס שלום
אני פונה אליכם בשם מספר חברים הגולשים באתר ג'יפולוג ואשר נוהגים לייבא באמצעתכםחבילות רבות המכילות חלפי רכב.
מזה תקופה מסוימת מורגשת הרעה בתנאי היבוא דרככם כפי שעולה באתר מתלונות רבות של חברים.
טרם תקופה זו כל החלפים אשר היו מופיעים תחת נוהל מס' 20 של משרד התחבורה כשחרור מהיר, השתחררו באופן מידי וללא סיבוכים מיותרים.
לאחרונה אנו נתקלים בכך שכל חבילה אשר מכילה חלפי רכב לכאורה מעוכבת לבדיקה פיזית, גם אם תכולתה מופיעה ברשימת השחרור המהיר, דבר הגורר איתו הן עיכוב מהותי בזמן המשלוח וכן עלויות נוספות לא מתוכננות כגון דמי אחסנה ועוד.
בנוסף, אף אחד מהחברים שפנו אליכם ישירות באמצעות שירות הלקוחות שלכם לא קיבל כל אסמכתא לכך שבאמת הייתה בדיקה פרטנית לחבילה שלו וחלק מהחברים אף נוכח בכך שמיד עם התשלום התמוהה הזה חבילתו "שוחררה" מה שמעורר חשד שהחבילה בכלל לא הייתה מעוכבת.
מאחר וההתנהלות החדשה משנה את תנאי המשחק ומכניסה עלויות חבויות שמתגלות רק כאשר הלקוח כבר שבוי בידכם ואתם אוחזים ברכושו אנחנו פונים אליכם לקבלת הבהרות בעניין טרם נסיק מסקנות בדבר המשך הכדאיות לייבא באמצעותכם.
לאור האמור לעיל נודה לכם על קבלת הסבר מעמיק על תהליכי היבוא, מה השתנה לאחרונה וכיצד אנו כלקוחות יכולים להימנע מעלויות נוספות שלא נלקחו בחשבון בזמן היבוא.
פניה זו אליכם תפורסם באתר האינטרנט כמו גם תגובתכם.
בברכה
בועז אברהמי
אני בהלם המומה, צריך קלאץ לאלפא רומאו וראיתי שזה לא ברשימת השחרור המהיר, הכצעקתה? מה ההיגיון? זה בטיחותי?
בועז - יש לך הזדמנות לצאת חבר, מה עושה?
מגיש בקשה כמקובל.
יאשרו לך בכמה שעות.
אין צורך באישור מוסך
כאילו לגשת לשם, לתת ולחזור אחרי כמה שעות?
יש שם גם סימון משבצת - הודעת דואר, מניח שאפשר בלי זה להגיש? כבר ברכישה?
אני משתדל לא להיות כרגיל ולהגיד היכן ההיגיון בחסם יבוא על מצמד, רק בגלל שאתה נחמד אליי.
האמת, אני לא הייתי טורח להוציא אישור ו"לוקח סיכון".
למה במרכאות?
כי למרות שזה לא ברשימת השחרור המהיר, מנסיוני יש בקשות אישור אך ורק כשמדובר בחלקי בטיחות ואם הניירת תצורף לחלק ויהיה רשום קלאץ' זה אמור לעבור.
מצד שני כמעט שנה לא הבאתי חלפים מהותיים לרכב שלא באמצעות חברים במזוודה.
מצד אחד יש את הנוהל המקל (המדיניות החדשה) אבל מצד שני יש את מה שקורה ביושופס. קשה לי להגיע עדיין למסקנות.
מה שכן, כנראה שהייתי מביא בדואר או מאמזון אם אפשרי.
לא חברות השילוח המהיר וכרגע עד להבהרות מיושופס ( USHOPS ) הייתי נמנע גם מהם.
עם שיפיטו אין לי נסיון בכלל אבל אני מבין שלך יש חיובי.
בכל מקרה אם יתקע יש לי כמה דרכים להשיג את מי שאחראי לכך ואנסה לסייע.
אגב, אם תסמן בדואר התשובה שתקבל עשויה לקחת זמן לא ידוע ולאו דווקא בגלל השירות של משרד התחבורה . הדואר ממש איטי.
ראה סיפורו של אריאל או יהודה שחיכו למכתב שבועיים.
התלבטות לא קטנה ומאוד מעריך העצות בועז.
הקלאץ באלפא מחליק, קלאץ תחליפי באיטליה 140 דולר.
קלאץ מקורי יוצא אותו מחיר כמו בארץ, בערך 1,500 ש"ח.
קלאץ מחוזק יוצא מחיר גבוה יותר מהקלאץ המקורי בכ- 500 ש"ח, לפני מיסים.... (אותו אני רוצה אבל לא משתלם כלכלית)
דווקא במקרה הזה נראה שאלך על מצמד מקורי של אלפא, בארץ (לא מאמין שאני אומר את זה). כבר אמרתי בעבר שיש בסמל"ת חלקים שלא שווה להביא מחו"ל ויש חלקים שאתה רואה המחיר שלהם ואומר לא יכול להיות.
נשאר לבחור מוסך...
במחיר של המיסים אתה יכול לטוס לסופ"ש באיטליה ולחזור עם מזוודה מעט כבדה יותר ...
כל הכבוד לסמל״ת שמוכרים במחירים תחרותיים.
אין התלבטות- תפרגן להם על ההגינות ותהנה מחלק עם אחריות מקומית.
אני מקווה שגם בג׳יפ התמחור שלהם כזה אטרקטיבי
אכן נדב פעם הבאה שאני באירופה אביא כמה חלקים.
כן בועז גם בחלפים של ג'יפ יש הפתעות אצלהם, לשני הכיוונים.
למי שלא מכיר באתר של פיאט ישראל ניתן לבדוק מחיר חלקים לפי מק"טים לכל המותגים שלהם.