תגובה: אני מחפש מכשיר ניווט GPS עצמאי (ללא תלות בקליטה סלולרית)
יש גם אפשרויות חינמיות חוקיות סבירות מאד כיום:
1. לבעלי אנדרואיד אני מציע גם לנסות את oruxmaps עם מפות IsraelHiking, כדאי לדאוג להורדת המפות המעודכנות לפני כל טיול כיון שיש כל הזמן עדכונים...
2. היישום offroad שהוזכר כאן מספר פעמים נותן פתרון פשוט עם יתרונות מסויימים ועודה שימוש במפות IsraelHiking.
3. trailze של רונן ביתן - יישום פשוט ונח לשימוש גם למי שאינו "מומחה טכנולוגי"
4. "אדמה" של חבר בפורום רבין.
אין מניעה להוריד מספר תוכנות שכאלו, להתנסות ולהחליט עם הזמן מה מתאים יותר ולמה פחות מתחברים ...
אם יסתדר לי מחר, אני אגיע למפגש, מקווה שתוכל לתת איזה הסבר.
תודה
בכיף זיו.
היום יצר איתי קשר סטיד מ Israel Hiking .
מסתבר שיש להם פתרון לאפל שנראה נחמד.
אנסה להתקין בסופש ולדווח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
היום יצר איתי קשר סטיד מ Israel Hiking
סטיד ג'יפאי והוא גם כאן... הכינוי שלו steed :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בעמוד ענן אפשר לרכוש מפת שבילנט 1:25K ב390 שקלים.
באנדרואיד.
באפל זה עובד דרך אפליקציית שבילנט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אתם מתדינים על הבדלי נחות / הרגלים ,שבזה אין נכון או לא נכון , אפילו תוכנה כזו או אחרת / מפה כזו או אחרת זה הרגל / נוחות כך שרוב הדייון הזה נראה כמו נסיון להמרת דת ולא דיון מקצועי .
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
קצת גלשנו אבל זה היה בהמשך לדיעה למה טונאב לא נוחה.
וה״גלישה״ אף היא בעלת ערך כי היא עצמה השוואתית כאופציות לניווט.
אני עדיין חושב שכתמורה למחיר, חפש את הממשק הכי פשוט ולא בהכרח את המפה ״הכי מעודכנת״.
דורון
הסדר הנכון לדעתי הוא להחליט אם שבילנט או סמש או איזראל הייקינג.
משם להחליט על הממשק / אפליקציה.
זה התרשים זרימה המאפשר את המגוון הרחב ביותר של בחירות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
יש גם אפשרויות חינמיות חוקיות סבירות מאד כיום:
1. לבעלי אנדרואיד אני מציע גם לנסות את oruxmaps עם מפות IsraelHiking, כדאי לדאוג להורדת המפות המעודכנות לפני כל טיול כיון שיש כל הזמן עדכונים...
שני דברים-
1. לאחרונה נראה כי כבר לא ניתן להתקין את האפליקציה. בגוגל סטור היא לא קיימת אלא רק כ donate. למזלי כבר יש לי אותה והיא עובדת כרגיל .
2. איך מבצעים עדכון למפת israelhiking מבלי להוריד את כולה מחדש? יש לי אותה לכל הארץ וההורדה לקחה הרבה זמן, לא משהו שסביר לעשות לפני כל טיול.
בנוסף יש גם את מפת israel_syria_n באורוקס שהיא מפה מצוינת גם לארץ וגם לירדן. משתמש בה לא מעט והיא מאוד מפורטת עד רמת הסינגלים של אופניים (לא תמיד ולא כולם). ברכיבות אני משתמש בעיקר בה אחרי שמצאתי שעם עמוד ענן וסמנ''ש פשוט אי אפשר לנווט ברמת השביל/סינגל.
שתי המפות הראשונות להבנתי יושבות על מסד נתונים מבוסס ''חכמת המונים'' (סטייל ווייז), אחרת אין לי הסבר לרמת הפירוט של השבילים והסינגלים/נקבים שבד''כ לא מופיעים במפות המסחריות.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
https://www.apk4fun.com/apk/27084/
Sent from my Pixel using Tapatalk
אופפפססס , לא כדאי.
בגירסאות האחרונות, אורוקוס הוסיפו דרישה לגישה לספר כתובות.
למה? עדיף לא לדעת :-(
בכל מקרה, אפשר ללכת לאתר של אורוקס -
http://www.oruxmaps.com/cs/en
ולהוריד את 6.0.10 שלא מבקשת גישה לספר כתובות.
ולכל מי שחושב להוריד את החדש יותר, ולחסום בהרשאות, שלא יתפלא שהאפליקציה תקרוס לו.
אכן, לאחרונה עד שייושבו הכדורים בין מפתח אורוקס לבין גוגל, אפשר להוריד את הגרסה החינמית מאתר המפתח או מחנויות אלטרנטיבות...
אין אפשרות לעדכן את מפת Israel hiking אלא להוריד גרסה חדשה על פעם.
כל המפות שהזכרת אכן מבוססות על מאגר osm - open street nap. ל Israel hiking יש גרסה לרוכבי האופניים, תוכל לבחור אותה בעמוד ההורדה של המפה.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אופפפססס , לא כדאי.
בגירסאות האחרונות, אורוקוס הוסיפו דרישה לגישה לספר כתובות.
למה? עדיף לא לדעת :-(
בכל מקרה, אפשר ללכת לאתר של אורוקס -
http://www.oruxmaps.com/cs/en
ולהוריד את 6.0.10 שלא מבקשת גישה לספר כתובות.
ולכל מי שחושב להוריד את החדש יותר, ולחסום בהרשאות, שלא יתפלא שהאפליקציה תקרוס לו.
בשביל זה היא מותקנת על טאבלט חסר תיקשורת ומידע .. יש שם רק תוכנות ניווט ומפות.
בגרסה 6.5 התווספו פיצ'רים חדשים הדורשים ההרשאות:
1. שליחת סמס מצוקה, דורש הרשאה לסמסים.
2. גישה לפרופיל המשתמש /חשבון כדי לנהל רישום משתמשים מול שרתי אורוקס.
3. גישה לספר הכתובות לטובת בחירת חברים לאפשרויות השיתוף השונות, ביניהן שיתוף מיקום בין קבוצת רכבים המטיילים ביחד כל של אחד רואה את מיקום שאר הרכבים על המפה.
לא ניסיתי על אחת מהן.
כל הפצ'רים שבאוף רואד אתם מאשרים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
בגרסה 6.5 התווספו פיצ'רים חדשים הדורשים ההרשאות:
1. שליחת סמס מצוקה, דורש הרשאה לסמסים.
2. גישה לפרופיל המשתמש /חשבון כדי לנהל רישום משתמשים מול שרתי אורוקס.
3. גישה לספר הכתובות לטובת בחירת חברים לאפשרויות השיתוף השונות, ביניהן שיתוף מיקום בין קבוצת רכבים המטיילים ביחד כל של אחד רואה את מיקום שאר הרכבים על המפה.
לא ניסיתי על אחת מהן.
גם בלי כל הלהטוטים האלו, בזמן טיול, שאני בד"כ לפחות עם 3 תוכנות (עמוד ענן, אורוקס, והקלטה של המסלול), הטאבלט מתקשה להחזיק סוללה (למרות שהוא בטעינה רצופה).
לנסוע באבק, בתחת של מי שנוסע לפני, ולבזבז אנרגיה (ו CPU) כדי לעקוב אחרי המיפוי שלו???
איבדת קשר, ויש קליטה, שולחים מיקום בוואטסאפ
למה צריך לפחות שלוש תוכנות בזמן טיול?
1- Geo Tracker- GPS tracker
הכל התחיל מטיולים בחול, ובעיקר מהרצון להוסיף מיקום לתמונות שמצולומות במצלמה (mirrorless &DSLR). בניגוד לטלפון, שדולק כל הזמן, ולכן גם מאופס על המיקום שלו, במצלמה, גם אם יהיה לה GPS (ולרובן אין), יקח יזמן את שהמיקום יתעדכן, ואתה לא רוצה להמתין.
הפיתרון הוא תוכנה יעודית שמקליטה את המסלול (קורדינאטות וזמן), ומצלמה שהשעון שלה מכוון ומסונכרן (עם התוכנה).
אח"כ , שמים את כל התמונות והמסלול בשתי מחיצות (? folder), ויש תוכנה שעוברת על התמונות ומסיפה להם את הקורדינטות בהסתמך על המסלול.
מהר מאוד למדתי, שהתוכנה הזו אמינה ולא נשברת, והכי נח להתחיל אותה בתחילת היום ולכבות בסוף. בנוסף, אין בעיה להשתמש בהקלטה הזו לכל השימושים האחרים (מסלול באורוקוס, עמוד ענן...).
כל ניסיון להקליט מסלולים בתוכנה אחרת, נגמר בהקלטות חלקיות ( גם עמוד ענן וגם אורוקס קורסות מדי פעם, וצריך לזכור להתחיל הקלטה מחדש, ולחבר מסלולים. בהפסקות ארוכות, אני מעדיף לכבות אותן כדי לחסוך סוללה, אז עוד פעם צריך לזכור וכו').
2- עמוד ענן.
לדעתי אין תחליף לנקודות הכחולות ולכן איפה שאפשר, יש לי גם עמוד ענן פתוח.
הבעיה עם עמוד ענן, היא קודם כל בעיית ה on-line, אז נכון שאפשר לשלם לגירסת off-line, אבל, וזו הבעיה הכי גדולה שלי עם עמוד ענן, זו אמינות! יותר מדי פעמים, התוכנה נתקעת, גירסאות לא טובות וכו'.
בניגוד לעבר (ולמקצוענים פה :-) ), אני התחלתי לוותר לעצמי, ואני לא בהכרח עם מפת נייר. יש לי לפחות שני מכשירים (הטלפון האישי וטאבלט) ולפחות שתי תוכנות (עמוד ענן, ואורוקס עם מס' מפות), ולכן, האמינות של התוכנה חשובה לי.
3- אורוקס. יש לי שתי גירסאות של סימון שבילים (2007 & 2014 אני חושב) + ישראל הייקינג.
מאחר והסמ"ש מתיישנות, כמעט בכל טיול, אני נתקל במקום או שניים שהמפה לא מדוייקת, התחלתי לחפש offline אחר, שיהיה מעודכן, ולכן התחלתי לסתכל על שבילנט.
בגדול, מבחינת ניווט, אני מעדיף סמ"ש, מבחינת מידע נוסף, עמוד ענן.
דרך אגב, מותקן לי גם Google Earth ואני לפעמים נעזר בתצ"א.
כמאמר האימרה "מי שיש לו פטיש, כל העולם נראה לו מסמרים", יש פה מכונאים שנוסעים עם מוסך שלם ברכב, אני בא מעולם התוכנה :-)
חייב להודות שרוב הזמן המצב אצלי בדיוק כמו אצל ZIVO, הקלטת מסלול לטובת סנכרון תמונות (יישום GPS-LOGGER באנדרואיד), אורוקס, עמוד ענן מסיבות דומות בסלולר ובטיולים ארוכים יותר גם בטבלט אנדרואידי, כאשר "במקרים קשים" במקום הטבלט האנדרואידי אני חוזר לאוזי-אקספלורר על טבלט חלונות, התוכנה הישנה והטובה שלי...
היו תקופות שבדקתי והתנסתי עם תוכנות שונות שנתנו מענה לניווט שטח בארץ, כמו twonav או Land של CompeGPS, אדמה של רבין, גרסת oziexplorer ל-PND (שמאד אהבתי ויש לה יתרונות מאד מעניינים ונוחים לשימוש כאשר מנווטים לפי מסלול), off-road וכו'.
דרך אגב, למי שמתעניין (כיון שאני מניח שיש כאן יותר אנשים המצלמים עם מצלמה מחובבי ניווט) - כדי לסנכרן את התמונות (הוספת המיקום, GeoTagging) הרבתי להשתמש בתוכה חינמית פשוטה של גוגל - GpicSync וכיום אני משתמש יותר ב- GeoSetter, אבל זה שווה אולי שרשור נפרד כדי לא לגזול את השרשור לגמרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דורון
הסדר הנכון לדעתי הוא להחליט אם שבילנט או סמש או איזראל הייקינג.
משם להחליט על הממשק / אפליקציה.
זה התרשים זרימה המאפשר את המגוון הרחב ביותר של בחירות
דעתי היא שבגלל שהמפה עצמה פחות משמעותית, הממשק הרבה יותר חשוב.
מפה סופר איכותית וממשק לא יעיל זה רק תסכול ולא מאפשר מיצוי המידע.
היום, אחרי 3 ימים בדרום באזור שלא הייתי בו הרבה זמן, ברור שיש שינויים ויש הבדל בין המפת סמ״ש של עמוד-ענן והשטח, אבל בחייאת, זה לא ברמה שאתה לא מפעיל מעט היגיון ומוצא.
וכן, נקודות עניין שמבחינתי הוסיפו על מה שהכרתי.
מצד שני, האפליקציה מתרסקת שוב ושוב, וזה מפריע ואם לא הייתי מסתכל רחב על תא השטח ומסתמך רק עליה, הייתי צריך לעצור לא מעט.