בועז, לא יודע, וכמו שכתבתי למעלה, עוד לא גיבשתי דעה,
אבל..
לא מכיר תופעה כזו בתוכנות אחרות (חזרתי עכשיו לנסוע עם אורוקס על הכביש, אולי התופעה קיימת, פשוט לעולם לא שמתי לב?)
מצד שני, עם טונאב, כמו שאמרתי, זה קורה לי עם שני מכשירים שונים.
Printable View
בועז, לא יודע, וכמו שכתבתי למעלה, עוד לא גיבשתי דעה,
אבל..
לא מכיר תופעה כזו בתוכנות אחרות (חזרתי עכשיו לנסוע עם אורוקס על הכביש, אולי התופעה קיימת, פשוט לעולם לא שמתי לב?)
מצד שני, עם טונאב, כמו שאמרתי, זה קורה לי עם שני מכשירים שונים.
ככה זה כשקונים בזול [emoji56]
בקר טיסה של רחפנים pixhawk יודע לעשות אינטרפולציה של שתי אנטנות GPS שמקבלות מידע מלפחות 12 לווינים כל אחד ושומר על מיקום מוחלט בצורה מדהימה. לא זז .. זה ברמה של ס"מ ( לחובתו יאמר שהם גם משתמשים בחיישני אינרציה לזהות תנועה ממש זעירה )
זה לא ציוד צבאי או משהו .. סתם משהו שכל אחד יכול להזמין ברשת ..
כמו ש eliv1 כתב, דיוק של סנטימטרים מתקבל על ידי ציוד מיוחד שמבצע Differential GPS על ידי שני מקלטים.
המקלט הראשון הוא מקלט ייחוס. מציבים אותו במיקום שידוע בדיוק גבוה. מפ"י מפעילה מערך של מקלטים כאלו ברחבי הארץ ומוכרת את המידע מהם. קיימת גם אפשרות להשתמש במקלט ייחוס פרטי ולדאוג עצמאית לקבלת המיקום שלו בדיוק גבוה.
המקלט השני מאפשר מדידה מדויקת של המרחק היחסי למקלט הראשון וכך מגיעים לדיוק הגבוה.
הציוד הוא ציוד יותר יקר ממקלטי ה GPS שאנחנו מכירים ביום-יום. גם קבלת נתונים בזמן אמת ממקלט ייחוס זה לא נושא פשוט בזמן טיול בשטח...
למה בכלל צריך דיוק יותר מ 50 מטר נגיד בטיול ?
אם אתה על השביל .. אז זה מספיק ואם אתה מחפש לדקור על הסלע עם המאובן .. אז לחפש אותו זה חלק חוויתי מהטיול ..
באמת לא מבין את הדיון הזה. אם רואים או לא רואים שנסעתי בצד ימין של השביל ?!
גם הפיקסהוק וגם הרחפנים של DJI מחזיקים מקום בדיוק גבוה גם ברוחות. זה לא בגלל ה GPS.
הדיוק שם הוא דיוק כמו שיש לך בטלפון, שים לב שיש חיווי התראה (ב DJI) כאשר כמות
הלוויינים מתחת ל 7 או 8 (לא זוכר במדויק) כי אז הדיוק עוד פחות טוב.
יצרני רחפנים עם תחנות עגינה לרחפן (שהרחפן יוצא וצריך לחזור אוטונומית לתחנה) משתמשים
ב GPS דיפרנציאלי, בלעדיו הרחפן לא נוחת במקום הנכון.
דיון של פדנטים מדרגה ראשונה....
מישהו לא חזר הביתה בגלל זיוף של ה GPS?
הקלטה מעמוד ענן, מהערב, הטאבלט לא זז ממקומו אפילו סנטימטר:
קובץ מצורף 115588
מה הקשר?
הלווין זז, והמכשיר שלך לא יודע לבצע מיצוע ערכים.. ואין לו תחנת בסיס קבועה/או רפרנס לכיול.
זה נורמלי לגמרי.
גם DGPS מבצע מיצוע דגימות כדי לתת תוצאה סופית.
רק שהשיטה שלו שונה מתפקוד המכשיר שלך/ ראה אחורה בשרשור, steed נתן הסבר יפה.
יש לי GPS ישן בן 20 בערך, שמציג את ערך השגיאה בזמן נתון.
כשהוא מזהה חוסר תנועה מעל x זמן (לא זוכר כמה), הוא עובר למוד מיצוע.
רואים יפה איך מרחק השגיאה מתחיל בסביבות 20מ בתנועה, ומצטמצם ככל שעובר זמן, עד לשגיאה של 1-2מ, אם הוא סטאטי לזמן ארוך.
היתה טענה כאילו הסטייה רק בטונאב, זו הקלטה עדכנית מעמוד ענן ...
אם בעמידה ממושכת קיבלת אתה״קשקוש״ הזה, ודגש על עמידה, זה דווקא מעיד שהמכשיר שלך עובד.
מטעמי נוחות שלא לומר הצקת יתר, לפעמים אין תצוגה של שינוי במיקום המוצג במצב סטאטי עד רדיוס מסוים, כדי לא לעצבן את העין והמשתמש בגלל ההסטות הקטנות האלו.
אם היית בבית או ליד wifi, אז בכלל, כי המכשיר מנסה לשלב נתוני מיקום רשת שלא קשורים ללווין ויכולים דווקא להפריע.
בנסיעה, הסטייה יכולה לנבוע מקצב עדכון וכיסוי וסנכרון עם מפות, בייחוד במעבר גליונות.
מכשירים שונים בעלי קליטה באיכות שונה יכולים להציג תוצאות מיקום שונות אחד צמוד לשני.
למכשיר הישן שהזכרתי יש אנטנה נשלפת גדולה ואיכות הקליטה שלו טובה בהרבה ממכשירים סלולריים או כאלו עם אנטנה היקפית במכשיר.
נדב,
אם אתה מתכוון לטענה שלי, אז זה ממש לא מה שטענתי.
הטענה שלי מאוד פשוטה, בטונאב, יש לי תופעה לא ברורה, שפעם בכמה זמן, זה נראה כאילו המיקום "גולש" עשרות מטרים מהמיקום האמיתי.
כמו שאמרתי כבר כמה פעמים, אני לא יודע להגיד מתי ובאיזה נסיבות, ואני מנסה להבין.
כדי להבין, והתחלתי לנסוע ביום יום עם טונאב פתוח, שיש תופעה לא ברורה (כמו התמונה שצירפתי) אני מנסה להבין.
תופעה כזו, שעל כביש ישר, בנסיעה במהירות די אחידה, פתאום הקרסור נזרק הצידה, רץ מקביל לכביש (30-50 מטר מקביל לכביש) , וחוזר למיקום המדוייק, אני לא מכיר בתוכנות אחרות.
אם מישהו מכיר, שישלח צילום מסך (כמו שאני שלחתי).
לגבי כל מי שהעיר פה כל מני הערות על צורך בדיוק וכו' - לי זה נראה כמו תקלה, וההנחה הראשונה שלי שזו בעיה שלי , או במכשיר, או בקונפיגורציה או...או....
זו לא התנהגות שאני מכיר, ולכן העלתי את זה לפה, בתיקווה שמישהו יוכל לתת איזה רעיון או טיפ שיעזור לי לפתור את הבעיה (בדיוק כמו שבועז עזר לי עם התיפעול ההתחלתי).
במקום זה, כל מני "פלמחניקים" מספרים לי למה דיוק של GPS לא חשוב ואיך הם מסתדרים בחושך בלי GPS (ועם הכרות חלקית, עם חלק מהם, אני יכול להגיד, שאני עשיתי את זה שהם עוד ניווטו למיטה של ההורים שלהם בלילה שהיו רעמים... :-) ).
מבחינתי השאלה היא בכלל לא מה הצרכים שלי (בדיוק כמו הגיבורים האחרים, אני מנווט בשטח כבר למעלה מ 40 שנה, הסתדרתי בלי טונאב עד היום, ואני אסתדר גם בלי בעתיד).
כל מה שאני מנסה להבין מאיפה התופעה ואם אפשר לתקן את זה (בפשטות).
אני תמיד יכול להמשיך לעבוד עם אורוקס ולפתוח שבילנט רק לבדיקה נקודתית של שביל או מקום מסויים (כתבתי את זה בעבר, בשירשור אחר, יש לי לפחות שלוש תוכנות שקשורות לניווט, שרצות במקביל, ואני עובר בינהן לפי הצורך).
יום טוב לכולם
מדובר בטאבלט אנדרואיד בן שנה עם GPS פנימי, WIFI כבוי, מונח בתוך הבית.
מבלי להכנס לדיון הטכנולוגי, זו סטייה דומה לזו שזיו תאר, וזה לא מטונאב ...
זיו,
טונאב, כפי ששמה מרמז, היא תוכנה משולבת ניווט כביש ושטח. יכול להיות שבקרבת כבישים היא מנסה "להשאיר" אותך על כביש שהיא מכירה, וזאת עד כדי רף סטייה מסויים. כמו וייז. יכול להיות שהקפיצה שאתה רואה היא מה שקורה ברגע שהסטייה עוברת את הרף...
נסה לראות אם אתה מקבל סימפטומים דומים בשטח ...
- - - Updated - - -
מאיפה הקביעה הזו ?
בתנועה האפליקציה יודעת "להחליק" את הסטיות...
זיו, אני לא חושב שזו תקלה וזו הסיבה שכתבתי את ההערות לגבי הצורך בדיוק.
מה שכן, למיטב זכרוני אצלי התופעה הזו לא קיימת.
מכיוון שאתה טוען שאתה מרגיש שמשהו לא עובד כשורה...
יכול להיות שמדי פעם המכשיר מנתק את הטו-נאב מה- GPS. אולי כי אתה עובר למסך אחר/מקבל שיחה/המסך כבוי או מכל סיבה אחרת.
אצלי לדוגמה בוויז, אם אני יוצא מהמסך לוקח לאפליקציה כמה שניות ארוכות עד שהיא מחדשת את התקשורת עם ה- GPS ובזמן הזה הנקודה אכן לא מדויקת.
בטונאב יש אפשרות לראות את איכות ה- GPS. צריך בעקרון להיות על 100%. נסה לראות מה הסטטוס של ה- GPS בזמן התופעה.
לדעתי אתה יכול בהגדרות של המכשיר (לא התוכנה) להגדיר שהאפליקציה תעבוד תמיד גם ברקע כל עוד היא מופעלת.
מקווה שעזרתי.
הקביעה היא מאופן פעולת המערכת
GPS עובדת ככל הידוע לי .. בצורה הבאה.
הלווינים שולחים את המיקום שלהם ואת הזמן עליהם ... המכשיר ביד קולט את זה ומחשב את המיקום של עצמו ביחס ללויין. ואת זה הוא עושה תו"כ מיצוע וטריאנגולציה מולם, כמו ספינה בים שמחשבת את מיקומה ביחס למיגדלור על החוף. מכל נקודה רואים לפחות 2 מיגדלורים .. אחרת אי אפשר לחשב טריאנגולציה... ככה גם רואים כמה לווינים.
חישוב התנועה ומהירות מתבצע מתוך חישוב הסטיה למיקום הנוכחי מהמיקום הקודם.
אם אין סטיה מהמיקום הקודם אי אפשר לחשב את הסטיה.
יש גבול ליכולת של הציוד הזול שיש לנו. לגמרי.
שים לב. לחיצה על האזור המסומן תפתח לך חלון סטטוסים. לחיצה על ה gps תכניס אותך למסך עם מירב הפרטים.
מצרף תמונת מסך עם מצבי עבודה שונים של ה gps כתלות בזמן שעבר מרגע הדלקת התוכנה. (בד"כ עניין של שניות, תלוי במרחק שלך מהמקום האחרון שבו ה gps היה מאופס). https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...316efb8371.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a56b3ab83f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c6dda434e6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...72cb736b28.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b90c6dd396.jpg
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
אתה רק מחזק את מה שאמרתי :) אם יש שגיאה בתנועה זאת בעיה כי לא אמורה להיות שגיאה בתנועה ...
מויקיפדיה -
Receiver in continuous operation[edit]
The description above is representative of a receiver start-up situation. Most receivers have a track algorithm, sometimes called a tracker, that combines sets of satellite measurements collected at different times—in effect, taking advantage of the fact that successive receiver positions are usually close to each other. After a set of measurements are processed, the tracker predicts the receiver location corresponding to the next set of satellite measurements. When the new measurements are collected, the receiver uses a weighting scheme to combine the new measurements with the tracker prediction. In general, a tracker can (a) improve receiver position and time accuracy, (b) reject bad measurements, and (c) estimate receiver speed and direction.
The disadvantage of a tracker is that changes in speed or direction can only be computed with a delay, and that derived direction becomes inaccurate when the distance traveled between two position measurements drops below or near the random error of position measurement. GPS units can use measurements of the Doppler shift of the signals received to compute velocity accurately.[60] More advanced navigation systems use additional sensors like a compass or an inertial navigation system to complement GPS.
יש הרבה ניחושים / הנחות / מספרים אקראיים בנוסחאות של חישוב מיקום , יש את עקמומיות כד"א ויש המון הפרעות אטמוספריות וחשמליות ומגנטיות ... יש דיליי מובנה עקב המנגנון .. ובל נשכח שזה ציוד קצה זול, פשוט, בסיסי וכו' .. מיקום של מטר על מטר זה דיוק מדהים ומרגש .. והרוחב של האוטו הוא יותר ממטר .. הדיוק של השרטוט של הכביש על המפה הוא הרבה פחות מדוייק ממטר ... אפילו עשרה מטר זאת אגדה .. אני חושב שיש פה קצת הר מפיל .. אבל אם זה עושה לכם טוב להתדיין על זה :)
קח בחשבון גם שעל המכשיר עצמו ואני לא מדבר על GPS יעודי מלפני 15 שנה כמו הגארמין הירוק שלי .. אלא על סלולרי או טאבלט שיש בו על שטח של 2 ס"מ מעוקב 5 משדרים ומקלטים ואנטנות לפחות ... בטווחי תדרים שונים ומשונים .. יש מין הסתם הפרעות אלקטרו מגנטיות לא מעטות.
מהתחביב השני שלי, ההוא שכולל המון מכשירים שמשדרים וקולטים למדתי שמיקום הרכיבים ומרחקם זה מזה .. הוא בעל חשיבות עילאית לאיכות העבודה שלהם. ושם אני מתפזר על חצאי מטרים ... לא על 2 ס"מ.
אני בשמחה אקפוץ גם לבריכה.
סלח לי אבל אין יכולת כרגע למלל באנגלית, אבל שוב, בתנועה המיקום שלך לא מדויק כמו בעמידה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
יונתן,
Now you talking..
תחזור פה קצת אחורה ותראה שכבר כתבתי שיש לי חשש שאולי פעילות אחרת ( בעיקר שהטאונב עובר לרקע) גורמת לו לזייף.
אני משתמש ב Geo Tracker, שרץ כל הזמן ברקע להקליט את המסלול, ולא נתקלתי בבעיה, אבל עם עמוד ענן, הרבה פעמים, שהאפלקציה עוברת לרקע, היא קורסת.
יכול להיות שהבעיות שאני נתקל, קשורות לקונפליקט בין כמה אפליקציות שמתחרות על משאב משותף ( GPX)?
אני ממש לא מבין גדול במכשירים, אבל מנסיוני כן. כשאני מנסה להקליט מסלול עם כמה תכונות זה לא עובד. ז''א זה עובד, אבל התוכנות שברקע בשלב מסוים מאבדות מיקום והמיקום חוזר רק כשאני חוזר אליהן. יותר מזה, הן נכנסות למעין תרדמת, למשל באורוקס אופצית ה sos לא תעבוד עד שהאפליקציה לא תהיה הראשית.
נסה להקליט רק עם הטונאב (סגור אץ כל השאר) ותראה אם התופעה חוזרת.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
אולי מוגדר חיסכון חשמל כשברקע ?
Sent from my iPhone using Tapatalk