לא רק.. בפולימרי יש הכנה לאבזרים באחורי הקת. דבר שמוסיף לגודל הקת.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Printable View
לא רק.. בפולימרי יש הכנה לאבזרים באחורי הקת. דבר שמוסיף לגודל הקת.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
היום פגשתי את הבחור ראיתי את הנשק הוא נורא נוח.. רציתי לשאול בקשר לנתונים יבשים.. מה ההשוואה בינו לבין היריחו ה''רגיל'' בואו נקרא לו במשקל?
האם פלסטיק באמת עמיד כמו ברזל?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
כמה רוצים עבור האקדח ? הנצרה על הגוף או על המחלק ?
עד כמה בטוח להעלות תמונה של האקדח? יענה לך פשוט יותר על השאלה?
כ850 ש"ח עוד במשא ומתן
😀😀😀
850 נשמע מחיר טוב לאקדח פולימרי, אם היריחו הפולימרי אמין כמו אחיו המתכתי אמיר ידע לענות לך, אין לי נסיון עם היריחו הפולימרי, בכל מקרה זו לא שאלה של עמידות הפולימר. הפרש של 200 גרם בערך אמנם לא נשמע הרבה, אבל מורגש מאד בנשיאה על המותן. אקדח ברזל מהמשפחה הזאת ( cz75/ טנפוליו/ סטורם/יריחו) יהיה יותר נעים בירי.
נצרה על המחלק זה דגם לשוק האמריקאי, שם מורגלים לשאת אקדח טעון. אצל ישראלים עם מנטליות צהל״ית שצריכים לדרוך לפני שהם יורים, זה יכול להיות בעייתי.
בכל מקרה אתה מחוייב לגשת עם המוכר לבית מסחר לנשק, לבצע הדרכה ואימון באקדח הזה לפני שאתה ניגש לקבל עבורו רשיון, שם גם יבדקו עבורך את תקינות האקדח, אם תגיע לקצרין אתה מסודר, אם תגיע למיכלין חפש בחור בשם נוי, שיהיה בהצלחה.
נרכש אקדח סופית יריחו פולימרי עבר מטווח בהצלחה ובדיקה אצל נשק מקצועי. שבוע הבא אלך למשרד כלי ירי בחיפה להוציא את הרישיון עליו. בדיוק בזמן לאינתיפדה של חמאס[emoji16][emoji16][emoji16]
תתחדש !
עכשיו חפש לך מסגרת אימון טובה, ממליץ על IDPA , או לפחות מדריך אישי מומלץ שיעביר אתך כמה שעות במטווח, כדי שגם תהיה לך יכולת לעשות משהו חיובי עם האקדח אם חו״ח תאלץ. זה אימון זול יחסית (לפחות כאן במרכז), יש קבוצות חברתיות ברשת כמו ״חמוש מאומן״ שמארגנות מפגשים עם מדריך ירי.
ירי חפשי עצמאי במטווח הוא יקר ומיותר לך כרגע.
תתחדש!
(ואל תשכח את חוק מספר אחד בתחום האקדחים: אקדח זה לא אופניים שעליהם, למדת לרכב בילדות ותמיד תוכל לרכוב שוב. באקדח, אם לא תתאמן - לא תפגע!)
הכלל הכי חשוב לראייתי, עם אקדח ועם נשק בכלל - הוא נשיאה והתעסקות בטיחותית.
ההסתברות להיות בסיטואציה של מפגש קרוב עם מחבל, שואפת לאפס. לעומת זאת נשיאה וטיפול בנשק זה משהו יומיומי והסיכוי לתאונה מוחשי.
אני לא עוסק בהדרכה, אבל אם אעסוק בעתיד - זה מה שאשים עליו דגש ומקווה שזה גם יבוא ליידי ביטוי בחוק כלי הירייה החדש.
לפגוע עם אקדח זה מושג קצת טריקי, הרוב מבלבלים ירי לחימתי עם קליעה למטרה, גם מבחן הכשירות לחידוש רשיון הוא בקליעה למטרה ...
מי שלמד פעם לקלוע, ידע לעשות את זה גם כעבור שנים. את הילדים שלי לימדתי קליעה כבר בגיל 6 והם מעולים.
אבל לשלוף אקדח תחת לחץ ולפגוע מהר... ועוד מספר פעמים ... ואם המטרה גם זזה - זה כבר דורש אימון רציף שגם אלופי ירי חייבים אותו כדי לפגוע.
אם מטווח גניגר קרוב אליך, צור קשר עם עמותת IDPA, הם החלו להתאמן גם שם לאחרונה - תצטרף לאימונים ותביא אתך את אבא שלך.
כמה להתאמן זו שאלה של תקציב בעיקר, אין דבר כזה מספיק. כושר ירי דומה מאד לכושר גופני - הוא מבוסס על זיכרון שרירים, אם אימון פעם בשלושה חודשים מספיק לך כדי לשמור על כושר גופני ..., אבל ברור שרק מעטים מסוגלים להתאמן בתדירות גבוהה, אז לפחות כשאתה מתאמן תעשה את זה נכון.
להיותו של אביך שוטר או מדריך בדימוס אין משמעות, זה אפילו גורע. דבר ראשון - אסור לו להדריך אותך על פי חוק - כל אימון בנשק יתבצע במטווח מורשה עם מדריך מוסמך בעל רשיון. דבר שני - במערכת הבטחון לא יודעים להשתמש באקדחים, הרגלי ושיטות הירי הם גרועים, אתה לא רוצה ללמוד אותם. המערכת עצמה כבר הבינה את זה ובשנים האחרונות היא משנה את התו״ל ומטמיעה שיטות אימון וירי מתקדמות, אבל הרוב עדיין מלמדים בשיטה ״הישראלית״.
הייתי בודק קורס ירי מעשי, שווה כל גרוש
Sent from my iPhone using Tapatalk
בתור יורה מעשי פעיל , אני דווקא לא ממליץ. הקורס עצמו יקר, במיוחד בצפון הארץ. יש שונות גדולה בין המדריכים. יש הרבה דגש על לימוד חוקי הענף.
זה ענף ירי שמנותק כבר שנים מירי לחימתי/ הגנתי. זה מחייב חברות במועדון ירי והתאחדות הקליעה לצורך השתתפות באימונים ותחרויות, תחביב יקר ותובעני.
למי שמחזיק ברשיון לאקדח, עדיף היום להתחבר דווקא לIDPA, אפשר לקרוא ברשת על ההבדלים.
מה זה
Ipda
IDPA ולא כמו שכתבת.
הנה - http://bfy.tw/FaJp
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...34c9b9dcf3.png
אנחנו הופכים לאמריקה?
נראה לי שה יקל מאוד על הרבה אנשים שרצו להוציא
ועל חברי פורום שעברו דירה
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
מעניין שאותם קולות נגד ארדן לא נשמעים נוכח כמות כלי הנשק החא חוקיים בכלל ובמגזר בפרט...
קוקסינלים מנהלים לנו את הסדר יום בתקשורת
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
תשמע גם למגזר יש רובאי 07 ומעלה גם להם מגיע נשק[emoji23][emoji23]
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
בלי להכנס לפוליטיקה,
זהו נושא טעון (-; ולשני הצדדים יש טענות שהן נכונות (וגם טענות דמגוגיות לחלוטין).
הייתי שמח אם היו מוסיפים איזושהי בדיקת פסיכולוג או משהו אנידיקטיבי אחר בנושא, כחלק מהדרישות, אבל אני לא מומחה.
וכמובם הכשרה יותר רצינית (גם אם היא יותר יקרה), וכן שמירת כשירות יותר רצינית עם מבחן (שוב, מי דרוצה נשק שיהיה מיומן, ושיהיה מוכן לשלם על זה).
אחרת באמת יהיו הרבה מקרים של מחבל שמוציא סכין, וכל הסובבים כבר דואגים לירות אחד בשני.
אני לא מסכים איתך לגבי המבחן,
תשמע המבחן מסנן הרבה,
שני חברים שלי לא קיבלו את ברישיון כי נפסלו,
לא פירטו להם (או שהם לא פירטו לי) למה אבל על פניו המבחן לא מאשר כל אחד,
הוא בודק עם עשית צבא ומה עשית
אם יצאת למה יצאת בודק עם המשורה
ודורש אישור רפואי,שאתה כשיר,
לאחר מכן אתה כן מגיע לראיון שם שגם שם לאחר כל באישורים אני מכיר מישהו שנפל לא יודע אם לא ענה על השאלות או פשוט לא היה מראה לבחור טוב בעין,
אבל נפסל.
תשמע לגבי בחלוקת נשק,
אני גם מסכים שצריך עוד מטווחים אני אישית עושה מטעמי יותר
גם לוחם 07 לא מיומן באקדח , לחימה בשטח ושליפה על מחבל במקום הומה אדם זה לא ממש אותו הדבר
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
עם כל הכבוד לתוכנית החדשה, עיקר ההקלות נעשו ב2015, כאשר היה שר אחר לביטחון פנים.
השוני הגדול בהקלות עכשיו הוא הוספת כלל רובאי07, ארגוני חילוץ והצלה ומתנדבים במשטרה.
שתי הקלות חשובות הינן האפשרות לאנשי מילואים לשמור את הרישיון גם לאחר השחרור ממילואים וכן שימור הרישיון לאחר 10 שנים ללא קשר לעילת ההוצאה.
אחוז המימוש של מוציאי הרישיון מאז ההקלות של 2015 ביחס לפוטנציאל עומד על 20%-25%, כך שאני לא רואה מאות אלפים מוציאים רישיונות חדשים.
הפרמטרים באימון בזמן הוצאת רישיון חידוש הוקשחו ויש תוכנית אימון תאורטי ואימון מעשי.
בעלי רישיון ידרשו לאימון רענון בתדירות גבוהה יותר, לא זוכר כרגע אם כל שנה או כל שנתיים.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
כיום זה כל שלוש,מאיפה המידע שאתה נותן?הוא מבוסס במקום כלשהו?
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
וגם אני אשאל:
לוחמי שיריון, תותחנים... בשביל לשרת במקומות ובתפקידים הכי שוחקים והכי מסוכנים והכי קשים, ולעשות 20 שנה מילואים ולהילחם בכל מיני מקומות בלבנון ובשטחים ובעזה ולהיהרג במלחמות, הם היו מספיק טובים?....
בשביל לצאת הביתה עם גלילון/M16 הם היו מספיק אחראים?...
אבל כדי לשאת אקדח הם פתאום לא מספיק מיומנים וקרביים?...
ומצד שני מי שהיה חי"רניק אי שם בשנת 1991, עדיין מספיק מיומן?...
מה זה החינטרוש הזה?
שיבדקו מי כותב פעיל בפורום ג'יפולוג. כולכם פה לא נורמלים.