-
מדיניות היבוא של חלפי רכב - דיון חדש בעקבות כניסתו של הנוהל לתוקף
זה הגדרות שרשומות ברשיון הרכב לטרקטורונים מסוגים שונים
גיפ הוא לא רכב שטח להגדרה זו
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
תגובה: מדיניות היבוא של חלפי רכב - דיון חדש בעקבות כניסתו של הנוהל לתוקף
אני אשמח אם מישהו יכול להעלות או לבדוק בעצמו חישוב מס קנייה שלקחו לו לאחרונה על חלקי חילוף לרכב..
נראה לי שעושקים אותנו בלי שנדע..
מס קנייה בלבד ביחס לעלות המוצר עם המשלוח - כל השאר פחות מענין
-
-
פאשיסטים...
איפה יורק האש שיפרגן קצת
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אז זהו שלא, ולהערכתי זה יבוטל או יוקטן בקרוב, כי כבר הבינו שזה מאד מזיק לכלכלה ולעסקים (לא רק הקטנים).
-
עם כל הצער והכאב יש תחרות לא הוגנת מול העסקים המקומיים....
רק מעמ לבדו הוא 17 אחוז שעסק מקומי משלם ורכישה מחול לא.
עדיין לא בטוח שהם יפגעו בפטור.
זה לקחת סוכריה שהציבור לא יקבל באהדה ואל תשכח שכחלון חתום על הורדת עלויות המחיה והגברת התחרות והוא כנראה לפני בחירות
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
בטוח לא לפני בחירות, אבל כמו שנאמר - לכל שבת יש מוצאי שבת...
ההשוואות לחו״ל לא הוגנות, הרכישות האלו עוזרות במקצת להוריד את יוקר המחייה. כחלון חתום על זה... לא הוגן כלפי העסקים המקומיים ? אתה רציני איתי עכשיו ?!
הקלף הכי ציני שאפשר לשלוף אחרי שמשך עשרות שנים משמידים כאן בשיטתיות את התעשייה והחקלאות המקומית, שלא לדבר על מה שעשו לחברות התקשורת כדי לזכות באהדת הציבור... הסלולר עולה לי היום פחות מעמלת כרטיסי האשראי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
ההשוואות לחו״ל לא הוגנות, הרכישות האלו עוזרות במקצת להוריד את יוקר המחייה. כחלון חתום על זה...
נכון ועדיין מי שהפעיל לובי עכשיו אלו כבר הרשתות הגדולות, ואצלם הלוביסטים חזקים יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אתה רציני איתי עכשיו ?!
אתה מאשים? אני הייתי רציני פעם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
במשך עשרות שנים משמידים כאן בשיטתיות את התעשייה והחקלאות המקומית,
ספר לי על זה. אני רוצה להיות חקלאי, יש לי שטח קטן וטרקטור ואני מתלבט איך לא אפסיד כסף.
-
הבעלים והמנהלים של הרשתות הגדולות חיים טוב מאד וממשיכים להתעשר יופי, היום יש כבר ציבור מאד גדול שרוכש מחו״ל ברשת, היו יכולים להרוג את זה כשזה היה קטן, היום זה יפיל מפלגה.
אני מת על הססמאות שמפריחים לפני גזירות, כמו זו לגבי המלחמה בהון השחור ... כאילו שאם היו גובים יותר מיסים על כסף שחור, הציבור הנורמטיבי היה משלם פחות - הרי זה בור ללא תחתית. שיבטלו תשלומים במזומן כדי להילחם בהון השחור ובמקביל יבטלו לחלוטין את המע״מ אז נדבר.
אגב התכוונתי לבועז, שנראה פתאום כי לקה קלות בתסמונת שטוקהולם, משהו שלא אפייני לו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
ספר לי על זה. אני רוצה להיות חקלאי, יש לי שטח קטן וטרקטור ואני מתלבט איך לא אפסיד כסף.
אז תעשה מה שכל החקלאים הטובים עושים... תהפוך את השטח לנדלן [emoji41]
ניר, אני לא חס על הרשתות אלא על המשפחות הקטנות עם החנויות... אלו נטחנים מכל הכיוונים
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
אני לא יודע על איזה חנויות קטנות אתה מדבר אבל אם הן מוכרות את המוצר פי 300% יותר יקר מאשר באיביי או אינטרנט (ששם גם לא תמיד זול, המוכרים שם לא פריירים) אז אולי הם צריכים להעלם. עם זאת, יש מקומות שמוכרים במחירים סבירים ביותר, לדוגמא - כרסם קרביד עולה 30 שח באיביי עולה 60 ש"ח פה בישראל בחנות פיזית. כביכול 100% הפרש אבל בתכל'ס עדיף לשלם לחנות פה בארץ כי יש לזה ערך מוסף שלא מקבלים מאיביי.
נעלים לילדים הייתי קונה בעלי אקספרס אבל מצאתי חנות במודיעין שמוכרת במחירים כמעט זהים, אותו דבר (ואותה חנות) לגבי בגדים לילדים.
מה אני כן קונה? דברים שאין לי סבלנות לחפש בארץ, עם זאת, לפעמים זו באמת טעות. למשל הזמנתי 3 ראשים זהים לכרסומת. 2 לא הגיעו והשלישי הגיע והתברר שהוא בכלל לא מתאים למרות שעל הנייר היה אמור להתאים. אם הייתי קונה בארץ זה לא היה קורה אבל מצד שני, היה עולה לי פי 10.
-
אין ספק שמי שנפגע מזה אלה הן החנויות הקטנות ולא היבואנים או בעלי הרשתות - להם יש מרווח הרבה יותר טוב ממה שחושבים.
אני אכתוב מה שכתבתי כבר לא מעט פעמים -
אני הייתי יבואן קטן של מוצרים מסויימים לתחום התחביבים, פניתי ישירות ליצרנים לצורך כך ולא דרך מתווכים. היו לי 5 ספקים ולא הייתי בלעדי בשום תחום. כיבואן שרכש ישירות מהיצרן קיבלתי בין 35 ל 50 אחוז הנחה על המוצר ממחיר המחירון של היצרן בחו"ל. הוספתי על זה עלויות משלוח ומסים ועדיין כשמכרתי בארץ, לא הייתי גבוה יותר מ 15% מהמחירים שבהם נמכר המוצר בחו"ל ואם מחשבים את עלויות המשלוח בחלק מהמקרים המחיר אפילו היה זהה לגמרי.
לכן, אני חושב שהורדת המסים על היבוא האישי אמנם תפגע ברווחי היבואנים השונים אבל מצד שני מדובר על הקטנת שורת הרווח שלהם ולא על הפלתם ולכן אני לא מרחם על אף אחד. הם יכולים לדרוש הנחה גדולה יותר מהספק אם הם רוצים, אותי כלקוח קצה מענין כמה אני משלם בשורה התחתונה ולא כל מיני סיפורים.
כשיבואן מרשה לעצמו לנסוע ברכב נוצץ, לגור בבית יקר ולהתעסק בתחביבים לא זולים, אני יודע שהוא מרוויח יפה ואין לי בעיה עם זה - רק שלא יבכה אחר כך כשאני מצליח לחסוך קצת ע"י קניה בחו"ל כדי שגם אני אוכל לקנות רכב חצי נוצץ.
פלאפל יכול להימכר ב 20 שקל וב 35 שקל.. הכל תלוי ביכולת המוכר להתמקח ברכישת חומרי הגלם ובמרווח הרווח שהוא דורש לעצמו. שמעתי מוסכניק לא מזמן מתלונן על גובה השכירות כשאמרו לו שהוא יקר מדי - מבחינתי - תעבור למקום יותר זול, אבל אל תפיל עליי את המחיר שאתה בוחר לשלם.
יאללה חפרתי מספיק.
ביי :rolleyes:
-
עכשיו תחשוב שלמוצר שאתה מביא צריך גם מכון התקנים ו/או מחסן חלפים ועוד ועוד.
המדינה בוכה על יוקר המחיה אבל חלק נכבד מהאשמה הם נטל המיסים הישירים והעקיפים אבל נח לה למצוא את הפתרון על גב החלשים
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
1 קבצים מצורפים
שאלה לי - אישור ממוסך מורשה ליבוא חלק בטיחותי, יש טופס פורמט מסודר או כל כיתוב על דף תופס? לא מצליח למצוא מסמך רשמי..
ואני לא מדבר על הטופס הזה:קובץ מצורף 118745
אל הטופס הזה אמורים לצרף אישור מוסך מורשה (בנוסף לת.ז חשבונית וכו'..) לזה הכוונה.
-
כל הטפסים הנדרשים אמורים להימצא בתוך הנהלים עצמם
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
שלום לכולם
הזמנתי נעילה קידמית אוטומטית בעלות של 245$ ומשלוח 50$ דרך TNT
יצרה איתי קשר עובדת החברה וביקשה ממני הצהרה. אז שלחתי..
המשלוח סווג כ חלקים לדיפרנציאל אוטומטי תחת הקוד 87.08.99
נאמר לי שכדי לשחרר את החבילה צריך לבדוק אותה מפקח משרד התחבורה
ומאז אני מחכה כבר שבועיים לבואו המיוחל.
אחרי שקראתי את כל השירשור(וגם את הקודם וכאן ראוי לציין לברכה את כל העוסקים בנושא) חיפשתי את הקוד ברשימה ובניספח והוא לא שם
לכן הסקתי, ואשמח להבהרה אם אני טועה, שהמוצר יכול להשתחרר גם ללא בדיקת מפקח.
אז כתבתי לפקידה הנחמדה שאני סבור כי חלה טעות אך היא השיבה שכל מוצר לרכב חייב אישור מפקח.
השאלה היא איך אני מעמת אותה עם ההוראה ובאיזה דף או פרק כתוב שמוצרים שלא ברשימה לא חייבים באישור(לא מצאתי)
>ודה לכולם
-
תבקש לשוחח עם עמיל המכס / המסווג שלהם ותעדכן אותה שהיא כבר לא בענינים כמה חודשים ויש נוהל חדש.
אתה יכול לשלוח לה את המכתב שממוען לאיריס סעדון ונמצא בתגובה 6
אם יש לך עדין בעיות צור איתי קשר בפרטי ואנסה לסייע
לעצם המשלוח הזה, הסיווג לדעתי צ״ל
78.08.5000 והוא כן ברשימה שדורשת עצירה לבדיקה אבל אין מגבלות נוספות ליבא אותו.
הוא צריך פיקוח של משרד התחבורה וישתחרר בלי שום הצהרה בשחרור מהיר.
בודק משרד התחבורה כשאין חגים נמצא בבן גוריון כ 3 פעמים בשבוע.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
בועז תודה על העזרה
אני מעדכן בהתפתחויות לטובת הגולשים
שלחתי לפקידה את המכתב מתגובה 6
שהתנערה באלגנטיות ובתגובה לקונית בסגנון ״הכל צריך לעבור משרד תחבורה״.
אחרי שביקשתי לדבר עם המסווג של TNT שבהתחלה אמר לי שהוא לא מכיר אחכ אמר שזה לא בתוקף ולבסוף אמר שזה לא המדיניות שלהם.
אז התקשרתי לחבר יבואן שחיבר אותי עם עמיל המכס שלו שאמר לי שלא צריך מפקח תחבורה ויוכל לשחרר לי את המשלוח אם אביא לו את תעודת העיכוב.
חזרתי לTNT וביקשתי את הניירות ואז קרה הנס:
אחרי כמה דק המתנה חוזרת אליי הפקידה ״אתה צודק אדוני לא צריך מפקח אני מעבירה לשחרור״
וכך חלק שהגיע מאוסטרליה ב 3 ימים עוכב לחינם עוד 14 יום.
ד״א נראה שבועז צודק הנעילה באמת היתה צריכה להגיע בסיווג 87.08.5000 לפי הרשימה
אך בפועל השולח שלח תחת סיווג 87.08.99 שאינו נמצא ברשימה לתשומת ליבכם
-
אם יש לך תכתובת איתם או שמות המעורבים אשמח לקבלם בפרטי ולהעבירם למשרד התחבורה ולממונה על חוקיות היבוא במכס. פנה בפרטי
הסיווג שמסרת הוא לרוב הסיווג שנותנים עמילי מכס עצלים שמגדיר בכללי חלפי רכב בלי לפרט איזה ואז הם מעכבים סתם חלפים בלי להכיר את הנוהל.
בקיצור, עמיל מכס לא מקצועי ב TNT ושרות לקוחות לא קשוב. אם היו מקשיבים לך היו עולים על הטעות מהר יותר.
שלא להזכיר שבדיקת משרד התחבורה בנתבג לרוב מתקיימת 3 פעמים בשבוע.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
רק לוודא שהבנתי נכון, אין בעיה להביא בולמים בהנחה שהם עומדים בתקן ISO 9001:2008???
איך אני מוודא את זה ובעיקר איך אני מוכיח באם אדרש לכך? (מדובר בבולמים של קוני לרכב פרטי)
שאלה נוספת, האם זה אומר שלא נדרש אישור של משרד התחבורה?
תודה,
ליאור
-
אם זה מופיע ברשימה זה דורש בדיקת בודק משרד התחבורה במכס.
בעמודה השמאלית מצויין באיזה תנאים זה ישוחרר.
באתר משרד התחבורה יש את מסמך המדיניות החדשה ( הלינק אליו בתגובה הראשונה בשרשור זה).
שם התנאים הכי מעודכנים לשחרור.
בעקרון לא סיפור ליבא בולמים
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם זה מופיע ברשימה זה דורש בדיקת בודק משרד התחבורה במכס.
בעמודה השמאלית מצויין באיזה תנאים זה ישוחרר.
באתר משרד התחבורה יש את מסמך המדיניות החדשה ( הלינק אליו בתגובה הראשונה בשרשור זה).
שם התנאים הכי מעודכנים לשחרור.
בעקרון לא סיפור ליבא בולמים
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בועז,
אני מתנצל אבל גם אחרי קריאה של הנוהל לא הצלחתי להבין.
בולמים "נופלים" לקבוצה 3
ג. קבוצה 3 - מוצרי תעבורה שאינם נדרשים לקיים דרישות תקן אך נדרשים בדרישות איכות,
מוצרים אילו שייכים למערכת שקיימות לגביה דרישות תקינה במסגרת התקינה האירופאית
לרכב )WVTA)
דוגמאות - מתלים, תאי בילום, מפרקים קרדניים
הסבר - משויכים לקבוצה זו מוצרים המורכבים במערכות שהוגדרה ברגולציה של מדינות הקהילה
האירופאית והרשות הפדראלית של ארה"ב כמערכות בעלות השפעה קריטית על בטיחות משתמשי
הדרך השונים. המערכות צוינו מפורשות בדרישות התקינה של כלי הרכב ונדרש לגביהם החובה
לעמוד בדרישות דירקטיבות/סטנדרטים אולם, לגבי המוצר עצמו לא קיימת כל דרישה בתקן
ישראלי או בסטנדרט בינלאומי
איך אני מוכיח שהבולמים שאני רוצה להביא עומדים בדרישות? (כאמור, סט של קוני לרכב פרטי) ואילו מסמכים אני צריך לספק?
אגב, בעמודה השמאלית כתוב "או מקורי של יצרן הרכב" היות וקוני הוא לא המקורי נשאר לעמוד בתנאי העמודה האמצעית (אם הבנתי נכון) שזה ISO 9001:2008.
הסט כולל משלוח (מאמזון) ומיסים יוצא קרוב ל-3000 ש"ח, קצת פוחד להמר על סכום כזה...
ליאור
-
אתה פונה ליצרן ומבקש לקבל מסמך של התקן הבא. לא בטוח שיש להם אגב...
מייל לשירות לקוחות של קוני במקרה שלך
אם אתה מביא מאמזון אין לך סיכון לכסף והם לרוב יודעים להכניס לארץ בלי בלבול מח עבורך את כל מה שהם מוכנים לדלוח בעצמם לישראל.
קנה מהם ללא חשש ותן לזה להגיע אליך. הם מעולים ( אמזון)!
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
חשוב לשים לב שמדובר בגלובל שיפינג של אמאזון ולא משלוח ישיר של המוכר אליך, אחרת לא מובטח לך כלום ...
-
בועז ונדב תודה רבה!
המכירה והמשלוח הם של אמאזון בכבודם (ויש כבוד) ובעצמם.
נזמין ונקווה לטוב.
אני אעדכן בהתפתחויות...
ליאור
-
אחרי כמה שעות במכס תל אביב ושיחות עם בועז (תודה רבה בועז) אני ממש מיואש. הרמת אטימות והחוסר רצון לעזור כל כך מדהימים.
סיפור קפקאי לחלוטין.
היחידה שבאמת טרחה לעזור לי, אחת העובדות בגעש - סוכנות לעמילות מכס, גם התייאשה אחרי שהבוס הראשי (דוד או גבי, לא בטוח) לא שיתף פעולה.
הראש הקטן של הפקידים שם פשוט מדהים. אם זה לא נופל בדיוק במסגרת שלהם, לך חפש מי עזור לך. וחפשתי. עברתי שם כמעט כל פקיד.
אז ככה, יש לי רדיאטור שמעוכב במכס כבר מ27/2 (או 21/2 תלוי באיזה אתר אתה מבקר) ואף אחד לא יודע לומר לי מי מעכב אותו, למה, מה הסיווג שלו, מתי ישוחרר ובכלל באיזה מקום הוא נמצא.
אף אחד גם לא היה מוכן לתת לי אישור שהפריט מעוכב במכס.
מבחינת משרד התחבורה, תודה בועז, לא צריכה להיות שום בעיה. בכלל זה פריט שלא צריך לעבור בדיקת משרד התחבורה ואם בכל זאת היה עובר, לא היה מעוכב.
מבחינת המכס, הפריט מחכה לבדיקה של משרד התחבורה. משרד התחבורה מקבל רשימות של פריטים מהמכס אז כנראה שהמכס לא הגיש. אף אחד לא יודע למה.
מבחינת הדואר, הפריט נמצא במכס אז הם לא יודעים כלום.
מבחינת געש - עמיל המכס של הדואר, הפריט נמצא במכס, הם לא יכולים לעזור.
מבחינת המכס - כל עוד לא קבלתי מכתב אני צריך לחכות.
מדהים.
פרט לאלו שניסו לעזור לי, אני ממש מקווה שחשבון התרופות של כל אלו שלא עזרו רק יגדל.
-
מיכה, כפי שהסברתי לך גם בטלפון זה לא במכס ולמכס אין עניין בזה.
זה נמצא בדואר בסטטוס לא ממש ברור כי הם לא משתפים פעולה.
זה גם כנראה לא הגיע לעמיל המכס של הדואר לסיווג כי אז זה כנראה כבר היה משוחרר לפי החוק אם במקרה שהם היו מסווגים באופן שגוי אז בודק משרד התחבורה כבר היה מתיר את החבילה ממזמן.
כפי ששמעת ממנו בשיחת ועידה שערכנו איתו הם שם פעמיים בשבוע ומטפלים בכל מה שמוגש להם.
בשורה התחתונה שלחת בזול בדואר והשירות לא משהו...
ועוד דבר-
במכס אף פעם אין סחורה במעבר.
הם פקידים שבסך הכול מחשבים ערך של סחורה וגובים עליה מס או נותנים הוראה לא להכניס אותה.
אם היו משתפים איתך פעולה אז הדואר היה שם באשנב את החבילה, המוכס היה מציץ בה, לוקח את הניירת והיית בא אל המוכס לשלם. החבילה באותו הזמן תמיד בדואר!
( הדואר יכול להיות כל משלח אחר לצורך העניין)
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
דבר ראשון המכס אומר שזה אצלם אז אני מניח שזה אצלם, למרות שהם לא מצאו את החבילה אבל אני לא יודע כמה באמת הם חיפשו. אמרו שחיפשו ולא מצאו אבל אני קצת סקפטי.
אני לא שלחתי בזול. אני שלחתי בUSPS ופעם ראשונה אחרי קרוב ל2000 חבילות שדבר כזה קורה.
בועז אני מאוד מעריך את מה שאתה עושה אבל יש לי תחושה שאתה מנסה להגן עליהם קצת יותר מידי. הם התנהגו מגעיל והפנו כתף קרה. זה שהחבילה מחכה כבר 20 יום לבדיקת משרד התחבורה (למרות שכלל לא צריכה בדיקה שכזו) לא מעניין אותם. נניח וזה היה רופא שלא מעניין אותו שאתה גוסס, אתה תחכה כשאתה לא באמת צריך לחכות, זה מקובל עליך?
נכו לעכשיו אני מפסיד המון כסף. הרכב משרת אותי לעבודה וכרגע אין לי דרך להוביל עבודות וזה אומר שאני לא מקבל כסף.
נראה לך הגיוני? או צודק? או חוקי?
-
מיכה, אתה מוציא דיבת המכס ובכך פוגע במניות שיש לי אצלם. לכן אני מגן עליהם בחרוף.
זו זכותך במדינה חופשית לחשוב מה שאתה רוצה. אני רק מנסה להסביר לך כיצד המערכת פועלת על מנת שתמקד את התיסכול שלך על הדלת הנכונה בלבד. מיותר לבזבז אנרגיה על הדלת הלא נכונה.
אולי ההסברים שלי לא מספיק טובים אז אצרף כתבה וממנה אגזור את החלק שאותו אבקש להדגיש אבל קרא הכול...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c75c74afda.jpg
https://www.themarker.com/consumer/1.2856823
Honda TRX300EX
4Z7BOZ