-
תגובה: בניית קארט בשליטה מהסמארטפון ובהמשך בצורה לא מאוישת ממרחק גדול.
אפשר להוסיף דימר לנורות... (פוטנציומטר לדעתי המאד לא מקצועית היא המילה המתאימה)
-
אה, זה יותר מורכב מזה.
דימר זה רכיב שעובד עם מתח סינוס ac, ולמיטב זכרוני הוא קוצץ את הפיקים של המתח בחלק העליון והתחתון שלהם.
הנורות מורכבות על קארט דור א, שהוא עם מנועי dc שלא מחולקים מבחינת אספקת מתח לימין ושמאל, ושם ההיגוי הוא ידני.
פוטנציומטר זה רכיב אלקטרוני שמיועד למתחי/זרמי פיקוד קטנים.
לפוטנציומטר שמיועד לפיזור הספק מסיבי, קוראים ראוסטט.
בקארט דור ב שמיועד להיגוי ממוחשב, אין נורות לבלימה. הבלימה תבוצע בעזרת בקר המהירות.
-
ובדור ג' ,על מנת לבלום/להסתובב ,זה יהיה עם דינמו שגם מטעין את הסוללות,בניגוד לדור א' שרק מפרק אותן יותר? :-)
-
צריך רק בקר שתומך ברגנרציה, את הדינמו כבר יש...
-
זה נעשה כבר ללא שעשיתי דבר, בדור א'.
רואים שכשהמנועים מחוברים למצבר, והירידה תלולה, הם בולמים את הקארט, ואם משחררים את הקשר החשמלי, הקארט עף קדימה. זה אומר שהם מטעינים את המצבר.
בימים הקרובים אחבר לה מד מתח קבוע בלוח השעונים, ואז יהיה ניתן לראות את עליית מתח המצבר בשידור חי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה נעשה כבר ללא שעשיתי דבר, בדור א'.
רואים שכשהמנועים מחוברים למצבר, והירידה תלולה, הם בולמים את הקארט, ואם משחררים את הקשר החשמלי, הקארט עף קדימה. זה אומר שהם מטעינים את המצבר.
בימים הקרובים אחבר לה מד מתח קבוע בלוח השעונים, ואז יהיה ניתן לראות את עליית מתח המצבר בשידור חי.
באיזה זרמים מדובר?
למה למדוד מתח ולא זרם?
אני מניח שמתח פשוט יותר, אבל זרם מעניין יותר ומאפשר נהיגה "חכמה" מבחינת ניצול אנרגיה
-
כי המידע הכי חשוב שבעל רכב חשמלי זקוק לו, זה מתח המצבר.
סיוון כבר נתקעה עם הקארט פעם אחת במרכז הקיבוץ, כשהיא לא מדדה מספיק פעמים את מתח המצבר וכשעסקה בלהיטות יתר בגרירה של החבר שלה.
אני אממש גם אי-הפעלה של הקארט כשהמתח נמוך מדי, וגם צג שיספק לה את המידע הנחוץ.
לא מדדתי זרם טעינה, אבל שתי נורות ראשיות נדלקות בעוצמה נורמלית בבלימה בירידה תלולה, אז ניתן לשער שמדובר בכשמונה אמפר. זה לא מספיק רציני בשביל טעינה משמעותית, כי הקארט נעצר בתוך פחות משנייה.
-
מתח מצבר (בזרם נתון) קורלטיבי לכמות האנרגיה שנותרה (זה כדי לא להיתקע בלי מצבר ולחזור הביתה ברגל...)
אבל אם אתה רוצה חיווי זרם טעינה בבלימה (רגנרציה) כדאי על בסיס מד זרם. עדיף כזה שיש לו סקאלה משני צידי ה0 (חיובי ושלילי) ואז תראה מתי (וכמה) אתה צורך או מטעין.
אם המתח דומה איכשהו למד הדלק, אז הזרם מקביל ל״כח״ או ״מצערת״. לא הקבלה מדויקת אבל בגדול ממש....
לגבי שליטה בעוצמת בלימה ע״י pwm - לא ניסיתי את זה אבל אינטואיטיבית אני לא בטוח שיתן באמת שליטה בבלימה וימנע נעילת גלגל. שווה ניסוי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יתכן שיש לבקרים האלה האלה את הידע על המיקום והמהירות של המנוע (מכל מיני מקורות ברשת הבנתי שבקרי בראשלס עושים את זה בעזרת ניטור הזרם בפאזות) אבל הם לא שולחים אותו החוצה, אז זה לא עוזר לי.
למנועי ההגה שאני משתמש בהם יש חיישני מיקום, אבל הסכימות שיש לי מגיעות רק עד למחשב ההגה. הן לא כוללות את הצמה שבין המחשב והמנוע.
יתכן שאצטרך לחפור עמוק יותר כדי לדעת להשתמש בהם. אולי לפנות ליצרן בשאלה לגבי זה. בינתיים אני מנסה לשלוט בזה ללא משוב.
אז השקעתי בזה ערב, וחפרתי, עמוק. אמנם עדיין לא במנועי ההגה, אלא במנוע של מפעיל מצמד של גיר כפול הילוכים באיוניק, שהוא גם כן בראשלס, וגם כן עם חיישני הול.
נעזרתי במנוע כזה בשביל לבנות מערכת הגה חדשה מפוקדת ארדואינו לקארט. אני עוד לא סגור על זה שזה יהיה במקום היגוי ע"י פער מהירויות גלגל ימין-גלגל שמאל, כפי שתכננתי, אבל אני מכין לי גיבוי.
ההבנה המעמיקה של מיקום ומהירות המנוע תעזור לי רבות בפיקוד על ההיגוי:
https://youtu.be/rrVxalpuuXY
-
המשכתי ושחטתי גם מנוע הגה. ראשית, בניגוד למה שנאמר לי וציינתי כאן, אין בו פחמים. האמת, זה לא מפתיע.
שנית, אותם שלושה חיישני הול ואותה פעולה כמו במנוע מפעיל המצמד.
מה שאומר, שיש לי דרך קלה עכשיו לדעת את מהירות המנועים משני צדי הקארט, ויש לי משוב לגבי פעולת הבלימה על הסבסוב שלו.
-
אני מאוד נהנה לקרוא
תמשיך, בסוף יצא לך איוניק..
Sent from my F5121 using Tapatalk
-
חנן יש לך מתחרים ;)
https://youtu.be/kHq6ssxcnAk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
התקדמות איטית עם הקארט דור ב'.
הגיעו בקרי בראשלס של 120 אמפר. אני מצליח לתפעל איתם היטב מנוע קטן יותר, של מצמד רובוטי, ברוורס קדימה ובלימה, אבל בחיבור למנוע ההגה, הבקר נשרף מיידית.
אני אנסה לשים נגדי הספק קטנים בטור לפאזות. נראה מה יקרה.
בינתיים שדרגנו את ההגה הידני לאחד ממותג, שהיאוש יהיה יותר נוח.
https://imageshack.com/i/pnSxwrAKj
https://imageshack.com/i/pnSxwrAKj
-
הגיעו נגדי ההספק, ואמנם הבקר הפעם לא נשרף בעזרתם, אבל הוא גם לא מצליח להזיז את המנוע ברציפות.
אז לאחר נסיונות רבים מאוד, דליקות שפרצו בבקרים שונים ולא מעט בחינה של הנחישות שלי, פריצת הדרך התגלתה מכיוון לא צפוי.
מסתבר שכל מה שהיה צריך מלכתחילה זה חופן נגדים וידע. כרגיל, הכי חשוב ידע, שלא היה לי.
להגה יש חיישן מומנט. הוא מודד את המומנט שהנהג מפעיל על ההגה, שולח שני סיגנלים אנלוגיים הפוכים למחשב ההגה, ומחשב ההגה מתרגם את זה לפקודה למנוע החשמלי שעוזר לנהג לסובב את ההגה.
אז הפעם השארתי את מחשב ההגה מחובר אל ההגה. מקבל פלוס ומינוס ממקור המתח (מודול מסוללת מתח גבוה של סונטה היברידית) .
חתכתי את את מתח החמישה וולט והאדמה שהולכים במקור לחיישן המומנט וחיברתי אותם לשתי סדרות נגדים, שמשמשים כפוטנציומטרים.
התחברתי לכל סדרת נגדים בנקודה נגדית ומשם לקחתי חוטים אל כניסת סיגנלי חיישן המומנט אל מחשב ההגה.
במלים פשוטות יותר: רימיתי את מחשב ההגה. גרמתי לו לחשוב שכביכול מופעל מומנט על ההגה, וזה גרם לו לסובב את ההגה במהירויות משתנות, בכיוונים משתנים, בהתאם לנקודות החיבור לסדרות הנגדים, שבהמשך יוחלפו בפוטנציומטרים, או בממיר דיגיטל -> אנלוג שיוזן מהארדואינו.
https://youtu.be/BuXt0PqFWTQ
.
למה זה לא קרה קודם? היכן היה הפער בידע?
ראשית, לא ידעתי איך בדיוק עובד חיישן המומנט ומה המוצאים שלו.
שנית: בכלל לא הייתי בטוח שללא חיבור הקאן-באס (קו התקשורת) בין הרכב למחשב ההגה, מחשב ההגה יכנס למוד פעיל.
-
סיבוב פרידה מהקארט בגרסתו המאוישת:
https://youtu.be/og9k-bjCVFc
מפה והלאה מפרקים את קופסת הבקרה ועוברים לשליטה מלאה מרחוק.
כששלב זה יושלם, ובהתאם לתכנון המקורי של שלושת השלבים, אני רוצה לשלב את הLidar שהזמנתי.
-
-
בזמן שאני מייצר את הבקרה לשליטה סלולארית מרחוק, ומחכה ל"לידר" הtfmini שהזמנתי:
https://www.adafruit.com/product/3978
אני מתלבט בנוגע ללידר רציני יותר. דו מימד במקום חד מימדי, ואולי גם מקצועי קצת יותר.
אני רואה את אלה:
https://www.robotshop.com/jp/en/rpli...r-scanner.html
https://www.adafruit.com/product/401...BoCbn0QAvD_BwE
אשמח לתובנות שלכם ביחס להבדלים ביניהם, ואולי המלצות לסוגים אחרים בתקציב של עד, נגיד, 700 ש"ח.
-
-
אין עליה !
הלואי שהייתי מצליח לעניין את הילד ככה ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
הראשון הוא רק מד מרחק - חד מימדי.
השניים האחרים הם לידאר סורק - דו מימדיים. ברור שזה מה שאתה צריך...
לא נכנסתי למפרטים אבל לדעתי אתה צריך את זה שאפשר להוריד לו את קצב הדגימה מה שיותר נמוך גם כשהוא מסתובב מהר - אני מניח שאתה מוגבל בכמה מידע הארדואינו יכול לעכל.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אין לי מושג קלוש מה אתם עושים שם.
נראה כמו תחביב למהנדסי אלקטרוניקה ולא למופרעים זבי חוטם.
אני מהרהר אם התחביב המוטורי שלי בכלל היה מתפתח בעידן כמו היום של החשמל.
תמשיך לשתף. די מסקרן להחשף לתחום.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
יפה מאד
נראה מעניין מאד.
Sent from my mobile excuse typos
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הראשון הוא רק מד מרחק - חד מימדי.
השניים האחרים הם לידאר סורק - דו מימדיים. ברור שזה מה שאתה צריך...
לא נכנסתי למפרטים אבל לדעתי אתה צריך את זה שאפשר להוריד לו את קצב הדגימה מה שיותר נמוך גם כשהוא מסתובב מהר - אני מניח שאתה מוגבל בכמה מידע הארדואינו יכול לעכל.
אסף.
לגבי הראשון, תכננתי להציב על גבי סטפר. מהבחינה הזו זה אותו הדבר כמו בשניים הבאים, רק ששם המנוע כלול במחיר.
מבחינת הארדואינו, הוא אולי מוגבל, אבל אני לא מוגבל לארדואינו. אם יהיה צורך יש לי בבית רספברי פיי, Wemos, Cypress psoc4 וPSOC6, ESP וSTM שישמחו להחליף אותו.
-
מה שכן... המחירים צונחים בתלילות - של כל החיישנים אבל בלידאר זה ממש בולט.
לידאר בוהה עלה אלפים רבים לפני עשור. הפטנט של לידאר סורק עם מנוע ומראה של איירובוט לפני שנים הוריד את המחיר ל2500 דולר ואז מהפכת השואבי אבק הרובוטיים הביאה את המסתובבים לפחות מאלף דולר. מאז כל שנה המחיר יורד ועכשיו זה כבר ממש מוצר לא יקר.
אסף.
-
התקדמנו. שליטה ע"י סלולארי, אבל עדיין דרך WIFI ולא בסלולאר.
.
https://youtu.be/RtU_PKb5zFk
.
.
-
שלב ב' הושלם.
סוג של. כי אנחנו כבר יודעים לשלוט בנסיעת הקארט מרחוק בעזרת הרשת הסלולארית, רק שאין לנו מושג לאן הוא נוסע...
אחיין שלי בנה לנו אפליקציה לטלפון:
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...922/WsJnsC.jpg
שכותבת פקודות לשרת מרוחק מבית THINGSPEAK. הקארט קורא אותן בעזרת NODEMCU שמחובר לנתב סלולארי שנמצא על הקארט ומתרגם אותן להוראות נסיעה.
על מנת שנוכל לראות לאן הקארט נוסע, או במי הוא מתנגש, השלב הבא יהיה לשלב בו רספברי פיי עם מצלמה שתשדר אחורה בסלולאר. עוד טכנולוגיה שנצטרך ללמוד.
בינתיים סלולאר שמוצמד לקארט נותן פתרון לעניים כשאנחנו מתקשרים אתו בשיחת וידאו.
-
למה לא מצלמת ip סידרתית ב 30 דולר שמתחברת ישר לראוטר?
KISS
עד כמה שאפשר בפרוייקט מהסוג הזה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
חנן זה מדהים
כל הכבוד לכם !
נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..
-
גיא, תודה.
בועז, הסיבה הבנאלית היא שהרספברי עם המצלמה כבר נמצאים על השולחן שלי, מחכים כבר זמן רב שאעשה איתם משהו.
אבל גם במחשבה מעמיקה יותר, אני חושב שכערך לימודי, הרספברי יתן תשואה גבוהה בהרבה ממצלמה.
- - - Updated - - -
דבר נוסף, כשחושבים על שלב ג', אוטונומיה, הרספברי כבר משמש בפרויקטים OPEN SOURCE של מכוניות שלט רחוק, DONKEY CARS, שיודעות ללמוד לקשר בין תמונת סביבה ופקודות ניהוג אנושיות, ובתוך עשר דקות יודעות לנסוע עצמאית על מדרכות או במסלולים צבועים. כל זה נעשה בעזרת רספבריי פייז.